2016 pavasario - vasaros tendencijos: papuošalai ir aksesuarai

Papuošalai ir aksesuarai puikiausias būdas kiekvienai merginai ir moteriai išreikšti savo vidinį pasaulį, parodyti charakterio savybes, pasipuošti gražiausiais dirbiniais ir pagyvinti bet kokią aprangą. Tad toliau keliaujame per pavasariu alsuojančio kovo dienas ir po įvairiausių avalynės tendencijų, žiūrime, ką 2016 metų pavasariui ir vasarai siūlo dizaineriai ir mados namai? Kuo gi pasipuošti šiltuoju metų laiku?

Paveikslėlis skolintas iš ČIA


PAPUOŠALAI

1. Kulkšnies/ kojų papuošalai

Kojų papuošalai, kurie kabinami ant kulkšnies yra labai populiarūs nuo 20-ojo amžiaus Europoje ir nuo seniausiųjų laikų Indijoje. Nors kojų papuošalai tik dabar grįžta į madą, tačiau aš kiekvieną šiltąjį sezoną ant kulkšnies kabinu nedidelę, vasaros karščiu alsuojančią grandinėlę. Turiu jų kelias ir labai džiaugiuosi, kad tiek smulkūs, tiek šiek tiek masyvesni kojų papuošalai vėl grįžta į madą. Ar jums patinka pėdas puošti grandinėlėmis ar karoliukų vėrinukais?


2. Sagių grįžimas

Sagės, segamos krūtinės srityje į palaidines ar švarko atlapus vėl tampa populiarios. Nors dažniausiai jos kažkodėl asocijuojamos su brandesnio amžiaus moterimis, tačiau jaunatviškesnis papuošalas ant podiumo gali būti naudojamas ir labai jauno amžiaus merginoms puošti. Ar mėgstate sages. segamas į rūbus?


3. Ilgi, kabantys, sietyno formos auskarai

Viena populiariausių papuošalų tendencijų 2016 pavasario ir vasaros metu yra puoštis ilgais, kabančiais auskarais. Nors iki šiol tokius auskarus kitais sezonais rinktumėmės daugiau ypatingoms progoms, tačiau būtent šiltuoju metų laiku tokie auskarai tiks kasdieniam naudojimui.


4. Vienas auskaras ausyje

Dar praeito sezono metu buvo dėvėti vieną masyvų auskarą ausyje, o kitoje nesegėti nieko, tarsi antras auskaras būtų pamestas ar pamiršta jį įsisegti. 2016 pavasario ir vasaros aksesuaruose ši tendencija buvo labai populiari tarp daugumos dizainerių darbų.


5. Klipsai arba netikri auskarai

Jei nesate prasivėrusi ausų ir neturite galimybės dėvėti auskarų, tikrai ne bėda, nes šį sezoną galima drąsiai puoštis netikrais auskarais, liaudyje vadinamais klipsais. O iš tikrųjų, kaip jie vadinasi? Tokiais papuošalais galite puošti kar ir visą ausį ir ten, kur niekad neplanavote segtis auskarų. 


6. Ilgi auskarai ir vėriniai

Kuo ilgesnius auskarus ir vėrinius 2016 pavasarį ir vasarą dėvėsite, tuo labiau atitiksite šio sezono madingiausias tendencijas. Atrodo trumpiems ir kukliems aksesuarams vietos tarp šio sezono tendencijų mažoka.


7. Vėriniai prie pat kaklo (chokers)

Dar viena, bene populiariausia 2016 pavasario ir vasaros tendencija, kuri su trenksmu atbilda į šiltąjį sezoną yra dėvėti vėrinius iš įvairių medžiagų prie pat kaklo. Pamenu, pastarąjį kartą, kai tokie vėriniai/ kaklo papuošalai buvo labai madingi, aš dar mokiausi mokykloje ir tikrai ne vyriausiose klasėse. Šį sezoną kaklo papuošalai prie pat odos turėtų pasiekti lygiai tokį pat populiarumą, kaip ir tais senais, mokykliniais laikais.


8. Stilingi pakabukai

Įvairių formų, dydžių ir medžiagų pakabukai yra dar viena tendencija, kuri ant podiumo buvo populiari pristatinėjant 2016 pavasario ir vasaros tendencijas. Kai kurie mados namai rinkosi gana minimalistinius pakabukus, kiti gi, modelius puošė masyviais ir akį rėžiančiais motyvais.  Vienaip ar kitaip, šiltuoju sezonu dėvimas pakabukas turi iš tiesų būti aiškiai matomas.


9. Kūno papuošalai

Azijietiško stiliaus kūno papuošalai, kurie paprastai turi X formą ir dengia kūną nuo krūtinės, kartais pasiekdami ir klubus yra gana unikali pavasario - vasaros papuošalų tendencija. Būtų įdomu tokiais papuošalais pasipuošti karštomis vasaros dienomis. O ką manote jūs?


10. Veido papuošalai

Dar viena unikali tendencija, kuri gali turėti tiek švelnų punk stilių, tiek truputį romantikos, tiek futurizmo, - yra puošti veidą įvairiausiais dekoratyviais ir blizgiais papuošalais. Galbūt ir atrodo įdomiai, tačiau tai visiškai nepriderinama kasdieniame gyvenime, gal išskyrus teminius vakarėlius ar festivalius, o ir pagalvojus, veido oda turėtų šilti ir prakaituoti po tokiu aksesuarų kiekiu ant odos.


11. Daug žiedų ant vienos rankos arba vienas didžiulis ir masyvus žiedas

Mažyčiai, kuklūs ir minimalistiniai žiedai bent jau 2016 pavasario ir vasaros metu nuskęs amžinybėn ir bus bent laikinai pamiršti, bent jau iki rudens. Šį sezoną karaliauja keli žiedai ant vienos rankos arba vienas, didžiulis į akis krentantis papuošalas ant piršto.


12. Ranką juosianti, antrankių tipo apyrankė su papuošalu

Tokio tipo apyrankės tarp tendencijų kartojasi metai po metų, sezonas po sezono ir atrodo iš tendencijų niekur nesitrauks ir pavasarį bei vasarą. Tai amžina, nesenstanti ir laiko neliečiama tendencijų klasika, kurias siūloma dėvėti tiek pavienes, tiek derinant tarpusavyje.


13. Antrankių tipo apyrankės, sluoksniuojamos ir dėvimos kartu

Sekanti, labai populiari 2016 pavasario - vasaros tendencija,  kurią tiesiog privaloma atkreipti dėmesį, yra sluoksniuoti kelias panašaus dizaino ar puošybos apyrankes. 


14. Du papuošalai viename

Du papuošalai viename, pavyzdžiui: apyrankė sujungta su žiedu, atrodo ne tik unikaliai, elegantiškai tačiau ir yra patogūs, išskirtiniai ir puošnūs.


15. Masyvūs, painūs papuošalai

2016 pavasario - vasaros tendencijose apskritai labiau vyrauja masyvūs papuošalai. Ši tendencija akcentuoja daugybę masyvių ir ne visuomet tarpusavyje derinamų papuošalų, dėvimų kartu.


16. Tarpusavyje nederantys papuošalai

Dar viena gana įdomi tendencija yra dėvėti tarpusavyje nederančius papuošalus, pavyzdžiui skirtingus auskarus. Tai gana nauja papuošalų mados tendencija, iki šiol dar nematyta ant mados podiumų. Kai kurios, kartu dėvimos papuošalų detalės skiriasi nedaug ir atitinka stilistika, kitos yra visiškai skirtingos. Kaip šiai tendencijai seksis įsitvirtinti tarp gatvės mados, bus matyti jau visai netrukus, kartu su šylančiais orais.


17. Augalų ir gyvūnų įkvėpti papuošalai

Jau tarp plaukų aksesuarų tendencijų matėme lankelius ir galvos raiščius, įkvėptus augalinių motyvų. Tad tendencija kartojama ir tarp papuošlalų, su augalais ir gėlėmis puošiant kaklą, riešus ir netgi ausis. 


18. Afro-amerikiečių tendencijų įkvėpti papuošalai

Amazonės džiunglės, Bob Marley muzika, regis, Jamaika... Visų šių dalykų įkvėpta, dažnai tradicinius papuošalus atkartojanti arba naudojanti tik tam tikrus motyvus tendencija tiesiog alsuoja vasaros karščiu, gaiva, šiluma ir laisve... Ryškūs, aiškiai matomi aksesuarai su gentiniai motyvais itin populiari papuošalų tendencija 2016 metų pavasariui ir vasarai.


19. Kaleidoskopo efektas papuošaluose

Pamenate vaikiškus žaislus, kuriuos pasukus spalvos mainydavosi ir raštai keisdavosi žiūrint pro nedidelį vamzdelį? Atrodo šiai tendencijai taikomas kaleidoskopo pavadinimas idealiai tinka apibūdinti ryškiomis spalvomis raibuliuojančius, įvairių motyvų ir formų tarpusavyje talpinančius papuošalus.


20. Virvelės, naudojamos kaip papuošalai ir iš virvelių pagaminti papuošalai

Unikali 2016 pavasario ir vasaros tendencija vietoj įprastinių papuošalų naudoti virveles. Tiesa, virvelių nebūtina nešioti įprastai, taip, kaip įsivaizduojama: jas galima pinti, sukti, rišti, nerti, puošti karoliukais ir akmeninis. Svarbiausia, kad pati virvelė būtų matomas akcentas.


21. Akmenukai, karoliukai ir perlai

Man asmeniškai ši tendencija viena iš mieliausių ir arčiausiai širdies. Įvairūs šlifuoti, formuoti, lyginti ar natūraliai atrodantys akmenys su blizgesiu ar be; dirbtiniai ir natūralūs perlai; didesni ir mažesni karoliukai. Visa tai kabinama ant ilgesnių ar trumpesnių vėrinių, apyrankių, auskarų ir žiedų... 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKSESUARAI

1. Stilingos kojinės ir pėdkelnės

2016 pavasario ir vasaros tendencijose labai svarbios ir aktualios buvo kojinės ir pėdkelnės, dėvimos su sijonais, suknelėmis. Nuo paprastų puskojinių iki elegantiškų; nuo ekstravagantiškų iki koketiškų. Pėdkelnės tiek vasaros, tiek pavasario metu tampa atskiru meno kūriniu ir labai svarbiu aprangos aksesuaru.


2. Ilgos ir trumpos pirštinės

Pirštines mes dažniausiai matome rudens ir žiemos metu, tačiau tikrai ne pavasarį. Tačiau, kol už lango vėsoka, tokia mada galime kol kas pasimėgauti ir 2016 pavasario metu: megztos, nertos, raštuotos pirštinės puikiai derinamos su žiedais ant pirštų.


3. Kailinės ir plunksnuotos apykaklės

Atrodo pristatinėdami 2016 pavasario ir vasaros tendencijas dizaineriai nepamiršo pirmųjų, gana šaltų pavasario dienų ir pasirūpino, kad nesušaltume, naudodami kailio šalius. Nesvarbu, tikri ar dirbtiniai, natūralių, žemiškų spalvų ar dažyti - svarbiausia šiltai ir patogiai juosiantys kaklą ar pečius.


4. Lengvi šalikėliai

Šaltuoju sezonu šalikėliai skirti palaikyti kūno šilumą ir organizmo sveikatą, tuo tarpu pavasario ir vasaros metu tai grynai stiliaus aksesuaras, suteikiantis išskirtinę išvaizdą bet kokiam drabužėliui. Šiuo sezonu siūlomas milijonas įvairiausių šalikėlio stilių, todėl tikriausiai geriausiai šią tendenciją apibūdinti tik mūsų fantazijos, norų ir poreikių ribomis. Ši tendencija neapriboja nė vieno stiliaus.


5. Vyriški kaklaraiščiai

2016 pavasario ir vasaros tendencijos tarp aksesuarų į mados tendencijas gražina vyriškus kaklaraiščius, kurie ne tik derinami su švarkeliais ir marškiniais, tačiau gali būti dėvimi ir ant nuogo kūno prie palaidinės.


6. Diržai

2016 pavasaris ir vasara dar viena aksesuarų tendencija, kuriai ant podiumų buvo skirtas labai didelis dėmesys. Diržai šiltuoju sezonu bus ne tik veriami į kelnes, sijonus, tačiau juosiami ir ant suknelių, palaidinių ir lengvų megztukų. Liemenį ryškinsime įvairiausių formų, raštų ir medžiagų diržais.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Va tokios papuošalų ir aksesuarų tendencijos siūlomos 2016 pavasario ir vasaros metu. Tikiu, kiekviena mūsų tikrai ras juo papuošti savo rūbelius, išryškinti liemenį, kaklo linkius ar veido bruožus. 




Ačiū, kad skaitote,

Lai širdyse jau dabar sužydi pavasario gaivumu,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Pastebėjau, kad šiais metais labai madingi ekstravagantiški papuošalai. Nežinau ar pati išdrįsčiau su tokiais išeit :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na šiemet nustebino mane mados tendencijos ir papuošalų įvairovė. Labai daug kas patiko ir ką mielai nešiočiau. Skirtingi auskarai internetu kažin jau parduodami?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gana ekstravagantiška juvelyrika ir kiti aksesuarai.Nors kulkšnies papuošalai visai dailiai ir minimalistiškai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą