Pirmosios maudynės turi būti švelnios. CHICCO natūrali jūros kempinė "Medium"

Išsirinkti naujagimiui tinkamą kempinę buvo bene sunkiausia užduotis iš visų priemonių, kurias rinkausi mažylio priežiūrai ir higienai: dauguma mažyliams siūlomų kempinių silikono/ celiuliozės man visai nepatinka, yra nepakankamai švelnios gležnam kūneliui... Tik ne pirmuosius gyvenimo mėnesius...

Nors žadėjau mažylį prausti Konjac kempine, bet ji nespėjo atkeliauti anksčiau, nei mažylis, todėl teko apsilankyti vaikų parduotuvėje ir rinktis iš siūlomo asortimento. Aš pasirinkau Chicco natūralią jūros kempinę, apie kurią labai trumpai šiandien. Juk pirmosios (ir ne tik pirmosios) kūdikio maudynės privalo būti švelnios...

"Mes nenustojame žaisti dėl to, kad pasenstame,
mes pasenstame dėl to, kad nustojame žaisti"
George Bernard Shaw


Produktas: CHICCO natūrali jūros kempinė "Medium"
Gamintojas: "Artsana" S.p.A. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: padėti nuprausti jautrią odą
Tinkamas tipas: visiems tipams, ypatingai jautriai kūdikių odai
Amžius: 0+
Labiausiai patiko: šlapia kempinė labai švelni
Labiausiai nepatiko: aukštoka kaina
Dydis: vidutinio dydžio
Kaina*: 7,99 EUR
Kur galima įsigyti: Kidz Zone, Kotryna, Baby City, babymarket.lt, parduotuvevaikams.lt, pigu.lt, vaikiškosprekes.lt

Ką žada gamintojas: SAFE HYGIENE jūros kempinė yra natūrali ir labai minkšta. Švelniai nuplauna kūdikio kūną. Kempinė porėta, todėl labai gerai sugeria vandenį ir suminkštėja.

Jūros kempinės yra vieni seniausių ir paprasčiausių daugialąsčių organizmų mūsų planetoje. Jos gyvena beveik visuose vandenyse ir filtruoja maistines medžiagas iš vandens per savo poras. Tūkstančius metų žmonės naudoja natūralias jūros kempines kūnui prausti. Tai ekologiškas ir visiškai natūralus produktas, turintis ypatingų savybių.

Natūralios jūros kempinės labai gerai sugeria skystį, todėl stipriai putoja. Labai švelnios tekstūros kempinės tinkamos net pačiai jautriausiai odai. Už sintetines kempines yra pranašesnės tuo, kad jos yra ilgaamžės ir atsparesnės trinčiai. Vienos jūros kempinės gali užtekti net 8 metams. Sintetinių kempinių galiojimo laikas nėra toks ilgas, nes jose kaupiasi bakterijos ir pelėsiai. Ilgainiui jos praranda formą. Natūraliose jūros kempinėse yra natūralių fermentų, kurie neleidžia daugintis pelėsiui ir bakterijoms. Kempinės yra hipoalerginės, nes jose nėra jokių toksinių medžiagų. Prausimuisi pastarosios kempinės yra labiau tinkamos, nes jos sugeria ir sulaiko daugiau vandens. Jos valo taip švelniai ir efektyviai, kad tinka net jautriai kūdikių ir vaikų odai prausti.

Jūros kempinės surenkamos dvejais būdais. Pirmuoju būdu, žvejai neria į jūros dugną ir, suradę kempines, nupjauna peiliu. Antruoju būdu, žvejai ieško kempinių vandens paviršiuje ir jas nuplėšia su ilgais kabliais. Jeigu lieka pakankamai didelė kempinės dalis, ji gali vėl atsiauginti prarastą dalį. Nors jūros kempinės laikomos atsinaujinančiu ištekliu, tačiau pastebėta, kad jos visada atauga beveik trečdaliu mažesnės."
Šaltinio informacija, pateikta kabutėse, skolinta iš ČIA

Iš tiesų, šita kempinė yra nepaprasta, prausiant mažiuką: pirmiausia, nors sausa ji yra kieta, bet prisigėrusi vandens tampa nepaprastai švelni ir minkšta. Manau mielai tokia prausčiau ir savo veido odą. Ir manau tai būtų visai neblogas variantas jautrią odą turintiems žmonėms.

Žinoma, prieš įsigydama kempinę aš ilgai mąsčiau apie ekologiją - jūros kempinės yra nykstanti rūšis. Tačiau poroloninės mažyliui per šiurkščios, celiulozės - sugeria nedaug vandens ir vistiek nėra švelnios. Kokių rūšių kempines dar turime? Aaa.. mano mylima konjack sponge, bet ji nespėjo atkeliauti iš Kinijos, o kadangi jau prabėgo siuntimo terminas, aš susigrąžinau pinigėlius ir jos nebelaukiu. Bet ir lyginti jūros kempinę su konjak kempine negaliu, pastaroji nėra tokia švelni. Kiek žinau, tokias kempines augina ir dirbtinėse plantacijose, todėl tikiuosi kad nė vienas daugialąstis nenukentėjo vardan švelnių mano kūdikio maudynių.

Kempinė sugeria itin didelį kiekį vandens, prausti odą tokio švelnumo kempine vienas malonumas, o ir nusidėvėjimo ženklų po daugiau nei mėnesio naudojimo visiškai nesimato. Tikiuosi, kad ji tikrai laikys kelis metus...


Va taip trumpai apie pirmąją mano meškučio prausimosi kempinę. O dabar keletas pastebėjimų, kurie svarbūs ne tik pirmoms, bet ir visoms kūdikio maudynėms:
  • Pasiruoškite visus reikalingus daiktus maudynių metu ir po jų. Patikėkite tai labai svarbu, jei viskas po ranka, maudynės bus sklandesnės ir malonesnės tiek jūsų mažyliui, tiek jums. Šalia turėkite ne tik vonelę, kempinę, vonelės dėklą, tačiau ir prausimosi priemones (šampūną ir prausiklį kūnui), aliejukus ir kremus, kuriuos tepsite po maudynių, švarių sauskelnių, pudros kūdikiams, vatos diskelių (jei netyčia apsitaškys veiduką muiluotu vandeniu), šukas plaukučiams, didelį rankšluostį ir šiltesnius drabužėlius nei įprastai (nepamirštant kepurytės). 
  • Niekad nepalikite kūdikio be priežiūros - nei vandenyje, nei ant vystymo stalo. Net jei jūsų kūdikis dar nesugeba apsiversti, jūs nežinote, kada bus pirmas kartas. O vandenyje sekundžių reikalas skysčiui pakliūti į kvėpavimo takus. Saugokite mažylį nuo sužeidimų, jei kažką pamiršote, paprašykite kad kažkas prižiūrėtų mažylį, arba atneštų kažką, ko jums trūksta; galiausiai pasiimkite mažylį į rankas ir eikite atsinešti su kūdikiu; arba apsieikite be to, ką pamiršote.
  • Pasiruoškite patalpos temperatūrą. Patalpa, kurioje maudote kūdikį turėtų būti apie 22-24 laipsnius šilumos.
  • Paruoškite tinkamą vandens temperatūrą. Pirmosios jūsų mažylio maudynės bus ne itin malonios ir tikriausiai jis verks nepaisant to, ar viską padarėte greit ir teisingai. Tačiau tinkama temperatūra garantuos, kad sekančios maudynės bus malonesnės (jau per antrąsias mano mažiukas linksmai taškėsi). Tinkama temperatūra yra 37-37,5 laipsniai šilumos. Ją galite patikrinti alkūne, o geriausiai - vandens termometru.
  • Į vandenį kūdikį leiskite atsargiai ir teisingai. Niekuomet, ypatingas dėmesys pirmam kartui, - neišgąsdinkite mažiuko į vandenį jį leisdami staigiai. Dauguma atvejų per staigiai į vandenį įdėtas vaikas ilgam įgyja baimę maudytis. Nepamirkite prilaikyti kūdikio galvos, kaklo ir nugarytės.
  • Prausikite atitinkama tvarka. Pirmiausia švariu vandeniu, be jokių prausiklių, naudodami vatos diskelius nuprauskite mažylio veiduką. Tuomet prausikliu prauskite kūnelį nuo viršaus iki apačios. Galiausiai šampūnu išplaukite plaukučius. Net jei jūsų kūdikis atrodo švarus, visuomet naudokite švelnius prausiklius prausimui, nes dažniausiai tik gryno vandens nepakanka. Tik vanduo rekomenduojamas pirmosioms maudynėms.
  • Leiskite vaikui pasidžiaugti vandenuku. Nors pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikį patartina maudyti 5-7 minutes iki 3 kartų per savaitę. Tačiau jei jūsų mažiukas nėra pavargęs, leiskite jam pasipliuškenti ir pabūti vandenuke ilgiau (žinoma, jei vanduo ne per šaltas). Aš rankute pilvu vandenuką vaikui ant kūnelio, ir pastebėjau, kad jam tai patinka.
  • Maudynių baigimas. Prieš traukiant vaiką iš vandens, galite pašildyti rankšluostį ant radiatoriaus ar gyvatuko, patikėkite, kūdikiui patiks ir jis mažiau nervinsis iškeltas iš vandens į vėsesnę aplinką. Iš vandens vaiką kelkite abiem rankoms, guldykite ant rankšluosčio su gobtuvu ir iš karto uždenkite kūdikio kūnelį, o ant galvos uždėkite gobtuvą. Šluostykite tapšnojamaisiais judesiais, tepkite pasirinktu aliejumi ar kremu, dėkite švarias sauskelnes ir aprenkite šilčiau, nei įprastai. 

Na, o po atpalaiduojančių maudynių mažylis miega geriausiai... Tikiuosi jis leis jums paruošti dar vieną įrašą šiam vakarui.




Ačiū, kad skaitote,
Su begaline meile Gėlėta kosmetinė linki jums smagių pirmųjų maudynių

Komentarai