2016 pavasario - vasaros tendencijos: batai ir avalynė

Praeitą kartą tendencijų rubrikoje jums pasakojau apie šukuosenas, populiarias plaukų spalvas ir plaukų aksesuarus, kuriais siūloma puoštis 2016 pavasario ir vasaros metu. Šį kartą mano įrašas bus dedikuotas pavasario ir vasaros avalynei, kuri buvo matoma ir populiari pristatinėjant šiltojo sezono tendencijas ant podiumų.

Žinoma, aš vis pagalvoju, kad apie avalynė reiktų kalbėti po aprangos, arba paruošti šį įrašą dar  prieš šiltojo sezono pradžią, kad spėtume suplanuoti ir pasiruošti tam, ką norime įsigyti ateinančiam metui. Tačiau iš kitos pusės, rašydama šį įrašą, tikiuosi, kad lietinga pavasario pradžia, visai nepanaši į pavasarį dar nepradėjo jūsų pasiruošimų šiltąjam sezonui.
Šiandien, kviečiame pavasarį į savo namus, ir žiūrime, kuo gi 2016 pavasario - vasaros metu pėdas siūlo puošti dizaineriai ir dizainerių namai.

Paveikslėlis skolintas iš ČIA


1. Batai, dėvimi su kojinėmis

Kol dar šalta ir kojytės šąla nuo pavasarinių ir vasarinių batų bei avalynės, mados tendencijos siūlo 2016 pavasario ir vasaros avalynę dėvėti su kojinėmis: vilkti jas po batais ar ant batų viršaus užauti storesnes kojines. Žinoma, tai nėra pati populiariausia 2016 pavasario - vasaros tendencija, - tokias tendencijas dažniau matome šaltuoju metų laiku. Visgi, kol dar šalta, tokia tendencija galime pasidžiaugti kartu su mėgstama, šiltus orus spinduliuojančia avalyne.


2. Pilno ilgio ilgaauliai batai

Ir dar viena pavasario - vasaros tendencija, kurios tikriausiai nesirinktumėme šiltuoju oru. Tačiau 2016 šiltuoju sezonu ilgaauliai batai tarp tendencijų matomi labai dažnai ir tai atrodo yra viena populiaresnių šiltojo sezono avalynių. Visgi, mano nuomone grynas absurdas puoštis tokia avalyne, kai po žiemos pavargusios kojos nori lengvumo ir laisvumo.


3. Gladiatoriaus tipo avalynė

Atviri pirštų galiukai, lygiapadžiai ar ant kulniukų - gladiatoriaus tipo batai visuomet buvo madingi. Tikriausiai gladiatoriaus tipo avalynė bus nuolat madinga. Tokią avalynę, siekiančią kulkšnis ar kelius, tačiau iš plonų sagtelių ar raištelių aš puikiai suprantu. Su tokia avalyne bus nekaršta net ir šilčiausią vasaros dieną.


4. Plokščiapadė avalynė

2016 pavasario ir vasaros metu viena populiariausių avalynės tendencijų yra lygiapadė avalynė. Nenuostabu, tokie batai tiek labai patogūs, tiek itin moteriški.


5. Kasdieniai sporbačiai

Tikriausiai pati populiariausia 2016 pavasario - vasaros tendencija yra paprasti, kasdieniai sportinio stiliaus batai. Patogi avalynė gali būti tiek kasdienė, tiek įmantresnė, padailinta nėriniais, neįprastomis siūlėmis, įmantresniu padu ar dirželiu vietoj kulno.


6. Klasikinės įaunamos šlepetės

Klasikinė, įspiriama, šlepečių tipo avalynė su kulnu, madinga jau antrus metus iš eilės. Nors tokia avalynė, dėl sunkaus ir masyvaus kulno nėra pati patogiausia ir vaikščiojant gali kiek slysčioti ant pėdos, tačiau būtent tokios avalynės versija atviru kulnu, atrodo itin pavasariškai.


7. Visų tipų lygiapadė, šlepečių tipo avalynė

Klasikinės įaunamos šlepetės ant aukšto kulno nėra vienintelė avalynė, kuri turi įspiriamo tipo įavimo būdą (jei suprantate, ką turiu galvoje). 2016 pavasarį ir vasarą siūlomas ir gerokai patogesnis variantas, rinktis šlepečių tipo avalynę, su plokščiu/ lygiu padu. Tačiau siekdami išvengti paplūdimio avalynės ar kambarinių šepečių išvaizdos, nepamirškite rinktis kiek įmantresnius: storo pado ir odos variacijas; puoštą padą, spalvingą ar siuvinėtą avalynę.


8. Įdomios espadrilės/ lengvi bateliai

Espadrilės tipo bateliai 2016 pavasario ir vasaros metui siūlomose tendencijose buvo matomi absoliučiai visur. Tai dar viena, labai populiari mados tendencija, kurio pavyzdžių jau galima rasti ir avalynės parduotuvėse. Kokias rinktis? Iš esmės viskas priklauso nuo jūsų skonio ir norų.


9. Aulinukai

Aulinukai tradiciškai yra ankstyvo pavasario avalynė. Daugybę metų populiarumo viršūnėse karaliavusiems aulinukams 2016 pavasario ir vasaros tendencijos lygiai taip pat bus populiarūs. Tik ateinančiam sezonui aulinukai siūlomi su kulniuku.


10. Aukšto pado plokščiapadžiai

2016 pavasario ir vasaros metu į avalynės ir batų tendencijas su trenksmu grįžta aukšto pado plokščiapadė avalynė be kulno, kuri nors ir primena platformas, tačiau neturi platformų kulnms būdingų pado formų. 


11. Masyvaus, kvadratinio kulno aukštakulniai

Kvadrato formos masyvus kulnas dar viena tendencija, kuri labai, net labai populiari tarp 2016 pavasario ir vasaros tendencijų. Toks kulnas naudojamas ant įvairių tipų avalynės: sandalų, šlepečių tipo ir kitos avalynės.


12. Aukštakulniai smailiu priekiu

Toms, kurioms pasisekė turėti siaurą pėdą ir mylinčioms aukštakulnius ši tendencija labai patiks. Aukštakulniai smailiu priekiu suteikia kojai grakštumo, jau nekalbant apie avalynės seksualumą.


13. Skaidrūs avalynės kulnai

Pakankamai įdomi tendencija, kurią jau buvo galima matyti praeituose sezonuose. Skaidrus įvairių formų kulnas, kuris gali būti apipintas gėlėmis, augaliniais motyvais, dalinai skaidrus, geometrinių detalių... Svarbu skaidrus kulnas, o motyvai ir net pati avalynė prie tokio kulniuko labai varijuoja nuo seksualių aukštakulnių, iki įprastų sandalų ar platfomos tipo batų.


14. Skulptūrinis, įvairių formų kulnas

Skulptūrinis, įvairių formų kulnas tendencijose pasirodo kiekvienais metais. Kasmet dizaineriai nusprendžia įvairių formų kulnais sukurti avalynei įdomesnes formas, žaisdami ne tik įvairiausiomis formomis, tačiau ir kulno akcentais (pvz, kristaliukais ar blizgiais akmenėliais); žaidžiant spalvomis, skaidrumu, išpjautomis formomis. Nors ši tendencija nėra tarp didžiųjų avalynės topų, tačiau pasidairyti įdomesnės avalynės pavasariui ir vasarai verta.


15. Kulkšnį dirželiu juosianti avalynė

Kulkšnį dirželiu juosianti avalynė yra viena iš populiariausių pavasario - vasaros tendencijų 2016 metais. Tokia avalynė visuomet suteikia pėdai savotiško lengvumo, seksualumo ir yra gerokai patogesnė nei aukštakulniai nusmailintu priekiu.


16. Aukštakulniai žemu kulniuku

Nors 2016 pavasario ir vasaros metu dauguma avalynės yra visiškai plokščiu padu arba ant itin aukšto kulno, tačiau tarp tendencijų galima rasti ir gerokai patogesnę avalynę toms, kurios nori kulniuko, tačiau vistiek nori jaustis patogiai. Žemas smailus kulniukas galbūt nėra pati populiariausia avalynė, bet ji skirta toms, kurios siekia patogumo.


17. Avalynė atviru pirštu

Net ir nusprendus avėti batus, kurie slepia jūsų pėdas, jūs vistiek galite puikiai atrodyti parodydamos savo atvirus pirštus ir tą nuostabų, pavasarinį ar vasarinį manikiūrą. Žinoma, uždari batai tikrai nėra pati geriausia idėja šiltąjam metui, tačiau puikiai tiks, jei jūsų pirštukai liks atviri.


18. Avalynė su dirželiu ant kulno

Tai viena populiariausių, viena didžiausių ir viena aktualiausių 2016 pavasario ir vasaros tendencijų avalynėje. Visiškai nesvarbu, kokius batus rinksitės; aukštakulnius, platformas, įspiriamus, kokios medžiagos pagamintus batus, tačiau dirželis su ar be sagties ant kulno bus kažkas tokio tik atšilus orams. Būtent tokią avalynę reiktų tikėtis pamatyti tarp populiariausių parduotuvėje parduodamų batų ir greitu metu ir ant įšilusių miesto gatvių ir šaligatvių.


19. Suvarstyti sandalai

Įvairūs, suvarstyti raišteliai yra tobulas dalykas šiltojo sezono avalynei. Tokius sandalus, atitinkančius šią tendenciją, turiu ir aš, be abejonės, trauksiu iš vasarinės avalynės dėžės ir puošiuosi tik atšilus orui ir kai kiek praeis kojos sutinimas.


20. Iškirpta raštais avalynė

Dar viena, pakankamai įdomi avalynės tendencija, kuri atveria dalį kūno odos ten, kur jos nesitikima matyti. Netikėti avalynės medžiagos iškirpimai pėdos srityje puikiai tiks itin karštu vasaros metu.


21. Avalynė, puošta kutais

Kutų, kaip itin populiarios puošybos akcento mes dar nepamiršome nuo 2015/16 metų tendencijų, kuriose kutams buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Tęsdami tradicijas dizaineriai kutus naudoja ir pavasario bei vasaros avalynės tendencijose.


22. Odiniai batai

Odiniai batai nuo 2015 prarado populiarumą ir nebėra tiek dažnai naudojama, kaip avalynės medžiaga 2016 pavasarį ir vasarą. Nors tokia avalynė nėra tinkamiausia šiltuoju metų laiku, tačiau ant podiumų ši tendencija pakankamai aiškiai skiriasi tarp kitų avalynės tendencijų.


23. Žomšiniai batai

Žomša turbūt pati mieliausia medžiaga bet kurio sezono avalynei. Aš nežinau, ar yra tokių, kurie nemėgtų žomšos, kaip medžiagos? Ji miela, tinka įvairiems sezonams, atrodo dailiai, gali būti tiek prašmatnios avalynės, tiek įprastų batelių medžiaga. Žomša ateinantį sezoną, kaip gama populiari medžiaga karaliaus ir tarp 2016 avalynės tendencijų.


24. Dryžuoti ir kvadratiniai raštai

Dryžuoti ir kvadratiniai audiniai yra vieni populiariausių tarp 2016 pavasario ir vasaros tendencijų. Tokia medžiaga populiari aprangos mados tendencijose, todėl nenuostabu, jog naudojama ir avalynei puošti. tai be abejonės ta tendencija, į kurią privaloma atkreipti dėmesį šį sezoną. Jei langeliai nėra jūsų mėgstama medžiaga ir nenorite jos dėvėti kaip aprangos detalės, pakaks ja tiesiog puošti savo avalynę.


25. Grandinėmis puošta avalynė

Viena įdomesnių ateinančio sezono avalynės tendencijų yra patogius, gana masyvius batus puošti grandinėmis, taip suteikiant jiems ryškesnį efektą, jaunatviškumo ir maištingumo.


26. Avalynė su kniedėmis ir dirželiais

Tikriausiai viena seniausių ir galbūt šiek tiek seksualumo turinti 2016 pavasario - vasaros tendencija, kurią bent jau aš pamenu iš savo mokyklos laikų, kai buvo populiaru avalynė, puošta įvairiomis kniedėmis, kai dauguma vaikščiojo su sunkiais, sagtimis ir diržais puoštomis kniedėmis kerzais. Šio sezono tendencija bent jau man kelia šiokią tokią nostalgiją, tačiau avalynė visai neprivalo būti sunki, maištinga ir jaunatviška. Tendencijoje puikiai derinamas maištingumas ir elegancija; sunkūs akcentai ir avalynės lengvumas.


27. Virvelėmis rišta avalynė

2016 pavasario ir vasaros avalynės tendencijose iš esmės dominuoja lengva, šiltojo sezono avalynė. O kas geriau gali sukurti lengvumą, nei batai, kurie prie pėdos tvirtinami tik įvairių formų ar spalvų raišteliais ir juostelėmis. 


28. Avalynė su spindesiu/ blizgesiu

Truputis spindesio ir blizgesio dar niekam nepakenkė, išskyrus tuos atvejus, kai buvo gerokai perdėta ir padauginta. 2016 pavasario ir vasaros metas tikrai nėra skirtas spindesiui, apskritai ši tendencija nėra labai populiari, tačiau kas nemėgsta truputį spindinčių dalelių: žvynelių, karoliukų, blizgesio ant avalynės? 


29. Daug sidabro spalvos

2016 pavasario ir vasaros metu sidabro spalva yra masyvi kryptis, keliaujanti per įvairias aprangos, aksesuarų, rankinių ir kitas tendencijas. Tačiau didžiausio populiarumo be abejonės sidabrinė sulaukė tarp avalynės: nuostabūs sidabro raišteliais varstomi sandalai, sidabro detalės ar visa sidabro spalvos avalynė bus šio sezono topų topas. Ir visai nebūtina rinktis daug: kartais pakanka tik detalių.


30. Sunki, masyvi avalynė

Karšta ir sunku, tai atrodo visiškai nesuderinamos priešingybės, tačiau be visa avalynė privalo būti lengva ir elegantiška. 2016 pavasario - vasaros metu dizaineriai nuolaidžiauja ir sunkesnės, masyvesnės avalynės mėgėjams. Kartais masyvi avalynė atrodo gerokai patogesnė, nei lengvumo išvaizdą sukuriantys aukštakulniai, visgi, tikrai ne visais atvejais...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Tokios šio sezono populiariausios avalynės tendencijos. Kaip visad, tikrai yra avalynės, kuri patraukė mano akį, yra ir visiškų nesusipratimų (mano nuomone), yra avalynės, į kurią norisi investuoti ir yra tokios avalynės tendencijos, pagal kurias daugmaž turiu atitinkančios avalynės savo batų dėžėje. 

Ar tarp siūlomų tendencijų turite kažką, ką mielai avėsite 2016 pavasario ir vasaros metu? Galbūt jau nusprendėte investuoti į naują, šiltojo sezono avalynę?




Ačiū, kad skaitote,

Jaukaus vakaro ir labos nakties,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Tose tendencijose daug visko yra. Tai kiekviena gali atrasti, kas jai tinka ir patinka. O svarbiausiai butu patogu. Vat sporbaciukai tokie pagrazinti labai geras pasirinkimas. O dar bateliai masyviu kulnu yra kur kas stabiliau jei norisi tu cm prideti. Man grazu ryskio spalvos. Reiketu ka nors tokio isigyti vasarai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsinaujinti būtina ;) O ryškūs batukai labai tinka vasarai...
      Aš pernai pirkau ryškius, tai šiemet tikriausiai praleisiu su avalyne :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą