ABENA intymios higienos prausiklis be kvapo ir be dažiklių

Jei nuolat sekate mano tinklaraštį, tikriausiai puikiai žinote, kad aš nesu iš tų, kurios naudoja tik natūralią kosmetiką ir atidžiai tikrina kiekvieną ingredientą. Taip, kiekvieno produkto sudėtines dalis jūs rasite pažymėtas kaip saugias, vidutinio saugumo ir pavojingas, tačiau dalį tokių nevisai natūralių produktų aš mielai naudoju ir tiesiog mažiau kreipiu dėmesio į sudėtines dalis. O kas jau kas, bet intymios higienos prausiklis man turi būti saugus naudoti, natūralus ir kiek įmanoma su mažiau visokių nereikalingų cheminių medžiagų (turiu galvoje dažiklius ir kvapiklius). Nors intymios higienos prausiklius stengiuosi naudoti tik reikalui esant, o kasdien man pakanka vandens, tačiau šiuo metu man reikalingas ir dažnesnis prausiklio panaudojimas, ir švelnumas, ir efektyvumas.

"Geriau pasisaugoti, negu paskui gailėtis"
Ispanų patarlė

Tik ką pabaigusi savo prieš beveik metus pirktą Carefree intymios higienos prausiklį, aš noriu trumpai papasakoti apie bekvapę, bespalvę priemonę intymiai higienai, kurios kol kas turiu tik mini pakuotę, bet jau svarstau apie pilno dydžio gaminio įsigijimą.


Produktas: ABENA intymios higienos prausiklis
Gamintojas: "Abena". Pagaminta Aabenraa, Danija
Paskirtis: intymios skrities priežiūrai ir plovimui
Tinkamas tipas: visiems, ypatingai jautrią odą turintiems, nėščiosioms, ką tik pagimdžiusioms, kūdikiams ir vaikams
Labiausiai patiko: sudėtyje vengiama naudoti nereikalingas medžiagas
Labiausiai nepatiko: dėl silpnoko putojimo, produkto reikia kiek daugiau nei įprasto intymios higienos prausiklio
Tūris: mano turima pakuotė mini - 20 ml, pilno dydžio pakuotė - 500 ml
Kaina*: 500 ml apie 6,37 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Camelia vaistinė, Gintarinė vaistinė, Efarma.lt

Ką žada gamintojas: Bekvapis intymios higienos prausiklis skirtas intymios higienos priežiūrai.
Sudėtyje turi švelnius valiklius, todėl tinka asmenims turintiems jautrią odą.
Sudėtyje naudingoji pieno rūgštis (atkuria ir stiprina natūralią mikroflorą).
Žemas pH 3,5 rodiklis - atitinka fiziologinę silpnai rūgščią intymios srities terpę (prevenciškai padeda išvengti bakterinių infekcijų).
Ypač tinka žmonėms, kurie turi šlapimo nelaikymo problemų, nes panaikina nemalonų kvapą, nedirgina odos, nealergizuoja.
Produktas turi Swan Label (Gulbės ženklą), kuris užtikrina aukštą produkto kokybę ir ekologiškumą, nes produktas pagamintas pagal griežtus aplinkosaugos reikalavimus.
Palieka apsauginį barjerą.
Idealus turintiems jautrią odą, nėščioms, tik ką pagimdžiusioms, kūdikiams ir vaikams.

Be kvapiklių ir be dažiklių.

Pilno dydžio pakuotė. Nuotrauka skolinta iš ČIA

Aš turiu mini prausiklio pakuotę, kuri labai nepatogi naudoti dėl atsukamo dangtelio. Atsukinėjant priemonę, prausiklis nuolat prateka į dangtelį ir galiausiai ima veržtis per srėgių viršų. O ir dozavimas labai nepatogus, nes vis įsipilu per daug priemonės, ko pasekoje prausiklis greitai tuštėja tūbelėje.

Pilno dydžio pakuotė atrodo labai patogi dozuoti vien dėl prisuktos ant viršaus pompos, vadinasi tokios betvarkės, kaip su mini pakuote nebus. Aš matau tik vieną tokios pakuotės minusą: jai besibaiginėjant likučių su pompa išspausti nebūna įmanoma - reikia atidaryti pakuotę ir iškrapštyti, išbėginti likučius per angą.

Abiejų pakuočių dizainai labai minimalūs. Man labiau primena vaistinius preaparatus, todėl, suprantama jų niekad nepastebėjau parduotuvių lentynose ankščiau. Matyt gamintojas tikrai nesiorientuoja į pirkėjo patraukimą puošnia ar ryškia pakuote. Smagu, kad visgi didesnis dėmesys tenka pačiam produktui.


Kvapas. Nors priemonėje nėra naudojami jokie kvapai, tačiau to nereiktų suprasti labai pažodžiui. Kosmetikos gamybos procese, maišant medžiagas tarpusavyje išsiskiria tam tikri kvapai, kurie dažnai gaminiuose būna šalinami cheminėmis medžiagomis ir maskuojami kvapiosiomis medžiagomis, sustiprintomis dar daugiau cheminių medžiagų. Šiuo atveju nieko panašaus nėra: sintetinių ir natūralių kvapų gamintojas nenaudojo ir netgi nemaskavo gamybos procese atsiradusio kvapo. Uostant iš pakuotės atrodo, kad kvapo nėra, o va prausiantis galima užuosti tokį ligoninės, sunkių priemonių kvapą, kuris nenuteikia maloniai. Tačiau kaip gera žinoti, kad visa tai intymios higienos sveikatos labui!

Konsistencija. Skaidrios spalvos želė visiškai be jokių dažiklių. Konsistencija gana skysta, bėganti pro rankas.


Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Lactic Acid, Glyceryl Laurate, Sodium Benzoate.
  • Aqua - vanduo
  • Sodium Laureth Sulfate - priemonė suteikianti putojimą, pasitaiko pavojingų priemaišų, gali erzinti akis;
  • Glycerin - tirpiklis ir odos drėkiklis. Labai tinkamas sausai odai;
  • Sodium Cocoamphoacetate - priemonė sudaranti putas, kondicionuoja plaukus ir odą;
  • Lactic Acid - priemonė, reguliuojanti pH, pasižymi sutraukiamuoju poveikiu;
  • Glyceryl Laurate - minkštiklis, emulsiklis kondicionuojantis odą, gali erzinti akis;
  • Sodium Benzoate - konservantas.

Man tai atrodo geriausia intymios higienos priemonės sudėtis, kokią yra tekę matyti. Žinoma, sudėtyje galėtų ir nebūti pakankamai agresyvaus Sodium Laureth Sulfate, kuris yra antroje vietoje. Tačiau tuo metu putų tikriausiai prausiantis iš viso nebūtų. Taip pat ir kito vidutinio saugumo ingrediento, kuris linkęs erzinti akis, nors juk prausiklį ne akims naudojame. Šiaip sudėtis tikrai saugi, jokių nereikalingų ingredientų, nenaudojami dažikliai, kvapniosios medžiagos, kurių mano nuomone tokioje priemonėje tikrai nereikia. Taigi, minimaliai ir manau visai neprastai parinktos sudėtinės dalys.


Poveikis. Nors, kaip miniu tikriausiai kiekviename savo įraše apie intymią higieną, dažniausiai renkuosi tyrą vandenėlį, ir tik išskirtiniais atvejais prausiuosi su intymiai higienai skirtu prausikliu, po gimdymo man tik vandens nebepakanka, na bent jau kol kas, kol viskas grįž į normalią rutiną.

Man pasirodė, kad Abena prausiklis sunkokai putoja. Iš tiesų tas putojimas yra, bet reikia kiek didesnio kiekio, nei įprastai naudočiau, kad atsirastų putojimas. Putos smulkios, jų nedaug. Prausiklis labai, netgi labai švelniai prausia, nesukeldamas jokio diskomforto. Nors prausimosi metu jaučiasi sunkokas kvapas, tačiau nė kiek tai netrukdo.


Iš pradžių man atrodė, kad dėl sunkaus putojimo priemonė nebus pajėgi švariai nuprausti ir suteikti gaivos, tačiau aš klydau, nes po plovimo labai aiškiai jaučiasi visiškas švaros, ir svarbiausia - saugios mano kūnui švaros efektas. Prieš rašant apžvalgą pasidomėjau ir kitomis nuomonėmis. Teko skaityti, kad merginoms prausiklis nuramino pienligę, apgydė kitas intymias problemas. Aš jokių problemų neturiu, tačiau jau gundausi įsigyti pilną šios priemonės pakuotę, ir nors jos kaina aukštesnė, nei kitų intymios higienos prausiklių, tačiau dėl saugumo, manau verta investuoti daugiau.


P.S. jei pačios norite išbandyti šį intymios higienos prausiklį, galite gauti jo mėginį visiškai nemokamai, tereikia nueiti į kompanijos atstovų svetainę Lietuvoje ČIA, paspausti po nuotrauka esančią nuorodą "Išbandykite nemokamai" ir užpildžius formą laukti siuntinuko su Abena intymios higienos prausikliu.






Ačiū, kad skaitote,


Smagaus mažojo savaitgalio vakaro, mielosios,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

Rašyti komentarą