BIOCURA Beauty dvifazis nagų lako valiklis be acetono su pantenoliu, melionų kvapo

Ar draugaujate su visais nagų  lako valikliais? Ar esate jam išrankios? Kokius reikalavimus keliate? Kadangi aš dažnai lakuoju nagus, man labai svarbu, kad nagų lako valiklis nesausintų nago plokštelės ir odelių bei greitai ir efektyviai valytų nagų laką.

"Net po tamsiausios nakties pateka saulė"
Les Miserables

Pastaruoju metu įsigijau vokišką Biocura nagų lako valiklį su dvejomis fazėmis, tikėdama, kad priemonė puikiai tiks ir pateisins mano lūkesčius. Tai pirmasis tokio tipo gaminys iš vokiškos kosmetikos apskritai, todėl buvo labai smalsu įvertinti priemonės kokybę. Deja, tačiau kartu su pigia, piniginę džiuginančia kaina, atėjo ir pirmasis nusivylimas vokiškos gamybos produktu. Kviečiu paskaityti kas ir kaip.



Produktas: BIOCURA Beauty dvifazis nagų lako valiklis be acetono su pantenoliu, melionų kvapo
Gamintojas: "Maxim Markenprodukte" GmbH & Co. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: nuvalyti nagų laką nuo nagų plokštelių
Tinkamas tipas: visiems tipams, tinkamas ir dirbtiniams nagams
Labiausiai patiko: nedidelė kaina
Labiausiai nepatiko: prastai valo
Tūris: 200 ml
Kaina*: 1,00 EUR
Kur galima įsigyti: Klaipėdoje - Šilutės pl. 83B ("Dalli"); Mažeikiuose -Žemaitijos g. 65; internetinėje parduotuvėje: Moulin de la Beaute

Ką žada gamintojas: Tinka ir dirbtiniams nagams. Dvifazis, efektyviai pašalina laką.
Naudojimas: suvilgykite vatos padelį nagų lako valikliu ir uždėkite ant nago leisdami šiek tiek įsigerti. Nuvalykite nagų laką slinkdami nuo nago apačios link viršaus.


Nagų lako valiklio pakuotė visiškai paprasta: baltos spalvos dalinai skaidrus, minkštas plastikas ir rožinis užsukamas plastikinis dangtelis nenaudojami jokie puošybos elementai, tik keli užrašai, kažkodėl ispanų kalba. Galbūt produktas skirtas ispaniškai rinkai? Tiesą sakant šio produkto pakuotė tikrai atrodo paprastai ir pigiai, labai pigiai. Plika akimi matosi, kad plastikas kokybe nesididžiuoja, o ir rožinė dangtelio spalva atrodo pagaminta pigiai.

Visa informacija ant pakuotės pateikta ispanų ir portugalų kalbomis. Suprasti, kas tai per gaminys leidžia tik lietuviška mažytė etiketė su pagrindine informacija (jei neskaitote nė viena iš šių kalbų).

Atsukamas dangtelis gana didelis, po juo atsiveria dozavimo anga, kuri man pasirodė visai patogi naudoti. Didelių problemų su ja neturėjau, o jei ir buvo kokių nepatogumų, jie tikriausiai buvo labai nežymūs, mat neatkreipiau dėmesio.

Kvapas. Gamintojas žada, kad nagų lako valiklis kvepia melionais. Iš tiesų valantis nagus galima užuosti kažką panašaus į melionus. Tačiau, tačiau... kvapas susimaišo su acetonu, plius aromatas labai jau sintetinis ir gaunasi sintetinis - šleikščiai - saldus - acetoninis kvapas. Geriau to melionų aromato iš viso nebūtų - jis mane erzina.

Konsistencija. Nagų lako valiklis dvifazis: ant tamsiai rožinio sluoksnio "guli" skaidrus sluoksnis. Kadangi aliejukų sudėtyje neradau, spėju, kad viena fazė tiesiog sunkesnė už kitą. Prieš naudojimą priemonę reikia gerai sukratyti, taip išgaunant rožinės spalvos vientisos konsistencijos skystį, kuris būna paruoštas naudojimui.


Sudėtis: Aqua, Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Parfum, Panthenol, Sodium Hydroxide, Polyaminopropyl Biguanide, CI 14720.


Poveikis. Man šis valiklis visiškai nepatiko. Ir tai yra pirmas mano vokiškos kosmetikos nusivylimas per kelis metus, dėl ko man labai gaila, mat paprastai vokišką kosmetiką tiesiog dievinu... Tuoj pabandysiu sudėlioti kas ir kodėl man nepatiko.

Pirmiausia, kaip jau minėjau mane erzina šlykštus priemonės kvapas, jau geriau gamintojai būtų nenaudoję jokio aromato priemonei pakvėpinti, nes fui, kaip nemalonu, ir su kiekvienu naudojimu kvapas mane erzina vis labiau...

Nedžiugina ir priemonės konsistencija. Esu naudojusi ne vieną dvifazę priemonė ir tikrai nepamenu nė vienos, kurios sluoksniai taip greit atsiskirtų po suplakimo. Atrodo tik ką užsidėjai ant vatos diskelio, o sluoksniai jau vėl atskirai. Todėl valantis nagus nuolat tenka užsukti kamštelį, supurtyti ir vėl pilti ant diskelio. Su vienu užpylimu ant diskelio nuvalyti nagų tikrai neįmanoma: geriausiu atveju nuvalysite 2 nagus, mat nagų lako valiklis labai prastai valo nagų laką. Apie priemones su blizgučiais aš jau nekalbu... Atrodo uždedu sudrėkintą diskelį, laikau laikau, o nagų lakas praktiškai nesivalo.. Tuomet tenka mechaniškai trinti diskelį ant nago, kad pašalinti priemonę. Po kiek laiko pavyksta, bet sunkiai... Man tokių pastangų tikrai per daug. Aš noriu normaliu greičiu veikiančio nagų lako valiklio.

Kadangi priemonė sunkiai valo nagų laką, greit išgaruoja, tai ji yra visiškai neskalsi. Nagus nusivaliau 3 kartus, o jau neliko pusės buteliuko! Man atrodo nelogiška, kad 200 ml pakaktų 6-7 nagų lako nuvalymams? Kiek pamenu ankstesnes naudotas priemones - niekad tokio neskalsaus nagų lako valiklio neteko naudoti...

Taip, priemonė tikrai švelni nagams, po valymo jie nepabąla, nesijaučia sudirgimo nei ant nago, nei ant odelių aplink jas. Tikriausiai toks valiklis labai minimaliai pažeidžia nagų plokšteles. Priemonė ant nagų lako palieka plėvelę, kuri primena aliejukus, tačiau sudėtyje jokių aliejų nėra, tad man labai įdomu, kas po valymo lieka ant mano nagų. Ta plėvelė man visai nepatinka ir nėra reikalinga - juk dažniausiai nusivalę seną nagų laką, vėl iš karto tvarkomės ir lakuojamės nagus? Palikus plėvelę ant nago, suprastėja lako išlikimo laikas, jo dengimas nebūna dailus ir tolygus... Todėl plėvelę prieš lakavimą būtina pašalinti. Visa laimė - nuvalyti ją labai lengva su paprasčiausiu muilu ir karštu vandeniu bei nagų šepetėliu.

Vienintelis šios priemonės privalumas mano akimis yra kaina. Tačiau kai visa kita nuvilia, net ta nedidelė kaina nedžiugina o jei vertinsime kainos ir kokybės santykį, priemonė tikrai neverta, kad ir vieno mano euro. Taip, valo, taip nedžiovina nagų, taip kvepia melionais (? kažkuo panašiu į sintetinius melionus), tačiau aš neturiu tiek laiko ir tiek kantrybės ilgai ir nuobodžiai brūžinti sudrėkintu vatos diskeliu vieną nagą... Priemonė tikrai ne man, o gaila...




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai