TOUJOURS vokiškos, ekonomiškos, vienkartinės sauskelnės iš Lidl

Lietuvoje atsidarius Lidl parduotuvėms, prekių rinkoje atsirado krūva iki šiol nežinomų prekinių ženklų, kurių kokybę dauguma tikriausiai jau spėjo išbandyti patys. Aš, namie turėdama mažylį, atkreipiau dėmesį į kūdikiams siūlomas prekes ir žinoma, didžiausias kiekvienos mamos rūpestis ir kasdienis palydovas yra sauskelnės. Įsigijau Vokietijoje gaminamas Toujours sauskelnes, kurios pavadinimu man primena labiau prancūzų, nei vokiečių gaminį. Kiek daugiau pasidomėjus, sauskelnių pavadinimas iš tiesų yra prancūziškas ir reiškia "visada".


KAINA, PAKUOČIŲ DYDŽIAI ir ĮSIGIJIMO VIETOS

Sauskelnes Lietuvoje galima įsigyti tik Lidl parduotuvėse. Aš pirkau 3 dydžio pakuotę, jų nėra mažiausių, naujagimiams skirtų dydžių, ir jos skirtos tik jau šiek tiek paaugusiems, nuo 4 kg kūdikiams:
  • Nr. 3 (4-9 kg) MIDI 56 vnt. - 7,19 EUR (0,13 Eur/ vnt.)
  • Nr. 4 (7-18 kg) MAXI 50 vnt. - 8,39 EUR (0,17 Eur/ vnt.)
  • Nr. 5 (11-25 kg) JUNIOR 44 vnt. - 7,39 EUR (0,17 Eur/ vnt.)
Parduotuvėje nesiūlomos nei didesnės, nei mažesnės sauskelnių pakuotės, jų negalima įsigyti vienetais, todėl perkant pakuotę teks rizikuoti, vertinant tai, tiks jos jūsų kūdikiui ar netiks.


IŠVAIZDA

Pirmas įspūdis pradarius sauskelnių pakuotę buvo tai, jog jos labai primena Pampers Active Baby Dry sauskelnes. Lygiai taip pat, kaip ir Pampers, ant sauskelnių du skirtingi gyvūnėlių paveikslėlių variantai - šiuo atveju vienos jų su meškučiu priekyje ir avyte, supančią ėriuką vežimėlyje užpakalyje, kitos - pelyte ir dainuojančiais gyvūnėliais užpakalyje. Lygiai taip pat, kaip Pampers sauskelnės, Jų viršus dryžuotas žaliais dryžiais, tik čia horizontaliais. Apatinė dalis ne taškuota, kaip Pampers, tačiau gėlytės labai jau primena taškučius. Ir unikalus Pampers sauskelnių paveikslėlis, rodantis, kur sauskelnes užsegti, atkartojamas ir Tourjours sauskelnėse, tik nepasakyčiau, kad labai vykusiai, mat sagutės yra, o kontūro užsegimui ne. Tad sagutės labai mažai padeda tiesiam sauskelnių užsegimui. Apskritai, man pasirodė, kad sauskelnės dizainu yra Pampers sauskelnių kopija.
Sauskelnės minkštos ir švelnios, tačiau jei lyginti su Pampers, aplink juosmenį einantys krašteliai šiurkštesni. Nugaros pusėje esanti juosmens dalis nėra tampri, tačiau pakankamai tampri lipdukų dalis gerai kompensuoja juosmens netamprumą. Patys lipdukai šiurkštoki, tamprūs, bet lipnumas dingsta po kelių segimų ir atsegimų, po kokių 3-8 kartų, nors man realiai tiek kartų atsegioti sauskelnes nereikia, tad nepasakyčiau, kad lipdukų lipnumas man labai užkliuvo.
Aplink kojytes esantys tamprūs krašteliai gerai ir saugiai priglunda prie kojyčių ir patikimai apsaugo nuo pratekėjimo. Viduje, kaip ir Pampers, galima užčiuopti mažų apvalių kruopelių, sugeriančių skystį, tik jų čia gerokai mažiau.


POVEIKIS

Sauskelnės gana lengva ir paprasta užsegti, tačiau turiu pastebėti, kad dėl netampraus liemens nugaros pusėje, užsegimas nėra toks sklandus, kaip Pampers Active Baby Dry sauskelnių. Tačiau aš randu ir privalumų - aplink kojytes einančios tamprios juostelės nėra tokios tamprios kaip Pampers sauskelnių, jos nėra tik odą rėžiantys siūleliai, todėl kojytes nuspaudžia gerokai mažiau, nei Pampers sauskelnės.
O ir bjauraus kvapo, kuris vyravo nuolat naudojant Pampers, Toujours sauskelnės neturi. Jis yra, tačiau ne toks šleikščiai stiprus ir intensyvus. Palyginus su prieš tai naudotomis Pampers, jos kvepia švara. 😁 Pasysiojus ar sudrėkus sauskelnėms, kvapas neintensyvėja, iš viso, atrodo, kad ant kūno jis išlaiko trumpai ir greitai dingsta.
O va sugėrimas yra šiek tiek nuviliantis. Kadangi Toujours yra beveik perpus plonesnės nei Pampers, jos sugeria mažiau skysčių. Po naudojimo ant šių sauskelnių viršaus jaučiasi daugiau drėgmės, paviršius šlapesnis nei Pampers Active Baby dry sauskelnių.
Aš sauskelnes mažyliui keičiu kas 2,5 - 3 val. ir su šiomis toks intervalas pakenčiamas, tačiau realiai, tokio sugėrimo sauskelnes tikriausiai geriau būtų keisti kas 2 valandas, kad drėgmė kuo trumpiau kontaktuotų su oda. Nakties metui šių sauskelnių dėti aš nerekomenduoju - tikriausiai po nakties oda būtų paraudusi ir sudirgusi.
Pastebėjau, kad dažniausiai tinka ar netinka sauskelnės, galima pamatyti jas naudojant su kiekvienu keitimu bent 3 paras. Ir iš tiesų, jei pradžioje jos man atrodė neblogos, tinkamos naudoti be nemalonaus kvapo ir mažiau spaudžiančios kojytes, tai jau 3-čią parą pamačiau, kad mažylio odelė pradeda rausti. Didesnių sudirgimų nelaukiau ir toliau jas naudojau pakaitomis su geromis sauskelnėmis. Būtent taip ir žadu baigti visą Toujours pakuotę.
Tad deja, deja, nors pradžioje atrodė visai neprastos ir neblogos sauskelnės, ir nors yra draugiškos mamos uoslei ir piniginei, bet prasto sugeriamumo ir sukelia kūdikio odelei raudonį. Man jos pasirodė prastesnės nei Pampers Active Baby Dry sauskelnės. Nepasakyčiau, kad Toujours sauskelnės visiškai prastos, ypatingai jei kūdikio oda visiškai nejautri - žinau kelis mažylius, kurių odelei jos tinka. Gaila, maniškiui jos netinkamos naudoti nuolat ir tikrai ne nakties metui.




Ačiū, kad skaitote,
Jaukaus sekmadienio vakaro jums linki, Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Pritariu visiems pastebėjimams. Aš taip pat pabandžiau ir nebeperku. Geriau jau oranžinė Pampers pakuotė. Su Mažylio klubo nuolaida gaunasi tąa pati praktiškai kaina kaip Toujours.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man balta patiko "Premium Care" berods, o dabar Norvegiškus Bleer ir Coop naudojam, tai esu visiškai patenkinta jų kokybe :)

      Panaikinti
  2. Teko ir man šitą siaubą išbandyti. Niekam nerekomenduočiau. Tikėjausi vokiškos kokybės, gavau šlamšto krūvą. Mačiau, dabar internete 15% akcija seni sauskelnems , tad tikrai geriau užsipirkti dabar pigiau ir naudoti kokybiškus, nei pirkaliot šlamštą ir vėliau vargti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą