PAMPERS "Active Baby - Dry" vienkartinės sauskelnės

Kokios yra pačios populiariausios sauskelnės Lietuvos rinkoje? Teisingai, tai Pampers. Nežinau, kodėl visi, keliaudami kūdikio lankynų neša būtent tokias, tikriausiai čia didžiulė komercijos, o tiksliau reklamos įtaka, nes realiai žinau labai daug mamų, kurių kūdikiams tokios sauskelnės netinka. Kelis pokus po draugų ir giminaičių palankynų gavome ir mes, todėl šiek tiek papasakosiu, jei dar nebandėte.



KAINA, PAKUOČIŲ DYDŽIAI ir ĮSIGIJIMO VIETOS

Pampers sauskelnės žaliame pakelyje parduodamos labai įvairiais kiekiais, dėl ko varijuoja ir pakuotės kaina, ir išskaičiuojant vieneto kainą. Vertindama sauskelnių kainas aš visuomet paskaičiuoju jų vienos sauskelnės kainą, taip man daug lengviau susigaudyti. Sauskelnes galima įsigyti tikriausiai bet kurioje parduotuvėje, kurioje yra sauskelnių - net mažučio kaimo parduotuvėlėje, jei parduodamos vaikų prekės, tikrai rasite Pampers Active baby dry sauskelnių.
Pateikiu kelis kainų pavyzdžius:
  • Nr.1 (2-5 kg) - 43 vnt. - 6,66 EUR (0,15 Eur/ vnt.)
  • Nr.2 (3-6 kg) 76 vnt. - 13,61 EUR (0,18 Eur/ vnt.)
  • Nr.3 (4-9 kg) 42 vnt. - 9,55 EUR (0,22 Eur/ vnt.); 68 vnt. - 13,61 EUR (0,20 Eur/ vnt.) 
  • Nr.4 (7-14 kg) 36 vnt. - 10,13 EUR (0,28 Eur/ vnt.); 58 vnt. - 13,61 EUR (0,23 Eur/ vnt.)
  • Nr.4+ (9-16 kg) 32 vnt. - 10,71 EUR (0,33 Eur/ vnt.); 53 vnt. - 13,61 EUR (0,25 Eur/ vnt.)
  • Nr.5 (11-18 kg) 28 vnt. - 9,55 EUR (0,34 Eur/ vnt.); 50 vnt. - 13,61 EUR (0,27 Eur/ vnt.)
  • Nr.6 (15+ kg) 24 vnt. - 9,55 EUR (0,40 Eur/ vnt.); 42 vnt. - 13,61 EUR (0,32 Eur/ vnt.); 66 vnt. - 19,56 EUR (0,30 Eur/ vnt.)

Čia tik keli kainų pavyzdžiai. Savaime suprantama, galima nusipirkti ir itin dideles, ekonomiškas pakuotes, kur saukelnių kaina vienetui gaunasis gerokai mažesnė. Na, o pabandymui, visuomet galite vaistinėse įsigyti ir po viena ar kelias sauskelnes bei taip sužinoti, ar jos tinkamos jūsų mažyliui.

IŠVAIZDA

Nežinau ar visos Active Baby dry, tačiau mano turimos sauskelnės yra su cirko gyvūnėlių paveikslėliais. Aš šiuo metu turiu 3 numerio sauskelnes ir jos yra dviejų skiritngų paveikslėlių: varlytė ir liūtukas užpakalyje bei šuniukas su žirafa. Aišku, kol jūsų kūdikis mažas, sauskelnių paveikslėliai jam visai nerūpi ir yra neįdomūs, čia tikriausiai pradžioje jie tik džiaugsmas mamos akims. O toliau, bent jau maniškiui 3 mėnesių mažyliui, darosi labai įdomu kas nupiešta ant to keisto daikto, atsiduriančio ant mažo dupsiuko. Šiai dienai mano sūnus jau atidžiai žiūri į paveikslėlius, o jei dar pirštu parodau ir papasakoju kažką, tai susidomėjęs seka piršto judesį ir susikaupęs žiūri kur rodau. 
Pačios sauskelnės visur minkštos ir švelnios, maloniai liečiasi prie kūdikio odeles. Nugaroje esantis juosmuo labai tamprus, lipdukai tvirti, gali būti atsegami ir užsegami kelis kartus, neprarasdami pirminio lipnumo. Teisingai užklijuoti sauskelnes padeda priekyje esantys sagutėmis pažymėti ir apibrėžti paveiksliukai - sekdama jais aš visuomet tiesiai užklijuoju sauskelnes.
Aplink kojytes eina tamprios plonos juostelės, gerai priglundančios ir saugančios nuo pratekėjimo. O viduje sauskelnių galima apčiuopti kruopytes - rutuliukus, kurie garantuoja geresnį sauskelnių sugėrimą.


POVEIKIS

Sauskelnes labai lengva ir patogu užsegti, tačiau turiu pastebėti, kad labai tamprūs krašteliai, einantys aplink mažylio kojytes jam nuspaudžia iki stipraus paraudimo. Bandžiau sauskelnes sekti ir laisviau ir plačiau, bet krašteliai vistiek stipriai nuspaudžia kojytes, nepaisant visko, ką bandžiau daryti.
Man labai nepatinka sintetinis sauskelnių kvapas, dar jų nenaudojant. O tik pasysiojus vaikiukui, pasklinda labai nemalonus, tikrai ne šlapimo, o sauskelnių dvokas. Sudrėkusios jos nemaloniai smirda. Iš pradžių galvojau, kad gal pokas toks, partija negera, tačiau visų pokų, kuriuos gavome dovanų kvapas buvo nemalonus ir visos sauskelnės kvepėjo nemaloniai.
Pampers sauskelnės sugeria nemažai, bet prilietus ranka paviršių ir šiek tiek paspaudus, jaučiasi šiokia tokia drėgmė. Tikriausiai kūdikiui, visu svoriu spaudžiant sauskelnes ta drėgmė jaučiasi ir ant odelės.
Paprastai sauskelnes keičiu rečiausiai kas 2,5 - 3 val., išskyrus naktį, kai mažylis išmiega 5-8 val. Todėl būtent tokiu intervalu ir vertinu sauskelnių kokybę. Deja, naudodama nuolatos, su kiekvienu keitimu Pampers Active Baby dry sauskelnes jau po 3 dienų pastebėjau odelės paraudimą. Darau prielaidą, kad ta minimali drėgmė padarė negerą darbą, o tikriausai ir sauskelnės neleidžia odelei tinkamai kvėpuoti. Ne, žaizdelių neatsivėrė, jos neišbėrė, bet raudonumas matėsi, ir aš nelaukiau, kol atsiras rimtesnių problemų, paprasčiausiai nustojau jas naudoti nuolat ir nebedėjau nakties metui. Didelį dovanoms gautą šių sauskelnių kiekį jau kuris laikas naudoju pakaitomis su kitomis, geresnėmis sauskelnėmis: 2-3 keitimus iš eilės dedu Pampers Active baby dry sauskelnes, ir paskui kitus 1-2 kartus geresnės kokybės ir geriau tinkančias sauskelnes. Taip netrukus ir sunaudosim, be jokių odos  sudirgimų.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patarimas keliaujantiems palankynų - išsiaiškinkite, kokios sauskelnės tinkamos naujagimiui, arba dovanokite, kad ir mažesnį kiekį, bet brangių, geresnių, ekologiškų sauskelnių, nes dažnai netinkamos sauskelnės nėra labai džiuginanti dovana.

Na o norintiems sutaupyti tėveliams galiu patarti, netinkančias sauskelnes sunaudoti pakaitomis su geromis, tinkamomis jūsų mažylio odelei. Žinoma, jei nuo sauskelnių išbėrė, jokiu būdu jų nenaudokite toliau - geriau kam nors tiesiog padovanokite.




Ačiū, kad skaitote,
Smagios dienos

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Labas vakaras. Sauskelnių neparduodame - tiesiog užrašėme savo nuomonę apie juos ir pasidalinome tinklaraštyje ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą