UOGA UOGA "Šviesioji pusė" natūralus maitinamasis plaukų aliejus - kaukė su alyvuogių aliejumi ir ramunėlių ekstraktu šviesiems plaukams

Tikriausiai sutiksite, kad plaukai yra vienas gražiausių kiekvienos moters papuošalų? Aš savo plaukus jau keli metai šviesinu ir deja, negaliu išvengti jų sausėjimo ir plauko pažeidimų. Nėštumo metu hormonai veikė tiesiog beprotiškai, mat plaukai buvo tikrai geros būklės, bet va, pakako pagimdyti ir mano plaukučiai ėmė sausėti, šiek tiek lūžinėti ir nestipriai slinkti.

"Jūs negalite visko kontroliuoti.
Jūs gavote plaukus ant galvos, kurie jums tai primena"
Citata, autorius nežinomas

Kad išvengčiau plaukų slinkimo, o kartu sustiprinčiau, atgaivinčiau bei pamaitinčiau savo plaukus, aš nepertraukiamai naudoju aliejines kaukes ir tikiuosi gero efekto plaukučiams. Nuo kovo mėnesio baiginėju jau antrą buteliuką, tiesa, prieš tai naudojau varnalėšų aliejų (ČIA), o dabar, besibaiginėjant Uoga Uoga plaukų aliejui - kaukei, noriu papasakoti ir šios kaukės poveikį mano plaukučiams.


Produktas: UOGA UOGA "Šviesioji pusė" natūralus maitinamasis plaukų aliejus-kaukė su alyvuogių aliejumi ir ramunėlių ekstraktu šviesiems plaukams
Gamintojas: "Uoga Uoga". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: suteikti spindesio, švelnumo, minkštumo, pagyvinti spalvą
Tinkamas tipas: šviesiems plaukams
Labiausiai patiko: po ilgesnio naudojimo plaukai atrodo sveikesni ir gyvybingesni
Labiausiai nepatiko: nemalonus kvapas
Tūris: 100 ml
Kaina*: 6,95 EUR
Kur galima įsigyti: Uoga Uoga salelėse, Rimi kosmetikos skyriuose arba internetinėje parduotuvėje

Ką žada gamintojas: Plaukų gyvybė ir žvilgesys daro stebuklus Tavo gyvenime!
Nerafinuotas alyvuogių aliejus, šimtmečiais naudojamas plaukų priežiūrai, padaro plaukus minkštesnius ir švelnesnius. Medetkų ir ramunėlių ekstraktai pagyvina šviesių plaukų spalvą, suteikia auksinio spindesio.
Naudojimas: Ištepkite plaukus nuo galiukų iki šaknų, tada pridenkite kepuraite ar rankšluosčiu. Po 15–25 minučių gerai nuplaukite plaukus švelniu šampūnu. Naudokite 1 ar 2 kartus per savaitę. Laikykite sausoje, tamsioje vietoje.

Nuotrauka skolinta iš ČIA

Mane visuomet žavi Uogos Uogos kompanijos gaminių pakuotės. Būdamos paprastos, jos gražios ir patrauklios akiai bei labai mielos ir artimos širdžiai. Šiuo atveju aliejinei kaukei naudojamas stiklinis buteliukas, dažytas raudonai. Tiesa, kodėl raudonai, jei skirta šviesiems plaukams? Ar neturėtų būti balta ar geltona?

Pro sieneles puikiai matosi, kiek gaminio dar liko viduje ir tai labai puiku aliejiniams gaminiams, nes dažnai buteliuke papurčius neįmanoma suprasti, kiek gi gaminio likę viduje. Kalbant apie dizainą, ji gana paprastas: užrašams naudojama balta spalva, o buteliuką labiausiai puošia būtent raudonos spalvos stiklas. Ir žinoma, unikalus ir šmaikštus pavadinimas - Šviesioji pusė, kurią kiekvienas gali suprasti taip, kaip norisi: šviesūs plaukai ar geroji mūsų pusė?

Buteliukas užsuktas sidabrinės spalvos metaliniu dangteliu. Po juo nėra jokių dozavimą palengvinančių įtaisų, tik paprastas buteliuko kaklelis. Pirmą kartą pamačiusi, galvojau kad bus nepaprastai sunku aliejų dozuoti, bet kadangi jis šiek tiek tirštesnis, jokių problemų, apart kelis kartus baigiant pilti nubėgusių sienelėmis aliejaus likučių, aš neturėjau.


Kvapas. Nors aliejų mišinys pakvėpintas eterinių aliejų mišiniu, bet kvapas man nemalonus. Pirmus porą kartų jis atrodė pakenčiamas, bet naudojimo eigoje darėsi vis sunkiau jį pakelti, juolab, kad jis ant plaukų jaučiamas iki pat tol, kol išplaunu plaukus. Uoslę apima palengvėjimas išplovus aštriai - šleikščiai saldžiai - citrusinį kvapą. Iš tiesų labai sunku jį apibūdinti, bet man jis nemalonus. Ir su kiekvienu naudojimu jis vis nemalonesnis. Suprantu, kad uoslė yra labai subjektyvus dalykas, gal kai kam toks kvapas patinka, bet man intensyvaus eterinių aliejų mišinio sudėtyje galėjo visai nebūti. Jau geriau natūralus aliejaus kvapas, negu toks.

Konsistencija. Aliejus tamsiai geltonos spalvos su vos vos oranžiniu atspalviu. Aš tikėjausi, kad aliejus bus skystas, tačiau buvau maloniai nustebinta, kai pastebėjau kad aliejus šiek tiek tirštesnės konsistencijos. Tokio pakanka ilgiau, jis skalsesnis ir geriau pasidengia ant plaukų.


Sudėtis: Olea Europaea Fruit Oil (alyvuogių aliejus), Ricinus Communis Seed Oil (ricinų aliejus), Brassica Campestris Seed Oil (kanolos aliejus), Calendula Officinalis Flower Extract (medetkų žiedų ekstraktas), Anthemis Nobilis Flower Extract (ramunėlių žiedų ekstraktas), Tocopherol (vitaminas E), Aroma (eterinių aliejų mišinys), Citral*, Geraniol*, Limonene**.
*Įeina į eterinių aliejų sudėtį.


Poveikis. Plaukų aliejaus naudojimo principas paprastas: aliejų tepu ant plaukų, juos iššukuoju stambiomis šukomis. Tuomet aliejuotus plaukus galima apsukti rankšluosčiu ar vienkartine dušo kepurėle (aš naudoju didesnį ploną politeleno maišelį - tokį paprasta išmesti po vieno panaudojimo) ir lieka laukti 15-25 minutes, kol aliejus suveiks. Aš dažniausiai laikau 30 minučių. Galiausiai viską išplaunu šampūnu.


Pastebėjau, kad laikant aliejinę kaukę 30 minučių, didžioji dalis aliejaus susigeria į plaukus. Tikiu, kad gerosios aliejų savybės įsigerdamos į plaukus veikia juos ir palaipsniui maitina. Kalbant apie poveikį, aš pastebėjau, kad kaukė mano plaukams suteikia blizgumo, lengvumo, gyvybingumo, plaukai tampa švelnūs ir lengvai slysta tarp pirštų. Deja, bet nepastebėjau, kad priemonė šviesintų plaukų spalvą ar ją atgaivintų. Žinoma, mano plaukai nėra natūraliai šviesūs, jie dažyti tad tikriausiai tokio efekto nereiktų tikėtis. O ir maitinimo iš aliejaus mažoka, nes beveik baigus buteliuką mano plaukų galiukai beveik tokie pat sausi, kaip ir buvo prieš aliejaus - kaukės naudojimą. Aliejus man visai patinka, tačiau būtent labiausiai norėjau maitinamojo efekto bei plaukų spalvos gaivinimo, tad jaučiuosi nusivylusi.


Iš kitos pusės, plaukų aliejaus pagrindą sudaro natūralūs aliejai, iš kurių būtų naivu tikėtis greito poveikio. Aliejai paprastai veikia palaipsniui, po truputį stiprindami ir maitindami plaukus. Manau vieno buteliuko įsitikinti kaukės maitinamuoju poveikiu, tai natūrali plaukų priemonė, o ir pasikeisti plaukų struktūrai ir būklei vargu ar pakanka vieno mėnesio.





Ačiū, kad skaitote,


Linksmo penktadienio vakaro,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai