#3 Rūbų ir aksesuarų naujienos - pirkiniai: 'second hand', Romwe, H&M, ebay ir kt.

Kelis pastaruosius mėnesius visiškai pamiršau apie drabužių ir aksesuarų pirkinių įrašus, tačiau tai nereikškia, kad tokių, naujų drabužėlių nebuvo. Tiesą sakant, jų priklaupiau visai nemažai, todėl visą krūvą dalinu į porą dalių. Tiesiog jeigu bandyčiau viską sudėti į vieną - įrašas gautųsi toks ilgas, kad ir man rašyit pabostų, ir jums skaityti nebūtų smagu. Tad šiandien parodysiu dalį, o sekantį kartą - likusius, tikriausiai tai jau nusikels į birželį.



Kokie mano pirkiniai vyraus čia? Be abejonės suknelės - drabužiai šiltesniems orams, vasariškesni aksesuarų daug šį kartą nebus, tikriausiai sekančiame bus šiek tiek daugiau. Ir kaip visuomet, tokiuose įrašuose niekuomet nesistengiu dėl makiažo - paprastai jis būna toks, kokį pasidarau ryte, tačiau šito įrašo esmė ne makiažas, o visą dėmesį nukreipsime į tai, kuo rengiames, tiksliau kuo rengtis pasirinkau aš. 😉

RELEVANCE pastelinė violetinė palaidinė/ suknelė

Ant etiketės parašyta, kad čia palaidinė, bet realiai - tokia ilga, kad man tinka kaip suknelė. 😊 Man labai patinka švelniai pastelinė alyvų spalva, tačiau dėl dydžio, kažkaip nesu tikra, toks jausmas, kad man kiek per didelė, gal dydžiu. Manau sekantį kartą reiktų rinktis XS arba tik S dydį, o šitą - reiktų nešti pataisyti (oi, kaip nemėgstu nešti rūbų į siuvyklą...). Suknelė maloniai jaučiasi ant kūno, tačiau man ji pakankamai greit glamžosi, todėl tikriausiai kažkur prisėdus bus normalu matyti raukšles. Aš sužavėta gaiviai pavasariškos spalvos, laisvo silueto ir rauktų rankovių. Reikia būtinai prisiruošti nešti pataisymui.

Dydis: S/M
Sudėtis: 90% medvilnė, 10% elastinas
Pirkau: privačioje, uždaroje pardavėjo grupėje Facebook, jei teisingai pamenu, prekės lenkiškos
Kaina: 12,00 EUR


GLAMOROUS balta suknelė su juodais langeliais

Seniau pakankamai dažnai apsilankydavau second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėse. Tikriausiai dažniausiai Humanose, tačiau pastaruoju metu, bent jau Klaipėdoje, kainos konkrečiai Humanose yra tokios, lyg pirkčiau visiškai naują rūbą. Kažkaip nesinori tiek mokėti už dėvėtą, dažnai trūkumų turinti rūbą, kai galiu tuos pačius pinigėlius sumokėti už naują. Gal dar tik Gausa parduotuvėse galima rasti pigesnių variantų, todėl ten stengiuosi turėdama laisvą valandėlę vis užbėgti.
Šita suknytė man taip prilipo, kad nepaisiau net fakto, jog ji visiškai sintetinė - nuo tokių vasarą būna itin karšta. Tačiau apsivilkau, ir negalėjau atsidžiaugti, kaip dailiai gula ant liemems, paryškina taliją, šiek tiek paplatina klubus (kurių man trūksta) - idealus kirpimas mano figūrai. Aišku, šios suknelės nedėvėsiu kažkur einat į miestą - ne, apdarėlis yra grynai namams, sodui ar kaimui, toks naminis rūbelis su kuriuo jaučiuosi dailiai - atrodo ir tos kūno formos su suknele ne tokios jau neproporcingos - gal jų visai nereikia slėpti? 😆

Dydis: XS
Sudėtis: 100% polyesteris
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 4,50 EUR


H&M kreminė suknelė su nėriniais

Prieš pirkdama šitą suknytę, aš šiek tiek abejojau: pirmiausia dėl to, kad nėriniai jau senai nebėra madingi, atvirkščiai, kuo toliau, tuo labiau jie tampa šiokia tokia atgyvena ir tikriausiai savo spintos jau nereiktų pildyti tokio tipo apdarais. Be to, man nelabai patinka kaip, apsivilkus suknelę, atrodo mano pilvas - realiai su ja atrodo kad būčiau užsiauginusi nemenką pilvuką, nors jo nėra!
Tačiau kaip matote, suknelė mano pirkiniuose - būtent dėl tos, nemadingosios nėriniuotos nugaros dalies, kuri man patinka, ir žinoma, dėl pagrindinės sukenelės medžiagos, kuri yra ir itin patogi ir švelni prie odos - nekenčiu suknelių, kuriuose nesijaučiu patogiai. O ir suknelės kaina, na pripažinkim, tikrai juokinga. Visgi, lygiai kaip ir pirmoji, taip ir ši suknytė bus dėvima tik namuose, na, gal šiukšles su ja išnešiu ar iki parduotuvės už kampo nubėgsiu, bet tikrai ne daugiau. 😄

Dydis: 36
Sudėtis: išorinė dalis - 67% viskozė, 30% polyesteris, 3% elastanas; nėriniai - 98% polyamidas, 2% elastanas
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 5,00 EUR


Aukso spalvos suknelė, siuvinėta žvyneliais

Aš tikrai nepamenu, kodėl tiksliai pirkau šitą suknelę? Kažka vyras sakė, kad tik atšils orai, paliksim vaiką močiutei ir lėksim į klubą - o aš gi visuomet neturiu ko apsirengti! 😆 Ir šiaip, labai gražiai atrodė pardavėjo tinklapyje (paspauskite nuorodą ant žodžio Romwe - pamatysite pardavėjo pateikiamas nuotraukas). Ir dar girdėjau iš kažkurios youtuberės, kad suknelė nerealiai patogi, graži ir kokybiška.
Tai taip, suknelė graži, bet iš arti matosi, kad nėra itin kokybiška, medžiaga visiška sintetina, o apsivelkant ir nusivelkant tie žvyneliai labai nemaloniai erzina kūno odą. Ne, tai nėra pati nepatogiausia suknytė, kokią esu dėvėjusi, tikrai buvo ir baisiau. O čia, žinant kad jis liemuo pažemintas ir atveria nugarą - yra stebėtinai patogi. Dar mane erzina tas kaspinėlis - jis turėtų eiti per liemenį, bet man jį negražiai suspaudžia, todėl galvoju arba nukirpit, arba pailginti - reiktų pasižiūrėti, kas tokiais variantais įmanoma.
Nuotraukose matote suknelę be liemenėlės, tačiau ji čia būtinai reikalinga - krūtis galima pamesti per didžiulius atvipusius medžiagos gabalus pažastyse. Taip ir likau nesupratusi, ar mano krūtinė per maža, ar neturi pakankamo stangrumo, ar mano nugara per siaura, ar iš gamintojo atkeliavo kažkokie ne tokie standartai? Žožiu, visų pirma reikia įsigyti želinę liemenėlę ir pabandyti su ja, o jei nepavyks - reiktų taisyti, bet aš nelabai mėgstu tą daryti, todėl gal tiesiog kažkam padovanoti? Net neįsivaizduoju, todėl klausiu jūsų nuomonės apie šią suknytę.

Dydis: S
Sudėtis: polyesteris
Pirkau: Romwe
Kaina: pilna kaina 59,15 EUR, mokėjau 23,65 EUR


Raštuotos tamprės

Nerealiai gražiai atrodė paveikslėlyje, o ir šiaip, tamprės toks dalykas, kuris man nepaprastai patogus, tinkamai suderinus - galimas dėvėti praktiškai visur. Ir dar praktiškas - jei džinsai kažkur pakankamai neaptempia, figūra nėra standartinė, tai su temprėmis tokios problemos nėra.
Raštuotos tamprės atrodė labai kokybiškai jas perkant, tačiau gavus - medžiaga labai plonytė ir jei ne raštai, viskas matytųsi kiaurai, todėl su tokiomis būtinai reikės pridengti užpakaliuką, o šiaip - plonos, patogios ir žiūrėdama į nuotraukas galiu pasakyti, kad atrodo ne taip jau ir prastai, kaip maniau tik atidariusi pakuotę.

Dydis: vienas dydis
Sudėtis: cotton blend, kas reiškia, kad šiek tiek medvilnės su sintetika
Pirkau: ebay
Kaina: su siuntimu 3,55 EUR


Plačios, aukšo liemens šifoninės kelnės

Šiai vasarai labai norėjau kažko nepaprastai patogaus, lengvo ir plėvesuojančio vėjyje... Naršydama ebay pamačiau šias ir pagalvojau, kad man būtinai reikia tokių kelnių, kurios atodo kaip sijonas. Ką galiu pasakyti - kokybe aš nusivyliau... Pirmiausia, tai apatiniai šviečia kiaurai net ir per tą prisiūtą viduje papildomą medžiagą, kuri ir šiaip turėjo būti pilno ilgio, o ne tik iki kelėnų (pagal nuotraukas)... Šifoninė medžiaga tikrai lengvai sklaido vėjyje, tačiau ir nepaprastai greit glamžosi, o kaip lyginti tokias? Tikriausiai bandysiu ant mažiausio karščio, tačiau bijau visiškai sugadinti.
Iš esmės drabužis išlaiko lengvumą ir turi tą smagų du viename efektą, tačiau prieš perkant reiktų turėti galvoje, kad jis visiškai neatitinka to, kas parodyta nuotraukose, kokybė daug prastesnė, o ir liemens pasiuvimas ne toks dailus, kaip matome pas pardavėją. Ar nešiosiu? Manau nešiosiu, tik dar nežinau, ar galiu tokiomis kažkur išeiti? Gal pasivilkus šortukus ir įmanoma? Tik kaip jas išlyginti?

Dydis: vienas dydis
Sudėtis: šifonas
Pirkau: ebay
Kaina: 6,24 EUR


MYZEM pilka palaidinė/ bliuzonas

Atrodo visiškai nevasariškai? Taip, tai tikrai ne kokia ten suknelė ar vėlyje plevenančios kelnės, tačiau tokio tipo drabužėlis labai smagus vėsesniems vasaros vakarams užsimesti ar tai gamtoje, ar tai paplūdimyje... Nerealios kokybės drabužis - turiu pasakyti, aiškiai matosi, kad ne koks sintetinis dalykas, o ir prie odos labai jaukiai priglunda... Tiesiog nerealus! Jei iš pradžių buvau šiek tiek skeptiška dėl jo platumo, tai dabar - labai patenkinta, nes galiu apsivynioti kaip noriu, jis nevaržo judesių, o ir patogias kišenes turi... Meilė iš pirmo apsivilkimo 💜

Dydis: S (36-38)
Sudėtis: 95% medvilnė, 5% lycra
Pirkau: privačioje, uždaroje pardavėjo grupėje Facebook, jei teisingai pamenu, prekės lenkiškos
Kaina: 8,90 EUR


ESMARA šaliai pavasariui/ vasarai

Jau kuris laikas noriu naujo, plono šalikėlio šiltąjam sezonui... Tiesiog bene visi mano turimi pakankamai stori, su jais karšta, o kažko plono jau senokai nebeturiu, tiksliau turiu, bet jau senokai nusidėvėjo ir kartu su antru spintos tvarkymu planuoju išmesti.
Lidl'e užtikau tokių nerealių šalikiukų ir niekaip negalėjau išsirinkti tarp šių trijų: juodai baltas - klasika, tinkantis prie visko; rausvas - tobulas kai norisi spalvos ir gyvumo, o mėlynas? Man visad patiko mėlyna, be to, bandau išeiti iš komforto zonos ir pagaliau pradėti dėvėti drabužėlius su taškeliais arba burbuliukais. Juodai baltas šiuo metu mano mėgstamiausias, o kuris jums atrodo gražiausiai?

Dydis: 75 x 180 cm
Sudėtis: 100% polyesteris
Pirkau: Lidl
Kaina: juodas ir mėlynas po 3,98 EUR, gėlėtas - 4,99 EUR


H&M kosmetinė

Aš esu išprotėjusi dėl gražių, įdomių kosmetinių ir turiu jų daugiau nei man reikia, bet... visuomet reikia apžiūrėti, kas naujo vienoje ar kitoje parduotuvėje, ir dažniausiai aišku susigundau, nors ne visuomet nusiperku, stengiuosi atsilaikyti.
Prieš šitą kosmetinę palūžau: man žavu skaidrios jos sienelės, pro kurias matosi produtkas, tačiau ne visai skaidrios, puošia bitutės, o ir plastikas toks maloniai minkštas, nerealiai smagiai dėvėsi. Norėjau dar ir antros, tačiau su vienaragiais buvo visai mažytės, todėl nepirkau, gal išsiversiu su turimomis.

Dydis: 18 x 10 x 10 cm
Sudėtis: plastikas
Pirkau: H&M
Kaina: 7,99 EUR


Pilka rankinė

Pamenate, pasakojau jums, kad laukiu atkeliaujant rankinės? Štai tas mano grožis - pilka, tvirta, kokybiška rankinė, kurią dėviu jau kelis mėnesius ir nepaprastai džiaugiuosi. Ji gražim ji neturi jokių trūkumų, ji nė neketina greitai nusidėvėti, superinė! Gal jei ieškoti kabliukų, galima prikibti prie to, kad nėra labai talpi, tačiau iš dalies džiaugiuosi, nes į ją dedu geriau apgalvotus daiktus, tuos, kurių man tikrai prireiks.

Dydis: vidutinis dydis
Sudėtis: dirbtinė oda
Pirkau: ebay (pardavėjo nuroda čia), tačiau šios rankinės jis darugiau nebeparduoda ir kiek naršiau - daugiau jos nebemačiau
Kaina: 21,50 EUR


Pilka kuprinytė

Ir galiausiai pabaigai - aš labai ilgai ieškojau kuprinytės vasarai, tačiau Lietuvoje kažkodėl dabar parduodamos tik sutraukiamo tipo kuprinytės, o man norisi saugaus, užtrauktuku užtraukiamo varianto. Per eilines paieškas galiausiai nuleidau rankas ir keliavau panašyti ebay - radau šitą variantą ir negaliu atidžiaugti, kokio ji talpumo, i kokia patogi. Aišku, dabar da rpasiglamžiusi po kelionės, bet manau greit atgaus savo formas. Prie kuprinės dar buvo pridėta delninė, ranktinė ir meškutis (!), kurių aš tikriausiai nenaudosiu. Meškutį jau atidaviau vaikui, o su kitais, pagalvosiu ką daryti.
Šiaip labai pergyvenau dėl kokybės - žinot, kaip būna perkant internetu: perki atrodo gražiai atrodantį daiktą, o gaunu viškišką šlamštą, todėl nepaprastai džiaugiausi vos tik gavusi. Pažiūrėsim, kaip dėvėsis laiko perspektyvoje, bet kol kas man patinka - pagaliau mano rankos bus laisvos, lakstant paskui savo mažiuką. 😊

Dydis: vidutinis
Sudėtis: dirbtinė oda
Pirkau: ebay
Kaina: 21,33 EUR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskas mano mielosios, šį kartą norėjau jums parodyti tiek. Kaip jau sakiau, netrukus susitiksime kitame tokio tipo įraše, kur parodysiu dar daugiau vasariškų pirkinių. O šiam kartui, linkiu gražios dienos. 😉




Ačiū, kas skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labai graži suknelė su nėrinukais! Čia iš h&m vilnius ar kitam mieste pirkta? Ir neatrodo, kad koks pilvas būtų - čia jau man atrodo baimės visokios.. Nes juk medžiaga lengva ir einant turėtų plaikstytis - o tada gi tikrai matosi, kad esi smulkutė! Beje, man nėrinukai taip pat labai patinka - ypač jei pva. suknelė ir palaidinė yra gan kukli iš priekio ir iš karto negali pasakyti/pamatyti nieko, o pasirodo gale - tasai nėrinukas - mmm :)) toks labai moteriškas reikalas - tarsi esi kukli, bet.. nė velnio! :D O už tokią kainą tai įtariu būčiau paėmusi kelias - gal buvo ir kitų spalvų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho Raminta, koks nerealus komentaras :) Ačiū :)
      Pirkau padėvėtų drabužių parduotuvėje Klaipėdoje :) Ten daugiau tokių suknyčių tikrai nebuvo, paprastai visko būna tik po vieną dalykėlį. O medžiaga sukenelės apačios nėra labai lengva ir vėjyje sunkokai plaikstosi :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą