DR. ORGANIC Bioactive Aloe Vera Whitening - balinamoji dantų pasta su ekologiškais alavijais "Strong Mint"

Nors dantų pastos tikrai nėra populiariausi įrašai, tačiau man patinka užrašyti savo patirtį. Ne taip jau ir retai pati peržiūriu blogą ir apžvalgas - kuo daugiau išbandai, tuo dažniau pamiršti apie vieną ir kitą. Šį kartą bandžiau Dr. Organic dantų pastą, žadančią pirmiausia balinti dantis, būti natūralia, švelnia ir pasirūpinti pilnaverte burnos higiena ir priežiūra. Apie kompanijos produktus susidariau visai neblogą nuomonę, tad neatsispyriau pagundai. 

"Jie iš tikro rūpiniesi savo vardu, būsi neturtingas. Tačiau jei šis rūpestis bus tik tariamas, būsi turtingas."
Jang Ču



Produktas: DR. ORGANIC Bioactive Aloe Vera Whitening - balinamoji dantų pasta su ekologiškais alavijais, kvarcu, islandinėmis kerpenėmis, paprastaisiais kaštonais ir arbatmedžiu "Strong Mint"
Gamintojas: "Dr. Organic" Ltd. Pagaminta Swansea, Didžioji Britanija
Paskirtis: dantims - balinti, raminti, šalinti apnašas, saugoti nuo ėduonies, slopinti uždegimą, gaivinti burnos ertmę
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūrali ir saugi naudoti sudėtis
Labiausiai nepatiko: prastokas efektas
Tūris: 100 ml
Kaina*: 6,74 EUR
Kur galima įsigyti: Hiperfarma, pigu.lt, ekogrozis.lt, damodara.lt, Assorti
Įvertinimas: 1-1,5/5

Ką žada gamintojas: Šios trejopo poveikio pastos sudėtyje yra ekologiškų alavijų, kvarco, islandinių kerpenių, paprastųjų kaštonų ir arbatmedžio. Unikalios sudėties bei ypatingo gaivumo dantų pasta turi raminamųjų savybių, puikiai išvalo dantis, suteikia jiems natūralaus baltumo, apsaugo nuo ėduonies, slopina dantenų uždegimą ir atkuria jų struktūrą, užkerta kelią dantų akmenų susidarymui. Mėtų aromatas gaivina burnos kvapą.

Sudėtis: Glycerin, Hydrated Silica, Sorbitol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Hydroxyethylcellulose, Menthol, Cetraria Islandica (Icelandic Moss) Extract, Sodium Monoflourophosphate, Escin (from Horse Chestnut), Xylitol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Limonene.
Sudėtyje yra Sodium Monofluorophosphate. Flourido 1000 ppm

Sudėtyje nėra parabenų, SLS, sintetinių dažiklių, BHT, ftalatų, petralatų, glycolių, DEA, Izothiazolinones, mineralinio aliejaus ir silikonų.
Netestuota su gyvūnais.
Tinka vegetarams ir veganams.


Mano nuomonė. Pirmiausia mano dėmesys įsigijus pastą nukrypo į fluoro kiekį. Žinia, kad norint turėti sveikus dantis, būtinas tam tikras jo kiekis. 1000 ppm riba, kaip yra šios pastos atveju, yra tinkama tiems žmonėms, kurie turi mažesnę ėduonies riziką bei tiems, kurių regiono geriamąjame vandenyje yra didelis fluoro kiekis. Tuo tarpu nuo 1450 ppm pastos yra skirtos įprastinėms sąlygoms, spėju ir mano atveju. Mano dantys nėra stiprūs ir iš tiesų linkę ir gelsti ir gesti... Problemų su dantenomis neturiu, tačiau visuomet renkuosi tas pastas, kuriuose yra 1450 ppm. Šios kiekis man pasirodė per mažas ir man netinkamas. Deja, pastą pirkau internetu ir galimybės pasižiūrėti šiuos rodiklius neturėjau, bet kalbant apie fizines parduotuves - tai yra vienas svarbiausių rodiklių į kuriuos atkreipiu dėmesį.

Skambi ir ilga eilutė su ingredientais, kurių nėra sudėtyje suteikia didžiulę iliuziją, kad priemonė iš tiesų gera. Dažnai tik sudėtyje pasirodo visi tiek nesaugūs ir mums nereikalingi ingredientai. Tik šiuo atveju - visiškai neturiu dėl ko bambėti. Sudėtinės dalys geros, pastoje daug natūralių ekstraktų ir medžiagų, tad jaudintis dėl saugumo čia tikrai nereikia.

Pastaruoju metu renkuosi tik balinančio poveikio dantų pastas. Kai geri daug kavos (gydytojų rekomendacijos dėl žemo kraujospūdžio), dantys tikrai įgauna gelsvą atspalvį. Anksčiau gerdavau raudoną vyną, tačiau pastaruoju metu alkoholio iš viso nevartoju, nes paprasčiausiai nenoriu. Man reikia pastos, kuri gebėtų bent šiek tiek balinti dantų emalį. Ši pasta skelbiasi esanti balinamoji didžiulėmis raidėmis ant pakuotės. Tačiau deja, ji net nepalaiko baltumo po dantų balinimo! Ir visiškai nebalina dantų emalio. Nors suputoja gerai, tačiau pastebėjau, kad nepilnai šalina apnašas - burnos ertmė nesijaučia nei gaivi, nei švari; o ir naujos atsiranda itin greitai, nereikia nė pusdienio ir aš vėl noriu valytis dantis... Tragedija... Žinant, kad dėl prastai nuvalytų apnašų formuojasi akmenys, aš negaliu ir nenoriu pastos, kuri tų apnašų net nepašalina....

Apskritai vertinant suprantu pastos idėją - ji skirta natūralesnių priemonių ieškantiems, yra švelni, saugi naudoti, tačiau negeba pateisinti mano lūkesčių! Jau nusipirkau naują ir prie šitos pastos grįžti neketinu.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Ir padeda kava pakelti spaudima? Man jei kas siek tiek padeda tai mates arbata. Taciau kava visai jo nepakelia. Tiesa ir nuo arbatu tie dantys gelsta. Be to musu krastuose genetiskai labai baltu dantu nera. Mano anyta buvo stomatologe...tai visos balciausios plombos likdavo nepanaudotos jei visa palete ju gaudavo. O inirtingas dantu balinimas tiesiog kenkia emaliui. Geriau jau kiek gelsvesni, bet sveiki tie dantys butu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiek tiek padėdavo per visus tuos metus, bet iki normalaus niekad nepakyla. Šiuo metu iš viso fenomenas - išgeriu kavos ir noriu miegoti! Bet nesistebiu, nes tėčiui tas pats - žemas spaudimas ir kava kelia miego norėjimą. Tai vis abejoju ar padeda iš tikro? Nors jei neišgeriu nei puodelio per dieną - jaučiuosi prastai, spaudimas dar labiau nukrenta....

      Mane dabar labai erzina dar po skystos geležies likęs dantų nudažymas. Buvo juodai nudažyti, nuploviau/ nubalinau iki ryškiai geltonos, bet... dar reikia kažkaip iki bent truputį baltesnės, nes kalbu su žmonėm ir visi žiūri į dantis. Nesmagu, pati kompleksuoju. Niekad neturėjau tokių geltonų... Tai negalvoju drožti ir balinti iki sniego baltumo, bet iki pirminio bent norėčiau :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą