#81/2021 Balandžio mėnesį baigiau

Kelias dienas ruošiau baigtų priemonių įrašą, nes krepšelis pilnutėlis visko. Įžangos taip ir neparašiau, tad iš karto kviečiu nerti į krepšelio gilumą ir paskaityti mano galutinę nuomonę.

"Vaizduotė sukūrė pasaulį, todėl jį valdo."
Charlie Baudelaire

Kūnui

Šitas dalykas buvo labiau žaislas, nei kosmetikos priemonė, mat prausė prastokai, užtat 2020 metais buvo pats mylimiausias sūnaus vonios žaislas. Pastaruoju metu vaikas putų jau nebenorėjo, lipdyti nebebuvo įdomu, tad tiesiog baigėme pakuotę.
Kadangi nebeįdomu, nekartosime.

Labai prasta priemonė odai, kuri realiai neduoda jokios naudos. Losjonas pakvėpina odą ir suteikia tam kartui švelnumo, tačiau nieko daugiau. Drėkinimo nėra - oda greit vėl išsausėdavo, o ir pakuotė tiesiog tragiška, išspausti priemonę labai sudėtinga.
Nekartočiau.

Gera sudėtis, priemonė suteikia odai švelnumo, tačiau labai pritrūko stipresnio, natūralesnio aromato.
Galbūt kartočiau.

Plaukams I

Lyg ir neblogai, tačiau iš atkuriamosios kaukės tikėjausi stipriau, intensyviau. Priemonė plaukams suteikė minkštumo, spindesio ir labai saikingai apsunkino plaukus, šiek tiek. Jei priemonė būtų kondicionierius, vertinčiau visai gerai, o šiam - pritrūko stipresnio efekto.
Nežinau, galbūt, bet iš kart nusiteikčiau naudoti kaip kondicionierių, o ne kaukę.


Lyg ir tikėjausi kažkokios saugesnės ir natūralesnės sudėties (pirkau pernelyg nepasidomėjusi sudėtimis), tačiau jokio natūralumo čia nebuvo, sudėtis vargiai skyrėsi nuo prekybcentriuose parduodamų plaukų priežiūros priemonių. Šampūnas stipriai putojo, plovė lyg ir gerai, bet kondicionierius buvo per silpnas mano plaukams, jokio atkuriamojo poveikio nepastebėjau. Erzino kvapas. Tiek kad plaukai po šios linijos buvo neapsunkinti, lengvi ir purūs. Tačiau tai visiškai ne tai, ko mano porėtam plaukui reikia ir toli gražu nuo efekto, kurį turėtų teikti atkuriamieji plaukų priežiūros gaminiai.
Nepatiko, netiko, tad nekartočiau.

Plaukai II

Batiste yra vieni geriausių sausų šampūnų su gera kaina ir tikrai puikiu efektu. Kai nežinau ką rinktis, visuomet renkuosi šios kompanijos gaminius. Tačiau šį kart, apimties suteikiantis produktas buvo tragedija, kurio niekaip nesugebėsiu pabaigti, neprisiverčiu ir naudoti, tad metas tiesiog atsisveikinti. Kur bėda? Viskas labai paprasta - šampūnas apsunkina plaukus, juos sulipina ir plaukuose sukietėja taip greit, kad baltų miltelių iššukuoti, išmasažuoti tiesiog neįmanoma. Atrodo prastai, lyg pražilę, sulipinti plaukai. Galvos oda jau po kelių valandų beprotiškai niežti, tad... kaip galima naudoti priemonę, kuri nei efektą gerą suteikia, nei gerai jaučiasi?
Konkrečiai šito nenaudosiu, o ir sausiems šampūnams nebematau reikalo - greičiau ir geriau tiesiog išsiplauti plaukus. Na nebent vasarai nusipirksiu kokią mini pakuotę.


Tiesiog atsisveikinu, nes patikrinus pasirodė, kad kaip tik greitu metu baigsis galiojimas. Būdama blondinė naudojau dažniau, o šių metų pradžioje tik kartą 'dažiau' smulkias sruogeles 'Cooper' atspalvio dažais. Turiu pastebėti, kad priemonė dažo šviesius drabužius, tiksliau palieka dėmes ant baltų, tad reiktų pagalvoti, ką rengtis ir palikti sekančiai dienai nerekomenduoju, mat kitą dieną plaukai atrodo prastai (bandžiau palikti kartą). Tad tai iš ties yra vienos dienos dažai, kuriais visai smagu pažaisti progai esant, tačiau reikia nemažai laiko dažant dalį plaukų, tinkamai apsirengti, kad nesimatytų dėmių. Ir visgi greičiausiai tokio tipo priemonių man nebereikia? Turiu dar porą pakelių su blizgučiais, kurie galio berods iki metų galo. Kol kas juos dar ir pasiliksiu, jei norėsis.

Veidui

Jau įraše minėjau, kad jei darysiu išimtis vienkartinėms veido kaukėms, tai šioms. Sudėtis puiki, efektas malonus, o ir jaučiuosi kaip po geros SPA procedūros.
Kartosiu pasitaikius progai.

Nebloga, tačiau tikrai ne tokia, po kurios būčiau nustebinta efektu ar norėčiau kartoti dar ir dar kartą. Tiesiog išbandžiau, efektas neprastas, tačiau ne tiek, kad kartočiau ar norėčiau pirkti nuolat.

Greičiausiai dauguma jau puikiai žino, kad šitas rūgštinis šveitiklis yra labai efektyvus ir pakankamai stiprus, kad efektas būtų matomas iš karto. Tad čia apie efektą diskutuoti net nebeverta - priemonė veikia ir veikia gerai. Bėda su pačia formule ir rūgščių koncentracija - produktas nėra toks intensyvus, kaip kalba bandžiusios merginos ir tikrai netinka visiems. Sausos ir jautrios odos savininkėms aš nerekomenduoju ir pati puikiai suprantu, kad daugiau šio šveitiklio nebepirksiu. Man jis per stiprus - 6 minutės ant odos stipriai sudirgina, tad išbūnu iki 3 minučių kas maždaug 10 dienų. Tiesiog... netinkamai parinkta priemonė gali ne tiek teigiamo efekto suteikti, kiek sukelti papildomų problemų. 
Taip, produktas veiksmingas bei geras, visgi tinkamas ne visiems odos tipams.

Baigėsi po maždaug mėnesio ir nemanau, kad jo gali pakakti ilgesniam laikui. Iš visos Skinlovers rutinos jis man patiko labiausiai, manau tiesiog įsimylėjau stiprų drėkinimą, palaipsniui gerėjančią veido odos spalvą ir grįžtantį spindesį. Kai turi nuo sausumo matinę odą - spindesys yra didžiulis ir labai malonus pokytis! Visgi didžiausia staigmena buvo matyti pokyčius paakiuose - jie tapo stangresni, o juodi ratilai (jau senai susitaikiau, kad jiems nepadeda niekas) kasdien būdavo vis mažiau ir mažiau pastebimi. Kas jau kas, bet šitas serumas nuostabus ir jo mano rutinoje labai trūksta. 

O šitas micelinis man buvo tikra kankynė, kurios pakankamai greit atsisakiau - micelinis vanduo, kuriuo neįmanoma valyti odos aplink akis, nes siaubingai degino ir ilgam sudirgindavo odą. Gerai valo? Gerai, bet kas iš to, kad vos oda atsigauna ir vėl reikia makiažą valyti ir vėl ji sudirgsta nuo šios priemonės?
Nekartosiu, nežinau ar esu alergiška kažkuriam ingredientui ir netinka man ar tiesiog prastas produktas.

Burnos higienai

Lyg ir neblogai, bet nesu visai patenkinta. Pasta gerai valė apnašas, suteikė gaivos, tačiau spalvotų apnašų nuo dantų nešalino, tad neatrodė, kad balintų dantis. Aha, o gi žadėjo. Nežinau, va nesu pilnai patenkinta, tad greičiausiai nekartočiau.

Nuostabūs, puikūs, patvarūs, patogūs ir patys geriausi šepetėliai. Jau kartoju.

Kurį laiką bandėme priprasti prie bambukinių šepetėlių, nes plastikas nėra gerai, mediena suyra tad lyg ir su mažesniu sąžinės griaužimu galima keisti tiek šepetėlių, kiek reikia. Tačiau man nepatiko ir nelabai patinka vaikui - šitų šepetėlių šereliai per kieti, nemaloniai per kieti. Mano dantenas erzina, tad jau kuris laikas nebevalau su jais. Kol kas regis įtiko tik vyrui, tad kartoti (kad ir geresnė alternatyva Žemei), neketinu.

O va šitas tai tobulai minkštas, galvutė patogi pasiekti ir protinius dantis ir visas keistesnes, sunkiau pasiekiamas vietas. Dantenų neerzina. Daugybė privalumų, o vienintelis trūkumas yra plastikinis šepetėlio pagrindas.
Jau kartoju ir manau ties šiais apsistosime ilgesniam laikui.

Rankoms

Tokio gabaliuko mūsų namuose pakanka maždaug 2-3 savaitėms, mat... greičiausiai vaikai viską naudoja didesniais nei reikia kiekiais. Nesiskundžiu, muilas kvepėjo labai maloniai, akį džiugino spalva ir raštas, tačiau jautėsi lengvas odos sausinimo efektas.
Greičiausiai kartočiau.

Patogu naudoti, visiškai nesausina rankų ir noriu tikėti, kad bakterijas naikina pakankamai efektyviai. Labai vertinu šios kompanijos dezinfekcines rankų priemones, ir visgi, šis kvapas mano uoslei buvo per saldus ir dėl ilgo išlikimo dažnokai erzino uoslę.
Šio kvapo nekartočiau, tačiau kitus - mielai.

Gerai drėkina rankų odą, suteikia lygumo ir švelnumo. Kremas nepaprastai maloniai kvepia, o nedidelė pakuotė tobulai tiko rankinei, užimdama minimaliai vietos. Kremas paliko patį geriausią įspūdį, tad mielai kartosiu šios kompanijos produktus.

Kitos smulkmenos

Anksčiau ant mano kosmetikos staliuko visuomet buvo galima rasti makiažo valymo servetėlių, nors makiažą ir anais laikais servetėlėmis valydavau labai retai. Laikui bėgant jas pakeičiau kūdikių servetėlėmis, tiesiog nusivalyti stalą pabyrėjus produktams, nusišluostyti rankas ar panašiems tikslams.
Kartosiu ir kadangi jomis valau daugiausiai rankų odą, rūšis nėra labai svarbi.

Kad ir kuo bandyčiau pakeisti šias skustuvo galvas, vis grįžtu prie skutimo šia priemone - pats patogiausias , greičiausias, pigiausias ir geriausiai tinkantis mano odai plaukelių šalinimo būdas. Depiliuojant vašku plaukeliai kartais įauga ir brrr.. kaip nemalonu. Depiliacija salonuose 2020 metais sunkiai įmanomas dalykas, tad grįžau prie skutimo.

Kvapai namams 

26. CANDELE FIRENZE namų žvakė "Antique Aqua"
Užrašyta, kad dega 70 val, bet neskaičiavau, tačiau namai kvepėjo labai maloniai. Atrodo lyg ir kokybiška, tačiau nepatiko, kad užpučiant dagtis labai ilgai rūksta.
Pirkau Assorti, mokėjau apie 12 Eur

27. BOTAVIKOS Vetiver + Cardamom Scent No.5 namų kvapas, 100 ml
Pirkau Elevitoje ir galiu pasidžiaugti - kvepėjo maloniai, ilgam pakako. Nors sekančiam kartui greičiausiai rinkčiausi tradiciškesnį kvapą.

Dekoratyvinė ir aromatai

Labai gražia dengiasi ant odos, maloniai jaučiasi, tačiau pastebėjau, kad prisilietus prie veido palieka ant telefono dėmes, net ir užfiksavus pudra ir makiažo fiksatoriumi. Pabaigusi buteliuką džiaugiuosi, kad iš ties geras, neblogas makiažo pagrindas, nors ir ne pats tobuliausias, kokį esu bandžiusi.
Manau kartosiu.

Mažina porų matomumą ir padeda makiažui išlikti ilgiau. Praimeris neapsunkina odos, nekemša porų, oda jaučiasi puikiai, tarsi nė nebūčiau naudojusi papildomos priemonės po makiažo pagrindu.
Labai patiko, mielai pakartočiau.

Saunaudojau 2/3, o likusi per laiką tiesiog sutirštėjo, tad metas atsisveikinti. Ir nors prieš kelis metus nemėgau skystų hailaiterių, nes gi reikia daugiau kruopštumo dengiant, tačiau šis labai patiko. Atrodė labai natūraliai dienos metu, o norint paryškinti gražiai sluoksniavosi tarpusavyje.
Patiko, norėčiau pakartoti.

Šio sunaudojau pusę, tačiau situacija lygiai tokia pat, kai ir su viršuje aprašytu - sutirštėjo. Šis lygiai taip pat natūraliai ir dailiai atrodė, puikiai tiko tiek dienos metui, tiek sluoksniuojant - vakarui. Skiriasi greičiausiai tik tuo, kad čia gelsvas, auksu spindintis atspalvis.
Pakartočiau.

Lyg ir keičiasi kvapas, tad nebenoriu laikyti kosmetikos stalčiuose ar juo labiau rizikuoti, kad panaudosiu. Dažai atrodo daugiau mažiau standartiniai - gana greit nusivalgo, tačiau gražiai atrodė ir buvo visai smagus eksperimentas su vintažine kosmetika bei Mary Quant asmenybe.

MĖGINYS.
Jaunatviškas, moteriškas, tačiau beveik mergaitiškas aromatas, kuriame dominuoja baltos gėlės bei saldumas. Patraukliai suskambėjus pirmosioms natoms tikėjausi daug, tačiau kvapas man paprasčiausiai per saldus.  Su tokiu kvapu man regis tik į dienos meto pasimatymą, bet jokiais biurais ne į ofisą ir ne vakaro metui.
Nesužavėjo tiek, kad pirkčiau pilną pakuotę.


Na ir galiausiai didžiulė krūva įvairių dirbtinių blakstienų. Kažkada buvau sugalvojusi, kad noriu išmokti prisiklijuoti blakstienas, tad daug bandžiau, ilgą laiką vis prisiklijuodavau, nuimdavau ir bandydavau iš naujo. Rezultatai džiugina, tačiau aš neturiu tiek kantrybės blakstienas klijuoti ir darytis ilgą makiažą, kuri derėtų prie dirbtinių blakstienų. Ir šiaip, manau man viso to nereikia, tad surinkau viską, ką dar turiu namuose ir dovanosiu tai, kuriai šitų reikaliukų dar prireiks. 
Jaučiu palengvėjimą, nes kam laikyti blakstienas, kurias galėčiau panaudoti kokį kartą ar du metuose? 
-----------------------

Viskas, baigtų produktų krepšelis ištuštėjo, priemonių buvo gerokai daugiau nei buvau numačiusi pasibaigiant. Šį mėnesį greičiausiai bus dar daugiau - kraustomės iš namų, tad ta proga reikalingus daiktus pakuoju, o nereikalingus? Dovanoju arba metu lauk.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man šį mėnesį labai patiko Ordinary rūgštinio šveitiklio apžvalga, nes dabar šiuos produktus visi labai giria, kaip ir norėtųsi išbandyti, bet panašu, kad man taip pat netiktų tokia stipri priemonė, nes oda sausėjanti, raustanti...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jautriai odai netinka, reiktų naudoti švelnesnes rūgštis.
      Mano nuomone yra tikrai daug gerų priemonių, tikriausiai dauguma kosmetikos produktų yra geri, tik ne viskas tinka mūsų odai. Geras produktas yra tas, kuris iš ties tinka odai, o ne tas, kuris tiko draugei ar yra labai giriamas ;)

      Panaikinti
  2. Prisiminiau, kad noriu paklausti dar vieno tokio klausimo, nes aš niekaip neapsisprendžiu, ką daryti. Turiu kremą, kuris man tinka ir patinka, bet jo galiojimas baigėsi 05/21. Ar galiu jį dar mėnesį panaudoti, ar geriau nerizikuoti ir pirkti naują? Tikriausiai reiktų mesti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kremas galioja iki gegužės mėnesio pabaigos, jei nurodyta 05/21 :) Naudokite drąsiai, jei nepakito kvapas ar spalva.

      Panaikinti
    2. Džiaugiuosi, kad bendraujate ir patariate viena kitai tarpusavyje.
      Teisingai Anonimiškas parašė - galiojimo laikas dar geras ir jei nepakitusi spalva ir/ar kvapas - drąsiai galima naudoti ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą