Pavasaris ir vitaminų metas! Pakalbėkim apie tai, ką šiuo metu geriu ir kokį efektą matau.

Sulaukiau jūsų klausimų, kaip man sekasi draugauti su vitaminais, kuriuos pradėjau dar vasario pradžioje - visiškai normalu, jums labai smalsu, ar tai, ką gėriau ir į ką dėjau tiek vilčių pasiteisino, ar visgi ne? Praeitame įraše apie vitaminus jums pasakojau, jog pavasaris man fiziškai ir psichologiškai būna vienas sunkiausių metų laikų, kai nesuprantu, kas vyksta. Tikrai neverta visko pasakoti iš naujo, jei įdomu, galite paskaityti ČIA. Tad patenkindama jūsų smalsumą, aš nusprendžiau padaryti atskirą įrašą apie tai, kaip man sekėsi su jais susidraugauti, kokią naudą vitaminai davė, o kartu papasakoti apie naujausią mano vitaminų šeimos narį - Amway Nutrilite Phyto 2GO gėrimą, skirtą imuninei sistemai stiprinti. Apie jį pakalbėsime pirmiausia, o paskui keliausime prie Swanson vitaminų, kurių pakuotes jau beveik ištuštinau.

P.S. noriu iš karto atsiprašyti už nešvarų lango stiklą nuotraukose - negalvokite, kad dar nenusivaliau po žiemos - nusivaliau praeitą savaitę, bet nesuprantu, kuo mano kaimynai vis apipila mano langus. Ir juokinga, ir pikta kartu, bet ką padarysi... 

Kai gavau Nutrilite Phyto 2GO vitaminus - gėrimą imuninei sistemai stiprinti, pirmiausia buvau nustebinta neįprastos pakuotės ir šiek tiek sutrikusi, kai turėčiau naudoti šitą gėrimą. Bet priešingai mano pirminei nuomonei - užteko paskaityti tai, kas nurodyta ant produkto pakuotės ir viskas tapo aišku.

Taigi ką žada gamintojas: didžiausias iššūkis šiandieniniame skubančiame ir nieko nelaukiančiame pasaulyje – suderinti darbą ir laisvalaikį, o tuo pačiu metu išlikti sveikam ir energingam. Todėl, atitikdamas šiuolaikinius lūkesčius, pirmaujantis pasaulyje vitaminų ir maisto papildų prekės ženklas „Nutrilite” pristato vitaminų gėrimą „Phyto2GO”. Virš 80 metų su maisto papildais dirbantys „Nutrilite” specialistai nuolatos atnaujina gamybos sprendimus, tobulina geriausios kokybės produktus ir pritaiko juos besikeičiantiems žmonių poreikiams.
„Nutrilite Phyto2GO“ – tai itin patogus būdas lengvai ir greitai atsigaivinti bei pastiprinti organizmą nesutrukdant savo dienotvarkės. Gėrimo sudėtyje nėra konservantų, jis praturtintas 45 mg vitamino C iš Brazilijoje užaugintų Acerola vyšnių, stiprinančių imuninę sistemą, bei 2,6 mg cinko, kuris apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso. Sudėtį papildo mėlynių, juodųjų serbentų, šeivamedžio uogų ir vynuogių mišinys. Kiekviename kamštelyje yra mažiau nei 10 kalorijų. „Phyto2GO“ gėrimas yra pasaldintas saldikliu iš stevijos augalo.
Specialus „Nutrilite Phyto2GO“ kamštelis sukurtas taip, kad gėrimas šiais ingredientais būtų prisotintas paskutinę akimirką prieš juo mėgaujantis. Vandeniu pripildykite daugkartinio naudojimo buteliuką iki ant kaklelio pažymėtos linijos, uždėkite kamštelį ir pasukite. Mažiau nei 10 kalorijų turintys ingredientai akimirksniu susimaišys su vandeniu ir suteiks gėrimui gardų granatų ir acai uogų skonį.

„Nutrilite Phyto2GO” liniją sudaro du vienas kitą papildantys produktai:
Pradinis rinkinys su 6 kamšteliais ir 355ml daugkartinio naudojimo buteliuku;
Papildymo rinkinys su 24 kamšteliais.
Rekomenduojama norma: iki 3 kamštelių per dieną. 

Preliminari startinio rinkinio kaina: 25,79 Eur.


Vitaminai yra pakankamai įdomūs pirmiausia jau savo naudojimu ir labiau primena gėrimą, negu mums įprastus vitaminus. Pripažinkime, daug lengviau atsiminti, jog reikia išgerti vitaminus, kai juos naudojama gėrimo forma, o ne tabletėmis. Tereikia pripilti buteliuką vandens užsukti papildu pripildytą dangtelį, o tuomet pasukti į kitą pusę - viskas, gėrimas paruoštas naudoti. Kas šiek tiek keista - kiekvieną kartą vis bandžiau nufotografuoti, kaip papildas išteka į gėrimą, bet tai vyksta taip greitai, kad niekaip nespėju patraukti rankos ir dar nuspausti fotografavimo mygtuką.


Gėrimas labai primena granatų skonį, tačiau man nepatinka poskonis, kurį gėrimas palieka burnoje. Pasirodo tai natūralus saldiklis, išgaunamas iš stervijos augalo, suprantu, jog sveikiau nei cukrus, bet aš šiuo atveju tikrai neprieštaraučiau cukrui ar kokiam kitam saldikliui, kad tik nebūtų to keisto poskonio burnoje.


Apskritai kalbant - maisto papildas man patiko: įdomus ir inovatyvus naudojimo būdas padės gaiviųjų gėrimų mėgėjams vietoj įprasto, nesveiko gėrimo verčiau rinktis energijos suteikiantį ir imuninę sistemą stiprinantį maisto papildą-vitaminus. O ir kaina, mano akimis, neatrodo tokia jau aukšta, įsivaizdavau, kad kainuos gerokai brangiau: su pakuote gauname ne tik 6 papildo dozes (paskui perkamas 24 dozių pakelis. mano turima, tik startinė produkto pakuotė), tvirtą buteliuką, bet viskas mus pasiekia kokybiškoje, dailioje, tvirtoje pakuotėje. Nežinau, kiek poveikio galima jausti po 6 kartų? Manau, kad tikrai neįmanoma pasakyti, kaip jis veikia imuninę sistemą. Apskritai, aš tikiu, kad norint pamatyti minimalų vitaminų poveikį organizmui, reiktų juos gerti bent jau mėnesį. Tad kiek jie stiprina imuninę sistemą - pasakyti, o ir išmatuoti tikrai negaliu. Taip, juos smagu naudoti, naudodama jaučiuosi geriau, tačiau tai nėra ženklas, kad mano imunitetas stiprėja. 😊Jeigu turite galimybių - būtinai pabandykite, galbūt patiks, ir tai taps kasdiene rutina?


Na, o kalbant apie poveikį: metas pakalbėti apie Swanson vitaminus, kuriuos pradėjau naudoti vasario pradžioje. "Hair, Skin & Nails" vitaminai, kaip jau supratote iš pavadinimo, buvo skirti pagerinti odos, plaukų ir nagų būklę. Tačiau turiu pripažinti, kad efektas, kurį pajutau, buvo toks silpnas, kad norisi sakyti, jog vitaminai visiškai manęs neveikė... 😡 Mano nagai vis dar skilinėja, skeldėja ir labai sluoksniuojasi, jeigu ne stipriau, negu prieš tai. Galbūt šiek tiek pagerėjo odos ir plaukų būklė, tačiau labai minimaliai: oda šiek tiek atrodo šviesesnė ir skaistesnė, plaukai atrodo mažiau pažeisti, tačiau tai viskas! Efektas toks, kokį galima pasiekti dauguma kosmetikos priemonių! Man atrodo, per tokį, gana ilgą naudojimo laiką buvo galima matyti normalų vitaminų poveikį, jei jie iš tiesų būtų veiksmingi. Deja, šitie atrodo nėra veiksmingi.

O didžiausių lūkesčių turėjau iš "5-HTP" maisto papildo-vitaminų. Žinote, pavasaris man emociškai sunkus metas, ir tikėjausi nors šiek tiek suvaldyti savo nepagrįstas hormonų audras ir emocinius pojūčius. Ir man iš tiesų pavyko, nes vasario pabaiga ir kovo pradžia man buvo lengvas laiko tarpas, jei lyginčiau su bet kuriuo iš savo prieš tai buvusių pavasarių: manęs beveik nekankino nesąmoningi klausimai, nekamavo prasmės neturinčios problemos ir aš jaučiausi daug ramesnė, gerokai ramesnė. Vienintelis, galbūt šalutinis poveikis buvo noras išlaidauti ir pirkti viską, ko norėjau jau labai senai.. Nors, galbūt kaltas pavasaris, ir noras atsinaujinti? Vienaip ar kitaip, šitie vitaminai iš tiesų veiksmingi, ir pasikonsultavus su endokrinologu ar savo gydytoju (būtina, nes nežinau jūsų sveikatos būklės ir ligos istorijos), galiu rekomenduoti jums. 😉

Viskas, tiek apie vitaminus norėjau jums papasakoti šį kartą. Jei turite klausimų - drąsiai klauskite. 😉




Ačiū, kad skaitote,
Būkite ir likite sveikos ir energingos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Matai, maisto papildas tik papildo maisto racioną. Bet kokiu atveju yra rekomenduojama sveikai maitintis. Aišku, kai kurie papildai turi 100 proc. medžiagos dozę dienai, bet galbūt trūksta kažko kito.

    Dar vienas pastebėjimas, reikėtų pasidomėt, kaip juos gert. Vienos medžiagos tirpsta vandenyje, kitos riebaluose. Nuo to priklauso geriau tuščiu skrandžiu ar prieš valgant išgert. O būna ir tokių maisto papildų, kur vienoj kapsulėj sudėti ir tie, ir tie dalykėliai, tai iš esmės pasisavinama bus tik dalis medžiagų arba nepasisavinama išvis :D Ir dar klausimas dėl pačių papildų, reikėtų pasidomėti ar įmanoma padauginti. Nes pvz., būna tarkim liuteino ten 100 mg, kai žmogaus organizmas pasisavinti gali iki 25. Čia tik pavyzdys, bet tų faktorių tiek daug, kad geriausia tiesiog tikėt, kad veiks ir pajaust placebo poveikį :DD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą Greta :) Žalia dar jaučiuosi šitoje srityje, bet pilnai pritariu, kad apskritai svarbiausia yra pilnavertė ir sveika mityba, nepriklausomai nuo to geriame vitaminus ar ne. Nors aš, kaip kūdikio mama turiu pripažinti, kad pasirūpinti tokia mityba man bennt jau kol kas nepakanka laiko - pirmiausia mažas vaikutis ir jo maisto racionas. Tikiuosi, kad jau greit galsim valgyti kartu ir maisto gaminimas ir mityba taps sveikesnė ne tik mažiukui, bet ir man. O kol kas - reikia tikėtis, kad išgertas papildas duos naudą organizmui.
      Pritariu - vitaminų aktorių yra be proto daug - jei apie viską bandyti kalbėti, tikriausiai reiktų rašyti visą veikalą, o ne trumpą straipsniuką, bandant apibendrinti naudotas priemones :) Tačiau nuo kažko pradėti reikia. Ar tu bandei šituos Nutrilite? Kaip tau jie pasirodė?

      Panaikinti
    2. Nebandžiau. Šiaip su maisto papildais yra tokia varkė... kai jie negydo, sunku pasakyt ar padeda.

      Aš dažniausiai kursais geriu magnį, kadangi nuolat traukia mėšlungį, prasideda migrena. Tai atrodo tuo metu kaip ir gerai, bet kai neskauda, mažiausiai galvoji, kad tai jų poveikis :D Nu žinai kaip būna... išgeri ibuprofeną ir neskauda. O čia...

      Jaučiu geriausias poveikis buvo geriant Elevit (taip taip, nėščiosioms skirtus maisto papildus). Bet jie ir turi gydomųjų savybių ar kažkas tokio. Na, parduodami kaip nereceptiniai vaistai. Tai plaukai kojų augo 3x greičiau :DDD O ir bendra savijauta buvo geresnė.

      Panaikinti

    3. Tai jo, aš tikiu, kad poveikis turi būti matomas, jei tau iš tiesų to maisto papildo, vitamino konkrečiai reikia. Nors, pažįstu žmogeliuką, kuris kiekvienus vitaminus vertina labai gerai tik pradėjus naudoti - nes paprasčiausiai sau įteigia, kad veikia dar naudojimo pradžioje. :)

      O taip - gėriau ir aš Elevitą, nors yra diskusijų, kad jis nėščiosioms netinka, nes gali kažkokiu būdu vaisiui pakenkti, bet tada nesigilinau, nes na jei rekomenduoja gydytoja, tai negali būti blogai. O jie man energijos daug davė - pas mane problema su geležies kiekiu ir hemoglobinu. Šiaip vitaminai ten kompleksiniai - visko ten yra, ko gali reikėti organizmui - magnio man atrodo būtent kiekis padidintas nes nėščiosioms jo labai daug reikia pirmoje nėštumo pradžioje. Tad matyt dėl to taip gerai jauteisi :)

      Aš pamenu Perfectil man nagus buvo sutvarkę, ir odą veido - bet juos gėriau 4 mėnesius, tai kai pagalvoji, per tiek jau savaime gali susitvarkyti, nes dabar, pavasario pradžioje tų vitaminų labai trūksta, o vėliau ir saulės daugiau ir vitaminų šviežiame maiste gausiau gaunam :)

      Panaikinti
  2. Pritariu, kad pavasari vitaminai tikrai labai reikalingi musu organizmui, bent mano nuomone jei randame tuos, kuriu truksta jie tikrai padeda, pajauciame energija, geresne savijauta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tam, kad suprasti, ko trūksta organizmui - reikia pasidaryti tyrimus. Labai nepritariu "aklam" vitaminų gėrimui, kai to nereikia ir kai šiaip jautiesi puikiai :) Tačiau taip, tie vitaminai, kurių mums trūksta tikrai reikalingi ir būtini, ypatingai tai jaučiame pavasarį, kai jų atsargos senka :)

      Panaikinti
  3. Po žiemos tikrai organizmas būna išeikvojęs visus sukauptus vitaminų ir mineralinių medžiagų resursus. Man patiko tie odai, plaukams ir nagams papildai. O dėl langų, super įrankis stiklams valyti su magnetais, pirmą kartą gal buvo kiek sunkiau, bet išmokau juo naudotis ir neatsidžiaugiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vitaminais papildyti organizmą pereinamaisiais sezonais būtina.
      Ar dėkoti jums už reklamą? Nežinau, tokiose situacijose visuomet jaučiuosi sutrikusi. Pirmiausia galėjote bent jau atsiklausti, ar galite talpinti reklamines nuorodas mano platformoje. Jums ji - galimybė nemokamai pasireklamuoti, o man jos nuoaltinis palaikymas reikalauja nemažai resursų.
      Ir visgi nedėkosiu. Pernai nusipirkau Karcher ir nemanau, kad rasiu lengvesnį būdą lengvams valyti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą