Makiažo šepetėlių namų idėjos - keletas idėjų kur apgyvendinti savo kosmetikos pagalbininkus

Aš turiu visą krūvą makiažo šepetėlių, žiūrint į jų kiekį, galbūt gali atrodyti per daug, tačiau aš juos plaunu kartą per savaitę, todėl man jų reikia šiek tiek daugiau. Galbūt jeigu plaučiau po kiekvieno naudojimo, pakaktų ir kokių 10, tačiau dabar, turiu kelis rinkinius ir jų kiekiu esu visiškai patenkinta. Mano makiažo šepetėliai per visą dažymosi istoriją buvo laikomi daugybėje įvairiausių vietų, įvairiausiais būdais. Nesenai pagalvojau, kad būtų visai smagu pasidalinti keletu idėjų, kaip būtų galima laikyti savo makiažo šepetėlius be didelių investicijų, su turimomis namuose priemonėmis. Todėl šiandien šiek tiek pasisukiojau po namus, parankiojau keletą turimų daiktų ir padariau jums krūvą nuotraukų - kaip gi galima laikyti makiažo šepetėlius. Kviečiu pasisemti idėjų 😉



Šiuo metu mano makiažo šepetėliai gyvena stačiakampėse stiklinėse vazose, kurias pirkau berods iš Maximos (mokėjau gal 2-3 EUR). Kol kas šitas būdas man labai patinka, nes vazos skaidraus stiklo, siauros - užima gerokai mažiau vietos nei kvadratinė vazelė. Turiu galvoje tai, jog ant stalo man lieka daugiau vietos, nes iš vienos pusės į mano turtą kėsinasi mažos smalsios rankutės, o palei kitą kraštą dedu viską, ką norisi laikyti ant stalo, tad jau geriau užims daugiau verkaliosios vietos, negu išlys daugiau link stalo vidurio. Nežinau, ar aiškiai čia parašiau, bet galbūt suprantamai. Vienintelis šių vazų minusas yra tas, jog jos nekokybiškos, netvirtos - pirkau tris, o viena sudužo tiesiog stovėdama ant stalo. Beje, siauros vazos talpina ne tokį jau didelį šepetėlių kiekį - dabartinei mano kolekcijai jos kaip tik, bet jei plėstųsi daugiau, tektų ieškoti naujų sprendimų.


Dar vienas, kažkada man labai patikęs būdas buvo laikyti stikliniuose indeliuose, apačioje nuotraukoje indeliai yra nuo kažkada juose buvusių žvakių. Tačiau šiai idėjai įgyvendinti puikiai tiks ir gražesni stiklainiai, namuose jau esančios platesnės taurės ar stiklinės. Man labai gražu, kai į tokius, skaidrius indelius įsipilu akmenukų - nuotraukoje matote smulkų akvariumų gruntą, kuris ne tik suteikia dekoratyvumo, tačiau ir padaro indą seklesnį (jei turimas per aukštas) ir šepetėliams suteikia savotiško stabilumo, kai įbedu šepetuką tarp akmenukų. Tačiau akmenukus jau senai nustojau naudoti indeliuose, kuriuose laikau šepetėlius, mat gruntas neleidžia įdėti labai daug šepetėlių, todėl turint didesnę kolekciją, akmenukai gali ir nepasiteisinti.


Nepatinka skaidraus indelio vaizdas? (O taip, jie ir pridulka labai greitai) O gal tiesiog tokio indelio neturite, bet nenorite investuoti? Viena iš puikiausių ir pigiausių idėjų yra tiesiog panaudoti namie esančių kavos ar arbatos puodelius. Tereikia surasti ar išsirinkti mylimo ir prie jūsų interjero ar kosmetikos staliuko derančio stiliaus puodelius: spalvoti ar neutralių spalvų? platūs ar siauresni? su ąselėmis ar be? Pasirinkimas toks didelis... tikrai galima rasti tai, kas tinka ir patinka būtent jums. Na, o jei puodeliai per aukšti jūsų turimiems makiažo įrankiams, kaip visuomet, galima tiesiog įpilti smulkių akmenukų ir šepetėlių į juos nesmeigti, tiesiog sudėti ant viršaus. 


Nežinau, ar jums taip yra pasitaikę, tačiau kartais, perkant makiažo šepetėlių rinkinius, jie būna supakuoti į spacialius dėklus makiažo šepetėliams. Aš juose savo įrankius laikiau pakankamai trumpai - man nelabai patogu iš jų įrankius ištraukti, tačiau be abejonės, taip laikomi jie mažiau dulka, išlieka švaresni nuo aplinkos nešvarumų, o ir susukus dėklą, viskas užima mažiau vietos. Tikriausiai toks būdas labiausiai patiktų toms, kurios turi mažai vietos ant savo kosmetikos staliuko.


Dar nesenai visas pasaulis buvo išprotėjęs dėl Ikea žvakidės ir vazono gėlėms, kur grožio guru laikė savo makiažo šepetėlius. Baltą, dailią žvakidę turiu ir aš - joje įrankius laikiau kelis mėnesius, kol nesupratau, jog mane erzina šepetėlio bumptelėjimo garsas, kai jį dedu į metalinį indelį. Tačiau tai be abejonės labai graži, jauki ir faina idėja. Ir visai nebūtina pirkti tuos Ikėjos vazonėlius: kodėl neišbandžius jums gražaus, paprasto keramikinio (o gal net plastikinio) gėlių vazono? Ir visai nebūtina, kad jis būtų apvalus - parduotuvėje mačiau nerealaus grožio stačiakampių su užapvalintais galais ir mažomis mielomis kojelėmis - pasirinkimas milžiniškas, tereikia pasirinkti tinkamo aukščio, o jei jūsų vazonas per gilus - visuomet galima įberti smulkių akmenukų, kurie pakels šepetėlių kotelius iki reikiamo aukščio.


Norisi ko nors originalesnio? O kaip pavyzdžiui rankinė ar delninė? Aš namuose turiu vintažinę G.Versace rankinę, gautą iš tetos (nežinau ar originalas, bet labai panašu, kad taip). Man ji labai graži tačiau su tokia rankine tikrai neišdrįsčiau keliauti į miestą (nors, gal reiktų?), tad man tai smagi ir labai graži interjero detalė. Galbūt ir jūs turite kažką, kas jums patinka, bet jau senai nenaudojate? Kodėl nepabandžius ten sudėti makiažo šepetėlių? Galbūt ne itin patogu, bet atrodo originaliai ir įdomiai.


Dar nesenai buvote moksleive ar studente ir liko visa krūva pieštukinių? Kodėl nepanaudojus jų makiažo šepetėlių laikymui? Kelias jų galima sudėti ant padėkliuko ir turėsite visą zoną makiažo šepetėliams, o jei turite šalia metalinę sienelę - jums labai pasisekė: yra magnetinių pieštukinių (nuotraukoje esanti violetinė yra su magnetais kitoje pusėje), kurios puikiai sutalpins įrankius ir sutaupys vietos ant kosmetinio staliuko.


Jeigu jums nepatinka, kaip makiažo šepetėliai stovi indelyje ir dulka, jūs juos galite laikyti ir horizontaliai - dėžutėje su dangteliu. Saviškę aš pasidariau pati, visą dekoratyvinę dalį dar sutvirtindama keliais lako sluoksniais, beje, maniškė uždaroma su magnetu, kas yra labai patogu: tokią dėžutę galiu laikyti ir ant stalo ir stalčiuje. Beje, savo makiažo šepetėlius galite laikyti ir skaidriame hermetiniame indelyje, skirta maistui - ant jos dėdami arba nedėdami dangtelio. O jei turite daugiau vietos stalčiuje, į jį galite įdėti stalo įrankių dėklą, kur lengvai suskirstysite makiažo šepetėlius pagal naudojimo paskirtį ar naudojimo dažnumą.


Jeigu labai labai norisi kažkaip susidėti savo įrankius, bet nei pakankamo dydžio stiklinaitės, nei puodelio namuose nėra, o investuoti nelabai galite, panaudoti galima ir dailias kartonines dėžutės, kaip kad aš panaudojau likusią nuo Lush kosmetikos rinkinuko. Viduje galima sudėti kartoninius perskyrimus, o jei vėlgi, dėžutė per aukšta - įsipilti akmenukų. nepatinka kvadratinė dėžutė? Suformuokite savo iš turimų kelių, o jei neturite tinkamo dizaino: iškarpykite norimą, nudažykite norima spalva ir suklijuokite tiesiog kelias, šiek tiek nukirptas sausų pusryčių, kruopų dėžutes... Jums reikia tik fantazijos ir trupučio kruopštumo... 
Čia dar norisi paminėti ir metalines skardines, pavyzdžiui, nuo arbatos. Desperatiškais laikais tinka ir sunaudotos kosmetikos buteliukai, nupjauti iki reikiamo dydžio ir apklijuoti lipniu popieriumi su dizainu (tokio tikrai raiste Senukuose). Fantazija, fantazija ir dar kartą fantazija - pagaminti galima tiek daug, svarbu jums pačioms patiktų.


Dar vienas, labai paprastas būdas: naudoti turimus kosmetikos krepšelius, kosmetines. Tiks tiek tradicinės, užtraukiamos užtrauktuku, o gal jums mieliau sutraukiami krepšeliai? taip įrankius galėsite ir pastatyti, ir užtraukus iki viršaus, greitai pasiimti įrankius ir keliauti, kur jums reikia. 


Specializuoti, parduotuvėse parduodami dėklai yra paskutinis, mano jums siūlomas būdas. Ir šiaip jau, aš nenorėjau jo čia minėti, tačiau tebūnie: pirmiausia aš pasakysiu, jog tokie dėklai paprastai būna nepatogūs, bet jau tada, kai turi didesnę kosmetikos ir makiažo šepetėlių kolekciją. Na, ir antras dalykas, jie labai brangūs. Mano akimis, tiesiog neverta mokėti tokių pinigų už akrilinius dėklus (kaip tik namie turiu kelis nenaudojimus ir galvoju, galbūt tiesiog parduoti?). Tačiau kartais, kai namų stilius griežtas ir preciziškas, arba kosmetikos, šepetėlių kolekcija minimalistinė, ar labai apgalvota - tokie dėklai gali būti funkcionalūs ir atrodyti labai gerai. Tačiau prieš perkant labai patarčiau apgalvoti visą savo dizainą ir gerai apmąstyti, ką ir kaip tokiuose dėkluose planuojate laikyti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskas, šitam įrašui tiek. Aš tikiu, kad internete visa gausybė visokių įvairiausių idėjų, tačiau šiam įrašui labai norėjau sukurti nuotraukas iš to, ką turiu namuose, nesiskolindama jų iš kitų tinklaraščių ir svetainių. Galbūt sekančiam kartui galima daryti tradiciškai skolinantis idėjas iš kitų, tačiau kol kas tebūnie šis įrašas toks - idėjos, kurias sugeneravau ir nufotografavau per gerą valandėlę, šiek tiek pasisukiojusi namuose. O ką iš namuose esančių daiktų galite panaudoti jūs? Kaip laikote savo makiažo šepetėlius?




Ačiū, kad skaitote,
Ramaus ir malonaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai