ŽIEDĖ liepų žiedų hidrolatas

Visai nesenai bloge pasakojau apie puikų ECO LAB veido toniką, tačiau jame vyravo stiprus gėlių aromatas, kurių dažna mūsų iš ties nori paprasčiausiai išvengti. Priemonės iš natūralių medžiagų su minimaliu sintetinių kvapų, dažų ir konservantų kiekiu labiau vertinamos natūralisčių ir yra sveikesnės alternatyvos mūsų organizmams. Mano akys jau senai krypsta į Žiedė kosmetiką, kuri yra ne tik lietuviška, bet ir gaminama kvalifikuotų vaistininkų, Kosmetikos priemonės kuriamos apjungiant aromaterapijos, kosmetologijos ir farmacijos žinias. Vaistinių laboratorijose Žiedė kosmetika gaminama itin mažais kiekiais, galvojant ne tik apie odos, plaukų, kūno gerovę, bet ir saugant aplinką. Žiedė yra viena iš tų kelių kompanijų, kurios turi antrinių pakuočių panaudojimo politiką - tuščias pakuotes gražinant į vaistinę nuo kiekvienos jų suteikiama 20% nuolaida bet kuriam kitam Žiedės gaminiui.

Aš jau turiu kompanijos veido serumą, apie kurį pakalbėsiu kada nors vėliau, o šį kart dėmesį noriu skirti Žiedė hidrolatui, pagamintam tik iš vieno ingrediento ir tinkamam naudoti tiek veidui, tiek kūnui, tiek plaukams,

"Pati gamta yra geriausias gydytojas."
Hipokratas


Produktas: ŽIEDĖ liepų žiedų hidrolatas
Gamintojas: UAB "Gintarinė vaistinė". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: raminti ir drėkinti
Tinkamas tipas: brandžiai odai
Labiausiai patiko: efektas  
Labiausiai nepatiko: poveikis plaukams man pasirodė beveik niekinis
Tūris: 100 ml
Kaina*: 5,34 EUR
Kur galima įsigyti: Gintarinė vaistinė
Įvertinimas: 5/5

Ką žada gamintojas: Liepų žiedų hidrolatas ramina ir drėkina odą, švelnina paraudimus bei patinimus. Subtili ir saugi priemonė tinka jautrios, sudirgusios, saulės ir vėjo nugairintos, streso paveiktos odos priežiūrai. Kartu jis ramina galvos odą, drėkina išsausėjusius plaukus.
Naudojimas: rekomenduojame naudoti kaip drėkiklį būnant sausose patalpose ar saulėje – apipurkškite odą ir leiskite hidrolatui natūraliai nudžiūti. Taip pat drėkinkite odą prieš tepdamiesi kremu, aliejumi ar serumu.


Pakuotė. Tamsaus stiklo buteliukas su užsukta plastikine pompa iš pradžių man atrodė labai nepraktiškas hidrolato supakavimo būdas. Stiklas visuomet lieka stiklu, ir tokių pakuočių aš labai ilgą laiką vengiau - turiu mažą vaiką, kuris yra ne tik aktyvus, bet ir nelabai atsargus, tad visuomet tenka pagalvoti, kur tokias pakuotes pasidėti, kad nedužtų. Taip pat, stiklinės pakuotės man niekad neatrodė praktiškos keliaujant - regis kur stuktelės ir visas skystis išsilies kažkur kelioninės kosmetinės viduje. Tačiau visos mano ankstesnės abejonės pamažu nyksta - kelionėse ši pakuotė nepaprastai pasiteisino, yra tvirta, stiklas storas ir nė neketina dužti. Namuose turiu vietų, kur vaikas buteliuko nepasiekia ir žinoma, vis labiau imu suvokti, kad stiklas kosmetikos priemonėms yra daug geresnis sprendimas nei nesibaigiančios plastikinės pakuotės. Kaip ir dera natūraliems produktams, hidrolatas patalpintas į tamsaus stiklo buteliuką, kuris saugo viduje esantį skystį nuo tiesioginių saulės spindulių ir priešlaikinio gedimo. Pompa kosmetikos gaminiuose visuomet yra abejotinas reikalas - neretai jos purškia nekokybiškai, per stambiais lašais ar tiesiog ima strigti. Šiame produkte ji tobula - ant veido purškia nuostabiai malonia migla, kuri gal ir nėra pati smulkiausia, tačiau tokio tipo produktui idealiai tinka. O pati pompa - per visą naudojimo laiką nė karto nepavedė - nestrigo, visuomet pasispaudė tiek, kiek reikia ir tada, kada reikia.

Kvapas. Hidrolatas sukurtas liepų žiedų pagrindu. Hidrolatai iš esmės gaminami distiliuojant augalą arba jo eterinį aliejų specialiuose vandens induose, kur surenkamas susidaręs kondensatas, tad paties hidrolato kvapas šiek tiek skiriasi nuo augalo. Šiuo atveju tai nėra aiškiai liepų žiedai, kvapas net neprimena liepų arbatos, sakyčiau kažkas panašaus į liepų žiedų kvapą jei gamintume arbatą iš tų pačių žiedų kokius dešimt kartų - kvapas jaučiasi, žiedų užuominų yra, bet jis nestiprus, tad net jei liepų žiedų kvapas erzina, šis neturėtų.

Konsistencija. Skaidrus, vandens skystumo produktas.

Sudėtis: Tilia Cordata Flower Extract/ liepų žiedų hidrolatas.


Poveikis. Liepų žiedai pasižymi  atpalaiduojančiomis, raminančiomis ir drėkinančiomis savybėmis, todėl dažniausiai naudojamas jautriai ir sausai odai, taip pat ir kūdikiams bei vaikams. Aš šį hidrolatą įsigijau pirmiausia kaip priemonę dienos metu atgaivinti ir padrėkinti saulės išsausintą veido odą ar panaudoti kaip greitą odos pagalbą po deginimosi. Hidrolatas greitai ir lengvai atgaivina saulės išsausintą odą, padrėkina jos paviršių. Tačiau smagiausia, kad purškiklį galima naudoti praktiškai visomis sąlygomis: tiek ant nuogos veido odos, tiek ant makiažo - smulki migla ir pakankamas purškimo atstumas makiažo tikrai nesugadins. O dar ir kūnui ar vaikučio odelei po saulės vonių puikiai tinka. Tiesa, poveikio plaukams aš praktiškai nepastebėjau - galbūt ir padrėkina plaukus, bet plaukų aliejukai ir specializuoti purškikliai mano sausus, pūstis linkusius plaukus veikia kur kas geriau.

Jei dabar galvojate, kad purškiklis yra skirtas tik vasaros metui, jūs klystate. Pastarosiomis dienomis, kai nuolat lyja, veido odos gaivinti papildomais purškikliais labai nesinori, užtat hidrolatas puikiai veikia kaip veido tonikas rytais ir vakarais. Ir čia lygiai taip pat jis nuramina sudirgusią odą, padeda padrėkinti jos paviršių ir nuima odos nešvarumus, jei naudojame su vatos diskeliu. Šiuo metu esu beveik pabaigusi turimo hidrolato pakuotę ir galiu tik konstatuoti, kad jis puikus daugiafunkcinis produktas, geriausia žinoma vasaros metui, kai gali purkšti visur ir visuomet, bet kitais sezonais puikiai tiks kaip natūralesnis ir sveikesnis veido tonikas. Įdomu, kaip veikia kiti Žiedės hidrolatai, gal bandėte? Kuris jūsų mylimiausias? Aš jau dabar gundausi, pasibaigus šiam, išbandyti ir kitus kompanijos siūlomus gėlių vandenis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai