MERGAITIŠKI POKALBIAI: KOTEX - komfortas ir saugumas - 100%. Ar tikrai?

Man atrodo jau nieko nebešokiruoja merginos, garsiai kalbančios apie higienos priemones? Matome reklamas su paketais, tamponais ir kitais produktais, įtakos darytojos jau senokai pasakoja savo potyrius, o pastaruoju metu vis mažiau stebina rodomas tikras mėnesinių kraujas youtube filmukuose. Aš iki tokio lygio tikrai neketinu pakilti, o gal nusileisti? Bet apie mane dominančias higienos priemones visuomet smagu papasakoti, juolab, kad puikiai matau - šie įrašai skaitomi pakankamai gausios auditorijos, na, o kai nepatingite, ir pakomentuojate su savo patirtimi. 
Jau kuris laikas mane domino Kotex higienos priemonės. Aiškiai pamenu pirmą spalvingą reklamą mūsų transliuotojų eteryje ir skleidžiamą žinutę apie komfortą ir saugumo jausmą visu šimtu procentų. 

P.S. tradiciškai - jie tokios temos jus šokiruoja ar erzina, čia pat su jumis atsisveikinu iki sekančio įrašo. 

"Lengva paslėpti neapykantą, sunkiau - meilę, bet sunkiausia - abejingumą."
L. Berne

Kuris laikas jau turėjau milžinišką tamponų pakuotę (šiaip jau nesu labai didelė tamponų mylėtoja), paskui nusipirkau ir dieninius paketus, o ruošdamasi šiam įrašui parduotuvėje pamačiau ir kasdienius įklotus. Apie šiuos tris produktus šiandien kiek plačiau ir pakalbėsime.

KOTEX Ultra Normal dieniniai paketai

Kiekis: 8 vnt. pakuotėje (ekononiškos pakuotės - 16 vnt.)
Kaina: 16 vnt. - 2,89 EUR
Storis: nenurodytas (sugeriamumas - 4 lašeliai/6)

Ką apie juos sako gamintojas: higieniniai paketai KOTEX® ULTRA, itin ploni, su sparneliais. Komfortas ir pasitikėjimas vertas 100%. Švelnus, minkštas sugeriantis paviršius sukurtas maksimaliam komfortui. Greitai sugeriantis sluoksnis apsaugo nuo pratekėjimo.


Dieniniai kompanijos paketai dar visai nesenai man buvo visiška naujiena. Pirmiausia žaviuosi higienos priemonėmis, supakuotomis atskiruose maišeliuose - rankinėje aš niekuomet nesinešioju pilnos pakuotės, įsidedu priemonių tiek, kiek man reikia tuo metu. Paskirai supakuoti paketai ( ir įklotai) yra higieniškesni laikyti rankinėje. Dažniausiai paskirų paketų pakuotės būna plastikinės, tačiau čia - labai keista ir maloniai stebina plonytis, kažkokios medžiagos maišelis sutvirtintas lipduku. Galbūt tai saugesnis sprendimas gamtai nei plastikas? Tikiuosi. Paketo išvaizda, storis ir ilgis visiškai standartinis tam, prie ko esu įpratusi. Daug žada ir švelnutis paketo paviršius, tačiau deja - naudojimo eigoje paaiškėjo, kad jis erzina mano odą, dirgina jos paviršių ir... tikriausiai būtų sualergizavęs, jei nebūčiau jų padėjusi ir likusias ciklo dienas naudojusi kitų priemonių. Paketo paviršius austinės medžiagos, kuri paprastai labai greitai sugeria skysčius - ne išimtis ir čia, skysčius sugeria greitai, tik dėl to aš nepasiruošusi rizikuoti alergijomis tokiose jautriose vietose. Nors paketas regis labai saugiai prisiklijuoja kelnaitėse, tačiau bėda ta, kad vaikštant, judant tiesiog susiglamžo, susigarankščiuoja, imu jausti paketo atvipusius kraštelius, rėžiančius odą - tokių problemų neturėjau jau n metų, tad esu nusivylusi ir tikrai nesijaučiu su jais saugi...

KOTEX Deo Superslim kasdieniai įklotai

Kiekis: 20 vnt. pakuotėje 
Kaina: 1,19 EUR
Storis: nenurodytas (sugeriamumas - 1 lašelis/3)

Ką apie juos sako gamintojas: Higieniniai įklotai Kotex® Superslim - komfortas ir pasitikėjimas vertas 100%. Tinkami visų tipų kelnaitėms. Paviršius švelnus kaip medvilnė, bekvapiai.


Žinau, žinau, pagal naujausias madas kasdienių įklotų nereiktų naudoti. Moterys turėtų visiškai atsisakyti kasdienių įklotų ir tiesiog dažniau keisti kelnaites. Tačiau ciklo metu būna dienų, kai be jų tiesiog neįmanoma - apatinius reiktų keisti kas kokią valandą, o jei esi darbe - tai sudėtinga užduotis... Tad kasdienius įklotus, nors ir ne kasdien, tačiau vistiek naudoju. Man labiausiai patinka plonyčiai, lankstūs įklotai. Kotex yra kiek storesni, nei mėgstu ir ne tokie lankstūs. Jie pakvėpinti, dėl ko turėtų neutralizuoti kvapus, tačiau aš mielai renkuosi bekvapius. Nemanau, kad kvapai saugūs šalia intymių vietelių... Kasdieniai įklotai turėtų būti tinkami visoms kelnaičių formoms, mat jų gale yra trys juostelės, pagal kurias įklotas susilenkia ir prisitaiko prie apatinių. Bėda ta. kad užlenkimo linija atrodo nėra pakankamai įspausta, užsilenkti užsilenkia, prisiklijuoti prisiklijuoja. Tačiau galiukai kažkaip greit atvimpa, atsiklijuoja ir imu jausti įkloto kraštelius, kurie galiausiai ima pasimatyti ir pro plonesnius drabužius. O ir šiaip, jei nelankstant įklotai sugeba susigaranksčiuoti judant, tampa nepatogūs dėvėti... Nepatogūs, kiek per stori, greit nepatogiai susiglamžo... Beje, gamintojas sako "švelnūs kaip medvilnė", paviršius iš ties švelnus, tačiau smulkiu šriftu pažymėta, kad čia nėra medvilnės. Nežinau, man jie nelabai patinka.

KOTEX UltraSorb Super tamponai

Kiekis: 16 vnt. pakuotėje
Kaina: 2,89 EUR
Sugeriamumas: 4 lašeliai/4)

Ką apie juos sako gamintojas: KOTEX tamponai skirti toms, kurios pasirenka komfortą ir patikimą apsaugą tomis dienomis. SilkyCover paviršius užtikrina, kad būtų lengva naudoti, o papildoma „UltraSorb“ apsaugos linija užtikrina patikimą apsaugą ir patogumą. 


Tamponai man nėra nuolat naudojama higienos priemonė menstruacijų metu. Aš juos naudoju kai einu į baseiną, maudausi arba išskirtiniais atvejais, kai tenka rengtis itin plonais drabužiais, pro kuriuos negali šviestis nei kelnaičių , nei juo labiau higienos priemonių linijos. Kotex tamponai supakuoti spalvingame plastike, tad visiškai nesimato, kas jų viduje. Išpakavus tamponai atrodo kaip ir dauguma tamponų, nieko neįprasto, virvelė saugiai ir tvirtai pritvirtinta. Tačiau mane visuomet neramina ar tamponas prisigėręs kraujo neplyšinėja, nepalieka makštyje atsiplaišusių plaušelių, kurie gali sugerti toksinio šoko sindromą. Tad iš kart eksperimentuoju - į stiklinę su vandeniu, dažytu žaliais maistiniais dažai merkiu tamponą ir palieku kuriam laikui.


Tamponas stipriai išsipučia ir nustebina savo išvaizda. Ant paviršiaus nėra apsauginio tinklelio, kuris padėtų apsaugoti nuo tampono plaušelių atsiskyrimo, o ir visa struktūra manęs nedžiugina - atrodo, kad tamponas pagamintas tiesiog susukus ilgą medvilnės ar medžiagos gabalėlį į volelį. Vaizdas nedžiugina ir nesuteikia saugumo jausmo, nors patys tamponai patogūs, nesukelia jokio diskomforto ar nepatogumo jausmo. Atrodo, kad nuo paviršiaus gali laisvai atplyšti pluoštas ir pasilikti makštyje, laisvai... Jei tamponus dėviu ištisą dieną jausmas nėra malonus... atrodo lyg ir erzinti norėtų... Nepatiko tas pojūtis, negalėčiau nuolat jų naudoti, tad kartas nuo karto įsidedu tik vienkartiniam laiko tarpu. Nežinau ar ryžčiausi antrą kart pirkti tamponų pakuotę? Neatrodo labai patikimai, tad nea.


Po šio eksperimento, aš dar labai norėjau atlikti įprastą su paketais atliekamą eksperimentą, patikrinti sugeriamumui,  pratekamumui bei sausumui. Tad ant paketo bei įkloto pyliau žalio vandenuko ir stebėjau.


1. Pratekėjimas į kraštelius. Skystį pyliau ne tik higienos priemonių centre, bet ir ant kraštelių ir turiu pastebėti, kad čia jis labai sunkiai gėrėsi į paketą, ilgam nusistovėdavo kaip lašelis, kol galiausiai jo nenuvalydavau. Šiaip ar taip sparneliai šiek tiek sugeria, bet skystis tikrai nesuteka link centro... O kadangi abu produktai stipriai susigarankščiuoja, aš nesijaučiu saugi su paketu.

2. Susigėrimas. Tiek paketas, tiek įklotas nesugerai skysčio žaibiškai greitai. Nors turiu pripažinti, kad paketas, turintis austinės medžiagos paviršių visai gerai sugeria skysčius, tačiau toli gražu ne akimirksniu.


3. Sausumas. Galiausiai prie paviršiaus spaudžiau po vienkartinę nosinaitę ir tikriausiai matote, kad įkloto - intensyviai drėgna. Normalu, įklotai neturi storo sugeriamojo sluoksnio ir želė kristalų, tad geria mažesnius kiekis (o aš užpilti nepagailėjau), sugeriamumo poreikis nėra toks didelis. Tuo tarpu paketo paviršius buvo beveik visiškai sausas (matote, šone vis dar likę lašeliai!), tad su juo tikrai jaučiu sausumo jausmą.

------------------------------------------------------------
Bandant visą patirtį apibendrinti ir sudėti į kelis sakinius - nei naudojimo metu, nei po šių eksperimentų aš nesijaučiu saugi, nejaučiu komforto... Paketas nors ir lieka sausas, gerai sugeria, tačiau susiglamžo ir susigarankščiuoja, nepatogu su juo vaikščioti, jau nekalbu apie aktyvesnę veiklą. Be to, austinės medžiagos paviršius lyg ir nori alergizuoti mano odą. Tamponais naudojimo eigoje buvau visiškai patenkinta, bet... po eksperimento jie neatrodo saugūs ir patikimi. Galbūt labiausiai ma patiko įklotai su švelniu paviršiumi, nepaisant to, kad kiek storesni, nei man patinka. Ne geriausias pasirinkimas, nes visiškai neturi lankstumo, susigarankščiuoja, bet, geriausia, ką bandžiau iš Kotex. Kažkodėl aš nesu nė kiek sužavėta. O jūs? Bandėte Kotex priemones? Ar jums patiko?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai

  1. Kažkada gundžiausi, atrodo 50 proc. nuolaida viename prek.centre, tai gerai, kad ir jų nepirkau :) Ačiū už apžvalgą. Pastaruoju metu ieškau kažko geresnio nei always, nes jaučiu, kad jie man pradėjo alergizuoti, labai gaila, nes per "tas" dienas jie tikrai gerai apsaugo. Esu bandžiusi GentleDay, bet nepatiko, jų sparneliai mažoki, man tai nepatinka :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mane Always visuomet alergizuodavo. Pripažįstu, sugėrimas ten stebuklingas, bet tas plastikinis paviršius... kai pamenu, atrodo jaučiu visus alerginio skausmo džiaugsmus... Man dar Bella patinka - paprasti, bet labai geri Perfect Ultra Soft - švelnūs ir sparneliai pakankamai dideli ir patikimi. Faini ir Libresse Ultra Thin Normal ;) O Gentle Day šiaip superiniai, tik sparneliai tikrai mažesni nei kitų.

      Panaikinti
  2. Ačiū už apžvalgą. Seniai vis gundausi nusipirkti jų produkcijos, bet visąlaik man ji atrodo "pigiai" ir nekokybiškai, o rizikuoti ten nelabai norisi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau ;) Man pačiai tai buvo labai smalsu. Išbandžiau ir kažkaip nelabai kas pasirodė. Rizikuoti tikrai nesinori ir nereikia ;)

      Panaikinti
  3. Gal jau ir miręs šis blog'as, bet vis tiek norėjau padėkoti. Reikia su mažyliu į baseiną, plugdo tėvai ir netikėtai prasidėjo mėnesinės😱 Tėtis pakeisti negali, tad puoliau ieškoti tamponų. Būtent šių tamponų 50% akcija susiviliojau, bet, kažkodėl nusprendžiau paieškoti daugiau info. Paprastai taip nesielgiu. Ačiū už apžvalgą. Labai naudinga❤️

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kodėl galvojate, kad blogas miręs? Blogas rašomas jau 8 metus, iš kurių dauguma su kasdieniais įrašais. Spustlėkite 'Gėlėta kosmetinė' puslapio viršuje ir pateksite į naujausius blogo įrašus. Kviečiu užsukti kasdien, maždaug 7-8 vakaro pasirodo naujas įrašas ;)
      Smagu, kad ši apžvalga jums buvo naudinga ir pagelbėjo laiku iri vietoje ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą