TÖPFER BabyCare šampūnas kūdikiams ir vaikams su ekologiškomis sėlenomis ir medetkomis

Kartas nuo karto bloge pasirodo ir įrašai apie vaikišką kosmetiką, nors dažnai eksperimentuoti su vaikiška kosmetika man nesinori, bet va ne visas vaikui tinkančias priemones dar atradome. Turime mylimą dušo želė, dantų pastą, o su šampūnu kol kas šiokia tokia bėda. Tad šį kart bandėme Topfer sertifikuotą, iš ekologiškų ingredientų pagamintą šampūną, tinkamą ir kūdikiams.

"Pasitarimai nepagimdė nė vienos didžios idėjos, bet palaidojo keletą idiotiškų."
Frensis Skotas Ficdžeraldas



Produktas: TÖPFER BabyCare šampūnas kūdikiams ir vaikams su ekologiškomis sėlenomis ir medetkomis
Gamintojas: "TÖPFER" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, palengvinti jų iššukavimą
Tinkamas tipas: skirta kūdikiams ir vaikams, tinka ir suaugusiems
Labiausiai patiko: saugi ir gera sudėtis mažiesiems
Labiausiai nepatiko: plaukų vėlimąsi vargiai mažina
Tūris: 200 ml
Kaina*: 7,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė
Įvertinimas: 3,5-4/5

Ką žada gamintojas: „Töpfer“ ypač švelnus šampūnas tausoja ir saugo jautrią kūdikių bei vaikų galvos odą.  Su pripažintomis „Töpfer“ ekologiškomis kviečių sėlenomis, ekologiškomis medetkomis ir vertinguoju aukštos kokybės šalto spaudimo baltųjų putonių sėklų aliejumi. Šampūnas suteikia plaukams blizgesio, palengvina jų iššukavimą. Labai gerai tinka ir suaugusiesiems.

Medetkų sudėtyje esantys flavonoidai, karotinoidai ir eteriniai aliejai yra antioksidantai ir laisvųjų radikalų neutralizatoriai.
Sertifikuota griežtu natūralios kosmetikos BDIH standartu.

„Töpfer“ visus kūdikių bei vaikų kūno priežiūros produktus gamina su ekologiškomis kviečių sėlenomis. Sėlenos gaunamos iš kviečių, panaudojant vertingąsias grūdo išorines dalis, įskaitant gemalą. Tai labai vertinga ir veiksminga kosmetikos sudedamoji dalis.

Reaguodama į aplinką švelni oda dažnai išsausėja, parausta, niežti. Natūralios kviečių sėlenos saugo ir stiprina natūralų odos atsparumą, pasižymi natūralia savybe sutraukti odos nešvarumus ir yra lengvai pašalinamos. Tokia kosmetika teigiamai veikia jautrią ir sudirgintą odą. „Töpfer“ kosmetiką renkasi ir suaugusieji.

  Sėlenos ne tik natūraliai absorbuoja nešvarumus, bet ir ypač švelniai sutraukia druskas, nedarydamos jokio neigiamo poveikio pačiai odai.
  Kviečių baltymai dėl sudėtyje esančio keratino drėkina ir stiprina odą, ją apsaugodami ir atstatydami.
  Arabinoksilanas iš kviečių drėkina ir stiprina odą, sulaiko joje drėgmę, apsaugo nuo laisvųjų radikalų.
  Sėlenose esantys antioksidantai vitaminai E, C ir karotenoidai saugo odą nuo laisvųjų radikalų.
  Ferulo rūgštis yra fitonutrientas ir stiprus antioksidantas, apsaugantis odą.
„Töpfer“ kūdikių prausimo priemonė su sėlenomis dešimtmečiais rekomenduojama Vokietijos akušerių ir pediatrų. Jos pagrindu sukurta visa kūdikių kosmetikos linija. Visapusiškai teigiamą poveikį rodo ne tik sveikatos priežiūros profesionalų rekomendacijos, bet ir nuolatiniai išsamūs tyrimai. 

Sudėtis: Aqua, Coco-Glucoside, Caprylyl/ Capric Glucoside, Glycerin, Betaine, Xanthan Gum, Triticum Vulgare Bran Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Limnanthes Alba Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Glyceryl Oleate, PCA Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Sodium Phytate, Xylitol, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Levulinic Acid, p-Anisic Acid, Parfum, D-Limonene**.
*iš sertifikuotų organinių ūkių
** natūralūs eteriniai aliejai
Gamyboje nenaudojami sintetiniai dažikliai, kvapai, etoksilintos žaliavos, muilai, silikonai, parafinai, gyvūnų dalys, naftos produktai ir kt.;
Tinka veganams, nebandyta su gyvūnais;
Tik natūralūs ar identiški natūraliems konservantai;
Žaliavos, nepaveiktos radiacija;
Jokių GMO ar GMO produktų.


Mano nuomonė. Pirmiausiai tiesiog negaliu dar kart neatkreipti jūsų dėmesio į priemonės saugumą: pagamintas atsakingai, naudojant geriausias žaliavas, vengiant nesaugių ingredientų. Sudėtis labai saugi, joje ir galvos odai naudingų medžiagų, tad tikti turėtų ne tik patiems mažiausiesiems, bet ir kamuojamiems galvos odos jautrumo ar ieškantiems itin saugių priemonių.

Šampūno pakuotė man pasirodė visiškai neįkvepianti - skirtingų spalvų pieštinės gėlytės lyg ir turėtų padėti identifikuoti produktą. Bėda ta, kad pakuotės atrodo beveik identiškai, tad turint namuose kelis tos pačios paskirties buteliukus - nori nenori maišai arba turi skaityti kas parašyta. Na, o ir pats dizainas toks labai kūdikiškai mergaitiškas, tačiau kartais nieko tokio, jei tik produktas vertas dėmesio.

Šampūno konsistencija labiausiai primena elementarią gelinę tekstūrą ir kvepia kosmetiniu aromatu, labiausiai primenančiu vanilę. Čia man ir vėl išlenda mergaitiškumas, nes... retas berniukas mėgsta kvepėti vanile. Šampūnas visai gerai suputoja ir švariai plauna plaukučius, tačiau putos akytes griaužia ir nemenkai... Žinoma, visuomet saugome nuo putų patekimo ant veido ir tuo labiau - akių, tačiau pasitaiko gi visko. Gamintojas žadėjo, kad šampūnas ne tik išplaus plaukus, tačiau ir neleis jiems veltis. Tačiau deja - mano mažylio plaukai veliasi lygiai taip pat, kaip ir prieš šį šampūną. Apskritai, jokio kito poveikio, apart elementaraus plovimo aš čia nematau. Smagu matyti saugias sudėtines dalis, jausti, kad priemonė pagaminta atsakingai ir saugiai, tačiau... mano mažyliui ji nepatinka, man pasirodė gerokai silpnesnė nei tikėjausi, tad normalu, kad kita tokio pat šampūno pakuotė mūsų namuose tikriausiai ir nebepasirodys. 

Ar jūs esate bandę Topfer kompanijos priemones? Ar jūsų mažyliams jos tiko? O ar patiko?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai