DR. BRONNER'S Magic Soaps 18-in-1 Hemp Almond Pure Castle Soap - magiškas daugiafunkcinis muilas su migdolais

Apie stebuklingą Dr. Bronner's muilą esu girdėjusi dar prieš kelis metus, žiūrėdama amerikietiškus Youtube kanalus. Ilgą laiką klausiausi pagiriamųjų žodžių, ir galvojau - ar toks tiktų mano makiažo šepetėliams plauti? Visuomet juos plaunu šampūnais, tačiau nesu tikra, kad tai geriausias būdas, o pirkti specialius - na, pirmiausia brangoka, o antra - pirkau vieną ir man visiškai nepasiteisino... Todėl nuolat ieškau būdų, kaip geriau, pigiau, patogiau ir saugant šepetėlių gyvenimo laiką, pašalinti makiažo likučius iš mylimų šepetėlių.

Ilgą laiką Dr. Bronner's muilo nebuvo įmanoma nusipirkti Lietuvoje, todėl palyginus nesenai atradus, jog jais prekiauja Assorti, nusprendžiau nusipirkti būtent dėl makiažo šepetėlių, net labai norėjau išbandyti ir kitais panaudojimo būdais. Buteliuke 1/4 likučio muilo ir nuomonė jau gula sakiniais naujame įraše.

"Galvodamas apie tai, ko nori, siunti energiją. Galvodamas apie tai, ko neturi, ir siekdamas to išvengti, siunti dar stipresnę energiją... Tačiau taip tik prisitrauki nepageidaujamus dalykus. Nesipriešink, verčiau mąstyk apie gerus dalykus."


Produktas: DR. BRONNER'S Magic Soaps 18-in-1 Hemp Almond Pure Castle Soap - magiškas daugiafunkcinis muilas su migdolais
Gamintojas: "Dr. Bronner's Magic Soap" AG. Pagaminta Kalifornija, JAV
Paskirtis: daugiafunkcinis - prausti veidą, rankas, kūną, plaukus; tinka vaikams, gyvūnams, naudoti kaip buities valiklį, plauti vaisiams ir daržovėms ir kt.
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralus produktas
Labiausiai nepatiko: reikia itin ilgai ir labai kruopščiai nuskalauti likučius
Tūris: 237 ml
Kaina*: 9,99 EUR
Kur galima įsigyti: Assorti, Livinn, Efarma
Įvertinimas: 4,5/5

Ką žada gamintojas: Itin švelnus ir be galo malonus natūraliai skystas muilas, su vandenį minkštinančiais ir gerai nešvarumus valančiais elementais.
Čia keletas iš 18-niolikos muilo panaudojimo būdų: kaip veido ir kūno prausiklį, vaisių ir daržovių ploviklį, buityje naudojamą valiklį.


Priemonės pakuotė skaidraus plastiko buteliukas su žalia etikete. Kiekvienas, skirtingas priemonės aromatas turi skirtingos spalvos etiketę, tad jas labai patogu atskirti vieną nuo kitos. Tiesa, migdolams tikėčiausi rudos spalvos, o žalia man labiau asocijuojasi su mėtomis, eukaliptais ar kitais žaliais augalais, tačiau tebūnie.

Ant pakuotės pilna, didžiulė gausybė įvairių užrašų anglų kalba, skirtingais šriftais, skirtingo ilgio eilutėmis... Informacijos daug ir turint laiko ją verta paskaitinėti. Ten rasite ne tik tokius elementarius dalykus, kaip sudėtinės dalys, naudojimo būdai ir t.t., tačiau ir gerai nuteikiančią kompanijos filosofiją, truputį istorijos, apie pačią kompaniją ir labai gerai nuteikiančias žinutes. Kuo daugiau skaitau, tuo geresnis jausmas apima dėl priemonės naudojimo. Tad taip, jei įsigysite, tikrai rekomenduoju paskaitinėti.

Kvapas. Migdolais, amaretu ir vyšnių kauliukų saldainių kvapas... Tiesa, šalia viso to dar yra ir natūralaus muilo kvapas, kuris susidaro saponifikacijos metu - kadangi gaminu (anksčiau dažniau) naminį muilą, iki kaulų čiulpų gerai žinau šitą kvapą ir puikiai suvokiu, kad jį pašalinti sudėtinga. Tačiau tas pašalinis kvapas nėra stiprus, daug stipriau jaučiamas migdolinis aromatas, kuris man nepaprastai malonus uoslei. 

Konsistencija. Muilas tamsiai geltonos - šviesiai rudos spalvos, skystas. Kaip apibūdinti jo konsistenciją - beveik kaip vanduo, bet turi tiršto, aliejingumo, kas padaro konsistenciją tirštesne.



Sudėtis: Water, Organic Coconut Oil, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Organic Fair Deal Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Natural Almond Fragrance, Citric Acid, Tocopherol.
* sertifikuoti 'fair trade' ingredientai;
** po saponifikacijos proceso, ingredientų muile nebelieka


Poveikis. Kaip jau minėjau, pirminis šios priemonės įsigijimo tikslas buvo makiažo šepetėliams plauti. Iš tiesų, didžiąją muilo dalį tam ir sunaudojau, tačiau man visai nepatinka, kaip jis plauna šepetėlius. Naudoju priemonę, kaip bet kokį skystą ploviklį ir jis tikrai greitai bei nepriekaištingai gerai pašalina visus nešvarumus. Tačiau man visai nepatinka tai, kaip ilgai prausiklio likučius reikia skalauti lauk - plauni, plauni, plauni, plauni, o tų likučių vistiek dar jaučiasi šepetėlyje. Ir čia visiškai nepriklauso nuo to, kokį kiekį bandau - tiek didesnis, tiek visiškai mažas kiekis šepetėlyje elgiasi visiškai taip pat. Ir jei lieka nors truputis likučių - išdžiuvus šepetėliui šereliai sulimpa ir tampa neįmanoma tokiu dažytis. 

Be to, pastebėjau, jog kol išplaunu šepetėlius, ant mano pirštų, po nagais muilas palieka baltą plėvelę, kaip miltelius. Gal tiksliau būtų įvardinti muilo likučius, kurių su tuo pačiu muilu nusiplauti neišeina. Tik plaunant kitu muilu įmanoma pašalinti. Kita vertus, galbūt taip nutinka todėl, kad šepetėlius plaunu ilgą laiko tarpą? Plaunant Dr. Bronner's muilu rankas, tokių reikškinių nėra, o rankos tampa šilko švelnumo, atrodo taip, lyg muilas, be nešvarumų pašalinimo dar sugebėjo ir pamaitinti rankų odą.

Bandžiau muilu prausti ir veidą - tačiau jis palieka tą muilinio prausiklio pojūtį - veido oda džeržgiančiai švari, be jokio riebaliuko. Tikriausiai tokio tipo veido prausiklius labiau siūlyčiau riebesnės odos savininkėms. O va kūno odai man labai patiko - švariai nuprausia ir nepalieka pernelyg sauso odos pojūčio.

Dar muilu maudžiau savo katiną ir vaikiuko odą. Abiejais variantais puikiai veikė be absoliučiai jokių priekaištų ar trūkumų. O galvos plauti pabijojau - mano plaukas po pilno galvos balinimo lepnus kaip niekad, todėl bet kokia netinkama priemonė gali būti rimtesnių problemų priežastimi. Plaukus privalau itin gerai prižiūrėti, kad jie būtų gražūs ir netaptų pažeisti, lūžinėjantys, niušiurę ar imtų slinkti - ant šviesaus plauko pažeidimai labai matosi.

Tad man muilas tikrai patiko, tačiau daugiau kaip paprastas prausiklis viskam, kam reikia gero ir švelnaus plovimo. Jo sudėtis gera, odos nesudirgins, greičiau paliks ją švarią ir maloniai komfortabilaus, neišsausintos odos pojūčio. Gaila, bet makiažo šepetėliams plauti ieškosiu kitų būdų - galbūt išbandysiu gabalinį Dr. Bronner's muilą? Ir veiduko šitai priemonei nepatikėsiu - naudosiu bemuilius ir švelnesnius prausiklius.

Gal ir jūs bandėte? Kokių kitų panaudojimo būdų suradote? Ar jums patiko Dr. Bronner's?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

*nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai