Deborah Chancellor, Deborah Murrell, Philip Steele, Barbara Taylor "ŽINIŲ ENCIKLOPEDIJA: knyga jauniems smalsiems protams" - knyga apie viską smalsuoliams

Aš už knygą dovanų. Suprantu, kad ne visi skaito, kad ir mano vyras - knyga jam būtų pati blogiausia dovana. Skaito tikrai ne kiekvienas, o va vaikus man regis galima sudominti naudingomis, įdomiomis ir aktualiomis knygomis. Šį kart mano rankose smalsuoliams skirta enciklopedija, tačiau pirkau ją ne savo sūnui. Mano vaikas tokiai knygai dar kiek per mažas, o mano krikšto dukrai tikiuosi ši knyga bus ne tik įdomi, bet ir naudinga, juolab kad netrukus jau laukia ir mokyklinis suolas. Labai norėjau enciklopedija, savo nuomone ir kelių puslapių fotografijomis pasidalinti su jumis - rasti kaip atrodo jos vidiniai puslapiai sudėtinga. O kai šiuo metu dauguma knygas perka internetu, turinys ir galimybė pasižiūrėti kas viduje - labai aktualu.



Anotacija. 10 knygos „Žinių enciklopedija" skyrių – „Mūsų žemė", „Augalai", „Gyvūnai", „Mašinos", „Dinozaurai", „Mokslas", „Žmonės ir vietos" ir kt. supažindina su faktais ir įvykiais, kuriuos būtina žinoti kiekvienam vaikui. Jei, žinoma, jis nenori likti nemokša.
Ir dar naujiena - interneto svetainių nuorodos! Norėdami viena ar kita tema sužinoti daugiau, galėsite panaršyti internete siūlomais adresais. „Žinių enciklopediją" parašė žinomi vaikų rašytojai, mokslininkai, praeities tyrinėtojai. Tai - nemažo kolektyvo darbas. Tikimės, kad jis padės jums daug sužinoti ir išmokti.
--------------------------------------------------------















Kaip ir priklauso enciklopedijoms, jos turinys plačios tematikos, praktiškai apie viską: 10 knygos skyrių apima žemę, augalus, gyvūnus, dinozaurus, žmonės ir vietas, žmonės per istorija, žmogaus kūną, mokslą, kosmosą ir mašinas. Plati tematika yra praktiškai viskas, kas aktualiausia vaikams. Knygos pradžioje yra ir puikūs paveiksliukai, kaip reiktų naudotis knyga. Faktų laukelis kiekviename puslapyje, istorija ar mitas, sudėtingesnių terminų žodynėlis, klausimas ir užduotis bei darbelis tam tikrai tematikai. Kiekvienai potemei skirtas atskiras lapas, kuriame faktinė informacija surašyta labai trumpa ir aiškia kalba, gausu paveikslėlių, piešinių ir schemų, paaiškinančių temos esmę ar tam tikrus aspektus, o pramogai ir darbelių. Žemiau įkelsiu krūvą knygos puslapių:














Nuostabūs, trumpi, aiškūs ir informatyvūs tekstai puikiai tiks ankstyvame mokykliniame amžiuje, padės pagilinti žinias. Nors buvau įsitikinusi, kad knyga skirta jau mokyklinukams, bet mano keturmečiui labai patiko enciklopedijos paveikslėliai, domėjosi kosmosu, dinozaurais, žmogaus kūnu ir griaučiais, įvairiomis mašinomis būtent šioje knygoje, dažnai kalbame apie aplink mus veikiančias jėgas ir dėsnius. Kai kurias tėveliai jau primiršo, o enciklopedija padeda jas ne tik prisiminti, bet ir lengviau paaiškinti. Tad tikriausiai enciklopedija tinka ir keturmečiui ir pradinukui - tikriausiai mūsų keturmečiui reikės tokios pat, o ar knyga bus patenkinta jos gavėja taps aišku po dovanos įteikimo.
------------------------------------------
Žanras: knygos vaikams ir jaunimui, enciklopedija
Autorius: Deborah Chancellor, Deborah Murrell, Philip Steele, Barbara Taylor
Orginalus pavadinimas: Everything You Need To Know
ISBN: 9789955214960
Leidykla: Aktėja
Leidimo metai: 2019
Vertimas: iš anglų kalbos vertė Audronė Tupikina
Formatas: 22 x 28 x 2,5 cm, kieti viršeliai
Puslapių: 320 p.
Pirkau: Maxima (galima įsigyti bemaž visuose knygynuose)
Kaina: 17,49 Eur




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai