DIY. Rankdarbiai su vaikais. Šarka Petronė ir kiti miško paukščiai.

Visai neblogas tas karantinas, kai viską suplanuoji dienoje lieka laiko ir buičiai, ir vaikų darbeliams, ir savo malonumui. Negaliu atsidžiaugti mūsų darželio aukėtojomis, kurios savaitei sugalvoja po temą ir vis siunčia įvairių užduočių tiek rankos lavinimui, tiek fiziniam aktyvumui, tiek paprasčiausiai pramogai. Tiesą sakant tų užduotėlių tiek daug, kad visų neįmanoma atlikti, tad nuolat renkamės įdomiausias vaikui ir bandome nepamiršti visų temų. Šį kart vienu iš darbelių noriu pasidalinti ir su jumis - gal ir jums patiks pasidaryti minkštą draugą smagiems žaidimams. Šarka Petronė, žvirblis Antanas ar bet kuris kitas paukštis gali būti padaromas vos per keliolika minučių. o paskui belieka dainuoti: "Varna Veronė, šarka Petronė, vilkas Motiejus..." 

"Kas nebuvo pradėta šiandien, tas niekada nebus baigta rytoj."
J. W. Goethe




Ko reikės:
➤ siūlų. Geriausia mezgimo - kiti per ploni;
➤ žirklių;
➤ popierinės servetėlės;
➤ karštų klijų arba adatos ir siūlo;
➤ sagučių, karoliukų ar specialių akių darbeliams;
➤ popieriaus ir spalvotų pieštukų snapui.

Gaminimo eiga:

1.  Iš siūlų susikarpykite maždaug sprindžio ilgio juotelių, sudėkite jas vieną prie kitos ir suriškite tokios spalvos siūlu kiekvieną ties viduriu. Siūlų spalvos priklauso nuo jūsų norų: šarkai rinkomes dvi juodas ir baltą, tačiau labai gražu ir skirtingų spalvų juostelių ryšulėliai.


2. Ties centru surištas juosteles dėkite vienas ant kito kryželiu.


3. Tuomet jas užlenkite vieną ant kitos ir suriškite tos pačios spalvos siūlu kiek įmanoma arčiau centro.


4. Ant centro dėkite trečią juostelę ir šalia jos - į rutuliuką suvyniotą popierinę servetėlę. Jos dydis labai priklauso nuo jūsų gaminamo paukščiuko - jei jis mažas, pakanka ir dalies servetėlės, jei didesnis - gali prireikti ir poros.


5. Suimam ryšulėlio apačią, užlenkiame viršutinį (violetinį siūlą) ir oranžinius šoninius siūlus. Pasižiūrime, kad niekur nesimatytų servetėlės rutuliuko ir viską surišame kartu.


6. Gaunasi kažkas panašaus. Belieka apkarpyti uodegą pagal paukščio rūšį - šarka žinia giriasi ilga uodega, o žvirbliui būdinga trumpa ir buka. Paskui: karštais klijais priklijuoti pasirinktas akis ir iškirptą snapelį. Snapelį galima kirpti iš spalvoto popieriaus, nuspalvinti paprastą ar priklijuoti turimą karoliuką - fantazijos ir skonio reikalas.


Tokių žvirblių, šarkų ir kitokių paukščių galima pasigaminti kiek tik širdis geidžia, o esant ūpui - pritaisyti darbelių vielos kojeles, priklijuoti paukščiukus ant skalbinių segtukų ar tiesiog sutupdyti tarp spalvotų pieštukų. 

Svarbiausia darant paukščiukus - kas kartą rišant siūlu kaip įmanoma tvirčiau sutempti ir surišti, kad paukščiukas laikytųsi, siūlai neišsitampytų, o jo figūra nesideformuotų.


P.S. parodomąjį darbelį dariau iš nėrimo siūlų ir jie akivaizdžiai per ploni, paukštelis gaunasi itin mažas, vaikiškoms rankutėms toks darbelis per sunkus. Daug geriau tinka įvairūs mezgimo siūlai, gali būti įvairių siūlų likučiai iš kurių sukursite savo įvairiaspalvį svajonių paukščiuką - belieka sugalvoti jam vardą! 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai