LES SENTEURS GOURMANDES "Rose Sublime" parfumuotas vanduo

Šiandien noriu šiek tiek papasakoti apie dar vienus nišinius, prancūziškus Laurence Dumont gaminamus "Les Senteurs Gourmandes" kvepalus (tiksliau parfumuotą vandenį). Pirmoji mano pažintis ir aklas kavos aromato kvepalų buteliukas buvo iš ties sėkmingas, aromatas džiugino ne tik mane, tačiau ir sugundė keletą merginų taip pat įsigyti ir tos, kurios uostė buvo taip pat sužavėtos, kaip ir aš. Tad kadangi man labai patiko "Cafe Tonka", nusprendžiau aklai nusipirkti ir rožių aromatą "Rose Sublime". Keista, bet prieš porą metų net nebūčiau pagalvojusi apie rožių kvepalus - nuoširdžiai nemėgau rožių kvapo kosmetikos produktuose, man labai nepatiko rožių aromatas ir tik pastaruoju metu juos imu mėgti. Vis dar nemėgstu pudriško rožės kvapo, tačiau gaivios Damasko rožės man ima vis labiau patikti.

"Mano mėgstamiausias užsiėmimas yra nukeliauti ten, kur dar nebuvau."
D. Arbus


Produktas: LES SENTEURS GOURMANDES "Rose Sublime" parfumuotas vanduo  (EDP)
Gamintojas: "Laurence Dumont". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 100 ml
Kaina: 27,90 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, pigu.lt
Leidimo metai: 2000 m.
Kvapo kategorija: gėlių

Gamintojo aprašymas: Pajausk vaisių bei rožės aromatų derinį. Laukinės rožės žiedlapių didybė įkvėpė šiam kvapui subtilumo. Tai kvapas, kuris jus nukels į „Grasse“ sodus Prancūzijoje. Tai rožės taurumą ir didingumą apdainuojantis kvapas. Rožė - Graso sodų karalienė. Taurus, malonus, džiaugsmingas, šiltas, kiek sunkus gėliškas kvapas.
Vaikystės vasaros kvapas.

2000 metais Laurence Dumont laboratorijos parfumeriai sukūrė unikalią, aistringą, turtingą natūralių autentiškų kvapų liniją Les Senteurs Gourmandes (Gurmanų kvapai). Kvepalai gaminami pagal autentiškas Pietų Prancūzijos kvepalų kūrimo tradicijas, o jų gamybai naudojami tik gryni ir švarūs vietiniai ingredientai (slyvos, figos, avietės ir t.t.), remiant vietinius gamintojus. Ieškoma tikriausių ir natūraliausių produktų, tad naudojama natūrali  vanilė iš Madagaskaro, Indijos ar Meksikos.

Gurmanų kvepalai gali būti saldūs, šviesūs ir gaivūs, o gal Jums labiau prie širdies medienos, odos ir smilkalų aromatai... LES SENTEURS GOURMANDES MUSC BLANK kvepalai 85% sudaryti iš natūralių, aukščiausios kokybės ingredientų.
Les Senteurs Gourmandes tikrai rasite savo kvapą.
Les Senteurs Gourmandes gamintojams rūpi natūralumas ir socialinė atsakomybė.
Visos pakuotės yra perdirbamos.
Visi Les Senteurs Gourmandes kvepalai – be ftalatų.



ČIA

Viršutinė nata: rožė, medus
Širdies nata:  Damasko rožės, vandens natos
Apatinė nata: medienos natos, prieskonių natos, gintaras


Sudėtis: ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), AQUA (WATER), ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRAL, CITRONELLOL, EUGENOL, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL, CI 17200.

100% natūralus alkoholis sudėtyje


Pakuotė iš ties gana minimali. Kartoninė dėžutė geltona su rožiniais šonais ir tarsi priklijuota etikete su aromato pavadinimu. Tiesą sakant spalvų gama gan mergaitiška ir žaisminga, priešingai buteliuko dizainui. Pastarasis, jei ne rožinė skysčio spalva, atrodytų itin brandžiai ir minimaliai. Apvalios formos ir skaidraus stiklo buteliukas su tokio pat dizaino etikete ir labai simpatišku, patraukliu akiai mediniu dangteliu. Labai graži pakuotė, viskas gražu, labai paprasta ir apgalvota.


Kvapas. Aromatas prasideda šiek tiek saldžiu, šiek tiek šiltu rožių aromatu. Saldumo ir šiltumo pradžioje tikriausiai suteikia medus. Po to pamažu jaučiamas vis ryškėjantis gaivumas, vandens natos, su kuriomis saldumas dingsta - ateina gaiva ir jokio tikro rožių pudriškumo. Atrodo, kad Damasko rožės dideliame vandens kiekyje skleistų stiprų vandens ir gelių aromatą. Galiausiai į visą šitą dermę įsilieja truputėlis sunkumo, šiek tiek medienos ir labai minimalios, itin švelnios prieskonių natos.

Visumoje aromate dominuoja vandens ir damasko rožių aromatas, kuris suteikia kvapui gaivos ir aiškiai jaučiamą gaivių (!) rožių kvapą. Būtent ta dermė mane nepaprastai žavi - tokio gaivaus, paprasto, švaraus aromato aš ir norėjau. Gaivių rožių, o ne jų pudriškumo. Ir nors rožių kvapai paprastai reklamuojami kaip seksualūs aromatai, tačiau šitas tinak regis viskam, labai kasdienis aromatas, labai paprastas ir tikriausiai puikiai tiktų ir biuro aplinkoje.

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☀ dienos metui.

Kvapas neturi labai didelio šleifo ir jaučiamas labiau prie odos nei per kokį metrą. Tikriausiai daugmaž per 20 cm nuo odos. Toks labai tinkamas atstumas, kai nori labiau kvepėti dėl savęs, nei dėl kitų uoslės malonumo. Kvapas man nepaprastai patinka, tad didžiulis nusivylimas aplankė suvokus, kad visiškai neišlieka ant odos! 0,5-1,5 val yra nepaprastai trumpai - jau po pusės valandos man norisi atnaujinti kvapą, o po 1,5 aš jo visiškai nebejaučiu. Sakyčiau kaip EDP versijai tai akivaizdžiai per trumpai.


⬏ Nors man visiškai nepatinka aromatus purškaliotis kas pusvalandį, nors ir erzina šio aromato itin trumpas išlikimas, tačiau aš visai džiaugiuosi susipažinusi su tokia rožių kombinacija. Gaivus, lengvas, vandeninis rožių aromatas man pasirodė tiesiog puikus pavasario, o tikriausiai ir vasaros metui. Paprastas aromatas sužavi švarumu, jaučiamų natų minimalizmu, neapkrauta derme. Tyros, gaivios vandens rožės... Įsimylėjau kvapą, nekenčiu trumpo išlikimo. Gal žinote kur rasti ilgai išliekančių, gaivių, vandeninių rožių aromatą?

Aromatas panašus į:
- ISSEY MIYAKE "L'Eau d'Issey Florale"
- CRABTREE & EVELYN "Rosewater"
- THE DIFFERENT COMPANY "Kâshân Rose "




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. kaip man patinka, kad taip dažnai rašai - kada ateinu, tada yra ką paskaityt. taip fainai)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. be to eurokose šiems kvapams dabar nuolaida, tik 20 eu, bet aš labiau gal susidomėjau tuo kaviniu kvapu, kur aprašei anksčiau.. jei rimtai kvepia kava tai nooooriu

      Panaikinti
    2. Kavinis kvapas nuostabus, bet man jis ne vasarinis kvapas, nebent šiltam vakarui... Arba vėsesnei vasaros dienai...

      Panaikinti
    3. Kavos kvapas nerealus, bet pritariu anonimui -geriausiai tinka vėsesniems orams. Man geriausiai atsiskleidžia rudenį :)

      Panaikinti
  2. Labai domina šie kvepalai, bet nerandu jų pirkti, eurokos internetinėje pard.išpirkta... :(
    Pritariu, kad kavos kvapas toks šiltas, jaukus, labiau rudeniui ar žiemai. Bet man jis šiek tiek per saldus, norėtųsi daugiau kavos kartumo, aitrumo.
    Turiu musc blanc - baltojo muskuso kvapas, švarus, gaivus, skaidrus, tinka sluoksniuoti net ir su kitais kvepalais, naudoju mielai :)
    Beje, pastebėjau, kad eurokos fizinėje parduotuvėje būna ne visų kvepalų testeriai, šios firmos kvepalų - taip pat ne visi testeriai randami :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiandien kaip tik buvau vienoje didesnių parduotuvių ir visi šie kvapai yra, yra ir jų testeriai. Ką tik pažiūrėjau - internetinėje irgi yra ir šiuo metu su gera nuolaida 😉 Eurokos su testeriai tokia problemytė - mažesnėse tikrai sudėtinga, o ir didesnėse nesi garantuotas, kad visus galėsi pauostyti. Nors prieš kelis metus situacija buvo dar prastesnė, tai po truputį taisosi 🙂

      Panaikinti
    2. Nėra būtent šių (rose) kvepalų internetinėje, kad išpirkta, rodo jau senokai, deja...

      Panaikinti
    3. Supratau, na gali būti. Reiktų jiems parašyti ir paklausti kada vėl planuoja turėti 😉

      Panaikinti
    4. Dabar žiūriu, kad susimaišiau, čia- rose sublime, jų jau senai neradau pirkti, yra tik rose oud - įdomu, kaip šis aromatas. Gal teko uostyti? Mano miesto eurokos jų nėra.

      Panaikinti
    5. Rose Oud toks sunkus, šaltojo sezono kvapas, labai jaučiasi mediena, bet ir rožių gaivumo šiek tiek yra. Manęs pauostymas pavasarį nesužavėjo - sunkesnius kvapus bandyti reikia rudenį 🙂

      Panaikinti
    6. Ačiū už atsakymą, padėjote :) Gaila, kad rožės nedominuoja, aš ieškau būtent rožių kvapo. Dabar gailiuosi, kad kai buvo, nepirkau rose sublime.

      Panaikinti

Rašyti komentarą