AROMIKA ACAPPELLA namų kvepalai su lazdelėmis: Paslaptingi Rytai; Juodoji Orchidėja ir Miško Uogos

Kvapai pastaruosius metus man labai svarbūs ir svarbu ne tik maloniai kvepiančios vonios priemonės, tačiau ir kvepalai bei namų kvapai. Pastaruoju metu testuoju nemažai lietuviškų namų kvapų, vėl mėgaujuosi smilkalais, bet labiausiai man patinka namų kvapai su lazdelėmis - tokius atidarei, sumerkei lazdeles ir beveik galima pamiršti. Na, gal kartas nuo karto lazdeles apversti, kai atsimeni, bet iš esmės - tokie kvapai reikalauja mažiausiai priežiūros maloniai kvepiantiems namams. Šiandien apie tris Aromika ACappella namų kvapus, tarp kurių ir vienas populiariausių kompanijos aromatų - Juodoji Orchidėja.


Produktas: AROMIKA ACAPPELLA namų kvepalai su lazdelėmis: Paslaptingi Rytai; Juodoji Orchidėja ir Miško Uogos
Gamintojas: UAB "Aromika" Amsterdam. Pagaminta Kaunas, Lietuva
Paskirtis: kvėpinti patalpas
Tūris: kiekvieno po 100 ml
Kaina: po 5,99 Eur
Kur galima įsigyti:  Aromika.lt, senukai, prekybos centrai, pašto skyriai, pigu.lt ir kt. Daugumoje prekybos vietų


PASLAPTINGI RYTAI

Praturtintas citrusinių, prieskonių ir rudojo cukraus natomis. Šis intensyvus, viliojantis aromatas suteiks šilumos ir jaukumo.
Kvapo tipas: rytietiškas – saldus.

VIRŠUTINĖS NATOS: apelsinas, cinamonas, gvazdikėliai.
VIDURINĖS NATOS: migdolas, kedras, rudasis cukrus.
BAZINĖS NATOS: santalas, kvapusis auksabarzdis, vanilė.


Saldus, lengvos medienos aromatas, kuriame jaučiasi ir cinamonas ir gvazdikėliai, užsiuodžia cukrus ir santalo mediena. Iš ties tai tikėjausi daugiau smilkalinio aromato, labiau jaučiamų prieskonių ir gal šiek tiek dūminių natų. Namų kvapas labai švelnus, toks paminkštintas, kremuotas ir pūkuotas rytietiškas ar tai lietuviams pritaikyta švelni rytietiškos pasakos versija. Nepaisant to, kad lyg ir prieskonių norėjau daugiau, ir vanilė kvepia kiek sintetinėmis natoms, bet man šis kvapas labai patinka, ypač pastarosiomis dienomis, kai lauke siaučia vėjai, kai daug lyja... Nuteikia maloniai, kreminis kvapas šildo, o saldi vanilė suteikia jaukumo.


JUODOJI ORCHIDĖJA

Įmantrus prieskonių ir gėlių aromatų derinys su prabangiu juodosios orchidėjos, šokolado ir medienos šleifu: žavinti, kerinti ir paslaptimis viliojanti jausmingų kvapų puokštė.
Kvapo tipas: rytietiškas – gėlių.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotė, kvapioji kananga, imbieras, rožinis pipiras.
VIDURINĖS NATOS: orchidėja, rožė, jazminas, klemaliai, lotosas, vaisių natos.
BAZINĖS NATOS: šokoladas, pačiulis, smilkalai, santalas, kvapusis auksabarzdis.


"Juoda orchidėjaaaaa, kaip aš myyylėėjauuuu..." galvoje vis dar rėžia ne visai į taktą pataikančio kaimyno alkoholiu permirkusių balso stygų garsas, kai per savaitgalį (diena ar naktis) jau 100-tą kartą girdžiu orchidėjos takelį ir lėbautojų baldymus pataikyti į natą ar į taktą. Šis namų kvapas lygiai toks pat populiarus, kaip ir anoji daina, o gal populiarus būtent dėl anos dainos? Namų kvapas labai, labai sodrus, stipriai jaučiasi bergamotė, pačiulis ir auksabarzdis. Sakyčiau kvapas netgi brandokas, šiek tiek primena kvepalus ir nelabai tinka vasarai. Atidariau, sumerkiau lazdeles ir vėl uždariau - šis kvapas lauks žiemos, nes tas pačiulis... ir tas sodrus, sunkus kvepalus primenantis aromatas karštu oru tiesiog dusina. 


MIŠKO UOGOS

Jei norite, kad namuose sklandytų šilta bei jauki atmosfera rinkitės miško uogų kvapą, kuris suteiks lengvumo ir saldumo pojūtį.
Kvapo tipas: vaisių – saldus.

VIRŠUTINĖS NATOS: spanguolės, braškės, miškinė obelis, lazdyno riešutas.
VIDURINĖS NATOS: avietės, mėlynės, žibuoklė.
BAZINĖS NATOS: kvapioji tongapupė, vanilė, karamelė, muskusas.


O šis aromatas man patiko mažiausiai. Visai nesenai buvom miške, kur po lietaus skleidėsi tokie malonūs miško aviečių, mėlynių ir nokstančių spanguolių aromatai, papildantys sodrų miško paklotės kvapą... Mmm... kažko panašaus lyg ir norėjosi čia - gal be miško paklotės, bet sultingų uogų mažų mažiausiai. Čia tikrai jautėsi ir spanguolių ir aviečių ir vanilės kvapai, bet visuma skalbėjo kažkokiu sintetiniu kvapu. Ir tas kvapas, net nepasakytum kad uogos, tad šis kvapas ne mano skoniui.
-------------------------

Šio gamintojo aromatai pigūs, ir tinkamai pasirinkus mėgstamą kvapą galima pasimėgauti iš ties puikiais namų kvapais ir geru kainos ir kokybės santykiu. Kvapo intensyvumas priklauso nuo to, kiek lazdelių vienu kartu naudosite. Šiuose kvapuose naudojamos bambukinės lazdelės, kurios su laiku tiek prisigeria kvapo, linkusios stipriau pridulkėti, tad nėra mano mėgstamiausios (ši kompanija turi juodas lazdeles, kurios veikia ženkliai geriau). Šie trys kvapai labiau tinkami skirtingam rudens metui, o ne šiltai ir saulėtai vasarai. Mėgstamiausias man "Paslaptingų Rytų" aromatas, o garsioji Juoda Orchidėja, deja nuvylė per stipriu pačiuliu. Beje, nors kiekvienas kvapas turi 6 lazdeles, bet net ir naudojant visas kvapas jausis tik nedidelėje patalpoje. Didesniuose patalpose kvapas "pasimeta" nesijaučia, užuodžiamas tik labai arti priėjus. 

Esu išbandžiusi gana daug šios kompanijos aromatų, o dabar galvoju, kad reikia paieškoti kažko stipresnio, intensyvesnio ir tokio, kuris sugeba užpildyti mūsų didžiąją bendrą erdvę aromatu.
Gal turite kokių rekomendacijų? Kas jums patinka?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai