BEN & ANNA "White Fluoride" švelniai balinanti dantų pasta

Dantų higiena man yra labai, labai svarbi savęs priežiūros dalis, o šiuo metu jai skiriu daugiau laiko, nei veido priežiūrai ir tikriausiai tai yra visiškai normalu, dėvint breketus. Atvirai pasakius jau beveik metai ir jaučiuosi užsiknisusi su dantų problemomis, su nuolatiniu valymu ir krapšymu, su krūva šepetėlių, su milijonu skirtingų produktų, nes bent pastas turiu kelias: viena kai dantys tampa jautrūs, kita dantenoms, trečia stipresniam valymui, ketvirta - nešiojantiems breketus. Tik pabaigiu kurią ir jau atrodo nebepirksiu, bet vėl prireikia. Ir norėčiau bandyti daugiau įvairesnių dantų pastų, tačiau deja, dėl breketų to negaliu daryti. Ir dabar galvoju, ar būtų įdomu, jei papasakočiau savo patirtis nešiojant breketus? Aišku, toks įrašas galėtų atsirasti tik pabaigus gydymą. 

Na o šį kart - taip pat apie burnos higieną, tačiau apie sveikesnius, natūralesnius pasirinkimus iš Ben and Anna - balta dantų pasta kiek neįprastoje pakuotėje ir mano nuomonė.


Produktas: BEN & ANNA "White Fluoride" švelniai balinanti dantų pasta
Gamintojas: "JM Nature" GmbH. Vokietija. Pagaminta EU
Paskirtis: valyti dantis ir apnašas, švelniai baltinti, saugoti emalį
Tinkamas tipas: nuo 7 metų ir suaugusiems
Labiausiai patiko: puikus efektas
Labiausiai nepatiko: gal tik naudojimo būdas, prie kurio reikia priprasti
Tūris: 100 ml
Kaina: 9,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, KlipShop

Ką žada gamintojas: Balinamosiomis savybėmis pasižyminti dantų pasta švelniai valo, balina dantis ir apsaugo jų emalį nuo pažeidimų. Sudėtyje yra mėtų aliejaus, šalavijų ekstrakto, fluorido.
Naudojimas: Nedidelį kiekį pastos uždėkite ant dantų šepetėlio. Valykite dantis 2 minutes. Burną išskalaukite vandeniu.

Sudėtis: Aqua (Water), Hydrated Silica, Sorbitol/ Hydrogenated Starch Hydrolysate, Xylitol, Tricalcium Phosphate, Lauryl Glucoside, Aroma (Fragrance), Xanthan Gum, Glycerin, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Water, Citric Acid, Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract, Sodium Fluoride, Mentha Arvensis (Peppermint) Leaf Oil, Limonene, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
Sudėtyje yra fluorido 1450 ppmF


Mano nuomonė. Man vis dar šiek tiek neįprasta matyti dantų pastas stikliniuose indeliuose, kai kabinti reikia mentele. Mūsų šeimoje vis dar įprastos išspaudžiamos plastikinės tūbelės, nors vartojimo įpročius būtų sveika keisti. Man patinka minimalistinio dizaino kartoninė dėžutė ir stiklinis indelis, akių nerėžianti spalvų paletė. Gražu, paprasta ir skoninga. 

Dantų pasta gana skysta, tad iš pradžių kabinti jokio didesnio vargo nėra, o paskui pasta šiek tiek tysta. Po kiekvieno naudojimo ir mentelę reikia nepamiršti nuplauti. Galiausiai ir kabinti pastą prie stiklinių sienelių sunkoka, mentelė nepriglunda pakankamai. Greičiausiai paskutinius lašelius kabinsiu tiesiog su šepetėliu. Nors nesiskundžiu - didesnių sunkumų naudojant tikrai neturiu.

Dantų pasta geros sudėties ir fluorido kiekis visiškai pakankamas optimaliai dantų apsaugai nuo ėduonies. Labai nerimavau, ar natūralesnė pasta bus pakankamai gaivi ir gaiva nedings iš kart po dantų išsivalymo? Galiu pasidžiaugti, kad priemonė iš ties gaivaus mėtinio kvapo, o ir išsivalius dantis ta gaiva išlieka pakankamai ilgai. Kuo dar galiu pasidžiaugti? Pasta nepriekaištingai gerai valo apnašas, nors putoja tik vidutiniškai, bet kruopščiai valant suteikia malonų švaros ir slidumo jausmą. Visi gamintojai, sakydami, kad pastos balina  - greičiausiai meluoja, nes tikrai balinančių produktų negalima taip laisvai įsigyti tiesiog perkant pastą, tačiau priemonė geba švelniai ir palaipsniui valyti spalvotas apnašas, kurios susidaro valgant spalvotus maisto produktus, geriant kavą, arbatą ar turint žalingų įpročių. Pasta nebalins jūsų dantų, bet jei paviršius spalvą prarado dėl spalvotų apnašų susikaupimo, jas šalins ir dėl to dantys atrodys baltesni. Ir čia reiktų prisiminti, kad mes visi turime šiek tiek gelsvą dantų emalį, kuris vieniems gali būti tamsesnis, kitiems šviesesnis, tad jokia dantų pasta neišbalins dantų labiau, nei jūsų natūrali emalio spalva.

Tiesą pasakius man labai patinka. Nesitikėjau, bet pasta puikiai valo, turi gaivų kvapą, pakankamai fluorido dantų apsaugai, sudėtis gera. Gal tik prie kiek kitokio naudojimo būdo man reikia priprasti, tačiau gamtai sveikiau tokios stiklinės, perdirbamos pakuotės, nei ženkliai sudėtingiau (o kartais ir visai ne) perdirbamos plastiko tūbelės.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Aš irgi jaučiuosi šiaip sau dėl dantų priežiūros, nes pvz., Colgate dantų pasta gerai išvalo apnašas, bet ilgainiui labai sudirgina dantenas, kitos švelnesnės dantų pastos nedirgina, bet valo prasčiau, tas pats ir su šepetėliais, minkštas valo prasčiau, vidutinio kietumo jau brūžina dantis, o dantų higienistė patarė rinktis švelnias priemones, nes yra emalio pažeidimų... Gaunasi užburtas ratas :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik kaitalioti. Aš ryte naudoju intensyvesnio poveikio, o vakare - švelnias, raminančias dantų pastas. Geresnio būdo kol kas nesu radusi. O šepetėlius renkuosi išskirtinai minkštus, nors riešas su tokiu šepetėliu dirba intensyviau ir dantis valau ilgiau - man patinka švelnesni šepetėliai.

      Panaikinti

Rašyti komentarą