2024/2025 rudens - žiemos tendencijos: galvos apdangalai, skrybėlės ir kepurės

Tendencijų įrašai artėja link pabaigos ir šiai dienai yra likęs vos vienas (be šios dienos). Ir greičiausiai pačiu laiku, nes ruduo jau įsibėgėja, darosi vis šalčiau ir daugumai greičiausiai jau daugiau mažiau spėjo pasirengti artėjantiems šalčiams, o ir likusios dalys skirtos tik aksesuarams. Šiai dienai kalbame apie kepures, skrybėlaitės ir visus įsivaizduojamus galvos dangalus. Kažkodėl mano paauglystės laikais, nei vasaros, nei žiemos metu nešioti kažką ant galvos buvo žiauriai nemadinga, nefaina ir lėva - net jei spigina -25 šaltis - kepurė buvo kažkas fuij... Aišku, kad dauguma įsivažiavus žiemai jas dėdavosi ir nusiimdavo tik priartėjus prie mokyklos, ar paslapčia rūbinėje, kišdavo į kuprinės gilumą, kad niekas nepastebėtų. Buvo keisti laikai, kai pagalvoji - kepurę žiemą aš nešiojau, bet kažkoks keistas jausmas visuomet būdavo... Šiai dienai man visiškai dzin, kas ką galvoja apie kepures - man šalta, aš dėviu kepures ir pirmiausia, labai svarbu, kad jos būtų šiltos, o paskui jau galima pasidairyti į tai, kas madinga.


Kailinės kepurės su auselėmis


Megztos kepurės su kutu


Klasikinės rudens kepurės - beanie


Beretės


Laikraščių berniuko stiliaus kepurė (newsboy cap)


Skrybėlė lygiu viršumi (pillbox hat)


Kaubojaus stiliaus skrybėlės


Beisbolo kepuraitės


Skarelės



Kas svarbiausia 2024/2025 rudens - žiemos kepurių ir skrybėlių tendencijose?

Tikriausia labai svarbu ir aktualu, kad kepurės ir skrybėlės būtų šiltos ir jaukios, dėl to jau kelintas šaltasis sezonas, pastebime nemažai sveiko proto kepurių tendencijose. Ne išimtis ir šio sezono tendencijos - pats didžiausias topas - pūkuotos, kailinės kepurės su ausytėmis - tiks net ir šalčiausiai žiemai. Aš rekomenduočiau dirbtinį kailį, nes... taip rodo mano moralinis kompasas, bet kaip visur, yra dvi aspekto pusės, - natūralus sveikesnis gamtai dėl mikroplastiko taršos, tad palieku klausimą atvirą kiekvieno sąžinei. Bet pabrėžiu - kailinės, pūkuotos, šiltutės kepurės su auselėmis labai madingos.

Kaip ir kiekvieną sezoną, tarp populiariųjų yra amžinai madingos megztos kepurės su bumbulu ir klasikinės kepurės bieniai (beanies), kuriuos labai smagu dėvėti rudens pradžioje. Jei grįžti prie populiariausiųjų - drąsiai rinkitės laikšraščių berniuko kepurę ar beretę, vis dar madingos kaubojaus skrybėlės, tačiau daugiausiai atgarsio susilaukia pillbox stiliaus skrybėlės su visiškai tiesiu arba apvaliai išgaubtu viršumi. Na o šiltesnį rudenį elegantiškai atrodys rudeniškų spalvų ir raštų skarelės ar skarelės, rištos turbano stiliumi.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labai patiko visi tendencijų įrašai! Šiandien kaip tik išsitraukiau iš spintos Beanie :) reikia tik šaliko naujo ir garderobas rudeniui paruoštas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu laikraščių pardavėjo kepuraitę. Kažkur vyriškų drabužių skyriuje pasičiupau praėjusį pavasarį. Matyt metas ją išsitraukti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą