DENTALUX Complex 3 dantų pasta su mėtų ekstraktu "Mint Fresh"

Man visai patinka Lidl parduotuvės - visuomet geriausias daržovių ir vaisių pasirinkimas iš visų parduotuvių tinklų, o ir higienos perliukų esu atradusi. Tikriausiai pats geriausias litrinis skystas muilas (kainos ir kokybės santykio aspektu), patinka vonios druska. O pastarąjį kartą sugalvojau išbandyti dantų pastą iš jų brendo Dentalux. Paprastai į tokius pigius stengiuosi nesidairyti, nes baisu, kad netiks - na kas gali būti gero už tokią nedidelę kainą? Ką gi, pastą išbandžiau, nuomonę susidariau - metas pasidalinti įspūdžiais.


Produktas: DENTALUX Complex 3 dantų pasta su mėtų ekstraktu "Mint Fresh"
Gamintojas: "Dental - Komsetic" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: dantims - šalinti apnašas, saugoti nuo ėduonies, akmenų
Tinkamas tipas: suaugusiems ir vaikams virš 6 metų
Labiausiai patiko: kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: labai trūko gaivos
Tūris: 125 ml
Kaina: 1,29 Eur
Kur galima įsigyti: Lidl

Ką žada gamintojas: Saugo nuo akmenų, ėduonies. Apsaugo dantenas. Netinka vaikams iki 6 metų.

Sudėtis: Aqua, Hydrated Silica, Sorbitol, Propylene Glycol, Tetrapotassium Pyrophosphite, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Xanthan Gum, Aroma, Sodium Fluoride, Sodium Sacharin, Allantoin, Silica, Zinc Chloride, Limonene, CI 74160, CI 77891.
Sudėtyje yra natrio flourido 1450 ppmF


Mano nuomonė. Pirmiausia noriu atkreipti, kad dantų pastos pakuotė didelė, labai didelė - ji talpina ženkliai daugiau priemonės, nei įprastos dantų pastos, tad kaina, jei vertinti gaunamą kiekį dar geresnė. Dantų pasta neturi jokios kartoninės dėžutės ir man tai atrodo labai protingas sprendimas - pateikiant visą informaciją ant tūbelės ir negaminant kartono dėžutės taupomi resursai ir gamintojas gali pasiūlyti geresnę kainą vartotojui. Plastikinė pastos tūbelė minkšta, patogi išspausti reikiamą priemonės kiekį, o platus užsukamas dangtelis patogus naudoti. Pakuotės dizainas labai paprastas, elementarus - nei labai patrauklus, nei atstumiantis, standartinis - akivaizdu, kad ne į pakuotė gamintojas orientuojasi.

Noriu labai, labai pasidžiaugti, kad pastos putojimui gamintojas pasirinko ne SLS (kurio yra daugumoje pastų), o saugesnes ir mažiau burnos gleivinę sausinančias medžiagas. Pastoje yra gleivinę bei dantenas drėkinančių ir raminančių ingredientų, naudojamas pakankamas fluorido kiekis optimaliai dantų emalio apsaugai.

Dantų pasta neturi stipraus putojimo, sakyčiau vidutiniškai. Konsistencijoje yra mėlynų dalelių, kurių nesuprantu, mat suputojus pastai mėlyni grūdeliai nei ištirpsta, nei pasikeičia - tiesiog išskalaujami ir išspjaunami lauk. Priemonė visai gerai valo apnašas, tačiau gaivos labai, labai stipriai trūksta. pasta mėtinė, bet atrodo, kad mėta gerokai praskiesta - išsiplovus nesijaučia jokio skonio ar kvapo, mėtos labai trūksta. O pats valymas, nors nėra nepriekaištingas, bet visai neblogas.

Dantų pasta gana paprasta - didelis kiekis, pigu, sudėtyje nėra SLS, tačiau pasirūpinta pakankamu flourido kiekiu. Valo visai neblogai, tačiau gaivos labai stipriai trūksta, tos tikros mėtinės gaivos. Pasta švelni, pigi, geras kainos ir kokybės santykis, tačiau iki tobulybės tikrai trūksta.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Geriau nei Lidl, yra Aldi, bet as rasau už Vokietijos tinklus :)), lt tai irgi manau, kad jie geriausi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lankiausi UK tiek Lidl, tiek Aldi kelis kartus, bet... labai reikia maistą atsirinkti, tad nepasakyčiau, kad geriausias.
      Kalbant apie lietuvišką - tai tikrai geras vaisių ir daržovių pasirinkimas, o visa kita... na nėra pirmas pasirinkimas.

      Panaikinti
  2. Geriausias daržovių ir vaisių pasirinkimas? Aha, kiek bent šį rudenį teko matyti papelijusių bulvių (krūvos) ir kitų nešviežių vaisių ar daržovių... Labai suprastėjo lidlas, nešvara, netvarka...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą