2024/2025 rudens - žiemos tendencijos: akiniai ir saulės akiniai

Na va, atėjo... paskutinė tendencijų dalis, kurioje dėmesį noriu skirti aksesuarams, tiksliau akiniams ir saulės akiniams. Jei galvojate, kad ši dalis yra skirta tik vasaros metui, tai noriu paprieštarauti. Tiesa, kad rudens metui akinių reikia mažiau, bet ar pastebėjote, kaip saulė akina atsispindėjusi nuo sniego? Va tomis saulėtomis žiemos dienomis saulės akinių norisi dar labiau, nei vasarą. O ir pastaruoju metu esu pastebėjusi, kad labai daug žmonių kontaktinius lęšius keičia į akinius, tad šios tendencijos aktualios visus metus. Šį kart kviečiu pasižiūrėti šaltajam sezonui skirtas akinių tendencijas. Paskutinį tendencijų įrašą šiais metais.


Įvairių formų, itin masyvūs


1970 stiliaus aviatoriai


Klasikiniai aviatoriai


Ovalo formos


Sportinio stiliaus


Prailgintas, siauras kvadratas


Geometriniai katės akies


Spalvoti (ryškūs) rėmeliai


Skaidrūs rėmeliai ir/ar stiklai


Rožinės spalvos stiklai


Paryškintas viršutinis rėmas (antakių srityje)


Metaliniai rėmeliai



Kas svarbiausia 2024/2025 rudens - žiemos akinių ir saulės akinių tendencijose?

Šį sezoną labiausiai akcentuojami masyvūs akiniai su dideliais, masyviais rėmais ir 2010-ųjų stiliaus masyviais akiniais. Akiniai šį sezoną semiasi įkvėpimo iš klasikinių formų, tačiau dažnai patobulinti, tarkim katės akis su įdomiais akcentais, aviatorius su plačiais 1970 stiliaus stiklais ar neįprastos detalės, suteikiančios modernaus, kartais ir futuristinio įvaizdžio. 

Apvalios formos dar nedrąsiai, tačiau po truputį grįžta į tendencijas, todėl žvelgiant į ateinančius sezonus (jei perkate ne vienam), verta pasidaryti į užapvalintų formų sprendimus. Žinoma, visuomet svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas geriausiai tinka jūsų veido formai.

Kalbant apie populiarumą - spalvoti, ryškūs akinių rėmeliai yra visiškas topas, pradedant nuo ryškiai raudonų, tamsiai mėlynų iki žalių ir sodrių žemės spalvų. Spalvoti akinių rėmai tampa pagrindiniu  aprangos akcentu. Na, o jei norisi klasikos, drąsiai rinkitės rožinius, gelsvus ar pastelinėmis spalvomis dažytus stiklus, kurie puikiai tinka rudeniui ir mažiau saulėtoms dienoms. 

Tad įvairių formų masyvūs, klasikinės formos su modernumo prieskoniu, spalvoti rėmai ir permatomi (arba dalinai permatomi) stiklai bus pagrindiniai šio sezono akcentai.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai