#4 Rūbų ir aksesuarų pirkiniai - naujienos: 'second hand', Dorothy Perkins, ebay, Zara ir kt. (2017)

Šiam kartui tai paskutinis, labiau vasariškas pirkinių bei aksesuarų įrašas. Tikriausiai sekantis bus labiau rudeniškas, nersime į šiltesnius apdarėlius. O šiam kartui - noriu parodyti visą krūvą, per vasarą įsigytų apdarų ir kelis, užsilikusius dar iš pavasario pabaigos - tad jūsų dėmesiui visa puokštė rūbelių, aksesuarų ir kitokių smulkmenėlių.



Tikriausiai paklausite manęs, ko tikėtis šiame įraše - vis dar suknelių, kurios toli gražu ne visos man tiko ir ne visos pritiko mano figūrai, šiek tiek per didelių pirkinių, kurių taisyti neapsimoka ir kelius aukso gabalėlius pelenų krūvoje (turiu galvoje dėvėtų parduotuvių lobius). Tad kviečiu įrašui.

DOROTHY PERKINS oficialaus stiliaus, tamsiai mėlyna suknelė

Būtumėt matę pardavėjų merginų akis, kai nusinešiau šitą suknelę prie kasos įsigijimui. Pardavėja apgailestavo, kad į ją neįlindo, na, o man ji šiek tiek platoka ir ją būtinai reikia pasiaurinti. Kadangi nuo pavasario grįžtu į darbą, tai bus puiki biuro suknelė. Iki pavasario dar tikiuosi priaugti šiek tiek svorio, tai ir tvarkyti neskubu. Kas man patiko labiausiai? Medžiaga tvirta, bet ne stora, o platėjanti apatinė dalis paslepia tai, ko nereikia. Tokio stiliaus puikiai užmaskuos šiek tiek atikišusį pilvuką. Turime ir įliemenuotą nugarą, kuri visai kitaip gula ant figūros ir išryškina jos linkius. Ir nors pirkau padėvėtų rūbų parduotuvėse, bet dievaži, atrodo kaip nauja, niekur nenusidėvėjusi, nė vieno burbuliuko, jokio trūkumo. Tobulai geros kokybės.

Dydis: 36
Sudėtis: suknelės - 100% polyesteris; pamušalo - 100% polyesteris; nėrinių - 67% medvilnės, 33% nailono
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 9,00 EUR


CUBUS pilka ilga trikotažinė suknelė

Taip, taip, čia tikrai suknelė 13-14 metų mergaitėms ir dar man šiek tiek didoka, nes šiaip jau man kuo puikiausiai tinka 12-14 metų vaikiški/ mergaičių drabužėliai. Šitą pirkau sužavėta labai minkštos, itin švelnios medžiagytės, kuri taip lengvai krinta ant kūno, kad net malonu. Suknelė nepaprastai patogi, nepaprastai lengva - ja užsivilkus, man nereikia sukti galvos dėl kitų drabužių. Tiek kad - ji viškai netinka mano figūrai, su ja aš atrodau labai stora ir taip greičiausiai yra dėl to, kad suknelė neturi paryškinto liemens. Man atrodo kad problemą sutvarkytų plonas dirželis ties liemeniu, tik kur jį užsegti, kai nėra jokių kilpų? Nepatinka man ir netinkamas suknelės ilgis - suknelės, kurios baigiasi tokiame ilgyje labai žemina ir linkusios storinti. Tad sukenelė labai paprasta, labai patogi, bet visai neišvaizdi - su ja aš lekiu į sodą ar tiesiog sukuosi namie ar kur į kokį kaimą. Tik vieną kartą ėjau į miestą, bet pasigailėjau, man nepatiko kaip aš su ja atrodau, tai nusprendžiau, kad tik namie ir ten, kur man nerūpi, kaip atrodo mano kūno formos.

Dydis: 158/164 (13-14 yrs)
Sudėtis: 96% viskozės, 4% elastano
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 7,50 EUR


SARAR juoda vintažinė suknelė

Sarar yra kažkokia turkų drabužių kompanija. pati suknelė šviesiai juoda, megzta ir nepaprastai primena tas vintažines sukneles, kurias nešiojo mūsų mamos. Nežinau, ar sunku patikėti, ar nelabai, tačiau man visuomet patiko toks pakankamai senas stilius: romantiškuose, senesnių epochų drabužiuose aš jaučiuosi patogiai ir savimi. Kažkas kažkada yra pasakęs, kad turiu seną sielą - kažkada tokiomis nesąmonėmis kaip persikūnijimai, sielos informacijos kaupimas ir reinkarnacija, labai tikėjau. Dabar - nežinau, žinau, kas tokiuose drabužiuose aš jaučiuosi jaukiai. Galbūt suknelė neišryškina mano figūros privalumų - liemuo tai tikrai galėtų būti labiau aptemptas, o ir krūtinė su ja atrodo daug mažesnė, nei yra iš tiesų, bet man šita suknytė labai miela. Užsimetusi trumpesnį, modernesnį švarkelį - drąsiai į miestą. Nes gi svarbiausia ne tai, kas yra madinga, manau svarbiausia tai, kas tau patinka ir koks tavo stilius. Ir tai vienintelė tokio pobūdžio suknelė mano spintoje - prieš kelis metus norėdama būti visuomet madinga išmečiau visus retro ir vintažinius drabužėlius lauk. O šiandien galvoju - kam - juk svarbiausia, su kuo gerai jaučiuosi aš!

Dydis: S
Sudėtis: negaliu pasakyti - sudėties etiketė nukirpta
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 6,50 EUR


Bohemiško stiliaus baltas, gėlėtas mini kombinezonas-suknelė (jumpsuit)

Kaip nerealiai šitas dalykas atrodė kompiuterio ekrane... Bet kai gavau - visiškai nusivyliau medžiaga, akivaizdžiai matosi, jog sintetika visiška, ir pigiai atrodo, tas raštas labai nekokybiškai atspalsudintas ir prie odos man nelabai. Aš suprantu, kad nuotraukose atrodo visai nieko, bet žinokit nė 5 eurų neverta tik dėl savo madžiagos kokybės. O kaip jūs vadinate tuos 'jumpsuit'? Kombinezonas? Jo iškirptė siekia beveik iki bambos, todėl ją turiu arba susegti segtuku arba užsiūti - viskas skleidžiasi ir krūtinė atsiveria visu grožiu... Ir ar jums šitas rūbas panašus į suknelę? Jo idėja turėjo būti drabužis, panašus į suknytę, bet apatinė dalis kaip plačių šortų. Man nekyla suknelės asociacijų, nebent žiūrint iš užpakalio. Žinokit kažkaip nerekomenduočiau, apskritai man atrodo per ebay visai nebenoriu pirkti - matai viena, o kokybė visai prasta ir kitokia. Suprantu, jog nuotaukos keičia tikrąją išvaizdą - per tiek metų su blogu tą puikiai suprantu, bet vistiek, visai nepatikima pirkti tokiu būdu... Turiu užsakiusi dar vieną suknytę, bet jei negaučiau, labai nenusivilčiau. 😆

Dydis: M
Sudėtis: 35% medvilnės, 65% polyesterio
Pirkau: ebay
Kaina: $9.09 US


ZARA Basic languota palaidinė - marškiniai

Visiškai neplanuotas pirkinys ir vis dar nežinau, ar jis man patinka, ar nelabai - gal ir nereiktų tos savo bambos rodyti, bet mane žavi tas siluetas su papūstomis rankovėmis, kažkas mane jame traukia. Tačiau kita vertus - jis labai platina mano viršutinę kūno dalį, kuri ir šiaip yra vos vos vos platesnė, negu mano klubai. Neįsivaizduoju, ar šitą tikrai dėvėsiu? Man vis dar nesuprantama, ką apie šitą drabužėlį galvoju ir kuo jis mane taip traukia.

Dydis: S
Sudėtis: 100% medvilnė, pamušalas - 100% nailonas
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 1,80 EUR


DIVA juoda palaidinė ilgomis rankovėmis

Paprasta, juoda palaidinė su užrašu ant nugaros. Kasdienis rūbelis, galbūt nėra itin įmantrus, bet man patinka, jog tai 100% medvilninis produktas. Galbūt galėtų šiek tiek labiau išryškinti liemenį, tačiau iš esmės aš juo patenkinta.

Dydis: S (32-34)
Sudėtis: 100% medvilnė
Pirkau: privačioje, uždaroje pardavėjo grupėje Facebook, prekės lenkiškos, nors šita palaidinė pagaminta Turkijoje
Kaina: 4,00 EUR


VSISIV juodas sportinis kostiumas

Nepatinka man šitas - pirkau internetu, matydama tik nuotrauką ir tikėjausi, kad jis tobulai apguls mano kūną, bet nieko panašaus - man jis gerokai per didelis, negražiai krenta, yra per platus ir ženkliai per didelis. Tačiau, bandysiu su juo kažkaip pasportuoti, o blogiausiu atveju - niekam namų ruošos marotone nepamaišė sportinis kostiumas. Galiausiai, jei netiks ir čia - visuomet turiu spintos prasivalymą. Nežinau, kol kas vertinu labai kritiškai ir nesu patenkinta, o ir medžiaga man nepatinka - tokia gryna, gryna sintetika. Po kelių kartų vis dar neprilipo...

Dydis: S/M
Sudėtis: 60% polyesterio, 30% viskozės, 10% elastano
Pirkau: privačioje, uždaroje pardavėjo grupėje Facebook, prekės lenkiškos
Kaina: 9,90 EUR


HOLLISTER šviesiai mėlyni, skinny fit tipo džinsai

Kokie šitie džinsiukai nerealūs!!! Minkštučiai, švelnučiai ir tobulai priglunda prie mano užpakaliuko. Aišku, prieš fotografuojant kažkodėl visai pamiršau, kad matosi mano nuoga bamba ir sugebėjau pilvą dar į priekį išmesti, tačiau tiek jau to - jau senai nekeliu sau reikalavimų būti perkarusiu modeliu, vistiek ūgio trūksta 😆😅. Kai pamačiau šituos, sakiau kad nu niekaip aš į juos neįlysiu, bet įlindau laisvai, o kai truputį pasivaipiau prieš veidrodį - suvokiau, jog man patinka, kaip jie atrodo ant mano kūno ir tas švelnus, minkštas pojūtis. Na, net nepasakysi, jog čia dzinsai! Tobulai, o ir kokybė atrodo visai puiki, tad griebiau. Tiek kad, jie pakankamai ploni, su tokiais žiemą niekaip, nušalsiu šlaunis, bet dar mes turime rudenį, tad tikrai spėsiu pasidžiaugti! Labai, labai nusisekęs pirkinys.

Dydis: XXS
Sudėtis: etikečių nebėra, tad nurodyti tikslios sudėties negaliu, tačiau atrodo, kad čia yra nemažai medvilnės, o kadangi tamposi, turėtų būti ir elastano
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 4,00 EUR


Marilyn Monroe Movie 3D tamprės

Kai vyras pamatė šitas mano tampres, sakė, kad atrodau kaip vaikas. 😆O man jos fainos, ryškios spalvingos ir su juoda palaidine atrodo labai smagiai ir žaismingai. Kokybė palyginus gera - kiek mokėjau, tiek gavau, vizualiai raštai gražūs, tik kad nestoros, bet apatiniai nepersimato. Nežinau, ar nešiojate tampres su atidengtu užpakaliuku? Aš mėgstu jas pridengti ilgesniu megztiniu, palaidine ar pan. Fainos, šitos man patinka.

Dydis: vienas dydis
Sudėtis: 88% polyesterio, 12% spandekso
Pirkau: ebay
Kaina: $6.43 US


Y-TTO JEANS balinti, kniedyti, skinny fit džinsai

Šitie džinsai man kietoki ir gruboki, nors labai dailiai aptempia visą mano kūną. Tokių balintų ir šviesintų džinsų jau senai neturėjau, o ir kniedės primena paauglystės maištavimus... Tiesa, įplėšimai ir kniedės tai tikriausiai turėtų būti ties kelėnu, o man gaunasi gerokai žemiau. Bet čia smulkmenos, šiaip atrodo visai nieko, tik lyginant su dėvėtuose pirktais džinsais, šitie patinka gerokai mažiau.

Dydis: S
Sudėtis: 98% polyesterio, 2% spandekso
Pirkau: privačioje, uždaroje pardavėjo grupėje Facebook, prekės lenkiškos
Kaina: 18,00 EUR


ESMARA žydri šortai

Su šortais aš visuomet turiu problemų - mano užpakaliukas nėra didelis, todėl dauguma šortų man negražiai kabo ir visiškai netinka. Aš labai noriu, kad man tiktų aptempti šortai, bet man netinka ir beveik niekad neatrodo gražiai, todėl pagalvojau kad galbūt tiks šiek tiek didesni, platesni ir aiškių formų neturintys? Šiaip jau šitie, nors ir yra 36/38 dydžio, bet man dideli - Lidl visi drabužiai didinti bent vienu dydžiu, todėl jei žiūrinėju ten rūbelius, žinau, jog tiks nebent iš mergaičių skyriaus. Šitie visai nieko - tinka taip, kaip aš norėjau - yra laisvi ir man visai neblogai atrodo.

Dydis: 36/38
Sudėtis: 95% medvilnės, 5% elastano
Pirkau: Lidl
Kaina: tiksliai nepamenu, bet tikriausiai apie 4-5 EUR


Raudona rankinė

Ne 100% mano stilius, bet kartais labai norisi bėgti iš komforto zonos ir išbandyti kažką drąsaus - nepamenu kiek metų neturėjau raudonos rankinės... Turėtų labai pagyvinti rudus, beige, juodus ir kitus rudeniškus, prislopintų spalvų derinukus. O kaip ji jums?

Dydis: 22cm x 15cm x 8cm
Sudėtis: dirbtinė oda
Pirkau: ebay
Kaina: $19.98 US + $4.99 US (siuntimo išlaidos)


'90 juodas chokeris su kniedėmis

Pasidaviau ir aš tai chokerių (papuošalų prie pat kaklo odos) manijai ir nusipirkau tokį, tačiau man jis visai nėra prie pat kaklo. Tikriausiai nė vienas tokio tipo papuošalas man netiks idealiai, kadangi mano kakliukas labai plonas. Et, grįžtant prie papuošalo - man jis visai patinka, jau ne kartą jį segėjau ir labai maloniai jaučiasi ant kaklo būtent dėl velveto juostelės. Taip, dėl tų mini kniedžių jis nėra labai jau moteriškas, labiau gotų stiliaus, bet man mielai nešiojasi prie paprastesnės ar tamsesnių spalvų aprangos.

Dydis: 28cm + 14 cm
Sudėtis: velvetas + aliuminis
Pirkau: ebay
Kaina: $0.99 US


Natūralaus mėnulio akmens ir sidabro pakabutis

Mėnulio akmens aš jau ieškojau kuris laikas ir labai norėjosi tokį nešioti ant kaklo, tad susiradau patikimą pardavėją ir tokį įsigijau. Tiesa, ne viskas vyko sklandžiai: prieš tai pirkau iš Indijos, bet apmokėjusi ir atidžiau paskaičiusi radau, jog ten dirbtinis akmuo, o man reikia tikro! Nepraėjus nei porai minučių atšaukiau atsakymą, o išsiuntus atšaukimą, gamintojas iš karto užsdėjo, neva jau išsiuntė - bet tai pala pala, per mažiau nei 5 minutes? Atėjo pas mane tas akmuo ir už 8 dolerius - visiškas š.. tai radau prie ko prisikabinti - juk mėnulio akmuo turi būti dalinai skaidrus, dalinai balzganas ir su ebay komandos sutikimu tiesiog išsiunčiau bei susigražinau savo pinigus, kurie buvo gerokai didesni nei už šitą! O šitas - puikus aksesuaras ir jei tikėsime mėnulio akmens galiomis - tai intuicijos, moteriškumo, jautrumo ir vidines jusles išlaisvinantis akmuo, padedantis nurimti ir išmokantis geriau valdyti stresą. Man šitas labai patinka! P.S. pirkau tik paabutį, grandinėlę pirkau kažkada seniau.

Dydis: 1,5 cm + 1,5 cm
Sudėtis: natūralus mėnulio akmuo + 925 sidabro kilpelė
Pirkau: ebay
Kaina: $5.39 US


Plaukų raištis - papuošalas

Kažkas panašaus į lankelį plaukams, bet čia tikrai ne lankelis. Užsidėti jį daug sunkiau, ypatingai, kad visi plaukučiai būtų savo vietose, užtat rezultatas labiau džiugina, nei įprasti lankeliai. Nusėtas akmenukais ir kristaliukais jis puikiai tinka šukuosenoms pagyvinti įvairiomis progomis, arba tiesiog kasdienai, kad atidengti plaukus nei veido.

Dydis: tamposi
Sudėtis: sintetinė juostelė + metalas
Pirkau: ebay, tačiau nerandu nuorodos
Kaina: $1,29 US


NO LIMITS laikrodis

Šitą buvau gavusi pirkdama už tam tikrą sumą Parfumeria.lt parduotuvėje, tik jau nepamenu, kokia ta suma ir kada tai buvo, žinau tik tiek, kad tikrai vasaros pradžioje, kažkur. Man šitas laikrodis dižiulis ir šiaip, nebesu didelė rožinės spalvos mėgėja bei garbintoja. Tačiau tinka tiems kartams kai sportuoju, kai bijau, jog galiu pamesti ar sušlapinti savo įprastinį laikroduką.


MOJOYCE kelioninis kosmetikos krepšelis - lagaminėlis

Reikėjo man tokios tvirtos, lagaminėlį primenančios kosmetinės kelionėms. Labai fainas dydis, užtraukiamas užtrauktuku, tik spėju, jog maniškis brokuotas, net kosmetinės nugaros pusė kažkaip keistai pakrypusi kito dangtelio atžvilgiu. Tigriniai raštai viduj... o dieve, kuris dabar amžius, kad tigrinis pamušalas vis dar popuiarus??? Tačiau džiaugiuosi, jog viduje jo niekas nemato.
Pakalbėkim apie privalumus: viduje yra veidrodėlis ir trys skyreliai kosmetikos šepetėliams susidėti - tikrai kelioniniams, mat įprastos dydžio čia bus per ilgi. ir pati kosmetinė gana talpi, viduje nemažai vietos. Visgi, tai ne ta kosmetinė, su kuria keliaučiau ilgesnius atstumus - savaitgaliu, kai reikia tik kelių daiktelių - taip, o va ilgesnėms atostogoms tokios nesivežčiau.

Dydis: 20cm x 7cm x 14.5 cm
Sudėtis: dirbtinė oda
Pirkau: ebay
Kaina: $7.30 US + $0.95 US (siuntimo išlaidos)


Viskas mano mielosios, tokie buvo mano pirkinukai iš drabužių ir aksesuarų. Kurie jums patiko labiausiai? Aš vis dar šiek tek dėl to sportinio treningo griaužiuosi - šitas man atrodo didžiausia nesėkmė, tačiau gi negali viskas visad sektis. O ką jūs nusipirkote šį mėnesį ir ar jau pradedate ruoštis rudens aprangą ir aksesuarus?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Tie trumpi languoti marskineliai atrodo tikrai labai gerai 😉

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labutis, labai gražiai atrodai! Pamačiusi tą gėlėtą mini kombinezoną-suknelę supratau, kad turiu tokią pačią, nešiojasi puikiai, tik galėtų medvilnės daugiau būti, nes kartais tikrai per karšta būna su ja. Labiausiai patikdavo dėvėti šią suknelę su šitais aukštakulniais: https://www.otto.lt/preke/moterims/drabuziai/avalyne/auktakulniai/24151591, net vyras klausdavo, kada vėl užsidėsiu šį derinuką :D O šiaip labai mėgstu tavo blogą, gerą stiliaus skonį turi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą ;) Ačiū, kad skaitai Skaiste ;)
      Man irgi ta suknytė - kombinezonas patinka, bet užkliūva rašto kokybė ir medžiaga :( O kaip išsprendei per gilaus skeltuko ties krūtine problemą?

      Panaikinti

Rašyti komentarą