2018/19 žiemos mėgstamiausi / Winter favourites

Sandartiškai, kas tris mėnesius mano bloge pasirodo sezono mėgstamiausi produktai, apie kuriuos jau spėjome pakalbėti ir kuriuos naudojau dažniausiai ir mėgavausi labiausiai. Nežinau kodėl, bet ši žiema man buvo išskirtinai kitokia ir sakyčiau net sunkesnė nei kiti sezonai - bene visą gruodį ir dalį sausio prasirgau, o vos spėjus atsigauti, sulaukiau žinių apie negaluojantį giminaitį. Paskui netikėtai - jo netektis, laidotuvės ir visa žiema tiesiog sprogo akyse, nepalikdama jokio ryškesnio prisiminimo ar stipresnės teigiamos emocijos. Nors mane paprastai kosmetika džiugina ir nauji atradimai sukuria magišką drugelių pilve šokio jausmą, bet šią žiemą sunku buvo koncentruotis į regis tokius paviršutiniškus dalykus (oho, kokie gilūs egzistenciniai klausimai 😅) - tiesiog tuos atradimus nuolat užgoždavo pačios savijauta, finansinė krizė šeimoje, rūpestis dėl artimųjų... Iš tikro tai nelabai ir norisi atvirauti, į ateinantį pavasarį žvelgiu su optimizmu ir viltimi, o žiemos rūpesčius noriu tiesiog palikti už durų.

"Kur auksas prabyla, ten žmogus bejėgis."
Publilijus Siras

Vonia žiemą yra gėris, ne tik sušildo kūną, bet ir padeda atsipalaiduoti. O ši vonios priemonė dar ir padėjo peršalus - po vonios iš tiesų jausdavosi palengvėjęs kvėpavimas, lyg ir jausdavausi geriau. Aišku, stebuklų nėra - išlipus iš vonios tikrai nesijausi visiškai sveika, tačiau kaip pagalbinė priemonė man labai patiko. Ir nereikia vargti su spyglių nuovirais ir eterinių aliejų dozavimu (nors ir tai sergant darau).


Dar viena vonios priemonė, kuri buvo pavadinta druska, nors tai yra tiesiog tirpūs milteliai. Nesitikėjau per daug, tačiau giriu nepaprastai gerai išliekantį vonioje kvapą ir realų poveikį odai. Dažnai bandant naujas vonios priemones poveikis nebūna labai jau jaučiamas - taip, atpalaiduoja, taip, padeda odai tapti minkštesnei, tačiau nežymiai. O šioje priemonėje efektas aiškiai jaučiamas.


Nuostabaus žiemiško aromato prausimosi želė, kuri iš karto virsta putomis. Labai labai malonus aromatas dušą paverčia atsipalaidavimo oaze... O ir pati putų tekstūra labai maloni naudoti. Labai gaila, kad tai limituoto leidimo produktas, nors gal šiltuoju metų laiku šis aromatas nebūtų pats geriausias pasirinkimas.



Iki šiol naudojau kosmetinius pėdų šveitiklius ir mane kiek erzindavo nuolatinis pirkimas ir pakuočių keitimas, o ir rezultatai ne visuomet mane džiugindavo. Va šita dildė yra tobula ir tikiu ne tik žiemai, bet ir visiems sezonams. Esu turėjusi ne vieną pėdų brūžeklį, kuris arba iš viso nenugramdydavo nieko arba nudroždavo itin skaudžiai... Comwell brūžeklis visiškai tobulas ir nors nėra pats pigiausias, kokį galima rasti, bet dėl komforto ir efekto investuoti net labai verta.

PLAUKAMS:



Tobula porelė plaukams! Prieš pradedant naudoti, mano plaukai iš ties buvo nemenkai pažeisti, pavargę ir reikalavo intensyvesnės priežiūros. Galiu patvirtinti, kad su kiekvienu naudojimu plaukai atrodo sveikesni, tad regis ši linija geba pakankamai greitai atkurti pažeistus plaukus, juos maitinti, švelninti, minkštinti, mažinti vėlimąsi. Tobulai gerai ir labai gaila, kad baigėsi.



Nors šitie vienos dienos dažai ir turi šiokių tokių trūkumų, tačiau aš jais nepaprastai džiaugiausi žiemos švenčių metu. Naudoti paprasta ir lengva, rezultatai džiugina, išsiplauna lengvai. Na ir kas, kad blizgučiai šiek tiek byra? Švenčių metu mano namuose jų ir taip nemažai buvo nuo šventinių dekoracijų.

VEIDUI



Visiškai pigutės veido prausimosi putos, kurios be jokių priekaištų pašalina nešvarumus ir makiažo likučius. Tačiau labiausiai mane stebino vaizdas po prausimo - oda atrodydavo jaunesnė ir skaistesnė. Regis iš pigučių prausiklių tai bus pats geriausias ir pats tobuliausias, prie kurio planuoju grįžti.



Ir nors šiek tiek bambėjau dėl sunkesnio putojimo (realiai tai suprantu, kad putojimas yra įpročio reikalas ir neturi įtakos odos valymo efektyvumui), tačiau man prausiklis pasirodė geras ir kokybiškas. Tai švelnus, efektyvus, lengvas, skalsus ir lygiai tiek pat kokybiškas ir gana paprastas veido prausiklis, gebantis įveikti viso veido makiažą.



Vienas švelniausių grūdelių šveitiklių veido odai. Žinia, sausai odai irgi reikalingas šveitimas, tik gerokai švelnesnis. Tikriausiai daug pasakoti ir išsiplėsti neverta - savo darbą puikiai atlieka, yra pakankamai švelnus ir sakyčiau visai nebrangus.



Pačios nuostabiausios veido kaukės. Šį kart į mylimiausius dedu vieną bandytą, tačiau ir lakštinė šios kompanijos kaukė, ne ką prastesnė. Nepaprastai švelnus ir stebėtinai efektyvus odos valymas nudžiugino. Net ir sausa oda kemšasi, o išvalyti tas užsispyrusias poras yra ganėtinai sudėtinga, juolab, kai tavo oda neištveria nuplėšiamų kaukių ar agresyvesnio valymo. Noriu dar, bet kai negali gauti Lietuvoje, belieka pasidžiaugti, kad turėjai galimybę išbandyti.



Šiaip jau į mėgiamiausius niekuomet nededu mėginių (na gerai jau, labai labai retai dedu), nes ir kiekis nedidelis, ir patikrinti, ar tikrai tavo nuomonė nepasikeis po mėginio, šansų nėra, tiesa? Tačiau šiam kremui darau išimtį - tobulas reikalas, kai reikia susitvarkyti su sudirgusia, išsausėjusia oda. Jis paprastas, tačiau veiksmingas, drėkina itin gerai (ne, ne kiekvieno kremo drėkinimo man pakanka) bet svarbiausia, kad jaučiu tą malonų odos komfortą kas kart jį panaudojusi. Gundausi pilnai pakuotei, nors namuose dar keli kremo indeliai...



Nors vyšninis Burt's Bees tikrai nėra mano mylimiausias šių balzamų aromatas, tačiau... aš nuolat stebiuosi ir džiaugiuosi šių balzamų poveikiu lūpų odai. Mano lūpų oda visuomet būdavo gan problematiška, ir jų oda greit suskirsdavo ir atsilupinėdavo. Dauguma balzamų turėdavo labai jau trumpalaikį arba nepakankamą poveikį. Tuo tarpu su Burt's Bees balzamais galiu pamiršti kas yra atsilaupiusi lūpų oda ar nemaloniai sausos lūpos.

DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:



Žiemą man nesinorėjo jokio sunkaus veido makiažo, tad tikriausiai normalu, kad labiausiai patiko BB kremas. Lengvutė formulė ir visai neblogas maskavimas, nesukrenta į poras ir neparyškina odos reljefo, nors yra matinio efekto. Tačiau truputis hailaiterio ir atrodo puikiai.



Lygiai taip pat ir su tušais - kažkodėl visai nesinorėjo barbės blakstienų. Šią žiemą pirmenybę teikiau natūraliam efektui ir lengvai nusivalančiam tušui. Kuklios, natūraliai atskirtos blakstienos buvo mano mylimiausias žiemos akcentas - tik šiek tiek paryškintos. Rituals nėra kažkoks labai išskirtinis tušas, sakyčiau netgi gan paprastas, tačiau elegantiškas efektas mane itin žavėjo ir ilgai negalėjau tušo paleisti iš rankų.



Kai nesinori ryškesnio makiažo, raudonos lūpos geba išgelbėti bet kokį įvaizdį ir suteikti jam prieskonio. Apskritai Golden Rose lūpų dažai yra geras, nebrangus pirkinys ir dažnai man labiau pasiteisina nei tie patys Essence ar Catrice. Šie Visions dažai šią žiemą buvo aktyvus palydovas, kai norėjosi kažko ryškesnio, o akių makiažui neturėjau nei laiko, nei nuotaikos.



Na, o tais atvejais, kai norėjosi visiškai išskirtinio lūpų įvaizdžio ar spindesio prie mano minimalistinio makiažo, rinkdavausi itin spindintį lūpų kremą - lūpų blizgesį. Efektas labai įdomus, ir kuo daugiau sluoksniuoji, tuo jis ryškesnis. Tik jausmas kiek keistokas, mat aiškiai jaučiasi ant lūpų. Vasaros metu tokio blizgesio nesirinkčiau, tačiau žiemai labai patiko.

RANKOMS IR NAGAMS:



Kosmetinės pirštinės - kaukė yra kažkas tobulo, kai reikia intensyviau pamaitinti rankų odą ir sugražinti jai jautnatvišką, gražią išvaizdą. Žiemą mūsų rankos kenčia labiau nei kitais sezonais, jas gairina vėjas, kanda šaltukas, tad papildomai pasirūpinti tiesiog privaloma. Nors tai kol kas vienintelė mano išbandyta rankų kaukė, tačiau esu nepaprastai patenkina jos poveikiu ir galvoju - ar reiktų nusipirkti tokią pat, ar blogeriškas smalsumas nugalės ir norėsiu bandyti kitos kompanijos kaukę. Bet kad noriu jų daugiau - faktas.



Žiema yra nerašytas blizgių nagų lakų metas. Blizgėti, bent jau per didžiąsias šventes norisi visoms, tik paskui nugramdyti nagų lako likučius su blizgučiais yra gyvas vargas ir galvos skausmas. Catrice pasiūlė nulupamus blizgius nagų lakus, kurių efektu ir lengvu nulupimu susižavėjau nuo pirmo bandymo pašalinti. Tikiuosi šios serijos lakai rinkoje išliks ilgiau nei sezoną - bandyti net labai verta!

AROMATAI:


Aromatas, kuriuo kvėpinosi pats Michael Jackson! Tikras atradimas ir mano tamsiosios pusės "paglostymas". Jei iki šiol mano aromatų lentynoje karaliavo tik gėliniai aromatai, tai šis tapo tikra bomba ir visiškai priešingu kvapu tam, kam esu įpratusi. Sako, kad jais reikia kvėpintis vakare ir nakties metu - man tai visiškai dzin, kvėpinausi ir dienos metu ir bet kuria proga, kuri tik pasitaikydavo, nepaleidau daugiau nei mėnesį ir visai nenorėjau paleisti. Tik šiuo metu, bundant gamtai jis man nebeskamba taip dūmiškai, tamsiai ir paslaptingai; nebeturi tos niūraus oro ir aromato dermės, tad keliauja į tamsią dėžę laukti sekančio šaltojo sezono.

Daugiausiai emocijų teikiantis daiktas


Rituals... advento kalendorius, kuris buvo iš tiesų nuostabus ir nepakartojamas. Kiekvieną dieną su nekantrumu laukiau laiko, kai lupsiu naują dienos langelį ir kasdien džiaugdavausi rasta staigmena! Paprastai su kalendoriais tai būda reta - pridėta visokių nereikalingų mažmožių ir smulkmenų ar mėginių, kurie visai nedžiugina, o čia - negaliu būti laimingesnė, kad nusprendžiau pirkti būtent šitą!

Smagiausias nutikimas



Pirmoji vaiko darželio šventė... Ir tikriausiai tai nėra toks jau įdomus nuotykis grožio bendruomenei, tačiau man, kaip mamai, nepaprastai smagu matyti, kaip greitai auga mano mažylis...
Regis dar taip neseniai sūpavau ant rankų mažytį mielą, šiltą kamuoliuką, besiglaudžiantį prie mamos kūno.... O dabar - mano vaikas kasdien darosi vis savarankiškesnis, didesnis, protingesnis, aktyvesnis. Jei iki darželio tas skirtumas nebuvo tiks didelis, tai išleidus vaikutį į lopšelį vis gaudau akimirkas ir stebiuosi, kaip greit jis perpranta naujus dalykus, naujų išmoksta iš grupės draugų ar auklėtojų...
Pirmoji šventė galbūt ir nebuvo pati geriausia, kokia tik gali būti - sėdint ant Senelio kelių ir ašarėlė nubėgo, tačiau ji be abejonės yra pati įsimintiniausia ne tik šią žiemą....













Mylimiausia muzika



Be jau įprasto Kalėdinių dainų rinkinio (esu ne kartą dalinusis praktiškai visur), prabėgus žiemos šventėms, patraukė senos prancūziškos dainos. Ypač antroji... Parle moi de chez toi - negaliu būti laimingesnė, turėdama savo namus, savo kampelį, savo šeimą ir savo artimą...
----------------------------------------------------------------------------------
Tokia buvo ši mano žiema. O kokia jūsų? Ko šiuo metu klausotės jūs? Koks įsimintiniausias žiemos nutikimas? O gal ir jums žiema buvo juodas taškas gyvenimo kelionėje? Pasikalbam?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai