#55/2019 Grožio šiukšlynėlis. Vasario mėnesį baigiau...

Nors nesu 100% užtikrinta dėl šiandienos citatos, tačiau šiandien pasirinkau būtent ją. Protingas pirkimas greičiausiai yra didžiausias turtas, nekalbant apie taupumą. Nesenai vėl žiūrėjau serijas "Extreme Cheapskates" ir nemanau, kad ten normalu ar bent jau kažkas, kas būtų priimtina man, nors visuomet buvau mokoma gyventi taupiai ir protingai... Dažnai žmonės, griebdami ir įsinešdami naujas idėjas į gyvenimą eina į kraštutinumus - taip, jie sustiprina pojūčius ir emocijas, bet lygiai taip pat kuria stresą organizmui, mintims ir tikriausiai aplinkiniams. Kai kurios minimalizmo apraiškos socialiniuose tinkluose man kelia stresą - kai išmeti 90% spintos turinio, nebenaudoji tualetinio popieriaus, renki šiukšles į stiklainį ar sėdi namie ant grindų - man tai atrodo ekstremalu. Nemeluosiu, kai kam tikrai prijaučiu, tačiau laikausi protingosios pusės ir iš mano namų iškeliauja tokie dalykai kaip trisdešimtas puodelis, nes jis man gražus; džiaugsmo nebeteikiantis senas pledas, nes turiu naują... Tačiau, tiesiog netikiu ekstremaliais "atsivertimais" į bet kokią idėją. O jūs?

Ką gi, su tokiomis mintimis noriu pradėti savo baigtų produktų įrašą. Baigtus produktus visuomet stengiuosi sunaudoti maksimaliai (jei jau metu lauk, o ne kažkam atiduodu), stengiuosi surasti paskirtį, jei pradinė visiškai man nepasiteisina. Tikriausiai tai galima vadinti taupumu? Ir tikrai dažniausiai sunaudoju visus produktus, tačiau ir mano kantrybės turi ribas - per praeitus metus kelios pakuotės buvo išmestos lauk net neįpusėjus gaminio. Ir man visuomet smalsu, kokiomis idėjomis gyvenate jūs? 

"Taupumas - pats didžiausias turtas."
T. Overberis


Kūnui

1. MARGARITA valomasis rankų gelis su alavijų ekstraktu, 50 ml
Nebloga, darbą atlieka, tačiau norisi gamintojams palinkėti nesustoti ties šiuo produktu, patobulinti kvapą, šiek tiek formulę ir žiū, galbūt turėsime tobulą rankų dezinfekcinį gelį. Apskritai Lietuvoje su šiais geliais sunkoka... man sunku rasti įvairesnių gamintojų ir kvapų dezinfekcines želė, o ir nusipirkti toli gražu ne visur įmanoma... Vis noriu įsigyti Bath & Body Works, bet Lietuvoje prekiavęs puslapis jų nebeturi, o iš kokio ebay pirkti nelabai patikima... Siunčiant iš Kinijos - didelė tikimybė gauti padirbinį; o rasti UK atrodė šlykščiai: pakuotės panaudotos, nutepliotos, apveltos plaukais. Užteko tik pasižiūrėti ir praėjo noras siųsti iš nepatikimų šaltinių...
Pakartočiau, bet norėčiau malonesnių ir įvairesnių kvapų.

2. ALKMENE Erkältungszeit Bad - vonios priemonė šaltuoju metų laiku su organiniu eterinių eglių spyglių aliejumi, 125 ml
Šaltojo sezono vonios priemonė, kuri tikrai nepadarys stebuklų. Nežinau nei vieno produkto, kuris sukurtų magiją ir po kelių panaudojimų automatiškai pasveiktum. Tačiau, putos padeda atsikimšti nosiai, palengvina kvėpavimą. Sudėtis gera, nepabijojau naudoti net sūnui ir net labai patiko iki paskutinio naudojimo.
Pakartočiau, bet tik šaltuoju metų laiku.

3. #BODY WITH L❤V "Frisky Dreams" vonios druska su rugiagėlių žiedais, 500 g
Labai mažai tikėjausi ir atrodė nelabai jau patikimas negirdėtas prekinis ženklas. Tačiau tikrai visai nieko ir stiprokas kvapas ir atpalaidavo, smagiai nuteikė džiovinti rugiagėlių žiedai, tad nors tai nėra pats geriausias produktas voniai, kokį kada esu naudojusi, tačiau vertinu palankiai.
Pakartočiau.

Plaukams

Šampūnas, kaip šampūnas - plaukus išplovė, jų nesuvėlė, tačiau be kondicionuojančios priemonės nepavyko apsieiti (mano plaukams su bet kokiu šampūnu kondicionieriaus reikia). Visgi efektas tikrai nebuvo įspūdingas - šampūnas nemažomis raidėmis skelbiasi esąs keratininis, tačiau jo kiekis toks mažas, kad jokio poveikio plaukams nėra.
Negundo pirkti pilnos pakuotės, nors ši, geltona linija man tiko geriau nei kitos plaukų linijos.

5. SALERM Cosmetics "Hi Repair" profesionali gydomojo keratino kaukė, 250 ml

Labai gaila, kad baigėsi. Iš tiesų porelė puiki - apie nudegintus plaukus kalbėti neverta, juos pagydys nebent visiškas nukirpimas. Tačiau kalbant apie pažeistus plaukus, su kiekvienu plovimu pastebėdavau vis sveikiau ir geriau atrodančius plaukus. Tiesesni, minkštesni, spindintys - su kiekvienu naudojimu plaukus vis maloniau liesti. Jei iki šiol plaukai veldavosi ir įkišti pirštus buvo sunku, tai po šio - gali braukti ir jokių kliuvimų! Man tai labai maloni naujiena!
Mielai pakartočiau, mano plaukams puikiai tiko.

Keistokas ir tikrai ne pats mylimiausias sausas šampūnas, kokį esu naudojusi. Mane tikriausiai labiausiai erzino, kad apsunkina plaukus ir jie nesijaučia lengvi, kaip kad naudojant Batiste ar Kloraine sausus šampūnus. Taip, su laiku prie efekto priprantama, juolab, kad plaukuose esančius riebaliukus tikrai pašalina, geba pakelti nuo šaknų. Na ne pats mylimiausias, bet neblogas.
Tikriausiai ne, man labiau patiko Batiste ir Kloraine variantai.

8. L'ERBORISTICA Trico Bio 2 Deep Repair sertifikuotas atstatantis nenuplaunama skystųjų kristalų priemonė pažeistų ir lūžinėjančių plaukų galiukams, 50 ml
Aliejus plaukų galiukams, kuris man regis daugiau glotnindavo ir suteikdavo spindesio bei švelnumo, nei gydydavo pažeistus galiukus. Tai toli gražu nėra joks priekaištas - bene visi mano turimi aliejukai yra tokio principo ir tokio veikimo ir aš jais esu patenkinta. Plauko gydymui mano nuomone yra skirta sveika mityba, vitaminai ir plaukų kaukės, o ne šampūnai, purškikliai ar aliejukai. Pastarieji skirti suteikti plaukams dekoratyvią, gražią išvaizdą.
Patiko, pakartočiau.

Veidui

Vienintelė vienkartinė kaukė, kurią bandžiau šį vasarį ir nesu labai patenkinta. Apgaulingas užrašas žadėjo valyti odą, tačiau nevalė, tik suteikė švytėjimo efektą. O kai tikiesi visai ko kito... nežinau, keistoka. Drėkino, gaivino, tačiau apskritai efektas labiau vidutinis. Ne tai, kad visiškai prasta, bet yra ir geresnių.
Nekartočiau.

Nepatiko. Nežinau kodėl, bet nosies juostelė visiškai nelipo prie nosies, tad normalu, kad doro efekto ir nebuvo. Visiškai nesupratau šio produkto, tačiau net minties apie kažkokius dar bandymus.

11. L'OREAL "Revitalift Laser Renew" - naktinis veido kremas - kaukė nuo senėjimo.
MĖGINYS
Pirmuoju įspūdžiu kremas pasirodė greit susigeriantis ir iš tiesų šiek tiek stangrinantis odą. Šiuo metu tikrai negalvoju apie tokio kremo pirkimą ar pilnos pakuotės įsigijimą - kremas skirtas 40+ amžiaus moterims ir nesinori skubėti su intensyvaus poveikio kremais. Bet pirmas įspūdis visai neblogas.

12. DRIU BEAUTY "Wise Unisex" švelnus veido prausiklis "Mild" su prebiotikais, alyvuogių aliejumi ir alavijų ekstraktu, 15 ml
Pasibaigė pirmasis produktas iš Driu Beauty. Ir apie prausiklį turiu gerą nuomonę - paprastas, sunkokai putojantis, elementarus, tačiau kokybiškas prausiklis gebantis švariai prausti odą, pašalinti makiažo likučius ir nešvarumus.
Patiko, pakartočiau.

13. MAD HIPPIE Vitamin C 8 Actives - veido serumas su vitaminu C, konjac šaknimi, ferulio ir hialurono rūgštimis, 30 ml
Metų nusivylimas. :D Tiek prigirti, tiek pripasakoti, tiek išliaupsinti produktai, kad negalėjau neišbandyti. Tačiau, nors ir jaučiu poveikį, bet jis toks silpnas, kad nuvilia. Perpus pigesni serumai veikė ir stipriau ir intensyviau. Kol kas galvoju, kad geriausias mano serumas su vitaminu C buvo iš ODA - kaina žemesnė, o poveikis, oho-ho, koks didelis skirtumas!
Nuvylė, nekartočiau.

14. SEBOCALM Active Moisturizer - drėkinamasis ir raminamasis veido kremas, 5 ml
MĖGINYS. 
O apie šito pirkimą galvoju labai realiai. Kremas, kuris nuostabiai puikiai drėkina odą, nuramina sudirgusią, per kelias dienas dingsta odos pasausėjimai, jaučiamas nepaprastai malonus komfortas ir odos neapsunkinimo pojūtis. Nepaprastai patiko, tad žvalgausi!

Burnos higiena

15. ECODENTA dantų šepetėlis vaikams
Patogus buvo laikyti rankose, gražus ir spalvingas, tik bėda, kad mano sūnus kažkaip labai greit jį nukandžiojo. Nepasirodė itin patvarus ir galbūt mažai burnytei kiek per didelė galvutė. Tačiau iš esmės nėra prastas ar nemalonus naudoti.

16. - 17. ECODENTA dantų šepetėliai "Soft"
Buvo įdomu išbandyti lietuviškus, tačiau man pritrūko šiokių tokių aspektų. Tarkim šiuo atveju šereliai kirpti tiesiai ir tolygiai, tačiau dantukus patogiau valyti kai yra skirtingos šepetėlių zonos ar skirtingo ilgio, kirpimo plaukeliai. Ne patys tobuliausi, bet ne prasti. Manau pilna kaina tikrai nepirkčiau, bet pasitaikius akcijai, galbūt ir pakartočiau.

18. GREEN HERB tailandietiška balinamoji žolelių dantų pasta, 25 g
Tailandietiškos pastos man patinka: jos veiksmingos, gerai balina dantis, puikiai šalina apnašas ir ilgam suteikia gaivos pojūtį. Tačiau šita aš nebuvau labai patenkinta. Naudojant vis neapleido jausmas, kad valau dantis su paprasčiausia soda ir nors dantų emalį tikrai balino, bet vargu ar tokia pasta labai saugi naudoti nuolat ar ilgesniam laikui. Naudojau pakaitomis su įprasta pasta, kelis kartus per savaitę.
Tailandietiškų pastų mano namuose dar tikrai bus, tačiau šios konkrečiai - ne.

19. JORDAN vaikiška švelnaus aviečių skonio dantų pasta 0-5 metų vaikams, 50 ml
Labai patiko ir ieškojau nusipirkti tokios pat, bet kai prireikė, vaistinėje neradome. Lengvo skonio, truputį mėtinio gaivumo ir geras apnašų valymas.
Mielai pakartosiu, tiesiog šiuo metu nebuvo laiko keliauti iki Eurokos, o Eurovaistinėje neradau.

Smulkmenos

20. - 21. RITUALS... Advent Edition Watermelon & Pomegranate kvapnioji žvakė iš limituoto advento laikotarpio leidimo su arbūzų ir granatų aromatu
Nerealios žvakutės šaltąjam sezonui. Kvapas visiškai toks pat, kaip Ritual of Yalda linijos produktų. Žvakutės labai kokybiškos, išdega iki pat galo, neturi jokio pašalinio vaško, degimo dūmų ar kažkokio kito kvapo. Tik malonus aromatas. Patiko, ir net labai, bet jei norėčiau pakartoti, spėju linija vėl atsiras tik kitos žiemos metu.

22. Popierinė nagų dildė
Kažkokia nesąmonė šita dildė! Pirkau regis iš Maximos, juokinga kaina, bet kokybė tai klaiki - panaudojau gal kokius penkis kartus ir ji nebedildo visiškai. Iš pigiausiųjų geriausios man Titania dildės, o šios... tiesiog neverta.

Vitaminai ir papildai

23. NEW NORDIC Multivitamin Active Women - multivitaminai, 90 tabl.
Skirti odai, plaukams, nagams, imuninei sistemai, energingumui, smegenų ir regėjimo funkcijoms. Gerdama juos jaučiausi iš tiesų neblogai, nors didelio skirtumo odoje, plaukuose ar naguose nepastebėjau. Nepaisant to, tikrai pakartočiau.

Dviejuose tabletėse:
Pilkųjų malpigijų ekstraktas - 19,4 mg
Kalcis - 500 mg - 63% RMV
Magnis - 180 mg - 48% RMV
Vitaminas C - 60 mg - 75% RMV
Cinkas - 22,6 mg - 226%
Vitaminas B3 - 18 mg NE - 113%
Geležis - 14 mg - 100%
Vitaminas E - 10 mg - 83%
Pantoteno rūgštis - 6 mg - 100%
Vitaminas B6 - 3 mg - 214%
Vitaminas B2 - 2,6 mg - 186%
Manganas - 2,5 mg - 125%
Vitaminas B1 - 2,24 mg - 204%
Varis - 1000 uq - 100%
Vitaminas A - 800 uq - 100%
Folio rūgštis - 400 uq - 200%
Biotinas - 150 uq - 300%
Jodas - 150 uq - 100%
Molibdenas - 150 uq - 300%
Vitaminas K - 70 uq - 93%
Selenas - 50 uq - 91%
Chromas - 25 uq - 63%
Vitaminas D3 - 10 uq - 200%
Vitaminas B12 - 9 uq - 360%

24. TARDYFERON 80 mg geležies tabletės, 30 tabl.
Mano draugas ilgametis ir palydovas ištikimiausias, su pertraukomis vartojamas oi, kaip dažnai. Būna 2-4 mėnesius naudoji nuolat ir jauti, kad nebeveikia. Tuomet darai pertrauką ir naudoji vėl. Geležies lygį tikrai pakelia, tik nepasakyčiau, kad žaibiškai greitai.
Vienoje tabletėje  yra 247,25 mg geležies sulfato (80 mg). 

Dekoratyvinė kosmetika

25. ESSENCE Glossy Stick pieštukiniai lūpų dažai "03 Luminous Rosewood", 2 g
Minkštos tekstūros, kreminės konsistencijos lūpų dažai su tobulu atspalviu. Pavasarį naudojau dažniau nei šaltuoju metu, bet pasirodo tiek ir bebuvo likę. Žinote, kartais mane lengvai suerzina kompanijos, dažnai keičiančios savo asortimentą. Suprantu, kad galima nuolat bandyti kažką naujo, tačiau kai atrandi norimą pakartoti produktą... jo paprasčiausiai nebebūna. Lygiai taip pat ir su šiuo produktu - norėčiau kartoti, bet jo paprasčiausiai nebėra.

26. MAKEUP REVOLUTION Retro Luxe Metallic Lip Kit - lūpų kontūro pieštukas "We Rule", 1 g
Pieštukas iš rinkinio, kuris man visiškai nepatiko... Dažai labai smagūs ir faini, bet pieštukas nuo pat pradžių nei padoriai brėžė, nei skirstėsi ant lūpų. Galiausiai pasiėmiau norėdama pasidažyti ir gabaliukas iškrito lauk, tada drožiau ir pieštuko šerdelė vis krito gabaliukais, - kieta, kaip neįsivaizduoju kas. Pieštukas tikrai prastas...

27. ESSENCE lūpų dažai "52 - In The Nude", 4 g
Senokai turiu šių dažų likutį ir per vasario mėnesio liūdnąsias dienas, kai prieš giminę norėjosi kuo natūralesnių dažų sunaudojau. Iš tikro tai šių dažų dalį ištepliojo ant savo veiduko vaikas (ir ne tik šių per šiuos kelis metus), tad sunaudoti juos buvo lengviau nei lengva.
Pakartočiau vien dėl atspalvio, tačiau šitų dažų jau nebėra prekyboje.

28. PAESE Collagen Moisturizing Foundation - drėkinantis makiažo pagrindas/ kreminė pudra (atspalvis "300 porcelain"), 30 ml
Čia pats geriausias makiažo pagrindas sausai ir brandžiai odai. Man tai pats geriausias visų laikų makiažo pagrindas, kokį kada esu naudojusi. Oda tobulai sveikai švyti, smulkias raukšleles paslepia, pasausėjimų nesimato, neblogai pamaskuoja - ko dar galima norėti?
Tik apmažės makiažo pagrindų mano kosmetikos staliuke ir būtinai vėl nusipirksiu.

29. L'OREAL PARIS False Lash X-Fiber Xtreme Resist - vandeniui atsparus dirbtinių blakstienų efektą suteikiantis tušas su dirbtiniais plaušeliais, 14,5 ml
Kaip L'Orealio tušas, šis gana greit sutirštėjo ir tapo nebetinkamas naudoti. Įdomūs tie tušai su plaušeliais, čia jų daug, tad pastebiu, kad blakstienas tikrai apsunkina. Užtat efektas labai geras  - ilgesnės, tankesnės, - tarsi visa vėduoklė - tos mano blakstienos padažius šiuo tušu.
Vertinu palankiai, tad pakartočiau.

30. MAYBELLINE Lash Sensational Boosting Serum - blakstienų serumas su argininu ir provitaminu B5, 5,3 ml
O va šitas serumas man pasirodė nesąmonė - visiškai jokio poveikio nei po 4 savaičių kasdienio naudojimo, nei po ilgesnio laiko nebuvo. Merginos rašė, kad naudoja kaip balsktienų tušo pagrindą, tačiau tokių produktų aš privengiu ir nelabai mėgstu, tad man tai buvo visiškai nereikalinga priemonė, kuri neišpildė pažadų ant pakuotės.
Nekartočiau.

31. INGRID Cosmetics "Ideal Skin" Luminous Concealer paakių ir veido maskuoklis su vitaminu E ir žaliosios arbatos ekstraktu "09", 7 ml
Efektas gal ir visai nieko, tačiau bėda ta, kad jau antrą dieną naudojant šį maskuoklį paakių odą ima dirginti ir alergizuoti. Nesu tikra ar man tiesiog netinka kažkuris ingredientas, ar visa jo formulė prasta. Tiek kad - ne man vienai šis maskuoklis iššaukė tokią reakciją. Vos kelis kartus panaudotas pragulėjo stalčiuje - metas atsisveikinti.
Nekartočiau.

32. RIMMEL London "Match Perfection" prie odos atspalvio prisitaikanti maskavimo priemonė ir highlighter 'is "030 - Classic Beige", 7 ml
Kažkada tai buvo mano mylimiausias maskuoklis... Maskuoja jis gerai, net ir tamsius paakius, nesausina, nesukrenta į raukšleles. Tačiau pojūčiai jį naudojant nėra tokie malonūs, kaip tarkim mano mylimojo Catrice. Subaigiau, sunaudojau, atsisveikinu.
Ir manau, kad vistiek pakartočiau.

33. CATRICE Eyeshadow Stix - vandeniui ir prakaitui atsparūs akių šešėliai, išliekantys iki 12 val. "010 Satinfaction", 1 g
Labai smagus akių šešėlių pieštukas, kuriuo tereikia tik perbraukti per vokus ir makiažas baigtas! Labai patiko šaltuoju metų laiku, tik baigėsi greitai.
Pakartočiau, tačiau kol prisiruošiu tikriausiai ir vėl neliks prekyboje.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskas, tokie ištuštinti ir baigti produktai, visai nemažai dekoratyvinės, ir apsižiūrėjau, kad ateinantį mėnesį jos irgi bus, bent jau lūpų tai tikrai. Ką gi, su nekantrumu šoku į pavasarį ir tikiuosi kiti pastarieji mėnesiai man bus lengvesni nei sunkus, trumputis vasaris.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Kiek pastebėjau, geriausiai dantis išvalo vieno danties šepetėlis, tik reikia šiek tiek laiko įprasti prie jo. Neseniai teko skaityti, kad vis dėlto geriau rinktis (jei kalbam apie įprastus šepetėlius), kad jų šereliai būtų vienodo ilgio, be jokių ten įmantrumų, nežinau, kiek čia tiesos. Teko išbandyti bambukinį šepetėlį "ryte vakare", bet, deja, man jis labai nepatiko, itin šiurkštūs šereliai, per didelė galvutė.
    O nagų dildę naudoju stiklinę jau daug daug metų ir tikrai net nekyla mintis vėl pirkinėti popierines (o jos tikrai pagamintos iš popieriaus?).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va va, su tais šepetėliais sunkoka.
      O man stiklinė niekaip neprigijo - turiu, bet nelabai patinka ir nėra man ji labai patogi :(

      Panaikinti

Rašyti komentarą