SUDOCREAM tepalas/ kremas - sukurtas kūdikiams, tinkamas visai šeimai!

Pakelkite rankas, kas nežinote apie stebuklingą Sudocream kremą?  Tikriausiai visos auginančios vaikus buvo įsigijusios, bandė, naudojo ar bent girdėjo. O ir pats kremas rinkoje gyvena jau ne vieną kartą. 1921 Thomas Smith Dublino vaistininkas savo vaistinėje sukūrė gydomąjį kremą, kuris padėjo vystyklų sukeltam odos paraudimui, egzemai, praguloms, bėrimui dėl šlapimo nelaikymo ir įvairiems kitiems nedideliems odos pažeidimams gydyti. Kremas 1950 metais susilaukė didžiulio populiarumo, tad buvo pradėtas masiškai gaminto, o 1970 metais tapo itin paklausus Anglijoje. 2011 metais Sudocream kremas šventė 80 metų jubiliejų ir buvo paklausus ir parduodamas daugiau nei 40 pasaulio šalių. Negalėčiau pasakyti, kada Sudocream pasirodė Lietuvoje, tačiau aš pirmą kartą apie kremą išgirdau 2015 metais, ruošdama savo pirmąjį naujagimio kraitelį. Kol mano sūnus dar naudojo sauskelnes - dažnai tepdavau esant sudirgimams, o galiausiai, pavykus jų atsisakyti, kremą atradau kaip puikią odos priežiūros priemonę ne tik mažiukui, tačiau ir sau. Apie jį šiandien kiek plačiau.

" - Kartais norėčiau nukeliauti į negyvenamą salą... - sumurmėjo Kenga, pakeldama nuo grindų šešioliktą skylėtą kojinaitę.
- Nuostabu! - sucypė Riukas. - Važiuosime į negyvenamą salą! Ir žaisime piratus, ir pasiimsime mano palapinę ir kreideles. Ir pasikviesime visus, o tu mums pagaminsi sklindžių, ir mes neisime miegoti!
- Taip ir žinojau... - atsiduso Kenga."
Iš "Gerų minčių kalendorius"


Produktas: SUDOCREAM tepalas/ kremas
Gamintojas: "Forest Tosara" Ltd. Pagaminta Airijoje
Paskirtis: apsaugoti, sušvelninti ir padėti atsigauti paraudusiai odai
Tinkamas tipas: skirtas sudirgusiai kūdikių odai, bet tinka ir suaugusiems
Labiausiai patiko: greitai nuramina sudirgusią odą
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra alkoholio, kuris gali erzinti ir sausinti odą
Tūris: galima įsigyti 60 g, 125 g, 250 g pakuotėse
Kaina: 60 g - 4,49 EUR; 125 g - 6,99 EUR; 250 g - 11,99 EUR
Kur galima įsigyti: vaistinėse, specializuotose vaikų ir kūdikių prekių parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Gali apsaugoti, sušvelninti ir padėti atsigauti paraudusiai bei sudirgusiai odai. Nesusigeria į sauskelnes. Tinka kūdikių ir suaugusiųjų odos priežiūrai. 
„Sudocrem“ vandeniui nepralaidus pagrindas sudaro apsauginį barjerą, kuris neleidžia jokioms dirginančioms medžiagoms (šlapimui ir išmatoms) liestis su oda. Be to, minkštinamasis poveikis gali padėti nuraminti sudirgintą odą ir ją sušvelninti. Sudėtis:
• hipoalerginis lanolinas, turintis minkštinamųjų savybių;
• cinko oksidas – sutraukiamoji medžiaga, kuri mažina skysčių praradimą iš audinių;
• benzilo benzoatas ir benzilo cinamatas;
• benzilo alkoholis – silpnas vietinis anestetikas, kuris gali padėti sumažinti vietinį skausmą ir sudirgimą. Tai taip pat ir dezinfekcinė/antibakterinė medžiaga, kuri saugo nuo bakterinio užkrato.
Naudojimas: „Sudocrem“ galima tepti kiekvieną kartą keičiant sauskelnes, tačiau atminkite, kad reikia tepti ploną kremo sluoksnį.

Sudėtis: Aqua, Paraffinum Liquidum, Zinc Oxide, Paraffin, Lanolin, Cera Microcristallina, Sorbitan Sesquioleate, Benzyl Benzoate, Cera Alba, Benzyl Alcohol, Linalyl Acetate, Propylene Glycol, Benzyl Cinnamate, Lavender Oil, Citric Acid, BHA.


Mano nuomonė. Sudocream yra tirštas, sunkus baltas kremas, sukurtas mineralinio aliejaus ir cinko pagrindu. Būtent cinkas yra pagrindinė medžiaga, padedanti nuraminti odą ir paspartinti jos gijimą, tuo tarpu mineralinis aliejus padeda apsaugoti odą sudarydamas plėvelę. Man šiek tiek neramu dėl sudėtyje naudojamo benzilo alkoholio, kuris iš tiesų pasižymi antibakterinėmis savybėmis, tačiau gali ir sausinti, ir suerzinti odelę.

Kol mažylis buvo kūdikis, kremą tepdavau ant sudirgusios užpakaliuko odos. Kuo gerai tokio tipo kremas? Jis labai sparčiai nuramindavo sudirgimus ir sudarydavo ploną apsauginę plėvelę ant odos paviršiaus, kuri vaikučiui pasysiojus nenusiplaudavo lauk ir išlikdavo ant odos. Taip kas kartą keičiant sauskelnes oda išlikdavo maksimaliai apsaugota bei nuraminama dėl kremo sudėtyje esančio cinko.

Mano vaikutis sauskelnes jau išaugo. Nebenaudojame jų jau kuris laikas, tad senokai mažylio oda nebedirgsta ir nebešunta taip, kaip nuo sauskelnių. Dalis Sudocream priemonės dar liko indelyje, tad sukdama galvą, ką su juo daryti, kažkurį vakarą patepiau juo savo sudirgusias ir lys skeldėti norinčias rankas - ir... o stebukle, kaip greitai dingo visi rankų sudirgimai! Oda beveik akimirksniu tapo švelni, dingo nemalonūs pojūčiai ir sausumo jausmas. Tik kad, kremą reiktų tepti vakarais, mat įmasažuoti į odą reikia laiko, nors man jis pakankamai greit susigeria. Girdėjau, kad yra merginų, naudojančių kremą spuogams džiovinti, bet net neįsivaizduoju, kaip šitas kremas galėtų taip padaryti. Aš tepu ant sausos rankų odos, tiktų kulnims, alkūnėms, keliams ar sudirgusiai ir nemaloniai besijaučiančiai kūno odai. Ant veido šios priemonės tepti nebandžiau ir nenorėčiau - spėju poros man už tai nepadėkotų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai