#51/2018 Grožio šiukšlynėlis. Spalio mėnesį baigiau...

Nepaisant to, kad mano spalio mėnesio pirkinių krepšelis buvo labai kuklus, pabaigtų produktų dėžutėje visa krūva. Pastaruoju metu sunaudojamos kosmetikos mano tuštučių dėžutėje visuomet prisikaupia iki pat viršaus. Tokiuose įrašuose daugžodžiauti nesinori ir neverta, tad nieko nelaukę - šokam į dėžutės turinį.

"Tas, kuris niekina mokslą, žus per savo nemokšiškumą."
V. Skotas



Kūnui I


Abi kreminės dušo želė man labai panašios. Vienintelis skirtumas čia yra kvapas, kurio tuštučių įraše tikrai iš naujo neaprašinėsiu. Man asmeniškai "skanesnis" jautriai odai skirtos dušo želė aromatas. Abi jos vienodai švariai ir vienodai švelniai prausia. Nuo įprastų kreminių Dove dušo želių skiriasi irgi ne labai daug - oda su micelėmis jaučiasi tik vos vos švelnesnė, vos vos drėgnesnė, tad matomai šiek tiek mažiau sausina.
Patiko, mielai pakartočiau

Man asmeniškai mylimiausi aliejiniai kūno šveitikliai, o šis labiau kreminio pobūdžio. Iš esmės darbą atlieka, tačiau mokėti pilnos kainos už šveitiklio indelį aš nenorėčiau - tiesiog per brangu. Galima rasti labai panašios kokybės šveitiklių bene tris kartus pigiau.
Produktas geras, tik per brangus.

Dabar galvoju, ar traukti šią priemonę tarp prasčiausių? Jos rezultatas man patiko, padėjo atsipalaiduoti ir minkštinti odą, tačiau... visiškai nenorėjo tirpti vandenyje ir tai siaubingai mane erzino.
Vien dėl šios priežasties nekartočiau.

Kūnui II

Pagaliau subaigiau didžiulį priemonės kiekį. Vienintelis geras dalykas čia buvo itin greitas susigėrimas. Gerai, dar labai labai patiko pakuotė, bet... visa kita yra vienas didelis šnipštas. Drėkinimas trunka vos kelias valandas, ir gali per parą kokius keturis kartus teptis kremu, kad oda jaustųsi laiminga ir soti, o ir kvapas nebuvo toks malonus, kad itin mėgaučiuosi.
Nekartočiau.

6. SUDOCREAM kremas, 10 g
Subaigiau pakuotę rankoms. Nors kremas skirtas kūdikiams ir mažiems vaikams, tačiau mano vaikui šio kremo praktiškai nebereikia, tad realizuoti jo kiekį (kol dar nesugedo) ėmiausi aš. Dar liko pusę 60 g pakuotės indelio, bet jį baiginėsiu žiemos metu. Rankoms man visai patiko - nuramina odos sudirgimus ir padeda jas apsaugoti nuo nepalankių oro sąlygų. 
Savo laiku labai pasiteisinęs dalykas. Šiai dienai tiesiog sunaudosiu ir tiek, o rankoms geriau tinka riebesnis kremas. Šis geresnis jei rankų oda suskeldėjusi ar suirzusi.

Nors ir iš Lidl, bet labai smagus ir net labai neblogas aliejus masažams. Į odą jis nesusigeria akimirksniu, todėl masažuoti odą juo smagu ir malonu. O ir susigėręs galiausiai jai suteikia nepaprasto švelnumo.
Iš ties patiko, reikės pasižiūrėti ar jų dar yra Lidl parduotuvėse.

Labai vidutinis produktas... erzino ilgas susigėrimo laikas ir prastoka sudėtis, tačiau patiko kvapas ir odos švelnumas po šio produkto.
Nors nuomonė vidutinė, bet nemanau, kad kartočiau.

Visai neblogas dezodorantas, pilnai patenkinantis mano įprastus, kasdienius lūkesčius ir poreikius. Aktyvią dieną apsaugo apie pusdienį, gal kiek ilgiau, kas yra man visiškai pakankama. Atvėsus orams aš mažiau prakaituoju, tad apsauga rudenį dar geresnė. Aišku, su tokiu reikia palaukti, kol išdžius ant odos prieš rengiantis. Tačiau nei drabužių netepa, nei dėmių palieka.
Patiko, pakartočiau.

Plaukams

Suintrigavo. Kaip apsaugo nuo karščio išmatuoti negaliu, o po vieno mėginio bijau ir spėlioti. Tačiau suteikė plaukams paklusnumo, spindesio ir minkštumo.
Visai norėčiau įsigyti pilną pakuotę. Smalsu.

11. COLLISTAR Pure Actives Reconstructing Replumping Pack-Mask - plaukus atstatanti kaukė su keratinu ir hialurono rūgštimi, 10 ml
MĖGINYS
Visai nepakako vieno mėginio kažkokiai konkretesnei nuomonei susidaryti, nors paprastai iš mėginio jau daugmaž suvoki ko galima tikėtis. Vienintelis labiau apčiuopiamas efektas buvo jaučiama padidėjusi plaukų apimtis. Nežinau, manau nuomonei susidaryti reiktų tiesiog daugiau panaudoti, o šiai dienai net neįsivaizduoju, ar to norėčiau.

12. REGENE "Balsamo setificante" žvilgesio plaukams suteikiantis minkštinamasis balzamas, 150 ml
Truputis spindesio ir truputis švelnumo iš kaukės, kuri žada atkurti plaukus yra gerokai per mažai! Man tai vienas prasčiausių plaukų priežiūros gaminių, kokius esu naudojusi, tiesiog naudoti, kad tik naudoti, negaunant jokio poveikio nėra gerai.
Nepatiko, nekartosiu.

13-14. PHARMACERIS "H-Stimupurin" specialist hair growth stimulating - plaukų augimą skatinantis šampūnas ir kondicionierius, 8 ml + 10 ml
MĖGINYS
Gerai išplauna ir maloniai suglosto plaukus. Pagrindinė šios porelės funkcija turėtų būti plaukų augimo skatinimas, tačiau jo vienu kartu pajausti ar patirti manyčiau tiesiog neįmanoma.
Šiaip labai smalsu būtų įsigyti pilną dydį, tačiau kol kas dar vieno šampūno ir kondicionieriaus man nereikia. Na, šiuo metu.

15.-18. PARISIENNE plaukų losjonas "Placenta placo" su placentos ekstraktu ir pantenoliu, 4 x 10 ml
Šiaip šio losjono sunaudojau 5 ampules per šį mėnesį, tik nepamenu, kur padėjau dar vienos pakuotę. Chi-hi.. šiaip tai nėra svarbu, o ir pačios ampulės man visiškai nepatiko. Nejaučiau absoliučiai jokio poveikio, tad visiškai nerekomenduoju, nesąmonė.
Nekartosiu.

Maisto papildai ir vitaminai

19. VITABIOTICS NEUROZAN maisto papildas, 30 tabl.
Patys geriausi maisto papildai, kai sunku mąstyti, reikia dirbti protinį darbą, kai negali susikaupti ar reikia daug mokytis. Kadangi spalį pradėjau savo pagrindinį darbą, man reikėjo (ir vis dar reikia) itin daug mokytis ir itin daug sužinoti. Pamenu šituos studijuodama gerdavau prieš kiekvieną sesiją ir nepamenu, kuri sesija man būtų buvusi pernelyg sunki. Taip ir šiemet - iš ties padėjo lengviau priimti krūvą naujos ir sudėtingos informacijos, mechanikos žinių, šiek tiek elekronikos, IT, fintech žinių ir naujienų ir t.t. Buvo nepaprastai įdomus, ir nepasakyčiau, kad smegenims per sunkus mėnuo.
Būtinai kartosiu, kai vėl pasitaikys itin sunkaus protinio darbo reikalaujantis periodas.

Vienos tabletės:
Vitaminas C 80 mg (100% RMV)
Magnis 75 mg (20% RMV)

L-Argininas 40 mg (--)
Vitaminas E 36 mg (300% RMV)
Vitaminas B3 32 mg (200% RMV)
Vitaminas B1 25 mg (2273% RMV)
Cinkas 15 mg (150% RMV)

Fosfatidelserinas 15 mg (--)
Fosfatidilchlorinas 15 mg (--)
Pantoteno rūgštis 12 mg (200% RMV)
Gliutaminas 10 mg (--)
Koefermentas Q10 10 mg (--)

Vitaminas B6 8 mg (571% PVM)
Geležis 8 mg (57% RVM)
L-gliutationas 5 mg (--)
Vitaminas B2 3 mg (214% RVM)
Kartotenoidai 2 mg (--)
Manganas 2 mg (100% RVM)
Varis 1000 ug (100% RVM)
Folio rūgštis 400 ug (200% RMV)
Jodas 150 ug (100% RMV)
Selenas 110 ug (200% RMV)
Vitaminas B12 100 ug (4000% RMV)
Chromas 40 ug (100% RMV)

Vitaminas D3 20 ug (400% RMV)

Rankoms ir kojoms

20. MARGARITA skystas rankų muilas naikinantis kvapus su alavijų ekstraktu, 400 ml
Visai neblogas, iš tiesų panaikinantis beveik visus kvapus ir neturintis siaubingojo sausinamojo efekto rankų muilas. Švariai prausia, gerai putoja ir pakanka iš ties ilgam.
Kartočiau, tačiau iš visų Margaritos muilų, su vyšniomis man mylimiausias.

21. SIBERICA OBLEPIKHA "Nourishing" pėdų kremas su šaltalankių, šalavijų aliejais ir taukmedžio sviestu, 75 ml
Riebokas kremas, kuris nepaprastai maloniai kvepia tikrais šaltalankiais ir tiesiog nepriekaištingai gerai pamaitina pėdų odą.
Mielai pakartočiau.

22. MARION SPA rūgštinė šveičiamoji pėdų kaukė, pašalinanti suragėjusį odos sluoksnį, 2 x 20 ml
Labai įdomus reikalas, padedantis nulupti visą seną pėdų odą, tačiau tikrai nepadės pašalinti tokių bėdų, kaip sukietėję kulnai. Tiesiog - padės nusilupti visoms pėdoms ir kuriam laikui jos tampa švelnios ir glotnios it kūdikėlio... Įdomus produktas, man buvo smagu jį naudoti, tik didelės naudos įsisenijusioms pėdų bėdoms vargu ar bus.
Kartočiau.

23. MEDIMIX "Sandal" skaistinamasis ajurvedinis muilas su sandalo aliejumi, 75 g
Labai stipraus smilkalų kvapo muilas... Labai stipraus man, kuri nėra jautri kvapas ir net neįsivaizduoju, ar šį muilą galėtų naudoti kvapam jautrios - manyčiau, kad ne. Šiaip prausia džergiančiai švariai, tik nesutikčiau, kad tinka veido odai - pernelyg sausina.
Galbūt kartočiau, o galbūt ne - bet tik rankų odai.

Veidui II

24. COMODYNES Make-Up Remover Micellar Solution - makiažo valymo servetėlės su miceliniu vandeniu ir dedešvų ekstraktu normaliai odai, 20 vnt.
Pačios nerealiausios makiažo valymo servetėlės, kiek esu bandžiusi. Vis galvojau, kad drėgnos servėlės tiesiog ne man, tačiau pasirodo - nebuvau radusi iš ties gerai ir nepriekaištingai valančių makiažą, taip taip, net blakstienų tušą! Tobulos ir nėra brangios!
Nekantrauju kartoti!

25. TONYMOLY I'm Real avocado mask sheet "Nutrition" - lakštinė maitinamoji veido kaukė su avokadais, 1 lakštas
Gerai gaivinanti, lengvai pamaitinanti odą lakštinė kaukė, suteikianti odai lengvo, sveiko spindesio. Man ji visai patiko, tad mielai pakartočiau dar kartą.

26. JELLY PONG PONG "Coffee + Coconut" lūpų šveitiklis su kavos ir kokosų aromatu, 10 ml
Puikus šveitiklis, kuris maloniai kvepia, yra skanus, jei netyčia suvalgai kruopą kitą; ir puikiai atlieka lūpų šveitimo darbą. Tik labai abejoju, ar tikrai toks dalykas, kaip lūpų šveitiklis, privalo būti toks brangus? Abejoju...
Nekartočiau, vien dėl kainos.

27. SCHAEBENS Schoko Maske elastingumo suteikianti šokoladinė veido kaukė su kakavos sviestu, kokosų aliejumi ir nenugriebto pieno milteliais, 15 ml
Labai maloniai kvepianti kaukė sugražina mane į vaikystės prisiminimus, tačiau jos poveikis yra visiškas nulis, iš ties! Tačiau kažkodėl ant šios kaukės visai nepykstu, kaip ant paikos mažos mergaitės- kur čia pyksi, tiesiog neveikia ir tiek.
Nekartočiau - yra daug geresnių kaukių net ir nebrangių kaukių kategorijoje.

Veidui II

28. L'OREAL "Smooth Sugars" veido ir lūpų šveitiklis "Nourish" maitinamasis su kakavos sviestu, 50 ml
Labai patiko ir labai patiks toms, kurių oda linkusi sausėti ir trokšta maitinimo. Šveitiklis iš ties pamaitina viršutinius odos sluoksnius ir labai švelniai šalina suragėjusią odą. Tik lūpoms man nelabai patiko.
Mielai pakartočiau.

29. INSTA NATURAL "Retinol Serum" veido serumas su vitaminu C, hialurono rūgštimi, niacinamidu ir koefermentu Q10 nuo odos senėjimo, 30 ml
Labai minimalaus poveikio serumas, kuris vos vos lygesnė, vos vos švelnesnė, vos vos šviesesnė... Poveikis nuviliantis ir per silpnas. Dabar galvoju, kad per gerai jį įvertinau apžvalgų metu - produktas su didžiuliu populiarumu ir keliantis didelius lūkesčius, tačiau su efektu odai dar reiktų labai pasistengti.
Nekartočiau, nuvylė.

30.-31. MIXA "Hyalurogel" veido kremai su glicerinu ir hialurono rūgštimi : "Rich" kremas su 10% glicerino ir "Night" naktinis 7% glicerino, po 50 ml
Abu kremai man labai patiko ir puikiai, intensyviai drėkino odą. Baigusi abu kremus galiu dar paminėti, kad man naktinis kremas pasirodė kiek stipresnio poveikio ir geresnis.
Todėl pastarąjį mielai pakartočiau. Nors ir dieninį kartočiau.

Grožio smulkmenos

32. BELLA Cotton "Wiping & Cleaning" dvigubi vatos diskeliai, 120 vnt.
Šitie patys mylimiausi ir nuolat kartojami. Visgi, pastaruoju metu imu galvoti, kad visai norėčiau pereiti nuo tokių vienkartinių ant daugkartinio naudojimo. Mūsų gamta ir taip teršiama didžiuliais kiekiais įvairių rūšių šiukšlių, kurios kažkodėl atsiduria vandenynuose, miškuose ir praguli ten ilgus metus... Jei kiekvienas mūsų priimtų sprendimus nesinaudoti vienkartiniais įrankiais ir puodeliais, gerti vandenį iš daugkartinių gertuvių, rinktis medinius dantų šepetėlius (iki to pat niekaip neprieinu) ir t.t. pasaulis taptų švaresnis. Nereikia gyventi kaip mūsų proseneliai ir visiškai vengti civilizacijos, tačiau keli maži žingsniai mums duotų didžiulės naudos gamtai! Va su tokiomis mintimis ir priėjau noro naudoti daugkartinius vatos padelius, tik reikia kažkaip surasti tam laiko ir juos pasisiūti.
Konkrečiai šitų diskelių kokybė gera, mielai juos kartoju.

33. VADEMECUM My Little dantų pasta su švelniu braškių skoniu 0-6 metų vaikams, 50 ml
Visiškai nepatikusi dantų pasta nei man, nei mano vaikui. Blogiausia tai, kad ji nieko nevalo ir yra tiesiog per sausa, kad lengvai ir maloniai išvalyti pieninius dantukus.
Nekartosim.

34. GILLETTE Venus skustuvo keičiama galvutė "Comfort Glide"
Pasirodo, kad nuolat depiliuoti savo kūno odos šildomu vašku aš negaliu - po kelių kartų mano oda intensyviau sujautrėja, ją išberia ir plaukeliai ima norėti labiau įaugti. Todėl skutimas man vis dar yra numeris vienas būdas, kuris niekad nenuvilia.
Kartosiu.

35. CIEN drėgnos servetėlės "Melon", 15 vnt.
Visiškai paprastos drėgnos servetėlės, kurias naudoju rankoms valyti arba prie kosmetinio staliuko, smulkiems pavalymams, bet jokiu būdu ne veido odai, nes ją tiesiog erzina. Nelabai mane žavi šių servetėlių kvapas, tačiau tokioms smulkmenoms naudoju ir pernelyg nesiskundžiu.
Kartosiu, tikriausiai.

Dekoratyvinė kosmetika

Visai fainas makiažo pagindas, padėjęs išlyginti odos spalvą ir pamaskuoti odos netobulumus. Nesuprantu tik kodėl man jis taip greit baigėsi, ar tik dėl to, kad naudojau jį kasdien darbui? Ar pora mėnesių yra trumpai, o gal tiesiog atpratau nuo to, kaip greitai dekoratyvinė kosmetika gali baigtis, jei ją naudoji kasdien.
Patiko, pakartočiau.

37. ESSENCE Instant Volume Boost Mascara Smudge-proof & waterproof - apimties suteikiantis, vandeniui atsparus blakstienų tušas, 14 ml
Daug košės kabinantis šepetėlis, tačiau blakstienos su juo atrodo iš tiesų efektingai: didelės, ilgos ir tankios blakstienos su minimaliu blakstienų lipinimu. Deja,vandeniui nėra toks atsparus, kai giriasi, tačiau vistiek labai patiko.
Kartočiau.

38. ESSENCE "All About Matt!" intensyvaus dengimo kreminis maskuoklis "10 matt beige", 12 ml
Visai neblogai maskuoja spalvinius pakitimus, lengva konsistencija mažina sukritimo į paakius tikimybę. Tačiau... deja, man nepakanka tik šio maskuoklio paslėpti tamsius paakius, norisi, kad tokio tipo produktai gebėtų gerai maskuoti, tačiau ne šitas.
Neblogas, bet ne geriausias, kokį esu naudojusi.

39. GOLDEN ROSE Cat's Eyes matinis, ilgai išliekantis, vandeniu atsparus akių pravedimas "Intense Black", 6 ml
Nors nesu pravedimų mylėtoja, tačiau šitas tiesiog labai geras akių kontūras, ir turiu pastebėti, už itin mažą kainą. Ir plunksnelė lengvai valdoma, ir itin patvari formulė. Gaila, kad likučius reikia išmesti - paprasčiausiai sugedo, tačiau mielai pakartočiau.

40.-43. AVON "Luxe" Silken makiažo pagrindas su SPF 20: "Medium Bisque" "Nude Bodice"; "Beige Linen"
MĖGINYS
Lengvos konsistencijos matinio efekto makiažo pagrindas, kuris deja deja, šiek tiek sukrenta į mano odos raukšleles ir didesnius nelygumus (o pastarųjų, kadangi jau nebesu n-iolikos, yra). Šiaip nei geras, nei labai prastas - galbūt labiau tiks ir patiks normaliai ir mišriai veido odai, nei į sausumą linkusiems odos tipams.
Nemanau, nesužavėjo.
--------------------------------------------
Viskas, tokie buvo mano šio mėnesio baigti produktai, kurie paliko mano vonios lentynas ir kosmetikos stalčius. Lapkritis bus ilgas ir įdomus mėnuo - jau greit ruošimės Kalėdoms ir imsime gyventi šviečiančių lempučių ir artėjančių švenčių gyvenimo ritmu. O kol kas - ramaus, jaukaus ir prasmingo tyliojo, niūriojo lapkričio.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai

  1. Dėl daugkartinių vatos padelių - pabandykit mikropluošto šluostę. Veni vidi buvo apžvalga. Aš iš kiniečių pigią pirkau už porą eurų, tai vien vandeniu nenuvalo visko, bet su miceliniu vandeniu labai patogu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm... turiu aš tą "šluostę" bet ne tas pats... Nelabai su ja toniką patepsi ant veido, ar su makiažo valikliais padirbėsi...

      Panaikinti

Rašyti komentarą