AR PASITEISINO? Apsauginiai nagų segtukai, skirti apsaugoti manikiūrą, kol lakas dar neišdžiūvęs, Ar tikrai jau dabar galime daryti viską, vos tik nusilakuojame nagus?

Tobulas manikiūras? Toks įmanomas tik kantrybės ir kruopštumo dėka. Norint, kad manikiūras puikiai atrodytų mes atsakingai susitvarkome nagučius, atstumdome odeles, kruopščiai dengiame nagų laką ir tuomet sutelkę paskutinius kantrybės likučius, laukiame, kol priemonė visiškai išdžius ant nago... Paviršius išdžiūva greitai, o va gilesniems sluoksniams reikia laiko. Laukiame... ir staiga bump, kažkur atsitrenkėme, prisilietėme ir visas manikiūras sugadingas! Jei lakuojate pačios - reikia nuvalyti nagą, o kol valotės, garantuotai acetonu sugadinsite ir likusius nagus - reiškia, jog manikiūrą vėl reiks pradėti iš naujo! Kad taip nenutiktų, išradingieji kinai siūlo nagų segtukus, apsaugančius manikiūrą! Užsisegi - ir gali daryti viską, ką tik nori? Skamba nerealiai, todėl negalėjau nepatikrinti - gal tai unikalus prietaisas, kuris ženkliai palengvins mano gyvenimą?

"Viską suprasti toli gražu nereiškia viską atleisti."
E. Kostneris


Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?
Aš esu nagų lakų, lakavimo ir visko, kas susiję su nagais maniakė - man patinka juos lakuotis, patinka dėvėti vis naujas ir vis kitokias spalvas, nesunku dailiai nusilakuoti, tačiau visuomet turiu problemą, ir pritrūksta kantrybės arba laiko išlaukti kol visiškai išdžius ant nago. Tai vaikui kažko prireikia, tai kažką skubiai paduoti, paimti, padėti reikia ir žiūrėk, jau susigadinau viršutinį sluoksnį. O tuomet belieka valyti nagus ir pradėti viską iš naujo, arba bandyti pataisyti su skaidriu viršutiniu nagų laku. Tačiau ne visad tuo laku išeina gražiai sutvarkyti...
Todėl kai pamačiau, jog yra segtukai, kurie apsaugo neišdžiuvusį nagų laką, o tu gali keliauti daryti, ką tik nori, kol nagai dar drėgni, neabejotinai norėjau išbandyti. Kas nenori džiūvant nagų lakui turėti galimybę užsiimti kitomis veiklomis?
Nagų segtukus pirkau ebay (pirkau iš šito pardavėjo, bet kadangi jis nebeturi, įmetu bendrą nuorodą), mokėjau $1.52 US. Šitą rinkinį pirkau jau seniau, dabar mačiau yra baltų, lyg ir patobulintų, bet kažkodėl norisi abejoti, ar nors kiek įmanoma tobulinti jų kokybę?



Apie nagų segtukų rinkinuką.
Nagų segtukų rinkinys mane pasiekė kartoninėje dėžutėje, pilnoje hieroglifų, kurių aš nesuprantu, tačiau iš esmės principas aiškus. Tad segtukai buvo sumesti į dėžutę, be jokios tvarkos. Patys segtukai rožinio plastiko ir labai primena plaukų segtukus, tik prie jo dar pridėtas apsauginis šydas nagams, kurį galima atversti į viršų ir nulenkti ant nago.


Naudojimas elementarus - segam segtuką ant piršto sąnario, atlenkiam apsauginį šydą į viršų, nusilakuojam nagus, užlenkiam apsaugą ir keliaujam dirbti savo darbų - segtukas turėtų apsaugoti nago paviršių nuo užsigavimo, netyčinio užkliuvimo, manikiūro sugadinimo ir panašių nagų nelaimių. Na man tai skamba nerealiai gerai. O kaip yra iš tiesų?


Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?
Nagų rinkinuką naudojau apie pusantrų metų, tačiau na nuolatos, nes man jis neveikia taip, kaip aš norėčiau. Pasižiūrim kodėl:
- apsauginis šydas sukurtas taip, kad jį galėtume atlenkti ir nulenkti ant nago, tačiau problema yra ta, jog segtuko ir šydo sujungimo vieta sukasi visomis kryptimis ir neturi tvirtumo, todėl nors truputį prilietus segtuką, šydas priliečia nago paviršių ir sugadina manikiūrą, - lygiai taip pat, o kartais net daugiau, negu be jokių segtukų;
- mano pirštų galiukai, tad ir nagai yra riesti į viršų (ištiesus delną mano ranka nėra tiesi - galiukai ženkliai viršuje), be to pirštų galiukai žiūri tai į vieną, tai į kitą pusę, todėl uždėti segtuką taip, kad jis veiktų yra sudėtinga, o jei ir pavyksta, tuomet jis trukdo kitiems nagams ir rezultate aš vėl sugadinu manikiūrą;
- segtukai nesuteikia jokios laisvės daryti tai, ką nori - nors apsaugo nuo sąlyčio su paviršiais, bet lieka sąlytis su plastiku. Galbūt laisvos tik pirštų pagalvėlės, bet jomis mes naudojamės net ir tuomet, kai neturime segtukų, tiesa? Tai koks šitų segtukų tikslas?


Galutinis vertinimas.
Segtukai tikrai apsaugo nuo sąlyčio su išorės daiktais ir paviršiais, tačiau visiškai neapsaugo nuo sąlyčio su plastikiniu segtuku. Jie nepatogūs ir neprisiderina prie nago formos, neturi tvirtumo ir nėra pajėgūs suteikti laisvės daryti tai, ką norisi. Tad iš esmės - labai niekinis ir labai abejotinas dalykas, kurio jums tikrai nereikia. Nors ir kainuoja juokingai mažai, tačiau nevertas bandymų. Belieka pasikliauti senu geru 'kantriai palauk, kol tavo nagas išdžius' metodu, veikiančiu visu 100%!


P.S. kaip ir visuomet, viską, ko neketinu naudoti, galiu pasiūlyti jums. Nors nerekomenduoju, bet galbūt norėjote labai išbandyti? Arba nepasitikite mano žodžiu? Galiu visus šiuos segtukus padovanoti jums. Žinau, kad tas dovanojimas labai kritiškas - neva atsikratau šiukšlėmis, bet maža ką, palauksiu savaitę, prieš metant lauk. 😉




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai