Keliaujant. Vasaros atostogų kosmetinė savaitei!

Aš labai ilgai galvojau, ar verta, ar neverta rašyti jums apie savo kosmetikos krepšelį, skirtą savaitės atostogoms. Galiausiai šiuo metu esu situacijoje, kai arba rašau - arba metu nuotraukas lauk. Nusprendžiau prisėsti ir parašyti, o kitais metais, jei bus įdomu, rašysiu iš karto po atostogų, nelaukdama tokio ilgo laiko tarpo, pažadu! 😉


Tad šiemet mano atostogos buvo gamtoje, stovykloje prie Platelių ežero. Kažkaip vėl neprisiruošiau laiku parašyti apie savo atostogas. Galbūt kaip nors susikaupsiu įrašui artimiausiu laiku, jei dar aktualu, nors abejoju - nuotraukų padariau per mažai, jų kokybė nėra pati geriausia, tai gal kitais metais? Net neįsivaizduoju, kaip geriau pasielgti, tad dar pagalvosiu. O kol kas, noriu parodyti, kokias kosmetikos priemones pasiėmiau su savimi ir kas pasiteisino ir buvo verta krauti į kosmetinę, o kas visgi - ne.


Čia mano trys kosmetinės: didžiausia skirta kūno, plaukų ir veido priežiūrai, skaidri - makiažo šepetėliams, o su bitėmis - dekoratyvinei kosmetikai. Dar be šitų trijų buvau sukrovusi kosmetikos krepšelį su vaistais, krūva pleistrų, antiseptinio skysčio, purškalais nuo odų ir priemone po jų įkandimų, žodžiu viską, ko gali prireikti sunegalavus. Ir dar vieną kosmetine dalinosi mano vaikas ir vyras - ten sukroviau vyrų priemones su specialiais šampūnais (kiekvienas mūsų šeimos narys turi atskirą - labai skiriasi visų mūsų plaukai, todėl deja, viena priemone dalintis negalime), be to vaikiškas prausiklis, vyro barzdos priemonės visokios ir pan. Iš tiesų, prašiau vyro susidėti pačiam, tačiau spėkit, ar susidėjo - teko išvakarėse surinkti visus daiktus. Iš tiesų, nei vaiko, nei vyro daiktų nerodysiu ir sudėtų vaistų irgi nefotografavau. Noriu parodyti tik tai, ką pasiėmiau pati.


Kūno priežiūrai pasiėmiau pačią mylimiausią vasaros priemonė pašalinti odos nešvarumams - Cien putojantį kūno prausiklį, kurio kvapas galėtų būti malonesnis, tačiau man patiko, kaip greitai su jomis galima nusiprausti, o ir papildomų kempinių nereikia. Kūnui drėkinti ir maitinti prigriebiau Dove kūno losjoną su kokosais. Nelabai man jis patiko, nelabai jį mėgau, tačiau paėmiau, kaip universalią priemonę kūnui, kojoms bei rankoms pasitepti. Kažkodėl po Platelių vandens nuolat niežėjo oda, tad šitas pasitarnavo ne tik man, bet ir stovyklaujantiems giminaičiams, niekas kremo nebuvo pasiėmę. Tik, tiek, kad vasaros metui mano purškiamas Balea kūno losjonas dėl konsistencijos lengvumo, būtų tikęs ir patikęs gerokai labiau.

Kadangi stovyklavimas prie ežero reiškia daug laiko saulėkaitoje ir gryname ore, manau tiesiog nebuvo įmanoma apsieiti be saulės kosmetikos. Pirmąsias dienas, siekdama įdegti naudojau Avon purškiamą, įdegį skatinantį produktą, o vėliau, susirūpinusi dėl apsaugos faktoriaus ėmiau ir su mažyliu tepiausi Margaritos losjoną nuo saulės. Abi priemonės veikia gerai ir labai patiko - nė vienas nenudegėme, jautėmės puikiai, nors saulutėje praleidome palyginus daug laiko.


Plaukams plauti prigriebiau tuo metu namuose naudotą Natura Siberica šampūną ir jo porelę - kondicionierių. Tačiau buvau visiškai kvailiukė ir nepagalvojau apie persipylimą į mažesnes pakuotes. Nors mašinoje vietos neskaičiavome, tačiau būtų buvę geokai patogiau ir protingiau tiesiog vežtis mažesnes pakuote. O ir priemones, deja nėra mano mėgstamiausios. Nors pripažinsiu, prie ežero mažai rūpinausi, kaip atrodo mano plaukai. 

Na, o tuo metu, kai deginausi, ar tiesioginėje saulėje praleisdavau daugiau laiko, naudojau Cien purškiklį, skirtą apsaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių. Iki šiol nežinau, kiek gerai priemonė apsaugo ar tikrai veikia? Ar iš viso yra veiksminga, bet norisi tikėti - po vasaros mano plaukai nėra labai stipriai nualinti, todėl kol kas tikiu, kad galbūt pagelbėjo?


Veido priežiūrai rinkausi tik tas priemones, kurios man yra būtiniausios. Nepaisant to, kad buvau nusprendusi prie ežero nesidažyti, nebent pasitaikys proga kažkur išvažiuoti, vistiek pasiėmiau mėgstamą Douglas putojantį veido ir akių prausiklį. Norisi žinoti, kad mano veido oda visuomet yra tobulai švari, kiekvieną rytą ir vakarą. O va, jei darausi makiažą, jo nuvalymui turėjo padėti Avril micelinis vanduo, kuris kasdien, su kiekvienu naudojimu, man vis mažiau ir mažiau patinka: sunkokai valo ir griaužia akis. Nevertas dėmesio - manau verčia jau būčiau pasiėmusi patikimą Margarita dvifazį akių makiažo valiklį

Kraudama produktus į kosmetinę nusprendžiau, jog toniko man neprireiks, apsikrausiu papildomai, todėl veido priežiūrai dar įsidėjau Annayake paakių kremą, kurį tiesiog dievinu, bei Avon veido kremą, kurį tikrai turėjau persidėti į nors truputį mažesnę pakuotę (visiškai negalvojau apie vietos taupymą, o gal visai nebeturėjau laiko?).


Ir paskutiniai daiktai mano didžiojoje kosmetinėje buvo kelios smulkmenos: žirklutės nagams (pincetas buvo vaistinėlėje), lazdelė odelėms atstumdyti, dildė. Bei vasaros būtiniausi - mano Avon "Summer White" tualetinis vanduo, be kurio vasara - ne vasara ir Burt's Bees lūpų balzamas, be kurio negaliu išgyventi nė vienos dienos.


Aš nė nenutuokiau, ar turėsiu nors kokią nors galimybę pasidažyti ir kur nors pabėgti per tą savaitę prie ežero - pernai jokių dekoratyvinės kosmetikos priemonių nesiėmiau, tačiau šiemet minimaliai labai norėjau įsimesti, dėl viso pikto. Viršuje makiažo šepetėliai, kuriuos susirinkau: iš esmės daug akių makiažo šepetėlių, daug šepetėlių išklaidymui, keli antakiams, sausam kontūravimui ir pudrai. O va makiažo pagrindo kempinėlės neėmiau - tuo metu bandžiau Silisponge ir man ji nepatiko - jau geriau greitai pasidengsiu pirštais, nei vargsiu, bandydama per kuo trumpesnį laiką padengti makiažą maksimaliomis pastangomis.


Veido makiažui įsimečiau pamėgtą Holika Holika Petit BB kremą, kuris turi ir apsaugą nuo saulės bei yra idealus naudoti ištisus metus. Jau rašiau apie jį platesnę apžvalgą, tačiau tuo metu dar nebuvau pastebėjusi, kad fotografuojant jis keistai atspindi šviesą ir nuotraukose veidas atrodo baltas. Kaip makiažo bazę pasiėmiau Milani, tačiau pastebiu, kad man ji labiau primena ir labiau tinka ne pagal paskirtį, o tiesiog kaip priemonė ant dieninio drėkinamojo kremo, tam pastaruoju metu ją ir naudoju. Na, ir galiausiai veidui užfiksuoti įsimetu Paese pudrą, o sausam kontūravimui - Essence Luminous Matt bronzatą.


Blakstienoms pasirinkau Essence Volume stylist tušą, kuris labai gerai padažo bei yra pakankamai atsparus. Nepaminėjau ir maskuoklio paakiams (essence camouflage) bei priemonių antakiams iš Amway. Ilgai svarsčiau dėl lūpų dažų - paprastai mėgstu jas paryškinti, tačiau kai tu nežinai, ar iš viso pasidažysi, pasiėmiau tik lūpų blizgesį ir balzamą viename iš Catrice, kuris lūpas paverčia labai dailias ir patogiai jaučiasi. O lūpų dažus? Na, vietoj jų nusprendžiau geriau pasiimti akių šešėlių.


Ilgokai rinkausi tarp šitų Essence My must haves ir Sleek paletės, tačiau Sleek yra palyginus minkšta, todėl pabijojau sugadinti ar sudaužyti. Todėl pasiėmiau iš Essence, tiek kad galėjau drąsiai negalvoti apie jokius šešėlius, mat nė karto jais nepasidažiau...


Ir galiausiai nagams - Catrice Gelinį efektą suteikiantis bazinis nagų lakas bei porą atspalvių. Apsispręsti dėl spalvų buvo gana sunku, tačiau nutariau, jog žalias iš Essence Beach Cruisers ir ryškiai rožinis iš Miss Selene bus geras ir pakankamas pasirinkimas visoms nuotaikoms. Pasiimti tai pasiėmiau, tačiau nagų lako valiklį palikau namie. Todėl važiavau į parduotuvę įsigyti valiklio ir tik tada galėjau susitvarkyti manikiūrą.


Ir viskas, tik rašydama įrašą pastebiu, kad fotografijose neužfiksuotas Douglas dezodorantas, šukos ir visa burnos higiena. Tačiau palyginu smulkmenos - visas kosmetinės turinys matosi pakankamai gerai. Iš tiesų, būdama atostogose, dažiausi vos porą kartų ir abu kartai apsiribojo tušu! Tad kam vežiausi tiek kosmetikos, net neįsivaizduoju. Ir manau sekantiems metams reiktų susipilti viską į mažesnes pakuotes - koks tikslas tampyti tokio dydžio produktų buteliukus? Gyveni žmogus ir mokaisi - kitais metais taip ir padarysiu. O kol kas - labai dėkoju, kad skaitote, tikiuosi, kad šitas įrašas buvo laiku ir vietoje. Būčiau dėkinga, jei pakomentuotumėte, ar norėtumėte mano atostogų įspūdžių, po tiek laiko. Nors atsiminimai nebėra švieži, tačiau vis dar puikiai pamenu ir vis dar nepaprastai džiaugiuosi. Tad čia atsisveikinsiu,




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosemtinė

Komentarai