ELGON "Deliwash" anti-residue wash deep cleansing - giliai valantis plaukų šampūnas

Tikriausiai kiekviena, kiek daugiau besidominti grožiu ir plaukų priežiūra, puikiai žino, jog retkarčiais reikėtų giliai išvalyti plaukus ir galvos odą. Jei nežinote, skubu priminti: kasdien naudojame daugybę produktų plaukams - šampūnai, kondicionieriai, kaukės, aliejukas, serumai, gydomosios priemonės, dažymai, cheminiai šukavimai, plaukų putos, lakas, sausas šampūnas... sąrašas iki begalybės. Atrodo visų tų priemonių likučius išplauname šampūnu? Ne! Sakote, o jei labai kruopščiai skalausiu ir atidžiai plausiu? Ne, vistiek ne - cheminių likučių ant plaukų lieka, jie apsivelia aplink plauką, jį apsunkina; dalelės nusėsta ant galvos odos, kemša svogūnėlius, neleidžia kvėpuoti odai, ko pasekoje ir plaukai silpnesni auga, ir augimas vangesnis, galiausiai ir plaukų smukimas gali būtį užsikimšusios galvos odos pasėkmė. Todėl retkarčiais reiktų giliai išvalyti plaukus ir galvos odą.

Tam tikslui dar praeitais metais nusipirkau Elgon giliai valantį šampūną, naudodavau jį 1-2 kartus per mėnesį, gal tik vasarą kiek mažiau. Atrodo išbandžiau ir ištestavau kaip tik įmanoma, todėl manau metas nuomonei.

Širdies džiaugsmas - sėkmės variklis, bet ar tikrai esi laimingas? Kitus apgauti lengva, bet savęs - nepavyks. Šiandien paieškok būdų, kaip pasijusti laimingam, mėgaukis tuo jausmu. Sulauksi daugiau gėrio.



Produktas: ELGON "Deliwash" anti-residue wash deep cleansing - giliai valantis plaukų šampūnas
Gamintojas: "Pidielle" S.p.A.. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, pašalinti cheminių plaukų priemonių likučius
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: suteikia plaukams lengvumo
Labiausiai nepatiko: nesuteikia galvos odai gilaus valymo
Tūris: 250 ml
Kaina*: 13,18 EUR
Kur galima įsigyti: eurovaistinė, camelia vaistinė
Įvertinimas: 2/5

Ką žada gamintojas: Šampūnas giliai valo visus plaukų priežiūros priemonių cheminius likučius, kurie susikaupia po dažymo ir kt. procedūrų. Naujoviška formulė - be parabenų, sulfatų, druskos, sintetinių dažiklių - užtikrina drėgmę, švelnumą ir suteikia maksimalią apsaugą plaukams netgi po dažno plovimo. Tinka dažytiems plaukams.
Naudojimas: paskirstyti reikiamą kiekį ant drėgnų plaukų, pamasažuoti ir nuplauti.


Labai ilga, siauroka šampūno pakuotė pagaminta iš pilko plastiko su juodu plastikiniu dangteliu. Man labai patinka itin švelnaus, tarsi silikoninės pakuotės plastiko efektas - toks smagus laikyti rankose. Dizainas gana paprastas, tačiau pati neįsivaizduoju kodėl kiekvieną kartą, apsilankiusi vaistinėje, atkreipiu dėmesį į Elgon produktus? Galbūt dėl pakuotės formos ar bendro visumos dizaino? 

Šampūno dozavimo anga atsiveria plonu plokščiu dangteliu. Nei labai nepatogu - didelių nusiskundimų nesukelia, bet nėra ir nepaprastai patogu, kai šlapiomis rankomis bandai surasti atidarymo įpjovą/ rantelį.

Kvapas. Šampūno sudėtyje matome kvapniųjų ingredientų, todėl reiktų tikėtis ir kvapnios priemonės. Kvapas tikrai yra, tačiau nieko labai konkretaus gaiviai sunkus, kosmetinių priemonių kvapas (ne, nėra pernelyg sunkus, bet tikrai ne gėlyčių lengvumo).

Konsistencija. Beveik baltos spalvos, kreminė, tačiau vidutiniškai skysta, labai primena tradicinius, įprastus šampūnus.


Sudėtis: Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Myristoyl Glutamate, Cocamide DEA, Glycerin, Shea Butteramidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Citric Acid, Decyl Glucoside, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Propylene Glycol, Panthenol, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Lauryl Glucoside, Styrene/ Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Polyquaternium-7, Sodium Hydroxide, Limonene, Tetrasodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hexylene Glycol, Sodium Citrate, Sorbic Acid, Benzoic Acid, BHT, Methylisothiazolinone.

Be parabenų, silikono, sulfatų, druskos, sintetinių dažiklių.


Poveikis. Kaip jau minėjau įžangoje, šampūną stengiausi naudoti 1-2 kartus į mėnesį, mat pastebėjau, kad jis šiek tiek blukina plaukų spalvą. Ne labai intensyviai, tačiau blukinimas yra pastebimas. Kadangi matau, kaip keičiasi mano plaukų spalva po šampūno, tai leidžia tikėti, kad jis tikrai pašalina plauko nešvarumus ir plaukų priežiūros priemonių likučius. Po plovimo plaukai tampa lengvesni - ne, ore neskraido, ir neišpučia plaukų, kaip apimties suteikiančios priemonės. Jie kitaip lengvesni, tą jausmą prilyginčiau... teko kada kasti bulves ar darbuotis su žeme? Po to grįžti ne tiek purvinas, kiek apsunkusiu kūnu, tarsi kažkas būtų ant odos. Ir nusiprausus taip palengvėja. Tai šitas šampūnas plaukams suteikia būtent tokį efektą. Lengvučiai, lengvučiai, tarsi išsivadavę nuo mėnesiais ant plaukų krautos chemijos... Vadinasi plaukus tikrai valo ir poveikis aiškiai jaučiamas.

Spėju, kad dabar grįžote pasižiūrėti mano įvertinimo ir nesuprantate, kodėl skyriau tiek mažai? Tuoj paaiškinsiu. Giliai valantys šampūnai turėtų giliai valyti ne tik plaukus, bet ir galvos odą, tiesa? Aš pirkdama šią priemonę to tikėjausi ir neplanavau galvos odai pirkti atskiros giliai valančios priemonės. Tačiau ne taip senai dariausi plaukų ir galvos odos tyrimus, ir pamačiau, kad galvos oda šiek tiek pasikimšusi, nors produktų naudoju ne tiek ir daug! Iš tiesų, įsigilinusi į galvos odos pojūčius jaučiu sausumą, ir jaučiu šiokį tokį niežėjimą, vadinasi jai tikrai reikia pagalbos! Nuo pat to tyrimo, kas kartą plaukus ploviau šituo šampūnu ir jau tikriausiai turėjau jausti šiokį tokį pagerėjimą? kaip manote? Tačiau jo nėra - galvos oda vis dar jaučiasi niežtinti ir nemaloniai sausa - iki pleiskanų tik pora žingsnių? Todėl man labai gaila, kad šitas šampūnas, nors ir veikia plaukus, tačiau nepateisina mano lūkesčių galvos odos valymo atžvilgiu. Sunaudosiu kaip paprasčiausią šampūną, o gilesniam valymui jau turiu nusipirkusi kitą produktą - reikia susikaupti ir normaliai išsivalyti galvos odą. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai