NATURA SIBERICA "Rhodiola Rosea & Wild Beeswax" šampūnas ir kondicionierius dažytiems ir pažeistiems plaukams

Metas šiek tiek pakalbėti apie plaukučius. Vakar juos pirmą kartą normaliai dažiausi namuose ir gavosi biški nesąmonė. Pakalbėjau su kirpėja, parodžiau rezultatus (rodžiau ir jums savo Instagram) ir ji tik dar kartą patvirtino, kad mano plaukas pakankamai įmoringas ir sudėtingas dažyti - tonuoti šaknis reikia viena, galus kita spalva, pačius galiukus su stipresniu oksidantu... Žodžiu, nežinau ar sugebėsiu nuolat dažytis namuose? Mano plaukų spalva ir šiaip įnoringa, esu pilka, tačiau turiu šiltų vario ir raudonos atspalvių plaukuose (natūraliai), tokius pat plaukus matau ir pas savo sūnų... Tad išimti tuos raudonus atspalvius yra reikalų... Žodžiu, privargau aš su savo plaukais... Tačiau šiandien kalbu ne apie plaukų dažymą, o apie priemones dažytiems ir pažeistiems plaukams. Nemenkos šampūno ir kondicionieriaus pakuotės iš Natura Siberica, skirtos specialiai dažytiems ir pažeistiems plaukams.  

Gali sąmoningai rinktis, kokius vaizdinius regėsi mintyse, ir kurti savo tikrovę. Kokie vaizdiniai iškyla? Inventorizuok ir išmesk tuos, kurie nedera su tavo siekiniais.


Produktas: NATURA SIBERICA "Rhodiola Rosea & Wild Beeswax" šampūnas ir kondicionierius dažytiems ir pažeistiems plaukams
Gamintojas: "EuroBio Lab" OU. Pagaminta Estijoje
Paskirtis: apsaugoti plaukų spalvą, drėkinti plaukus, raminti galvos odą, suteikti minkštumo ir žvilgesio
Tinkamas tipas: dažytiems ir pažeistiems plaukams
Labiausiai patiko: gana natūralios, tad saugesnės sudėtys
Labiausiai nepatiko: priemonių poveikis mano plaukams per silpnas
Tūris: kiekvienas po 400 ml
Kaina*: kiekvienas po 7,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Elevita, pigu.lt, Maxima
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: 
Šampūnas: Šampūnas pagamintas Sibiro pušies aliejaus pagrindu, išsaugo ryškią plaukų spalvą, efektyviai drėkina bei valo plaukus. Sudėtyje esantis Sibiro pušies aliejus ramina ir drėkina plaukus. Laukinių bičių vaškas minkština plaukus, suteikia natūralų žvilgesį. Sertifikuota ICEA.
Naudojimas: paskirstykite šampūną ant drėgnų plaukų, įmasažuokite į plaukus, nuskalaukite. Jei reikia, pakartokite. Po procedūros rekomenduojame naudoti kondicionierių pažeistiems ir dažytiems plaukams.

Kondicionierius: Kondicionierius pagamintas Sibiro pušies aliejaus pagrindu, išsaugo ryškią plaukų spalvą, efektyviai drėkina bei plauna plaukus. Sudėtyje esantis Sibiro pušies aliejus ramina ir drėkina plaukus. Laukinių bičių vaškas minkština plaukus, suteikia natūralų žvilgesį. Sudėtyje nėra parabenų, SLS, PEG, mineralinio aliejaus, silikonų, gyvūlinės kilmės ingredientų.
Naudojimas: paskirstykite kondicionierių ant drėgnų plaukų, įmasažuokite į plaukus, palaikykite 2-5 min ir išskalaukite.


Didelės šampūno ir kondicionieriaus pakuotės po 400 ml produkto, plastikinės, su užsuktu kamšteliu ir atkemšamu viršumi. Augaliniu dizainu puošti buteliukai skirtingų spalvų kas labai džiugina - rimtai, mažiausiai ko noriu duše skaityti buteliukų etiketes, bandydama suprasti, kuri priemonė yra kuri.

Kvapas tiek šampūno tiek kondicionieriaus skiriasi. Man asmeniškai kondicionieriaus kvapas malonesnis ir stipresnis. Tačiau abi priemonės turi labai panašų augalinį kvapą, gal ne patį maloniausią, tačiau pakankamai malonų ir neerzinantį uoslės.

Konsistencija. Šampūnas gelsvos spalvos ir toks skystas, nu vos ne vandenukas. Tuo tarpu kondicionierius normalaus tirštumo, baltas.


Sudėtis: 
Šampūnas: Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Pineamidopropyl Betaine(PS), Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine(HR), Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Rhodiola Rosea Root Extract(WH), Cetraria Nivalis Extract(WH), Diplazium Sibiricum Extract(WH), Crepis Sibirica Extract(WH), Hydrolyzed Wheat Protein, Aralia Mandshurica Root Extract, Malva Sylvestris Extract*, Saponaria Officinalis Root Extract*, Glycerin, Anthemis Nobilis Flower Extract*, Cera Alba*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Citric Acid, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 75810, Caramel, Parfum.

KondicionieriusAqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Bis-Cetearyl Amodimethicone, Cetyl Esters, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Water*, Triticum Vulgare Germ Oil*, Panax Ginseng Root Extract*, Rhodiola Rosea Root Extract(WH),  Pinus Sibirica Needle Extract(WH), Festuca Altaica Extract(WH), Hydrolyzed Wheat Protein, Pinus Sibirica Seed Oil(WH), Cera Alba*, Glycine Soja Oil*, Angelica Archangelica Root Water, Helichrysum Arenarium Flower Extract, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters(PS), Phospholipids, Sphingolipids, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cetrimonium Bromide, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Citric Acid, Benzyl Benzoate, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional.

Sertifikuota ICEA.
Sudėtyje nėra parabenų, SLS, PEG, mineralinio aliejaus, silikonų, gyvūlinės kilmės ingredientų.

*iš organinių ūkių
WH iš laukinės Sibiro gamtos
PS Sibiro pušų aliejaus darinys
(HR) Altai Oblepikha aliejaus darinys


Poveikis. Šampūnas man labai primena tuos natūralius šampūnus tiek savo skystumu, tiek nedideliu putojimu, tiek kvapu, tiek sudėtimi. Aš vienu kartu galvos neišplaunu su šituo šampūnu man reikalingi bent du kartai, o jeigu plaukai nešvarūs, prireikia ir trijų plovimų. Šiaip pats plovimas kaip ir be priekaištų, plauna ir tiek, tik plaukus, kaip ir visi natūralūs šampūnai suvelia, o ir tas skystumas šiek tiek erzina - galbūt reikia priprasti? Tačiau per pusmetį taip ir nesupratau.

Daugiau apart plovimo iš šampūno tikėtis tikrai nereikia. O va kondicionierius šiek tiek suglotnina plaukučius, padaro juos švelnesniais, minkštesniais. Atrodo kaip ir atlieka tai, ką turi atlikti, bet... man priemonės pernelyg silpnos. Mano plaukai nėra labai intensyviai ar labai stipriai pažeisti, tačiau mano sausiems ir pūstis linkusiems plaukams reikia daug stipresnio glotninimo, daug stipresnio maitinimo ir daug stipresnio drėkinimo. 

Kalbant apie spalvos išsaugojimą, turiu jus nuvilti, nes šitos priemonės visiškai nieko nedaro spalvai, bent jau tikrai ne šviesintiems plaukams. Apskritai, kiek turiu informacijos - dažytiems plaukams skirti šampūnai ir kondicionieriai netinka šviesintam plaukui, nes šviesindami išimame natūralų plauko pigmentą, o dažydami - pigmentą į plauką įvedame. Todėl tos pačios priemonės dažytiems ir šviesintiems plaukams netinka.

Man tiek šampūnas, tiek kondicionierius toks visiškas viduriukas, nei tai geras, nei tai prastas. Tikiu, kas natūraliems ir daug priežiūros nereikalaujantiems plaukams gal ir tiktų, o man per silpnas ir neveikia taip stipriai, kaip aš tikėčiausi iš produktų, skirtų pažeistiems plaukams atkurti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. O jei toks vargas su plaukais, tai kam tu juos taip lauži prieš prigimtį? Gal galima kokią lengvesnę spalvą pasirinkti? Aš irgi visą gyvenimą noriu būt ryža, bet mano plaukai labai nepasiduoda dažymams, tad jei išgaunu spalvą, tai galima sakyt suvarau plaukus negrįžtamai. Tad bandau susitaikyti su tuo, kad ryža nebūsiu ir nebekankinu, yra pasaulyje ir kitų spalvų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nes rezultatas nušluoja visus rūpesčius ir vargus - manau man tinka būti šviesiaplauke ir jaučiuosi gerai būdama blondinė. :) Norėjau prieš pusmetį nusidažyti natūralia spalva ir daugiau nebedažyti, bet ataugus šaknims, supratau, kad per daug pas mane žilo plauko, kad nebedažyti visai. Norėjau ir ryžai/ raudonai/ rudai - sunku nusakyti tą atspalvį, bet... praėjo noras ir žinau kad super greit spalva nusiplauna. Juoda/ tamsi - mano veido bruožus labai išblukina :D Kol kas tobuliausiai atrodo šviesi :)
      Man tavo plaukai gražūs - labai žavios garbanėlės :) Iki 5 metų tokias turėjau, bet paskui ištįso ir dabar natūraliai tik daug banguotų plaukučių turiu. Sakė kirpėja, jei patrumpinčiau iki pečių maždaug, būčiau tokia pat garbiniuota :D :)

      Panaikinti
    2. Tai gal verta trumpinti? Man asmeniškai iš karto žmogus įgauna charakterio, kai nusikerpa. Dar nemačiau nė vienos moters, kuriai ilgesni plaukai tiktų labiau už trumpesnius, bet čia aišku skonio reikalas. O dėl mano plaukų, tai neturiu aš jokių garbanėlių, turiu bangas. Susisuka smarkiau tik idealiu atveju, kuris gana retai būna. Paprastai būna styrantys pasipūtę plaukai vos ne tiesūs :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą