FRAGONARD "Pivoine" tualetinis vanduo moterims

Kuo daugiau sužinau apie Fragonard kompaniją, tuo labiau ja žaviuosi. Fragonard yra istorinė kompanija įsikūrusi jau ilgą laiką garsėjančiame Grasse regione, kuriame įsikurę parfumeriai aprūpindavo kvepalais Europos karalius ir karalienes. Visos garsiosios 'nosys' (komanijų aromatų kūrėjai) mokėsi ar mokosi Grasso regione parfumerio paslapčių. Kodėl Grasas? Nuo seno jis buvo tiesiog idealiai palankus auginti įvairių rūšių gėles ir augalus - šiame regione aplink kiek akys užmato pamatysite laukus įvairiausių gėlių ir augalų, skirtų parfumerijai. Ankščiau visi kvepalai buvo gaminami iš distiliuotų augalų ir gėlių; šiuo metu kvepalai daugiausiai kuriame cheminiu būdu, tačiau lygiai taip pat, šalia cheminio būdo naudojamas mišrus - kvepaluose naudojami ir augalų ekstraktai. Būtent todėl Grassas buvo strategiškai patogus regionas su palankiu oru gėlėms ir augalams.

Ilgiau neužsipliurpus, noriu pasakoti savo pirmuosius įspūdžius apie riboto leidimo "Pivoine" aromatą iš garsiosios Fragonard kompanijos. Tai tikri Prancūziški, nišiniai kvepalai, kurie gali patikti arba ne. Išbandžiusi turimą mini pakuotę noriu apie ją papasakoti plačiau.

"Didelei laimei reikia ir kilnios sielos."
Publijus Siras

Paveiksliukas iš ČIA

Produktas: PIRMAS ĮSPŪDIS. FRAGONARD "Pivoine" tualetinis vanduo moterims (EDT)
Gamintojas: "Fragonard Parfumeur'" Pagaminta Grasse, Prancūzija
Kaina*: 50 ml - 39 EUR
Kur galima įsigyti: Fragonard
Leidimo metai: 2017 m.
Aromato kūrėjas: Celine Ellena
Kvapo kategorija: gėlių

Gamintojo aprašymas: Švelnus Fragonard Pivoine aromatas, praturtintas vaisinėmis raudonųjų serbentų, rabarbarų ir moc orange natomis. Širdies natą sudaro trijų rūšių bijūnų (rožiniai, raudoni ir balti). Toliau seka vilkdalgių, muskuso ir gintaro natos. Švelnaus aromato liniją papildo ir parfumuoti produktai. Linija riboto leidimo.

Serijos gaminiai. Paveiksliukas iš ČIA

Viršutinė nata: raudonieji serbentai, rabarbarai, moc orange (jazminas?)
Širdies nata: rožiniai bijūnai, raudonieji bijūnai, baltieji bijųnai, jazminas, mimoza
Apatinė nata: vilkdalgis, muskusas, gintaras


Sudėtis: Alcohol Denat, Parfum, Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Linalool.

Pilno dydžio pakuotė. Paveiksliukas iš ČIA

Pakuotė. Kaip jau tikriausiai supratote, aš turiu aromato mėginį, kuris yra mažučiame stikliniame buteliuke su paprastu pilku dangteliu. Tačiau lankstinukas, kuriame įdėtas aromatas nepaprastai gražus, puoštas pieštais bijūnais ir žalumos vaizdais. Stilistine prasme tokie piešiniai visiškas mano stilius! Labai patinka.

Na, o pilno dydžio pakuotė - skaidraus stiklo stačiakampis buteliukas, supakuotas kartoninėje dėžutėje. Tiek dėžutė, tiek buteliukas puoštas tokio pat motyvo ir stilistikos bijūnų žiedais su trupučiu žalumos - atrodo labai dailiai. Aww... vien dėl kompanijos tualetinių vandenų pakuočių (pure parfum pakuotės visos vienodos, aukso spalvos) dizainų galima numirti... labai gražu ir patrauklu akims. Varčiau kompanijos internetinę parduotuvę ir grožėjausi - kiekviena linija turi savo stilistiką, ir nemačiau nė vieno buteliuko, kuris būtų taip sau... Berods prancūziškas dizaino suvokimas man prie širdies.


Kvapas. Aromatas ima skleistis nuo vaisinių natų, kuriuose tikrai galima sultingus raudonuosius serbentus. Po kiek laiko vaisines natas keičia užliejusi didžiulė bijūnų banga, suteikdama aromatui saldumo, šalia jos aiškiai groja ir gundantis jazminas, nors šiek tiek pašonėje, bet pakankamai ryškus, kad pastebėti. Rabarbarų aromatas man atsiranda ne viršutinėse natose, tačiau kartu su bijūnais, ir skleisdamasis, bei vystydamasis suteikia aromatui labai lengvą ir gaivią rūgštelę.Visgi, aromate dominuoja bijūnai su sodriu, užpildytu, saldžiu ir nepaprastai moterišku aromatu. Aromato paskutinė nata pasirodo su gintaru, ir visa dermė įgauna šilto kvapo, dingsta pradžioje jaučiama gaiva ir kvapas lieka tik bijūnų ir gintaro - saldus ir šiltas gėlių, gintaro ir muskuso aromatas su lengvu, vos jaučiamu vilkdalgių sunkumu, kuris papildo aromatą, bet neiššoka aukščiau bijūnų ir gintaro skambesio. 

Tai žavingas aromatas, kažkuo primenantis didžiulį gėlių kupiną sodą su joje žaidžiančiais šiltais saulės spinduliais. Aromatas turi kažką romantiško, tačiau lyginant su kitais kvapais - labai natūralus, realistiškas, lengvai gaivinantis. Galvoje sukasi vaizdinys dailios, linksmos, mergaitiškos moters, besisukančios gėlių apsuptyje saulėtą sekmadienio popietę... Žavu...


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ ☀ pavasario-vasaros sezonui;
     ☄ dienos metui.

Vienintelis priekaištas šitam aromatui būtų išlikimas. Kvapas išlieka sakyčiau 1-2 val, tačiau toks išlikimas būdingas daugumai tualetinio vandens versijos aromatų. Alkoholio sudėtyje mažiau, tad ir kvapnios natos greičiau išgaruoja nuo odos paviršiaus. Fragonard gidė prancūzaitė pasakojo, kad kvapai, kurie prastai laikosi ant odos turėtų būti purškiami ant rūbų, tačiau aš taip neberizikuoju, po to, kai sugadinau savo mylimiausią palaidinę, o paskui - šilkinį šalikėlį. Tuomet nusprendžiau, kad aromato vieta visgi ant kūno odos, o ne ant audinių.
Lygiai taip pat, kaip ir silpnas išlikimas, aromatas visiškai neturi šleifo ir jaučiamas prie pat odos. tai kvapas, skirtas ne užgožti viską aplink, tačiau mėgautis tau pačiai ir tavo mylimam žmogui, kuris būna šalia jūsų. Tad jei dėl išlikimo galėčiau paburbėti, tai dėl užuodimo periodo - visiškai neturiu jokių priekaištų.

Paveiksliukas iš ČIA

Aromatas man labai patinka - pirmą kart pauosčius supratau, kad jis visiškai nenuspėjamas, lengvai ir žavingai banguojantis su aiškiai dominuojančia bijūnų nata ir ją papildančiais akordais. Pradžioje jaučiamas gėlinis gaivumas maždaug ties vidurinėmis natomis virsta šiltu gėliniu aromatu. Žaviai moteriškas, bet ne vaikiškas, žaismingas, gražus, realus, lengvas... Kabinėčiausi prie išlikimo, tačiau turėdama EDT versiją aiškiai suprantu, kad tai lengvas dieninis aromatas, skirtas ne užgniaužti visų nosis, ne užgožti aplinkos kvapus, o tiesiog pasimėgauti žaismingai gražiu, saulėtu aromatu. Ir iš ties, norisi uostyti ir uostyti savo riešus... Žaviuosi...

Aromatas panašus į:
- YVES ROCHER "Pivoine"
- CALVIN KLEIN "Eternity Moment"
- STELLA McCARTNEY "Stella"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!

Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai