2018 vasaros mėgstamiausi / Summer favourites

Prabėgo dar viena vasara... Greitai ir netikėtai... Tiksliau dar neprabėgo, liko dar viena pilna diena, tad šį savaitgalį tikriausiai dauguma jūsų bandys dar kart pasimėgauti vasaros malonumais: kas keps šašlykiuko, kas bandys dar kart nusimaudyti, o kas organizuos iškylą ar pikniką gamtoje...
Sezono pabaiga mano bloge visuomet reiškia sezono mėgiamiausiųjų įrašą, kurį rašyti man labiausiai nepatinka. Vis suabejoju ar yra skaitančių, ar merginoms patinka, ir tuomet kaip taisyklė sulaukiu labai daug susidomėjimo ir prašymo ir toliau daryti tokius įrašus, tad... darau. Mėgstamiausius visuomet renku iš to, ką jau spėjau aprašyti sezono metu bloge, nes.. vienaip ar kitaip daugiausiai naudoju va tuos aprašytuosius produktus. Tad iš visos krūvos renku mylimiausius ir dar kart akcentuoju tai, kas man vasarą patiko labiausiai ir teikė daugiausiai džiaugsmo.

"- Aš taip pat mėgstu uostyti gėlytes! - pakiliai riktelėjo Tigras. - Čiumpu tokią gėlytę ir uostau, uostau, kol visiškai išuostau, ir jau nebeturiu ko uostyti..."
Iš "Gerų minčių kalendorius"



KŪNO PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS:



Vasarą smagiausia praustis putomis, todėl geriausios, kokias šį sezoną naudojau buvo šios - puta tvirta, kvapas maloniai švelnus, o pakuotė itin patogi keliauti. Daugiau nelabai ką pasakysi, tad... keliaujam prie sekančio.



Vasarą apsauga nuo saulės būtina! Nesvarbu, ar visiškai nedegate, nudegate ar įdegate šokoladiniu įdegiu... žalingi UV spinduliai veikia visus vienodai. Australian Gold purškiama apsauga nuo saulės buvo itin patogi naudoti ir labai labai labai labai atspari vandeniui, kas reiškia, kad kiekvieną kart nusimaudžius vandenyje ar nusišluosčius rankšluosčiu nereikės vėl iš naujo dengti produkto, ir pakartotinai jį reikės dengti tik tada, kai saugus deginimosi laikas bus pasibaigęs. Labai patiko - mano galva viena geriausių saulės kosmetikos priemonių.



Aš niekad neįdegu! Niekad! Bent jau ne tiek, kad įdegis matytųsi, tad jei noriu būti nors šiek tiek rudesnė, man privalu naudoti įdegį spartinančią priemonę. Šiemet pasirinkau Samba Sun kompanijos pigutį produktą - wow... iš tiesų po kiekvieno deginimosi buvau vis rudesnė ir šiai dienai vis dar turiu gražų rusvą įdegį! Labai patiko.



Na, o jei šeimos nariams pasitaiko netyčia nudegti, bene kasmet turiu vėsinantį odą ir nudegimus raminantį gelį. Man tokio prireikia retai, tačiau pati stebėjausi, kad šiemet naudojau ne tik nudegus, bet ir po deginimosi, net odos drėkinimui ir vėsinimui karštomis vasaros dienomis. Skausmą, karštį ir odos sudirgimą nuima praktiškai iš karto! Nors ne pigiausia priemonė rinkoje, bet efektas vertas kiekvieno išleisto jai cento.

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA:



Tobulas dalykas plaukams, kuris kaip kaukė gal nėra pats stipriausias, bet... paklusnūs, švelnūs, minkšti, kvepiantys, didesnės apimties plaukai tik su šia kauke. Tiesa, man ji labiau buvo kaip stipresnis kondicionierius, negu įprasta kaukė, tačiau mėgavausi kiekvienu naudojimu, kiekvienu lašeliu, kiekvieną galvos plovimą... Galvoju pirkti ir kitas, tik kad šiuo metu vonioje dar laukia krūva naujų priemonių plaukams. Būtinai ateityje kartosiu!

VEIDO PRIEŽIŪRA:



Nešvarumų ir makiažo likučių valymui šitas Mixa micelinis gelis yra kažkas nerealaus: užtepi ir nuvalai be jokio vargo, jokio spaudimo! Nešvarumai itin lengvai nusivalo, bet svarbiausia - po valymo nejaučiu jokio tempimo, jokio jautrumo, jokios diskomforto - atvirkščiai, oda jaučiasi komfortiškai ir labai maloniai. Superinis dalykas.



O šitie šveitikliai, nors tai labiau vasaros pabaigos atradimas, tačiau tobulai geri! Šveičia puikiai ir nepriekaištingai valo, maitina arba suteikia švytėjimo - priklausomai nuo šveitiklio pasirinkimo. Labai patiko! Nedaugžodžiausiu, plačiau galite paskaityti paspaudę ant nuorodos pavadinime.



Branūs veido ir paakių kremai, kurių miniatiūras turėjau, bet... jie buvo iš tiesų veiksmingi kovai su raukšlelių matomumu ir aiškiai jaučiau pagerėjusį odos stangrumą! Nežinau jūsų finansinės padėties, bet jei galėčiau sau leisti, tikrai tokius pirkčiau, deja, šiai dienai susipažinau, pasidžiaugiau ir keliauju prie kišenei draugiškesnių kainų priemonių.



Pagrindė šios priemonės paskirtis yra serumas, tačiau itin karštomis vasaros dienomis ši priemonė man buvo nepakeičiama ir vienintelė veido odai drėkinti - visai nesinorėjo sunkių kremų. Gelinė serumo konsistencija maloniai nuguldavo ant odos, greit įsigerdavo ir intensyviai drėkindavo - labai labai patiko, o ir kaina labai draugiška kišenei!



Padrėkino, atgaivino, suteikė malonų komforto jausmą... Labai patiko ir kaukės kiekis, ir konsistencija ir poveikis. Galvoju, kad visai smagu būtų išbandyti daugiau šios kompanijos kaukių.

DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:



Vasarą dažnai įdegame gerokai tamsiau, nei įprasta mūsų odos spalva, pasitaiko nusipirkti pernelyg tamsų makiažo pagrindą... sprendimai spalvos problemoms nebūtinai turi būti dar vienas atspalvio pirkimas - šviesinantys ir tamsinantys lašiukai padeda pakoreguoti atspalvį ir sutaupo pinigų. Šitie Catrice man labai patiko, nors ir šiek tiek sutirština makiažo pagrindo konsistenciją, tačiau... veikia puikiai.



Vasarą norisi ryškių spalvų absoliučiai visur: nagai, šešėliai, spalvotas tušas... Spalviniu atžvilgiu smagiausia buvo ši undinėlės paletė su ryškiomis, spindinčiomis spalvomis. Nors ne viskas čia tobula, tačiau spalvota paletė labai greit tapo mylima ir dažnai naudojama. Kaip gaila, kad vasara jau baigėsi...



Vėduoklė ant mano akių, ilgos, tankios ir išraiškingos blakstienos šio tušo pagalba. Man nepaprastai gaila, kad šitas tušas jau greit bus išimtas iš prekybos... Jei ne pilna sauja dar nebandytų tušų namuose, mielai prigriebčiau kelias papildomas pakuotes, kol dar yra parduotuvių lentynose.



Paprastai nedraugauju su akių kontūro pravedimais ir mūsų draugystės būna trumpalaikės ir chaotiškos. Aš labai retai naudoju akių pravedimus, tačiau šitą norisi išskirti: plunksnelė pakankamai plona, naudoti paprasta, o rezultatas išlieka ilgai, tiek kiek reikia! Patiko, net labai patiko.



Vasarą norisi kuo lengvesnių priemonių ir kuo paprastesnio makiažo. Šitie lūpų dažai apžavėjo kremine, tiesiog tirpstančia formule ir dailiomis spalvomis ir besvore formule. Nepaprastai smagu, kad dažai ne tik komfortiškai jaučiasi ant lūpų, bet ir drėkina, neleidžia išsausėti ir skeldėti. Kaip ir dėl kiekvieno produkto, plačiau rasi paspaudęs ant produkto pavadinime uždėtos nuorodos.



Vasarą ne tik veidui, ne tik kūnui, bet ir lūpoms norisi apsaugos nuo saulės spindulių. Šis balzamas - lūpų dažai turi aukštą SpF faktorių, natūraliai gražią spalvą, o dar ir drėkinti sugeba - ko daugiau norėti karštomis vasaros dienomis?



Ir dar man vasaromis nepaprastai smagu vėsinantys produktai, tad šito lūpų blizgesio niekad nepaleisdavau iš rankų ir tepliojausi kasdien po kelis kartus: maloniai dilčiojanti vėsa ir paprastas, skaidriai blizgus efektas. Tiesa, dar sakoma, kad produktas padidins lūpas, bet naivu tikėtis, kad mėtos gali suteikti didesnę lūpų apimtį, nebent esate joms alergiška. Ne, apimtis labiau vizualinė - kiekvienas skaidrus ar rožinis lūpų produktas sukuria didesnių lūpų iliuziją...

NAGAI:



Šią vasarą aš tingėjau ir visai neturėjau laiko nagų lakavimui, todėl dažniausiai juos puošiau CND nagų lakais, kuriais galėjau laisvai pratempti savaitę, o retkarčiais pasitaikydavo ir kiek ilgiau. Išlikimui didžiausią įtaką manau turėjo viršutinis sluoksnis, tačiau ir pats lakas visai neblogas sprendimas norint ilgai išliekančių spalvų. Galbūt dar reikia paminėti, kad geltonos spalvos pigmentacija kiek prastesnė, tačiau jei dažnai lakuojate nagus, puikiai žinote, kad 99% rinkoje esančių geltonų nagų lakų turi prastesnę pigmentaciją ir tenka dengti daugiau sluoksnių.

AROMATAI:



Moteriškas, laimingas, egzotiškas, gundantis, vaisinis aromatas tiesiog vasaros sprogimas buteliuke! Su juo aš jaučiuosi ir rafinuota, ir gundanti, ir paslaptinga, ir labai moteriška. Apkerėjęs mane aromatas, priverčiantis atsisukti aplinkinius... Mmm... mano šios vasaros meilė.



Na, o kai nesinori sunkesnių aromatų ant odos - labai dažnai purškiausi šiuo TBS kvapniuoju purškikliu, kuris kokybe visiškai nenusileido tualetiniams vandenims. Saldžiai egzotiškos, tačiau gaivios baltos gėlės ir saulėtas paplūdimys... Mmm...

MYLIMIAUSIA KNYGA


Skaičiau labai daug apie vaikus, ir gilinausi į įvairias amžiaus krizes bei naujai sprendžiamas situacijas. Apie šią knygą, jei tik norėsite, galėsiu papasakoti rugsėjo mėnesį.

SMAGIAUSIA KELIONĖ


Tradininis giminės susitikimas ir kasmetinis plaukimas baidarėmis. Visiškas atsipalaidavimas nuo visko, kas supa, vargina ir neramina... Tobulas savaitgalis! Plaukėme Žeimenos upe 19 km nuo Kaltanėnų iki Švenčionėlių. Lyginant su pernai atstumas ilgesnis, tačiau upė gerokai ramesnė nei Būkos upė. Pernykščius įspūdžius dar gali atrasti bloge, jei idomu 🙂 ČIA
Žeimenos upė tikriausiai viena iš nedaugelio, po šių metų sausrų dar tinkama baidarėms, kliūčių tame ruože vos kelios, posūkiai nėra itin staigus, tad puikiai tinka nesudėtingiems plaukimams su vaikais ar pradedantiesiems. Plaukiančių buvo itin daug! Vis prasilenkdavome su viena ar kita grupele. Labai džiaugiuosi kad šiemet mūsų 28 žmonių grupė nusprendė plaukti rugpjūtį, o ne birželį - maudytis pakankamai šilta, tad kiekviena stotelė buvo didelė maudynių vieta! Buvo nerealu! 

VASAROS MUZIKA



Tik pora iš šių vasaros hitų. Dievinu ispaniškus ritmus, patinka muzika, teikianti emociją ir verčianti judinti klubus, šokti, šokinėti ar tiesiog ritmiškai siūbuoti skriejant per Lietuvos lygumas...

-------------------------------------------------------------------------------------

Viskas, tokie mano šios vasaros mėgiamiausi labai trumpo formato tekstu ir per daug nedaugžodžiaujant. Galbūt iš tiesų kai kuriuose įrašuose apie viską rašau per plačiai ir per giliai?
O kokie tavo šios vasaros mėgiamiausi? Kokie nauji atradimai ir potyriai praturtino tave?
Kokia buvo šiemetinė tavo vasara?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai