ANNAYAKE "Tomo Her" parfumuotas vanduo moterims

Paskutiniam savo rudens aromatui nuotraukas nusprendžiau daryti su paskutiniu žaliu dalyku, kurį radau savo tėvų sodyboje. Prieš porą savaičių, kai gamta jau buvo pilka, rudeniška ir niūri, net ir auksaspalvių lapų niekur nesimatė, tačiau akys užkliuvo už ryškiai salotinių lapų, gulinčių ant žemės. Nepamenu, nuo kurio čia medžio tokia salotinė grožybė, bet kaip kontrastas visiškai pilkumai ir akių džiaugsmas, tiesiog nepraslydo pro fotoaparato objektyvą.

Tad paskutiniam rudeniškam aromatui džiuginanti akis žaluma ir aromatas iš Annayake. Tiesą sakant Annayake kompanija man vis dar paslaptis, nepaisant to, kad tai antrasis mano produktas. Lyg ir turėtų būti Japoniška kosmetika, tačiau tiesa ta, kad viskas gaminama Prancūzijoje, tačiau visuose aprašymuose minima, kad kosmetika kuriama pagal 2000 metų senumo receptus pažangiausiose Japonijos laboratorijose. Kažkokia painiava, iš kurios susidariau nuomonę, kad tai Prancūzijoje gaminama kosmetika, kuri galbūt ir remiasi kažkokiais senaisiais japoniškais receptais, bet nuo to kosmetika netampa japoniška, tiesa? Nors išvaizda ir labai panaši...

"Aš esu tas, kurį myliu."
Liudvigas van Bethovenas


Produktas: ANNAYAKE "Tomo Her" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "ANNAYAKE". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: mano pakuotė 10 ml (įsigyti galima 50 ml ir 100 ml pakuotėse)
Kaina: 50 ml - 59,99 EUR; 100 ml - 89,00 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas, Kvepalų Sala, Grožio sala, Kristiana
Leidimo metai: 2016 m.
Kvapo kategorija: žalumos - gėlių

Gamintojo aprašymas: Annayake Tomo Her - iš gėlių ir vaisių kvapų sukurtas aromatas paįvairintas subtiliais prieskoniniais akordais. Stilingas minimalistinio dizainos flakonas atspindi japonišką tradiciją, kurioje dominuoja "švarios" linijos ir paprastumas. 
Aromatinė kompozicija sudaryta iš bergamočių, ličių, juodųjų serbentų, rožių, jazminų, šviežių arbatos lapelių, heliotropų, džiovintų vaisių, tongapupių, vilkdalgių, vanilės, pačiulio ir muskuso. 


Viršutinė nata: bergamotė, ličiai, juodieji serbentai, rožė, jazminai
Širdies nata: juodoji arbata, heliotropas, džiovinti vaisiai, tongapupės, vilkdalgiai
Apatinė nata: vanilė, pačiulis, baltasis muskusas


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., PARFUM (FRAGRANCE), AQUA (WATER), ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYCITRONELLAL, COUMARIN, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LIMONENE, HYDROXYISO-HEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, CINNAMYL ALCOHOL, CITRONELLOL, GERANIOL, BENZYL BENZOATE.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Pakuotė. Pirmiausia noriu pradėti nuo to, kas savo aromato mini pakuotę radau dar Douglas kalendoriuje, kurį pirkau pernai ar užpernai. Kas jau kas, o priemonės pakuotė iš tiesų primena Japoniją: tiek kartoninės dėžutės, tiek stiklinio buteliuko baltame fone rytietiški raštmenys ar tai ženklai. Nesu rytietiškos kultūros raštmenų specialistė, niekad į juos nesigilinau, tad net neįsivaizduoju, nei kas čia parašyta ar pavaizduota. Dar šiek tiek juodos spalvos dizaine, vienas raudonas simbolis pasitikrinti ar skiri spalvas - ir visas minimalus dizainas.

Stiklinis buteliukas aukštas ir nors jį galima pastatyti, mane nuolat kamuoja baimė, kad jis nukris ir suduš. Po atsukamu dangteliu yra metalinis rutuliukas - tai tepami kvepalai. Tačiau tokia tik mini pakuotė - šis aromatas įprastame dydyje yra purškiamos formos.


Kvapas. Tik pasikvėpinusi pirmiausia užuodžiu citrusinę bergamotės natą, šiek tiek rožių ir saldžiai gundantį jazminą. Visgi, ši nata nėra stipri, išlieka trumpai ir man pasirodė, kad galutiniame variante jos net nelieka ant odos. Išblėsus gėlių natoms kvapas ima ženkliai sunkėti ir jau aiškiai atpažįstu juodosios arbatos gaidas, kuri keičiasi lyg pasaldinus puodelį karšto gėrimo - tongapupės ir vaisių derinys suteikia kvapui šiltumo, jaukumo ir minkštumo. Būtent su šiais akordais į aromatą atkeliauja dimensija, mat prieš tai nuskambėjusios natos man pasirodė plokščios ir beformės. Galiausiai galima užuosti ir žiupsnį vanilės ir truputį pačiulio, kuris šiaip jau nėra mano mylimiausia nata. Tačiau pirmuoju ir ryškiausiu smuiku šiame orkestre groja muskusas, šiek tiek lengvesnės formos nei įprastai (gal dėl to baltas?), tačiau stiprus, aiškus ir net neleidžiantis suabejoti dominuojančia pozicija.

Ant odos nusistovėjus visoms natoms aiškiausiai iš tiesų jaučiasi būtent muskusas, todėl jei jis jums nepatinka - labai abejoju, ar Annayake Tomo her aromatas pretenduoja jums bent kiek patikti. Tikriausiai geriausiai šį kvapą būtų galima apibūdinti muskuso, gaivos, medienos ir gėlių aromatu. Jis gana paprastas, tačiau turi to tradicinio, klasikinio kvapo užuomenų, dėl ko manau visiškai netinka jaunoms merginoms. Dar praeitais metais Tomo Her man buvo aiškiai per brandus, nemalonus ir atstumiantis, tačiau šiemet, šio rudens metu sužibo visiškai kitomis spalvomis! Tai klasikinis gaivus aromatas moteriai, jai, kuri mėgsta truputį saldumo ir truputį gaivumo, bet yra pernelyg brandi dėvėti saldžius žvaigzdinius aromatus, turi pernelyg rimtą darbą rinktis vėjavaikiškus citrusinius, ir gyvenime jau turi viską, ko nori, kad kvėpintųsi gundančiais rytietiškais ar provokuojančiais prieskonių aromatais. Tai moteris, kuriai nereikia nieko įrodinėti: ji žino savo vertę, ji puikiai save pažįsta, ji klasiška, bet ne aristokratiška; ji moteriška, bet ne gundanti; ji subtili, bet ne valiūkiška...

Negyvulinės kilmės muskuso kristalai

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ☄ dienos metui.

Tai nėra itin stiprus aromatas - jis jaučiamas daugmaž per ištiestos rankos ilgį nuo kūno odos tik pasikvėpinus, tačiau dėvint ilgesnį laiką palaipsniui slopsta ir silpnėja. Kaip ir dauguma EDP versijos aromatų, išlieka apie 6 valandas, po kurių man norisi atnaujinti kvapą, nors keista, bet ant mano odos jis dar lieka kuris laikas. Aromatas nepasižymi stebėtinu išlikimo laiku, sakyčiau labai standartinis, tačiau jei patenka ant drabužių.. dar apie savaitę aiškiai užuodžiu, kad kvėpinausi būtent šiuo kvapu! Mano nuomone, nei vienas aromatas neturėtų būti purškiamas ant rūbų - dažnas jų palieka dėmes, sugadina audinį ir tampa nebeįmanoma pašalinti dėmių. Tačiau žinau nemažai tokio kvepalų naudojimo būdo šalininkių, tad tikriausiai renkasi kiekvienas asmeniškai. Anksčiau dažnai pakvėpindavau savo palaidines, megztukus ir šalius, kol vieną dieną nesugadinau šilkinės palaidinės... paskui sekė dėmių atradimas ant rūbų, ir nepaisant tos kitos mokyklos, sakančios, kad aromatai gali būti naudojami ne tik ant kūno odos, aš renkuosi išskirtinai odos kvėpinimą.


Keista, kad prieš metus padėtas aromatas, kuriam užsegiau "per brandaus" etiketę vieną dieną gali imti ir patikti. Apskritai parfumerija mane žavi savo paslaptingumu - jei vieną dieną aromatas gali patikti iki širdies gelmių - po kiek laiko nuo jo skauda galva; jei manei, kad niekad nemylėsi muskuso kvapų - vieną dieną juos tiesio įsileidi į savo gyvenimą. Klasikinis muskuso aromatas su gėliniu akies mirksniu puikiai tiks brandžiai moteriai, kuri puikiai žino ko verta ir jai nereikia nei sau, nei visam pasauliui įrodinėti, nei kas ji, nei ko ji verta. Mergaitėms ir jaunesnėms merginoms rekomenduoju apeiti, arba gerai išuostyti prieš įsigyjant.

Aromatas panašus į:
- RANCE 1795 "Hortense"
- LOLITA LEMPICKA "Lolita Lempicka"
- ISSEY MIYAKE "L'Eau d'Issey Pure"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys svarbus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai