IDUN MINERALS skaidri kompaktinė pudra "Nr. 521 - Tuva"

Jau kuris laikas norėjau geriau susipažinti su Idun minerals kosmetika, tad įsigijau tušą, apie kurį jau pasakojau ir kompaktinę pudrą makiažui fiksuoti. Pastaroji pasirodo skirta mišriai ir riebiai odai, tačiau man regis puikiai tinka ir sausai, jei naudojama saikingai. Testuoju jau kuris laikas, tad šiandien apie kompaktinės pudros privalumus bei trūkumus. 


Produktas: IDUN MINERALS skaidri kompaktinė pudra "Nr. 521 - Tuva" 
Gamintojas: "IDUN Minerals" AB, Sweden. Pagaminta Italijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - veidui
Tinkamas tipas: riebiai, mišriai odai
Labiausiai patiko: pudra suteikia sveikesnės odos efektą
Labiausiai nepatiko: per kieta konsistencija
Tūris: 3,5 g
Kaina: 31,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė

Ką žada gamintojas: Skaidri kompaktinė pudra, skirta makiažui užtvirtinti. Puikiai tinka makiažui koreguoti visą dieną. Paslepia smulkias raukšleles ir suteikia gražų spindesį išblyškusiai, papilkėjusiai veido odai. Permatoma pudra suteikia odai matinį toną ir sugeria riebalų perteklių. Rekomenduojama riebiai / mišriai odai.
Gali būti naudojama kaip šešėlių, lūpų blizgių ar lūpdažių pagrindas.
Dėl itin išgrynintų mineralų puikiai tinka visiems odos tipams, net ir jautriai odai.
Sudėtyje nėra talko, naftos produktų, silikono, kvapiųjų medžiagų, bismuto ar konservantų.
Dėžutė yra kartu su veidrodėliu. Kompaktiška, kad būtų patogu nešiotis.
Sukurta Švedijos mokslininkų.
Naudojimas: Geriausiems rezultatams pasiekti „Idun Minerals“ pudrą tepkite su „Idun Minerals Kabuki“ šepetėliu arba dideliu pudros šepetėliu.


Pakuotė. Idun Minerals produktų pakuotės yra kitas lygis - meno kūrinys, nepriklausomai nuo to, kokią pakuotę imsite į rankas. Juodo plastiko pakuotė kompaktiška, daili viduje juodo plastiko su veidrodėliu. Labiausiai žavi pakuotės dangtelis su mergina, tarsi ištapyta ant plastiko, beje, tas 'tapytas' paveiksliukas dar ir kitokios, kiek grubesnės tekstūros, tad džiaugiasi ne tik akys, bet ir lytėjimo pojūčiai.

Pakuotės centre įmontuotas nedidelis lizdas su kompaktine pudra, ant kurios yra plonytis pudrinukas. Aš jo niekuomet nenaudoju - dienos eigoje man nereikia pudruotis nosytės dėl išlendančio blizgesio, tačiau riebiaodėms greičiausiai labai patogu toks pridėtas pudrinukas.

Kvapas. Gamintojas nenaudoja jokių kvapiųjų medžiagų, tačiau keista, bet pudra man kvepia maloniu, švelniu aromatu. Hmm.. 

Konsistencija tikriausiai normalu, kad pudra kieta, presuota.


Sudėtis: Mica, Zinc Stearate, Silica, Caprylic/ Capric Triglyceride, Magnesium Stearate, Octyldodecanol, Lauroyl Lysine, Phenethyl Alcohol, Caprylyl Glycol.
Sudėtyje gali būti (+/-):  CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).


Poveikis. Pirmiausia labai giriu priemonės sudėtį - gamintojas kruopščiai atrinko saugius ingredientus ir naudojo tik tai, ko iš ties reikia veido odai - jokių žalingų ar vidutinio saugumo ingredientų, kvapiklių ar konservantų. Naudodama tokią pudrą net ir jautriausios odos savininkė gali būti visiškai rami (žinoma, išskyrus individualius atvejus, kai alergiją kelia kuris nors iš sudėtyje naudojamų ingredientų).

Vienintelis didesnis trūkumas mano galva yra priemonės konsistencija - tai be abejonės stipriausiai presuota, kiečiausios konsistencijos pudra. Pirmus kartus nei su šepetėliu, nei pirštu nepavyko paimti bent kiek pudros - pamenu, kaip krapščiau kosmetiniu įrankiu ir keikiausi, kad gyvenime tokios nesąmonės nepirkčiau. Viskas pasikeitė, kai nutryniau įspaustą obuoliuko raštą, paviršius lyg ir tapo kiek minkštesnis, šiek tiek daugiau pudros pavyksta paimti. Tačiau turiu įspėti, net ir kiečiausių šerelių šepetėliu tas kiekis minimalus, nepakankamas visam veidui itin plonu sluoksniu, tad tenka kelis kartus vis trinti šepetėliu į lizdą. Ir visgi, dėl šios priežasties man pavyksta priemonę padengti itin plonyčiu sluoksniu, neapsunkinant veido odos.

Tačiau efektas... vertas visų pastangų. Pudra ne tik užfiksuoja skystą makiažo pagrindą, tačiau ir suteikia lengvą matinį efektą. Matinis efektas man netinka,  tad džiaugiuosi, kad ši priemonė suteikia odai skaistumo, sveikesnės išvaizdos ir lengvo, vos pastebimo spindesio efekto. Pudra nepastebima ant odos, bet be abejonės suteikia sveiko, patrauklaus, subtilaus spindesio ir man išlieka visą dieną. 

Tiesą pasakius man labai patinka efektas, nors konsistencija vis dar erzina. Matau, kad šios pudros pakaks labai ilgam laikui - naudojasi skalsiai, ant veido atrodo gerai. Tik taip ir nesuvokiu, kodėl ji vadinama 'skaidri pudra", man priemonė tikrai turi šviesią, neutralią, universalią spalvą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

Rašyti komentarą