GOLOKA Backflow atbulo smilkimo (krioklio efekto) smilkalai: "Sandalwood"; "Palo Santo"; "White Sage" ir "Nag Champa"

Norit šiek tiek apie smilkalus? Gerai, pasakoju apie smilkalus. Tikriausiai žinote, kad smilkalų yra įvairių rūšių ir formų? Populiariausi, mums žinomiausi, yra smilkalų lazdelės, ant kurių suformuoti smilkalai, tačiau dar yra kūginių ir kitokių formų smilkalų, yra natūralių žolelių ryšulių smilkymui, yra virvės formos ir yra labiausiai iš smilkalų besiskiriantys krioklio efekto smilkalai, kurie veikia visai kitu principu - uždegus smilksta atbulai ir leidžiasi jūsų pagal jūsų smilkalinės formą žemyn. Tokie smilkalai yra suformuoti su skylute apačioje, pro kurią leidžiasi smilkstantis dūmas. Įdomu? Įdomiausia yra stebėti to dūmo kelią smilkalinės kraštais ir linkiais žemyn ir stebėti, kaip lėtai išsisklaido aplinkoje. Tikra meditacija bent keliolikai minučių, tad šį kart apie mano vienus pirmųjų atbulinio smilkimo smilkalų iš Goloka, šiek tiek apie atbulo smilkimo smilkalines ir kuo tokie smilkalai unikalūs.


Smilkalai iš esmės yra puikus būdas erdvei išvalyti tiek nuo nemalonių kvapų, tiek nuo neigiamos energijos (jei tuo tikite). Tačiau kartu smilkalai ir jo lėtai besikeičiantis ar sruvenatis, nesvarbu, aukštyn ar ženym, dūmas man yra savotiška meditacija ir poilsis tarp darbų. Kai dirbu iš namų, dažnai uždegu smilkalą pertraukos metu ir tai man padeda tiesiog atsijungti nuo visų darbų bei susikaupti antrai dienos pusei. Jei jums smilkalai yra svarbūs tik dėl kvapo, labai siūlyčiau išbandyti būtent Backflow arba atbulo smilkimo, kitur rasite įvardytus kaip krioklio efekto smilkalus. Nepriklausomai nuo to, ar jie suformuoti rankomis ar gamykloje, kitoje pusėje turi skylutę, kuria leidžiasi tirštas dūmas. 

Goloka smilkalai yra gaminami rankomis, tad turėkite galvoje, kad skylutės ne visada kūgelio centre, pagrindas ne visada tobulai lygus, tad tenka ir uždegtą pasukioti, kad dūmas tinkamai leistųsi smilkalinės keliu. Šio gamintojo priemonės gaminamos Indijoje ir kiekviena įsigyta pakuotė remia socialines akcijas Indijoje, pvz. perkamas maistas nepasiturintiems vaikams, remiami organiniai ūkiai arba saugomos karvės. Na, šitas gal mums toks juokingesnis, bet budistų kultūroje karvės ir jaučiai itin svarbūs religinėje ir kultūrinėje erdvėje, tad net jei mums nėra priimtina ar atrodo keista, nereiškia, kad nereikalinga.


"SANDALWOOD"
Santalo mediena yra laikoma šventa ir dažnai naudojama rytietiškuose ritualuose, šventyklose ir namuose išvalyti erdvę nuo neigiamos energijos ir suteikti malonų uoslei aromatą. "Sandalwood" kvepia lengvu medienos aromatu, vos vos vos salstelėjusiu, ko šios kategorijos aromate lyg ir nesitikėjau. Smilkalų kvapas labai malonus, degant nesijaučia degėsių ar anglies kvapas, po namus sklinda malonus medienos aromatas.

"PALO SANTO"
Palo Santo yra šventasis medis, kuris anksčiau buvo plačiai naudojamas medicinoje skausmams ir stresui gydyti. Namuose naudoju ir natūralias palo santo medienos lazdeles smilkymui, tad švelnus, lengvas medienos aromatas (ženkliai lengvesnis nei santalo mediena), man puikiai pažįstamas. Nustebau, kad šie smilkalai, nors ir labai lengvo kvapo, tačiau labai labai saldūs - to visiškai nesitikėjau. Natūralus palo santo kvepia daug gardžiau.

"WHITE SAGE"
Baltojo šalavijo kvapas yra puikiai pažįstamas smilkalų mėgėjų. Mėgstu šalaviją ir dažnai smilkau namuose. Natūralaus šalavijo ryšulėlis smilkomas kvepia kaip senovinė, kiek prirūkusi pirkia. Tuo tarpu šie smilkalai kvepia stipriu žolelių ir klasikinių moteriškų kvepalų mišiniu, Hmm... ne visiškai atitinka originalų kvapą, tačiau šis man labai patinka, nuteikia maloniai ir neturi pernelyg stipraus saldumo.

"NAG CHAMPA"
Iš visų keturių, šitų aromatas man pats gardžiausias. Nag Champa smilkalai rytiečių naudojami meditacijų metu, kad sukurti sakralios erdvės atmosferą. Kvapas sukurtas iš dervų, santalo medienos ir augalinių kvapų mišinio. Degdamas jis skleidžia šiltą ambros ir švelnų gėlių (šiek tiek lelijų, jaučiasi rožės) aromatą, kuris sukuria unikalią, saldžiai gaivią dermę. Smilkalai man labai patinka šis kvapas man padeda susikaupti ir labai maloniai nuteikia, kai esu nusiteikusi pasirūpinti savimi bei skirti laiko sau.


Degant šiuos smilkalus būtina atkreipti dėmesį, kad nepakanka tiesiog uždegti ir užpūsti. Turi stipriai nudegti bent 75% smilkalo viršūnės, tik tuomet galima užpūsti ir dėti ant smilkalinės. Jei bus per mažai nudegę - kūgelis tiesiog užges, ant viršaus susidarys pelenų sluoksnis ir uždegti pakartotinai bus kiek sudėtingiau. Kūgeliai skleidžia gana stiprų, sunkų dūmą, kuris gausiai krinta žemyn. Pabandžiau nufilmuoti trumpą video ir tikiuosi pavyks įkelti čia:



Goloka smilkalai man patinka, atrodo iš ties kokybiški. Vienas kūgelis dega apie 20 minučių ir iki pat užgęsimo nepasklinda jokie įtartini degimo kvapai, nemalonūs pokvapiai. Sudegęs kūgelis taip ir lieka tokios pačios formos, tik pelenų pavidalu ant smilkalinės, tad ir nuvalyti labai lengva, labai retai apsitaško ar pritrupa aplink (nebent patys sujudinate smilkalinę).


APIE BACKFLOW SMILKALINES
Šią smilkalinę, kurią matote nuotraukoje aš pirkau internetu ir tai buvo pirmas mano pasirinkimas dėl krioklio išformavimo ir šiokios tokios spalvos. Tačiau būtent tokios smilkalinės jums nerekomenduoju, nes... kiekvienas natūralus smilkalas sudėtyje turi augalinių dervų ir aliejų, tad degant kūgeliui, dūmai palieka ant smilkalinės riebią, gelsvą plėvelę, kurią norisi nuvalyti. Valant smilkalinę su bent kuo: ar tai būtų specialūs valikliai, ar drėgna pašluostė, - nuo smilkalinės nusivalo spalva! Jos pagrindas lieka baltas! O nevalant smilkalinės ji greit apsineš, suprastės dūmų leidimasis žemyn, o ir šiaip atrodys nevalyvai. Turiu mintį, kad reiktų išbandyti keramikinę, gal tokios bėdos nebūtų? Jei išbandysiu, kada nors, kur nors būtinai pasidalinsiu ar patiko.

Antras labai svarbus aspektas yra prie smilkalinių siūlomos dovanos. Dažniausiai siūloma dovanų 25 vnt.; 50 vnt. ar net 100 vnt. kūgelių smilkalų, kurie kelia ir smilkalinės kainą (kuo daugiau kūgelių, tuo brangesnis rinkinys). Aš rinkausi su minimaliu kiekiu, gal 15 ar 25, jau nepamenu ir neapsirikau. Tie spalvoti, tobulos formos smilkalai dega labai trumpai, kvepia nenatūraliai, chemija, o prieš užgęstant dar paskleidžia degančios chemijos kvapą. Jei galite išvengti tų spalvotų kūgelių (kurių gamintojas nenurodytas) pirkimo - venkite, ten jokios kokybės nerasite ir nieko neprarasite atsisakę. Vietoj jų geriau nusipirkite geresnės kokybės pakuotę atbulo smilkimo smilkalų - internete jų nemažai, tereikia atsirinkti pagal savo poreikius. O jei norisi mano rekomendacijos - labai rekomenduočiau Goloka "Nag Champa" - kvapas dieviškas, malonus ir iš ties džiuginantis.

Gamintojas: "Goloka", Bangalore, Indija
Kur įsigyti: Asia4you
Kaina: kiekvieno po 3,50 Eur
Kiekis: po 24 vnt.
Degimo laikas: apie 20 minučių

Ar esate bandę atbulo smilkimo smilkalus? Kokius mėgstate? 
Ar mėgaujatės krentančio dūmo vaizdais?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai