NESTI DANTE "Dolce Vivere" muilas su bugenvilijos, jūros druskos ir papiruso medžio aromatu "Sicilia"

Man labai patinka Nesti Dante ir pastaruoju metu mūsų vonioje gyveno Sicilijos salos įkvėptas muilas su baltais, gėlėmis puoštais balkonais, jūros dvelksmu ir papiruso medienos, augančios saloje, aromatu. Tad šį kart apie Sicilijos aromatą ir jau spėtus pamilti Nesti Dante muilus.


Produktas: NESTI DANTE "Dolce Vivere" muilas su bugenvilijos, jūros druskos ir papiruso medžio aromatu "Sicilia"
Gamintojas: "Nesti Dante" Pagaminta Florencija, Italija
Paskirtis: nuprausti odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: šį kart kvapas - pernelyg vintažinis mano skoniui
Tūris: 250 g
Kaina: 4,39 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, Rimi, Hiperfarma

Ką žada gamintojas: Gausybė baltų, saule nušviestų balkonų, pripildytų bugenvilijos, kurios švelniai žvalgia į ramią jūrą. Tai Ortigija - Sicilijos salos aromatas, praturtintas retu papiruso medžio aromatu.

Kvapnus ir švelnus muilas tai duoklė Italijos grožiui ir itališkam gyvenimo būdui. Rūpestingai prausia odą, suteikia jai aksominio švelnumo ir subtiliai pakvėpina. Muilas ruošiamas pagal seną italų „Saponeria“ virimo būdą. Jo gamybai naudojamos tik aukščiausios rūšies kruopščiai atrinktos žaliavos.

Sudėtis: Sodium Palmate, Sodium Palmkernelate, Aqua, Parfum, Glycerin, Sodium Chloride, Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Benzyl Salicylate, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Geraniol.


Mano nuomonė. Man labai patinka pirmiausia popierinės šios kompanijos pakuotės: kiekvienas muilas supakuotas reljefiniame florentietiškame popieriuje, gausiai puoštame augaliniais motyvais, gėlėmis ir kitais motyvais. Šiuo atveju fone rožinės bugenvilijos ir Sicilijos regiono salos, atsiveriančios į jūrą vaizdelis. Ne pati gražiausia iš visų turėtų, bet akiai iš ties patraukli pakuotė. Nesti Dante muilai dažniausiai parduodami didžiuliais, 250 g gabalais, kurių pakanka ilgesnį laiką ir nereikia kas porą savaičių vis keisti naujo muilo gabalėlio vonioje. Toks gabalas iš pradžių gal ne itin patogus rankose, tačiau netrukus priprantu ir didesnių nepatogumų man nesukelia.

Nesti Dante muilai gaminami pagal seną saponifikacijos metodą, kai rūgštis reaguoja su šarmu (aliejumi), gautas produktas brandinamas atitinkamą laiką ir sukuriamas muilas. Šis būdas man puikiai pažįstamas, nes tokiu būdu anksčiau gamindavau muilus. Dėl unikalaus gamybos būdo, natųralių muilų kvapas dažniausiai primena ūkinio muilo kvapą, tad nenuostabu, jog norint išgauti patrauklų aromatą gamintojas naudoja nemažai vidutinio saugumo kvapams skirtų ingredientų - be jų neturėtume malonaus uoslei aromato.

Kalbant apie kvapą - Sicilia nėra mano mylimiausias kvapas iš visų: kvepia vintažinėmis gėlėmis su dusloku baziniu senovinio popieriaus ir truputėlio gaivos aromatu. Tarp kitų šios kompanijos muilų buvo daug malonesnių mano uoslei kvapų. Nors šio muilo kvapas nėra prastas, bet tiesa ta, kad mano skoniui ne pats geriausias. Šis muilas gera suputoja vidutinio stambumo putomis, švariai ir švelniai prausia rankų odą. Priemonė galima prausti ir kūno odą, nes jokio sausumo po muilo lyg ir nepastebėjau, tačiau šiuo metu mano blauzdos itin sausos, o ir šiaip muilas kūno odos prausimui gal nelabai man patinka - kasdien paprasčiausiai negalėčiau ir manau jaučiau nemalonų tempimo jausmą. Tad kūnui ne, o rankoms man labai patinka. Smagu, kad vieno muilo gabalo pakanka itin ilgam - bent porą mėnesių nusipirkusi tokį muilą esu rami, kad nepritrūks.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai