2023/2024 rudens - žiemos tendencijos: apranga

Ar laukiate tendencijų įrašų? Šiais metais rašau vėliau, nes... tiesiog galvojau, ar iš viso noriu rašyti? Ar tokie įrašai dar įdomūs? Ar jums aktualu, kas bus madinga? Ar užsukate į tokius įrašus? Tebūnie, pabandysiu su aprangos tendencijomis ir tuomet jau stebėsiu jūsų aktyvumą - jei bus aktualu - greičiausiai rašysiu ir apie kitas, tačiau nieko žadėti nenoriu. Apskritai artėjant blogo dešimtmečiui jaučiu, kad norisi pokyčių, bet dar nežinau kokių - man patinka mano straipsniai apie kosmetiką, jie aktualūs man pačiai, tačiau greičiausiai šiais laikais tinklaraščiai nebemadingi ir populiarumas sumažėjo dėl abiejų pusių: influenceriai nenori daug laiko skirti tinklaraščio pildymui, o skaitytojai vis rečiau iš ties skaito, siekia trumpos informacijos ir daug vaizdų. Ir viskas su tuo gerai - būtų keista, jei stovėtume toje pačioje vietoje ir gyventume taip pat, kaip prieš dešimtmetį. 

Tad sutariam taip - labai laukiu jūsų komentarų ir dėmesio šiam tekstui, o tuomet jau pagal reakcijas stebėsiu ar reikia kitų tendencijų įrašų, ar ne.

ČIA

1950 stiliaus įkvėpta


Biuro, oficialaus stiliaus


Kasdienis stilius


Džinsai ir visiškai džinsinis stilius


Tamprės


Nėriniai


MJS (maža juoda suklenė) su įdomia detale


Ilgi sijonai


Daug odos (ir/ar dirbtinės odos)


Dideli šalikai ir pončai


Plati, griežta pečių linija


Grafinė pečių linija


Kaklaskarės


Kaklaraištis


Smėlio laikrodžio siluetas


Metalo atspalviai


Raudona


Kūno spalvos


Juoda - balta


Langeliai (tartan)


Žiemos gėlių raštas


Taškeliai


Plunksnos



Kas svarbiausia 2023/2024 rudens - žiemos aprangos tendencijose?

Tikriausiai akivaizdu, kad šį sezoną grįžtame prie pagrindų? Vieną iš įkvėpimo šaltinių dizaineriai pasirinko 1950-uosius su smėlio laikrodžio siluetą pabrėžiančiomis moteriškomis suknelėmis. Su trenksmu į madingiausias tendencijas grįžta oficialus biuro, mokyklinės uniformos stilius su griežta oficialia apranga ir struktūrizuotu stiliumi. Akcentinei detalei rekomenduojami platūs, 'aštrią' formą turintys pečiai, didelės, ryškiaspalvės kaklaskarės ar kaklaraiščiai.

Jei esate laisvos sielos asmenybė ir įspausti į kostiumėlį jus neįmanoma, šaltuoju metu laiku dominuojančias pozicijas užima visiška priešingybė - bazinė, kasdienė, laisvalaikio stiliaus apranga su neįpareigojančiomis detalėmis. Po ilgos pertraukos į tendencijas grįžta tamprės, kurias rekomenduojama tiek dėvėti vienas, tiek po ilgais sijonais.

Iš akcentinių detalių rekomenduojama rinktis didelius, pončus primenančius (arba iš ties pončus) šalius. Nestebina tarp tendencijų matyti džinso drabužius, tačiau šaltuoju metų laiku rekomenduojama rinktis pilnai džinsinį stilių, pavyzdžiui mėgstamus džinsus ir džinso palaidinę ar švarkelį. 

Šį sezoną į spintą tiesiog privalote pasikviesti langelių (tartan) raštus ir jei dar nebandėte - būtinai prisijaukinti ryškią, raudoną spalvą, kuri, be jau įprastos baltos ir juodos, užkariauja rudens ir žiemos tendencijas. Šį kart tendencijos šiltos, jaukios ir iš ties dėvimos - planuoju dažniau dėvėti oficialią aprangą, vis dažniau rinktis tartan raštą ir būtinai išbandyti raudoną, mažų mažiausiai - ryškiam akcentui. O kas jums patiko?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Tas modelis prie žiemos gėlių rašto įspūdingai atrodo, kažkodėl labiausiai atkreipė mano dėmesį. O tendencijų įrašai man patinka, visad paskaitau, nors ne visad pakomentuoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai praktiškai kokius paskutinius 3-5 metus vien Jūsų mados tendencijas ir teskaitau bei jų laukiu :) Viskas vienoje vietoje, koncentruotai, aiškiai, struktūruotai ir nereikia gaišti laiko pavieniams (dažnai ir reklaminiams) straipsniams. Būtų liūdna, jei šios rubrikos nebeliktų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :)
      Labai malonu, tad tendencijos tikrai bus.
      Taip, reklamos labai daug - kai ruošiu įrašus, tenka atsijoti labai daug reklaminės informacijos.

      Panaikinti
  3. O aš mėgstu pasižiūrėti video youtube apie stilių, tendencijas, stiliaus patarimus, jie man padėjo susitvarkyti garderobą ir nebepirkti (beveik :D) visokių nesąmonių. Aišku, pasitaiko nesėkmingų pirkinių, bet labai mažai. Smagu, kai pagaliau yra ką apsirengti, o pirkiniai planuojami, nebeperku bet ko, žinau, ko reikia, ko noriu ir ką tikrai dėvėsiu. Ir spintos reviziją stengiuosi atlikti kas kurį laiką, padeda įvertinti, ko nenešioju ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokius Youtube kanalus žiūrite? Pasidalinkite, labai smalsu ;)
      Aš lygiai taip pat kažkada labai planavau rūbų pirkinius, pirkau tik bazinius, tik nesensiančio modelio, kas pusmetį dariau spintos reviziją. Pastaraisiais metais leidžiu sau įsigyti ir kažką kas madingo ir ko norisi - smulkmenos arba tik 1-2 rūbai, bet nebesijaučiu tokiu susivaržiusi ir galiu į spintą vis truputėlį naujų vėjų įnešti. Revizijas tebedarau mažiausiai bent kartą per metus.

      Panaikinti

Rašyti komentarą