2023/2024 rudens - žiemos tendencijos: makiažas

Man patinka žmonės, kurie nestovi vietoje. Ką turiu galvoje? Žinau žmonių, kurių šukuosena, apranga ir makiažas nesikeičia jau gerą dešimtmetį, o gal ir ilgiau. Jei dėl aprangos stiliaus galima suprasti - atradai savo ir rengiesi, mažai reaguodamas į tendencijas. Gal ir šukuoseną galima kažkiek pateisinta - jei kirpimas nesenstanti klasika ir puikiai tinka... gal ir gerai, bet man atsibostų, aš plaukuose kažką keičiu kas 1-3 metus, nes tiesiog pabosta: tai kerpu plaukus, tai kirpčiukus, tai dažau, tai auginu natūralius. Bet čia aš.

O va taip pat dažytis, rinktis tas pačias spalvas ir dažymo technikas metai iš metų yra klaida. Puikiai matosi, kuriame laikotarpyje užstrigusi moteris - nekalbu apie vyresnio amžiaus, kurios dažosi dažniausiai tik lūpas ryškiai alyviniais ar rožiniais dažais. Kalbu apie moteris, kurios vis dar dažosi, kaip pvz. 2010-aisiais. Ir kaip puikiai matosi? Ir amžių išduoda, ir galbūt baimę ar nenorą keistis. Iš kart sakau, kad man netrukdo (svarbu žmogui gerai), tačiau tai pastebima, matoma, o aš asmeniškai esu linkusi vis įnešti naujovių į makiažą. Visai nebūtina kas sezoną imti ir dažytis tik pagal naujas tendencijas, tačiau įnešti vieną ar kelias naujoves - labai sveika! Tad šiandien labai noriu jums parodyti makiažo tendencijas ir palinkėti surasti vieną ar kelias mėgstamas.


Minimalus makiažas


Pastelinis makiažas


Tamsus, gotikinis makiažas


Glamūrinis, rudas makiažas - "latte"


Spindinčios odos, akių ir lūpų makiažas


Intensyvūs skaistalai


"Vorų kojų" blakstienos


Akcentinės, kūrybingos blakstienos


Švelnios formos antakiai


Katės akies pravedimas


Kūrybingas, ryškus, geometrinis pravedimas


Metalo efekto šešėliai ir pravedimai


Intensyvūs akių šešėliai


'90 stiliaus, rudų atspalvių lūpos


Akcentinės, tamsios lūpos



Kas svarbiausia 2023/2024 rudens - žiemos makiažo tendencijose?

Noriu pasidžiaugti, kas po pandemijos ir jos metu tendencijose įsivyravusio sąstingio, šis sezonas akivaizdžiai rodo sąstingio pabaigą - visuose tendencijų srityse matome intensyvų pagausėjimą: idėjų, tendencijų, daugiau kūrybiškumo ir drąsesnių sprendimų. Valio! Pagaliau tendencijos ir vėl tapo įdomios.

Ne išimtis ir makiažo tendencijos - jose gausu pasirinkimų beveik kiekvieno skoniui, tačiau kelios iš jų populiaresnės už kitas. Pradėkime nuo pačio pačiausio - "latte" makiažo, kuriame dominuoja švelniai rudi atspalviai odai, akims ir lūpoms. Šiltas ir švelnus įvaizdis jau spėjo užkariauti socialines platformas ir vis dažniau pastebimas kasdienybėje. Be viso to, makiažo meistrai siūlo nepamiršti ir akcentuoti švytinčią veido odą, akių makiažą ir blizgiu padažytas lūpas. O jei norisi aštresnio efekto - būtinai išbandykite tamsius (dažniausiai juodus) gotų makiažus. Tiesa, kalbant apie makiažą labai populiaru rinktis monochromatinį spalvų taikymą, pvz. - pasirenkam rudą ir visam veidui naudojama ruda, taip pat raudona arba juoda.

Per visas sezono tendencijas galima matyti metalo efekto tendenciją, tad nenuostabu, kad akių makiaže vyrauja metaliniai akių šešėliai ir pravedimai. Labai populiarus ir regis nesenstantis bus ir katės akių pravedimas. Gaila, toks mano akių formai visai netinka, bet jei tiktų - mielai dažyčiausi.

Nors lūpų dažų šį sezoną galima rasti įvairių, tačiau tendencijos išskiria ryškias, akcentines lūpas, dažniausiai raudonas, vyno spalvos arba beveik juodas. Na o prie švelnesnių makiažų rekomenduojama rinktis visų atspalvių rudus lūpų dažus.

Šį sezoną tiesiog žavingas metalinis akių šešėlis, man patinka intensyvūs skaistalai, ryškios lūpos ir švytinti oda. Jau kuris laikas noriu išbandyti ir dažniau tvarkyti antakius pasirinkusi laminuotų antakių efektą - t.y. suformuoti juos pernelyg nepildant tarpelių. Būtinai išbandysiu kažką naujo ateinantį sezoną.
O jūs?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai