PACO RABANNE "Olympea" pafumuotas vanduo moterims

Man patinka kvepalai. Man patinka išbandyti naujus kvapus. Man patinka jums pasakoti apie aromatus. Šį kart, rugsėjo pabaigai rinkausi labai populiarų, aromatų mėgėjų išgirtą, išpopuliarintą Paco Rabanne Olimpea aromatą. Šiuo metu yra ne vienas Olimpea versija, tačiau aš labiausiai norėjau išbandyti originalią ir nuomone pasidalinti su jumis.


Produktas: PACO RABANNE "Olympea" pafumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "PUIG France". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 30 ml (įsigyti galima ir 50 ml bei 100 ml pakuotėse)
Leidimo metai: 2015 m.
Aromato kūrėjas: Loc Dong, Anne Flipo ir Dominique Ropion
Kaina: 30 ml - 72,95 Eur; 50 ml - 106 Eur; 100 ml - 134 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, Notino, Kristiana ir kt.
Kvapo kategorija: gintaro - gėlių 

Gamintojo aprašymas: Sukūręs kvepalus „Olympéa” Paco Rabanne atvertė naują, nepaprastai moterišką, savo kūrybos puslapį. Išlaikydamas savo novatoriškumą – provokuodamas ir taip atskleisdamas laiko dvasią – Paco Rabanne sukūrė nepakartojamo nesuvaržyto geismingumo, kuriam niekas negali atsispirti, viziją. Jo sukurta šių dienų Kleopatra yra karalienių karalienė, visada laiminti moteris, absoliutus simbolis. Apdovanota visomis galiomis ji renkasi savo herojų ant Olimpo laiptų. Pusiau deivė, tačiau visų pirma – moteris. Dieviška moteris.

Dieviškas talismanas
Naujųjų kvepalų flakoną sukūrė iš Romos kilęs dizaineris Marcas Ange’as. Kiekviename jo kūrinyje realybė persipina su vaizduote ir įkūnijamas grynas paradoksas.
Toks pat dvipoliškumas – antikinių simbolių ir itin šiuolaikiškos estetikos derinys – būdingas ir kvepalams „Olympéa”. Tobulą apskritimą, kuris asocijuojasi su šventais talismanais ir dieviškais atributais, vainikuoja reljefiškas liejinys – varinė karūna. Žvelgiant horizontaliai šis apskritimas primena laurų vainiką, o vertikaliai – graikų pergalės deivės Nikės statulos sparnus. Klasikinis ir Art Deco stilius susilieja sudarydami darnią išraiškingą visumą.
Brangakmenį primenantis nuimamas dangtelis saugo aromatą ir dar labiau išryškina flakono prašmatnumą.

Priešybių susiliejimas
Unikalus kvepalų „Olympéa” aromatas – tai tarsi kryžkelė, kurioje susijungia druskos bei vanilės kvapo žadinamas geismingumas ir gėlių kvapo skleidžiama gaiva. Tai gaivių ir rytietiškų kvapų kompozicija, į kurią įeina jusles sužadinantis žalių mandarinų dvelksmas ir jį išryškinantis gėlių bei vandens – alpinijų ir vandenyje auginamų jazminų – kvapas. Geismą žadinantis ryškus druskos ir vanilės kvapo akordas suteikia kvepalų „Olympéa” aromatui pavergiančio žavesio, kurį dar labiau sustiprina santalų ir ambros dvelksmas.
Sukurti šį aromatą Paco Rabanne patikėjo kompanijos IFF talentams: Locui Dongui, Anne Flipo ir Dominique’ui Ropionui. Saigone gimęs ir jau daug metų Niujorke gyvenantis parfumeris Locas prancūziškus kvepalus kūrė pirmą sykį. Prireikė daugiau nei dvejų metų šiam kontrastingam – geismą žadinančiam ir originaliam – aromatui sukurti.
„Pirminė idėja gimė labai greitai. Kartu su Paco Rabanne komanda mes nedelsdami pradėjome ieškoti su vandeniu susijusių kvapų, – sako Locas. – Tame Vietnamo regione, kur aš gimiau, druska išgaunama garinant jūros vandenį. Aš iš karto pasirinkau druską kaip pradžios tašką, kaip gaivos simbolį. Norėdamas suteikti aromatui gėlių kvapo ir moteriškumo pasiūliau vandenyje auginamus jazminus. Auginant augalus šiuo būdu išvengiama žemės kvapo ir jų aromatas būna sodresnis. Kurdamas kvepalus aš mėgstu žaisti priešybėmis, pavyzdžiui, in ir jang. Kad sukurčiau atvarą gaivai, pasitelkiau geismą žadinantį vanilės dvelksmą.”


ČIA

Viršutinė nata: vandens jazminas, žalieji mandarinai, imbierų žiedai
Širdies nata: vanilė, druska
Apatinė nata: ambra, kašmyro mediena, santalo mediena


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., PARFUM, AQUA, HYDROXYCITRONELLAL, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, CITRONELLOL, LIMONENE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, COUMARIN, CINNAMYL ALCOHOL, GERANIOL, TRIS (TETRAMETHYLHYDROXYPIPERIDINOL) CITRATE, CITRAL, BENZYL BENZOATE, DISODIUM EDTA, BENZYL ALCOHOL, CINNAMAL, CI 14700 (RED 4), CI 19140 (YELLOW 5), CI 17200 (RED 33), CI 60730 (EXT. VIOLET 2).


Pakuotė. Man atrodo apie šiuos kvepalus, ir apie pakuotę prirašyta labai daug. Stiklinis buteliukas atkeliauja pastelinės rožinės spalvos dėžutėje, puoštoje aukso spalvos raidėmis ir akcentais. Labai džiaugiuosi viduje matydama tvirtą kartono įdėklą, kuris patikimai apsaugo stiklinį buteliuką kelionės iki mano namų metu.

Skaidraus stiklo buteliukas užapvalintas - man primena gėrimų indus ar talpyklas ant kojelių. Įspūdingiausiai atrodo buteliuko šonas, puoštas kažkuo panašiu į laurų vainiką. O va plastikinis kamštelis, nors ir užsideda tvirtai ir patikimai, tačiau atrodo nekokybiškas ir gan pigus. Pakuotės dizainas, idėja man patinka: minimalu, bet akcentines detales, traukiančias žvilgsnį, pakuotė turi.


Kvapas. Kadangi apie kvepalus tiek daug kalbėta, jie taip visur, visų išgirsti, prieš įsigydama aš turėjau labai, labai didelius lūkesčius ir pamenu, kad pirmasis papurškimas ant mano odos mane nuvylė. Nuvylė greičiausiai dėl to, kad tikėjausi sūriai saldaus, gundančio aromato, bet ant odos suskambėjo kiek kitaip. Tik papuškusi jaučiu kelias sekundes saldumą, kurį labai greit pakeičia gėlės ir karti žaluma, greičiausiai žalias mandarinas ir karstelėjęs imbiero žiedų kvapas. Pirmas įspūdis manęs nesužavi. 

Netrukus kvapas keičiasi ir antruoju įkvėpimu jaučiu šiltą vanilę, pagarintą gausiu žiupsniu druskos. Tačiau ši nata ant mano odos tik suskamba ir greit ima kisti, tapdama vis kremiškesne, užleisdama vietą švelniai medienai, ambrai ir kašmyrui. Šis sąskambis labiausiai primena klasikinius, brandesnius kvepalus. Tokio natų sąskambio čia visiškai nesitikėjau. 

Nudžiūvus ant mano odos labiausiai dominuoja metalinio poskonio turinti ambra. Šalia jaučiu jazmino ir karstelėjusio mandarino natas, tačiau ambra užima dominuojančias pozicijas, neužleisdama vietos nei saldžiai vanilei, nei tam žiupsniui druskos iš kurios tikėjausi netikėtumo ir modernumo skambesio. 

Apskritai šis aromatas man pasirodė labai pretenzingas odos sąlygoms. Karštomis dienomis kvapas tiesiog dusina, atrodo spaudžia prie žemės, erzina, per sodrus ir per sunkus. Labai šaltomis dienomis ant mano odos stipriai dominuoja metalo sąskambio ambra. Tikrai ne tai, ko tikėjausi - norėjau saldžios vanilės ir ją balansuojančios druskos, tačiau tam, kad bent užuosčiau tokį sąskambį turiu pataikyti vėsius, bet ne šaltus orus arba saulėtą, bet ne karštą dieną. Toks kvapo pretenzingumas mane šiek tiek erzina - turiu daugiau apie ką galvoti, nei kaip priderinti kvapą tinkamoms oro sąlygoms. 

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ☀ dienos metui.

Kažkurie apžvalgų šaltiniai paskleidė kalbas, neva šis aromatas labai stiprus ir išlieka beprotiškai ilgai. Tačiau mano patirtis visai kita: kvapas užuodžiamas maždaug per ištiestą ranką, tad aplinkinių neturėtų labai erzinti didesnėse patalpose. Išlikimas nėra labai įspūdingas - ant mano odos jaučiasi maždaug 5-6 val - maždaug tiek ir išlieka parfumuoto vandens versijos ant odos, tad stebuklų čia tikėtis nereikia.


Prieš perkant aromatus, nederėtų turėti didžiulių lūkesčių ar prisikurti iliuzijų, nes galvoje užsikeliam kartelę iki padebesių ir ne visuomet aromatas gena tuos padebesius pasiekti. Pirkdama tikėjausi saldaus vanilės kvapo su geru žiupsniu druskos. Tačiau ant mano odos kvapas ne tik skambėjo kitaip nei įsivaizdavau, tačiau ir buvo labai pretenzingas oro sąlygoms - per karšta? Aromatas dusina ir atrodo užkemša net odos poras. Per šalta? Ant odos suskamba metalo natomis. Tad iš ties labiausiai tinka lietuviško rudens pradžiai. Kvapas išlieka įprastai tiek, kiek dauguma EDP versijos perfumų. o kvepia? Kvepia gėlėmis, dominuojančia ambra ir kažkur toli, toli lyg ir skambančiu vanilės akordu, kuris labiau primena kažkokius atsiminimus, nei kvapo dalį. 

Rašydama šias eilutes aš puikiai suprantu, kad turėjau per aukštus lūkesčius. Iš ties Raco Rabannne Olympea parfumuotas vanduo kvepia maloniai, bet ne visai taip, kaip apibūdina dauguma apžvalgas skelbusių, tad šiuo atveju rekomenduočiau prieš perkant ne tik pauostyti, bet ir pavaikščioti kelias valandas pasikvėpinus, kad įsitikinti, jog skamba būtent taip, kaip jums patinka. 

Aromatas panašus į:
- PACO RABANNE "Olympéa Aqua"
- LA RIVE "In Flames"
- PACO RABANNE "Pure XS"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Geras, jeigu ne tu, nebuciau žinojusi, kad Olympea turi variacijų! Aš beje nuo pavasario labai susizavejau Olympea Flora aromatu, bet dar neisigijau (stengiuosi išpurkšti kvepalus ir namie turiu max 2 butelaicius). Flora mano ankstyvos jaunystės (turbūt 24 m) aromatas, nes primena Marc Jacobs jau nebegaminamus Lola kvepalus. Įdomu, kodėl nebegamina, buvo svaiginantis, nuostabus aromatas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turiu turi :) Olimpea Flora viena jų, nors... nesu tikra ar variacija yra tinkamas terminas apibūdinti po originalo sekančius flanker kvepalus? Lietuviško atitikmens lyg ir neturime. :)
      Labai gaila, kad daug kvepalų tiesiog ima ir nustoja gaminti arba dar blogiau - visiškai pakeičia formulę. O pastaruoju metu tokių kvepalų tikrai nemažai - įsimyli kokį kvapą, o jis ima ir dingsta :)

      Panaikinti
  2. Beje, Flora uoginis, tamsiu geliu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, girdėjau, kad Flora labai fainas, o kai kas sako, kad ženkliai geresnis nei originali Olypea :) Neuosčiau, bet būtinai reiks išbandyti ant odos :) Ačiū ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą