Manikiūro įrankiai nagų odelių atstūmimui - pušeriai

Pakelkite ranką, jei manikiūrą darotės namuose, kad ir ne visuomet, bet jei kada teko pačiai tvarkytis nagus, puikiai žinote, kad esminis kiekvieno gražaus manikiūro žingsnis yra nagų odelių tvarkymas. 2015 m. šiek tiek pasakojau, kaip atlikti higieninį manikiūrą namuose žingsnis po žingsnio (ČIA) ir tas įrašas iš ties geras, tiek kad nuotraukų, darytų prieš 8 metus, kokybė nėra pati geriausia. Tuo metu ir fotografuoti nelabai mokėjau ir fotografijos technika tikrai nebuvo tokia pažengusi, kaip dabar. 

Na o šį kart noriu trumpai akcentuoti, kokie įrankiai skirti nagų odelėms atstumdyti, akcentuoti, kurie įrankiai kokiais atvejais patogiausi, tad skaitydami apie kiekvieno privalumus ir trūkumus, greičiausiai atrasite, kurie labiausiai tinka jūsų nagams ir jūsų poreikiams.


Mediniai nagų atstūmėjai

Mediniai nagų atstūmimo įrankiai dažnai naudojami manikiūro salonuose, nes iš esmės tai vienkartinis įrankis, kuris negali būti dezinfekuojamas, valomas ir naudojamas pakartotinai. Tačiau jei turite namuose ir naudojate savo nagams, galite naudoti tol, kol nusitrina galiukai. 


Iš medinių įrankių pasiūlos, visuomet renkuosi ilgas apelsinmedžio lazdeles, mat trumpomis dirbti sudėtingiau ir ne taip patogu laikyti rankose. Šiuo atveju labai svarbi kokybė, nes netinkamai nušlifuotas medis gali įvaryti rakščių, nekokybiškas įrankis nebus patogus dirbti, greičiau nudils. Nežinau ar Lietuvoje galima nusipirkti Capital įrankių manikiūrui, lyg ir niekur nemačiau, bet jų apelsinmedžio lazdelės tiesiog tobulos! Aš buvau pirkusi kelias pakuotes ir šiuo metu naudoju paskutinę likusią. 

Medinės lazdelės gali būti skirtingų galvučių, kaip matote nuotraukoje: šiek tiek trumpesnis įrankis su kirstu galu vienoje pusėje, o kitoje - rombo formos yra pats patogiausias. Kirstu galu labai lengvai atstumiu odeles prie nago guolio, o rombo kampą naudoju odelėms iš šonų. Šalia esančios smailių galiukų lazdelės ne tokios patogios - jomis (apvyniojusi trupučiu vatos) valau nutepliotas odeles arba naudoju pakrapštyti nagų kampučius tiek manikiūro, tiek pedikiūro metu. 

Jei reiktų rinktis, labai rekomenduočiau kirstos formos ir kuo ilgesnes. Nors apelsinmedžio lazdelės gana greit nusidėvi (lyginant su kitais pušeriais), tačiau medis ypatingas tuo, jog praktiškai nėra jokios rizikos pažeisti nagą, na nebent jau stumsite iki pergalės. Medinės lazdelės švelniau nustumia odeles, švelniau priglunda prie nago, todėl puikiai tinka pradedantiesiems nagų odelių žaidime.
Keli variantai, kuriuos galima rasti Beinitas (ČIA).


Plastikiniai ir silikoniniai atstūmėjai

Man asmeniškai pats patogiausias ir pats mylimiausias įrankis nagų odelių atstūmimui yra mano Capital plastikinis atstūmėjas su kirstu silikoniniu galiuku (tas raudonas). Įrankį naudoju jau kiek daugiau nei 10 metų vis nudezinfekuodama, tad per laiką tik plastikinis aštrus kamputis kitoje pusėje šiek tiek nudilo. Greičiausiai jau norėtųsi keisti į naują, bet niekaip nerandu tokio patogaus ir ypatingo. Gal jūs galite kažką parekomenduoti man?


Jei tai būtų paprasčiausias plastikinis įrankis, aš jo taip nemylėčiau. Magiją čia daro silikoninis galiukas, kuris stumiant odeles, liečiantis prie nago sukuria švelnų pasipriešinimą - tai reiškia, kad stumiant odeles įrankis suteikia pasipriešinimą, kuris neleidžia nustumti per daug ir pažeisti nago guolio. Silikonas dar pats iš savęs šiek tiek spyruokliuoja, tad dirbti vienas malonumas. 

Mažiausiai naudoju tą plastikinį galiuką, kartais juo pastumdau ties krašteliais, pavalau panagę ar ne vietoje atsidūrusius spalvoto nagų lako likučius. Tobulas ir saugus naudoti tiek pradedančioms, tiek pažengusioms. 


Metaliniai atstūmėjai

Tikriausiai dažniausiai matomi įrankiai jūsų manikiūro ir pedikiūro meistrių rankose, nes yra ilgaamžiai, juos galima valyti, dezinfekuoti ir naudoti daug metų pakartotinai. Tad jei jau pasitaikė proga nusipirkti patogų ir jums patinkantį įrankį, tai turėsite ir tarnaus greičiausiai visą gyvenimą. 

Pats patogiausias iš turimų metalinių įrankių yra pirktas Beinitas parduotuvėje (šiuo metu nėra) Stalez odelių atstūmėjas su kirvuku  PE-10/2 6004/01 L-02 (ant įrankio užrašyta P7-10-02). Apie 11-13 Eur. Prailgintu lovelio formos galu iš ties patogu atstumdyti odeles, o kitoje pusėje esantis kirvukas turėtų padėti jas nukirpti ir pašalinti. Aš kirvuką bandžiau kelis kartus, man nepatiko, tad naudojuosi tik stumdiklio dalį. Patogus ir jei patinka metaliniai įrankiai - šis labai fainas.


Nors aš manau, kad užapvalintas įrankis atstūmimui yra patogiausias, tačiau yra mėgstančių kvadratinius. Turiu Staleks SMART 70 TYPE 1 (PS-70/1) (apie 10 Eur) kvadratinės, kirstos formos atstūmėją ir kitoje pusėje - beveik tokios pat formos kirvuką, skirtą odelėms šalinti. Dažniausiai juo naudojuosi pedikiūro metu, o manikiūrui, - na mano meilė tas plastikinis įrankis.


Jei kada nors teko įsigyti rinkinį pedikiūrui arba manikiūrui, tikriausiai pastebėjote, kad juose situacija yra daugiau mažiau kaip su makiažo šepetėlių rinkiniais. Tik vienas ar keli įrankiai tokiuose rinkiniuose iš ties naudingi ir tinkami naudoti. Tarkim apačioje turiu mažytį įrankį odelių atstūmimui, tačiau jo niekada nesirenku, nes... jis nėra patogiausias iš turimų variantų. Jei teisingai pamenu, rinkinys buvo labai kokybiškas tuo laikotarpiu, bet iš tų visų įrankių liko tik šis. Jį įsimetu į rankinės kosmetinę, kai kažkur būdama, keliaudama ar darbo metu pastebiu stipriai ataugusias odeles. Vis geriau nei nieko.
Tačiau... nerekomenduoju pirki manikiūro rinkinių. Ir nerekomenduoju pirkti tokių nepatogių įrankių. Jei tik turite galimybes - susirinkite rinkinuką iš atskirų, jums patogių įrankių - taip žinosite, kad visi patogūs, visi naudojami, o namuose nesimėtys nieko nereikalingo


Na ir dar vienas iš egzempliorių iš labai seno manikiūro rinkinio ir to įrankio aš niekad tinkamai nenaudojau. Atstūmimo galvutė per mažas, metalas per plonas, stumiant odeles siaubingai skauda, tad visuomet pridarau daugiau žalos, nei gaunu naudos. Manau su šiuo metas atsisveikinti - nepatvarus, nepraktiškas ir nenaudingas atstūmėjas. Tokių labai rekomenduoju vengti.


Naudoti metalinius įrankius nagų odelėms atstumti, rekomenduočiau tik gerokai pažengusiems, nes metalo plokštuma labai lengva pažeisti nago paviršių, odeles, o neapskaičiavus jėgos ir nago guolį. Pradedančioms metalinio įrankio nerekomenduoju - nago pažeidimai ilgai gydomi, o pažeidus nago guolį - galima turėti ir pasekmių, kurios lieka visam laikui.
----------------------------------

Viskas, parodžiau, papasakojau ir einu pasitvarkyti įrankius bei kai kuriais atsikratyti. Manikiūro ir pedikiūro įrankių turiu nemažai, nes mano kojų nagai įauga (dėl piršto sąnario padėties ir nago formos), tad tenka pavargti ir naudoti tokius įrankius kaip kiuretes (tinka ir nagų odelių atstūmimui), dildyti specialiais įrankiais po nagu ir t.t. Jei domins mano patirtis ar norite, kad pasidalinčiau kitos paskirties įrankiais, klauskite ir pasistengsiu periodiškai vis papasakoti, kas man pasiteisina, patinka ar nepatinka.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Naudoju plastikinį, kuris buvo ant panages balinančio pieštuko (kažkada tokie buvo madingi). Nebekarpau odelių, tik nuolatos atstumiu jas (1-2 kartus per savaitę) ir gailiuosi, kad anksčiau karpydavau, dabar nebekarpant nebėra jokių šerpetojimų, atrodo tvarkingai, na, gal toks būdas netiktų tiems, kurių odelės labai storos, mano atveju viskas ok :) Nagų irgi nemirkau, atstumiu odeles po dušo ar išsiplovusi plaukus. Medinius pagaliukus kažkada bandžiau, man nepatiko. O metaliniai tuo labiau. Šiuo metu ieškau nagų poliruoklio, tai pasirinkimas šiaip sau, gal turite ką rekomenduoti ir kur ieškoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbu patogu :)
      Dėl poliruoklio - turėjau Sincero, turiu Douglas, dabar bandau Benitas pirktus - kol kas dar neturiu nuomonės. Pabandysiu ateityje sudėlioti įrašą. ;)

      Panaikinti
  2. Oho, manikiūras ir odelės man tamsus miškas, išties tuo klausimu nieko nedarau, pedikiūra labai mėgstu, bet einu i salonus. Mano vienas nagas taip pat įaugęs, kaip suprantu, atsitaisyti to jau nebegalima, reikia tik prižiūrėti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai patogiausia, kai meistras sutvarko. Aš anksčiau tik pas meistrus ir tvarkydavausi, bet atsirado vaikas, buvo sunku ištaikyti progą, nepatiko prisirišimas prie meistro, tad grįžau prie tvarkymosi namie :)
      Ne, įaugusio dažniausiai neįmanoma atitaisyti. Būna deda tas keliančias nagą plokšteles, bet priklauso nuo to, dėl ko įaugęs - pas mane C formos nagai, pirštai į viršų, su didžiuoju nagu (jei ilgai dėviu tą pačią avalynę) sugebu pradurti skyles batuose, tai tas taisymas plokštlele nepadės. Bet pasikonsultuoti verta ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą