THE ORDINARY Mandelic Acid 10% + HA - šveičiamoji priemonė veidui su migdolų rūgštimi ir hialurono rūgštimi

Ar man atrodo, ar The Ordinary kompanijos populiarumas pastaruoju metu ženkliai sumažėjęs? Iš ties tai tikriausiai suprantama - turime didžiulį korėjietiškos kosmetikos asortimentą, kasdien pasirodo vis nauji prekiniai ženklai, kuriuos norisi išbandyti, tad nuošalyje nuolat paliekame vienus ar kitus prekinius ženklus, net jei juos kažkada mylėjome. Su The Ordinary man, ir manau nemažai daliai žmonių, šiek tiek sudėtinga dėl skurdokų aprašymų, sudėtingos derinimo sistemos ir labai lakoniškų gamintojų aprašymų - tiesiog sudėtinga susidėlioti rutiną iš kompanijos produktų, neskiriant tam daug laiko. O laikas, žinia, labai vertingas ir brangus. Tad aš, nors ir mėgstu kai kuriuos kompanijos produktus, bet naudoju, perku ženkliai rečiau. 
Šį kart turiu ir naudoju švelniai šveičiamą veido serumą su migdolų rūgštimi ir hialurono rūgštimi. Bandžiau, naudojau, o šiandien dalinuosi įspūdžiais.


Produktas: THE ORDINARY Mandelic Acid 10% + HA - šveičiamoji priemonė veidui su migdolų rūgštimi ir hialurono rūgštimi
Gamintojas: "Deciem", Pagaminta Kanadoje
Paskirtis: veidui - švelniai šalinti negyvas odos ląsteles
Tinkamas tipas: visiems, net ir itin jautriai odai
Labiausiai patiko: poveikis
Labiausiai nepatiko: labai švelnus poveikis, kuriam pastebėti reikia laiko
Tūris: 30 ml
Kaina: 8,99 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, deciem

Ką žada gamintojas: Migdolų rūgštis 10 % + HR šveičiamoji priemonė veidui
Forma: bevandenis serumas
Migdolų rūgštis 10 % + HR užtikrina švelnesnį paviršinį odos šveitimą nei kitos alfa hidroksirūgštys. Migdolų rūgšties molekulinė masė yra 152,1 daltono – daug didesnė nei kitų alfa hidroksirūgščių (pavyzdžiui, glikolio rūgšties molekulinė masė yra 76 daltonai). Dėl didesnio dydžio migdolų rūgštis lėčiau įsiskverbia į odą, todėl ją galima naudoti visų tipų odai, net pačiai jautriausiai.

NAUDOJIMAS: Tepkite kartą per dieną, geriausia vakare. Intensyvumui sumažinti prieš naudojimą galima skiesti su kitomis priemonėmis, kol atsiras odos toleravimas. Šioje priemonėje yra alfa hidroksirūgšties (AHR), kuri gali padidinti odos jautrumą saulei ir ypač nudegimo saulėje galimybę. Naudodami šią priemonę ir savaitę po naudojimo rinkitės apsaugines priemones nuo saulės ir ribokite buvimą saulėje.

Nenaudokite su EUK 134, peptidais, kitomis stipriomis rūgštimis.


Pakuotė. Minimalistinio ir švaraus dizaino pakuotės, The Ordinary puikiai atpažįstamos tarp kitų kosmetikos produktų. Visos šios kompanijos kartoninės dėžutės atrodo bemaž identiškai, buteliukai beveik vienodi, tad renkantis priemonę, reikia skaityti ką perki, net jei kartoji tą patį produktą. Tamsaus stiklo butelaitis gana paprastas, su užsukta pipete ir čia galiu pasiguosti, kad pipetės užsukimas ant buteliuko man niekada nepatiko. Seniau vargavau, nes vis nepataikydavau tiesiai užsukti su srėgiais ir nors dabar atrodo užsukimas šiek tiek patobulintas, tačiau vis tiek, tas kamštelis per siauras ir susikoncentruoti užsukinėjant buteliuką reikia.

Kvapas neutralus, natūralus. Gamintojas nenaudoja jokių kvapiųjų priedų.

Konsistencija labai lengvo aliejaus tekstūros.


Sudėtis: Propanediol, Aqua (Water), Mandelic Acid, Glycerin, Dimethyl Isosorbide, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Pentylene Glycol, Polysorbate 20, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.


Poveikis. Šveičiamosios priemonės sudėtis labai gera, serumas sudėtyje turi odą šviesinančių, šveičiančių, drėkinančių, minkštinančių ir kondicionuojančių ingredientų. 

Kadangi priemonės konsistencija lengva, aliejinės tekstūros, vienam kartui jos reikia labai nedidelio kiekio. Aš naudoju tik vakaro metu, prieš veido kremą. Aliejus susigeria ne iš karto, reikia kokios minutės ar kelių, kol produktas susigeria ir ant paviršiaus nebelieka blizgios plėvelės. Kadangi naudoju vakare, ant viršaus po minutės tepu veido kremą ir per daug nesuku galvos - vis tiek keliauju miegoti.

Kadangi šis produktas yra skirtas švelniam odos šveitimui, turiu nuvilti - aš jokio odos šveitimo efekto su šia priemone nepastebiu! Bent jau nieko akivaizdaus. Apskritai migdolų rūgštis priklauso AHA grupės rūgštims, tačiau migdolų rūgšties molinė masė yra didesnė. Kartu su didesnėmis molekulėmis, priemonė lėčiau prasiskverbia į veido odą, nors veikia taip pat intensyviai, kaip kitos AHA rūgštys. Vis gi, dėl lėtesnio prasiskverbimo rūgštis puikiai tinka sausai, jautriai ir reaktyviai odai. Be to tokia rūgštis turi priešuždegiminį poveikį, tad mažėja rizika odos pažeidimams, spuogų susidarymui. Be viso to, rūgštis drėkina, atkuria ir gali mažinti smulkias raukšleles, stiprinti epidermį bei reguliuoti perteklinę riebalinių liaukų veiklą.

Ką aš pastebėjau, tai mano nosies sritis, kuri buvo visuomet linkusi šiek tie pasikimšti, o poros užsinešti nešvarumais, atrodo ženkliai švariau. Jau nepamenu, kada reikėjo skirti daugiau dėmesio nosies porų valymui. Negaliu nepagirti, jog naudojant šią priemonę pastebiu ženkliai švelnesnį odos paviršių ir skaistesnę odą. Greičiausiai odos paviršių drėkina šalia migdolų rūgšties priemonės sudėtyje esantys ingredientai, tačiau drėkinamas, maitinamas poveikis jaučiamas. Oda po nakties vizualiai gražesnė, atrodo atgavusi spindesį, jaunatviškumą. Poveikis iš ties geras, tačiau jam pastebėti reikia laiko, nuolatinio naudojimo ir kantrybės.

Pastaba. Nors priemonė labai švelni, tačiau migdolų rūgštis yra AHA grupės rūgštis, todėl priemones su SPF būtina naudoti, nepriklausomai nuo odos ir net jei neinate iš namų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai