LUMENE "Stay Definition" Long Lasting Mascara - ilgai išliekantis, juodas blakstienų tušas

Advento kalendoriuje žiemą radau ir nemažai dekoratyvinės Lumene kosmetikos, dėl kurios šiek tiek nerimavau, nes ankstesnė patirtis (prisipažinsiu - labai sena ankstesnė patirtis) su šios kompanijos dekoratyvine kosmetika buvo prastoka. Su tušu suklysti nėra lengva - dažniausiai pakanka, kad gerai dažytų, gražiai atskirtų, ilgintų, tankintų ir netepliotų. Naudoju jau geras mėnuo ir noriu pasidalinti savo nuomone.


Produktas: LUMENE "Stay Definition" Long Lasting Mascara - ilgai išliekantis, juodas blakstienų tušas
Gamintojas: "Lumene OY" Pagaminta Suomijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - blakstienoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūralus efektas
Labiausiai nepatiko: konsistencija
Tūris: 8 ml
Kaina: 19,99 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, Drogas

Ką žada gamintojas: „Stay Definition“ – gražiai paryškinantis blakstienų tušas. Preciziškas tušo šepetėlis pasiekia ir pailgina net trumpiausias blakstienas, sukurdamas tobulai ryškių ir purių blakstienų efektą. Drėgmei ir prakaitui atspari priemonė nepakinta pasikeitus orui, nenusitrina, tačiau puikiai nusivalo dienai baigiantis. Tušo sudėtyje esantis betainas ir juodosios varnauogės puoselėja bei saugo blakstienas.
NAUDOJIMAS: dažykite blakstienas zigzaginiu judesiu braukdami nuo šaknų iki pat galiukų. Tepkite papildomus sluoksnius ir suteikite daugiau apimties.
Buteliukas, dangtelis ir šepetėlis pagaminti daugiausia iš plastiko. Buteliukas ir dangtelis iš dalies pagaminti iš perdirbto plastiko. Jei turite galimybę, išmeskite juos su rūšiuotomis plastiko atliekomis. Pirmiausia nuo buteliuko nuimkite dangtelį. Laikykitės vietinės valdžios institucijų rekomendacijų, ypač rūšiuodami plastiko atliekas.


Pakuotė. Standartinė plastikinė tūbelė - gal kiek ilgesnė, nei kitos tušo pakuotės. Nevalingai pradedi galvoti, kad ilgesnė tušo pakuotė reiškia ilginantį efektą. Tušo pagrindas matinės juodos spalvos, o dangtelis blizgaus juodo plastiko. Man patinka gamintojo sprendimas naudoti minimalistinį dizainą ir vos matomą spalvinį akcentą - pastelinės žalios spalvos užrašus.

Ant ilgo tušo kotelio pritvirtintas klasikinis nailoninių šerelių šepetėlis. Šepetėlio šereliai siaurėja link galiuko, tad turėtų būti patogūs pasiekti ir trumpesnes blakstienas.

Kvapas standartinis, neutralus. Taip kvepia didžioji dalis klasikinių tušų - papildomų kvapiklių sudėtyje nenaudojama.

Konsistencija kažkodėl nuo pat atidarymo labai, labai tiršta, klampi. Ir einant dienoms tušas vis tirštesnis atrodo...


Sudėtis: Aqua, Styrene/ Acrylates/ Ammonium Methacrylate Copolymer, Polyester-5, Euphorbia Cerifera Cera (Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax), Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Palmitic Acid, Acrylates/ Octylacrylamide Copolymer, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Rosinate, Aminomethyl Propanediol, Caprylyl Glycol, Copernicia Cerifera Cera (Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax), Glyceryl Dibehenate, Empetrum Nigrum (Black Crowberry) Fruit Juice, Betaine, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Silica, Ethylhexylglycerin, Sodium Laureth-12 Sulfate, Disodium EDTA, Propanediol, Xanthan Gum, Cellulose, Hectorite, Glycerin, C11-15 Pareth-7, Peg-8, Triethoxycaprylylsilane, Tocopherol, Potassium Sorbate, Tetrasodium EDTA, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, (CI 77007) Ultramarines, (CI 77499) Iron Oxides


Poveikis. Pirmiausia pagirsiu priemonės sudėtines dalis - tušas iš ties saugus naudoti - raudonai matote tik konservantą ir kelis geltonus, potencialiai žalinus ingredientus. Visa kita ir saugu, ir naudinga blakstienoms.

Jau šiek tiek užsiminiau apie priemonės konsistenciją - blakstienų tušas nuo pat atidarymo dienos buvo labai klampus ir tirštas. Iki tol jo nebuvau atidariusi, tad pradėti gesti negalėjo, buvo visi lipdukai apklijuoti, tad viskas lyg ir turėjo būti gerai. O gal šis tušas toks ir yra? Tirštas ir klampus? Žodžiu, atidarau ir... visas šepetėlis stipriai aplipęs koše. Pirmas noras ne dažytis, o nusivalyti šepetėlį. Tačiau toks buvo ir sekantis naudojimas ir dar kitas... Ir šiuo metu konsistencija jau tirštesnė nei atidarymo dieną...

Aš tikėjausi, kad tušas ilgins blakstienas, stipriai ilgins. Tačiau nuotraukose maksimalus rezultatas, kurį pavyko išgauti. Gražiai, natūraliai atskira, minimaliai prailgina, paryškina ir gal kiek daugiau patankina. Tačiau nieko drąstiško, nieko ryškaus, jokių dangų šluojančių blakstienų ar didelio tankumo man nepavyko išgauti. Tad mano galva tik natūralus efektas - daugmaž taip atrodo mano nedažytos blakstienos, tik jos nėra tokios juodos. Beje ir tas juodumas tikrai nėra labai intensyvus - tiesiog juoda arba labai tamsiai pilka - iki šiol mėgau labai, labai juodus tušus, tad jaučiuosi kiek nusivylusi ir pigmentacija.


Gamintojas žada, kad šis tušas bus labai atsparus. Žinote, atsparumas man reiškia jokio tepimo, o gal net atsparumą prakaitui ir vandeniui. Tačiau turiu nuvilti - net ir prabėgus kelioms valandoms po pasidažymo, šis tušas šiek tiek tepa odą po antakiais. Porą kart dienoje vis pasivalau ir konstatuoju - produktas nėra atsparus ir nėra ilgai išliekantis. Taip, jis kol kas nebyra, kol kas netrupa, tačiau odos tepimas taip pat nemaloni dalis...

Nors ant blakstienų produktas išlieka tikrai puikiai ir jei ne tepimas - pasidžiaugčiau, kad daugmaž visą dieną blakstienos taip ir atrodo. Na, o vakare iš ties lengvai nusivalo - ar tai kosmetiniu pieneliu ar paprasčiausiai šiltu vandeniu su lašeliu prausiklio.

Bijojau viltis, tačiau slaptų lūkesčių tikrai turėjau. Tikėjausi ryškesnio efekto ir puikaus išlikimo, bet šis tušas kitoks - tiks, jei ieškote natūralesnio efekto - beveik tokio, kaip jūsų blakstienos, tik kiek juodesnės.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Nemėgstu aš tos lumene, man ta firma tokia apie nieką :/ tokia vietinės reikšmės, kaip pvz mūsų Margarita. Norėjau parašyti komentarą visgi apie ką kitką :)) nusipirkau realtechnics makiažo kempinėles, niekada nesu turėjusi, jau išbandžiau su savo BB kremu, tai išties padengimo efektas kitoks, nei aplikuojant pirstais

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už nuomonę apie Lumene. Gal ir vietinės reikšmės, bet Europoje puikiai žinoma ir man visai patinka.

      Džiaugiuosi, kad atradote kempinėlę - smagu, kad naujas būdas jums patinka - kuo geriausių potyrių :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą