GĖLĖTA SVAJONĖ polimero molio papuošalai, įkvėpti gamtos

Aš mėgstu puoštis ir nesu labai konservatyvi nei papuošalų, nei rūbų atžvilgiu - man patinka spalvos, mėgstu įdomesnius dizainus, tad neretai pasižvalgau po rinką ir tai, ką siūlo mūsų gamintojai. Polimero molio papuošalų kūrėjų Lietuvoje yra tikrai nemažai, tačiau jų banga buvo prieš gerus 5-7 metus, kai praktiškai bet kur pastebėdavai merginas, pasidabinusias uogų ar gėlių papuošalais. Man tokie papuošalai labai faini, smagūs žaismingi ir kartais aprangą labai pagyvina tas vienas, žaismingas akcentas. 


Polimero molio papuošalų esu pirkusi iš Irmina Handmade, Smagu visiems, Kilputės pieva ir dar keletą merginų pastebėjau, kurias pradėjau stebėti. Ir man atrodo "Gėlėta svajonė" papuošalai yra patys kokybiškiausi, kruopščiausiai pagaminti, didžiulis dėmesys detalėms ir visumai, tad su džiaugsmu įsigijau tris skirtingus papuošalus, pastarąjį pusmetį vis užsidėdavau ir šiandien jau noriu pasidalinti su jumis savo nuomone, bei parodyti išsirinktas, gamtos įkvėptas smulkmenas.


Auskarai - vinukai "Avietės" su lapeliais

Kaina: 15,00 Eur
Dydis: apie 1,5 cm
Pagaminta iš: polimero molis + sidabro detalės
Kur įsigyti: Gėlėta svajonė


Apie aviečių vinukus galvojau labai ilgai, tikriausiai nuo pat pirmųjų polimero molio auskarų - mėlynių. Pirkdama pas kilputę, žiūrėjau į avietes, bet man nepatiko, kad buvo tik be lapelių. Polimerinė uoga papuošaluose mano skoniui visuomet geriau atrodo su lapeliais. Kai pagaliau radau... na, praktiškai nė sekundės nedvejojau. Auskarai atrodo labai tikroviškai, kaip tikros raudonos, mažos avietėlės, kurias norisi suvalgyti. Avietėles ausyse galima sukioti kaip tik norisi ir atrodo visk kitaip. Aš dažniausiai vieną suku anga į viršų, kitą - link plaukų ir atrodo labai žaismingai. Raudonos uogos pagyvina kiekvieną aprangą ir tinka greičiausiai visus sezonus, nors turiu pripažinti, kad dažniausiai dėviu ir labiausiai mėgavausi ankstyvo rudens metu. Smagu, kad vinukų adatėlės ir galiukai pagaminti iš sidabro, taip, jis su laiku oksiduojasi (nors nuo įsigijimo dar nereikėjo valyti) ir reikia vis pavalyti su sidabrui skirtomis servetėlėmis, tačiau dėvėdama sidabro, o ne paprasto metalo, papuošalus jaučiuosi geriau. Esu labai alergiška paprasto metalo priemaišai nikeliui, dėl to papuošalus tenka rinktis atsakingai, ne visuomet galiu pirkti tai, kas tuo metu patraukia akį. 
Avietėlėmis esu labai, labai patenkinta.



Kaklo papuošalas - pakabukas "Giliukas"

Kaina: 16,00 Eur
Dydis: giliukas 1,5 cm (plius daugiau detalių)
Pagaminta iš: polimero molis + nerūdijantis plienas + medžiaginė virvelė
Kur įsigyti: Gėlėta svajonė (ne identiškas, bet panašus, gal net gražesnis)


Tokio stiliaus pakabukai, tiksliau ant medžiaginės virvelės kabinami pakabukai ne visai mano stilius. Nežinau kodėl, bet man atrodo vaikiška... gal dėl to, kad vaikystėje turėjau kelis panašius? Tačiau mane sužavėjo mielas giliukas su simpatišku lapeliu. Tik gavusi pakabuką pamačiau, kad čia dar ir gėlytės prikabintos, kurių nuotraukoje nebuvo, bet tiek jau to, labiausiai nemėgstu visokių grąžinimų, keitimų, taisymų... Pagalvojau, kad blogiausiu atveju tą virvelę galiu nukirpti ir pakabuką kabinti ant grandinėlės - atrodytų daug patraukliau. Bet nuoširdžiai nesuprantu, kodėl polimerio molio gamintojos vis deda tas virveles? Galėtų būti pasirinkimas: ant grandinėlės ar ant virvelės ir aš neprieštaraučiau sumokėti daugiau. Arba galėtų parduoti kaip pakabuką be jokios. Va jums ir idėja. :)

Pakabuke labai faina gilė atrodo iš ties tikroviškai, patraukliai ir simpatiškai. Nesu tikra ar šis lapelis labai primena ąžuolo, o ir gėlės čia nelabai dera, bet... darbas kruopštus, sukurta atsižvelgiant į kiekvieną smulkmeną ir aš giliuku labai džiaugiuosi. Dabar galvoju, kad greičiausiai jį greitu metu pasikoreguosiu - imsiu lauk tris baltų gėlyčių žiedus ir versiu ant sidabro grandinėlės, tuomet bus tobula. O kol kas - rodau, kaip viskas atrodo dabar.



Sagė "Snieguolės"

Kaina: 39,00 Eur
Dydis: 6 cm x 3,5 cm
Pagaminta iš: polimero molis + metalinis žiogelis
Kur įsigyti: Gėlėta svajonė (ne identiška - man mano gražesnė)


Pačiai man netikėta, bet per pastaruosius kelis metus išsiaiškinau, kad man labai patinka sagės. Anksčiau sagės buvo tik močiučių ir visokių ten babyčių reikalai - jauna mergina, kur jau mergina, net ir moteris su kokia sege atrodė juokingai, buvo nepriimtina. Požiūris keitėsi, bet merginų su segėmis vis dar labai maža. Esu nusipirkusi keletą įvairių ženkliukų, turiu smulkių smeigtukų ir vis dažniau puošiuosi segėmis. Ilgai žiūrinėjusi į Gėlėtos svajonės sagių pasiūlą, pasigrožėjusi vienomis ir kitomis, galiausiai nusprendžiau pirkti pirmųjų pavasario šauklių - snieguolių puokštę imituojančią segę. Ir koks grožis... kaip kruopščiai pagaminta! Iki menkiausių smulkmenų: nuo žiedų kuokelių (čia žiedo viduje), kiekvieno žiedlapio vingio iki lapelių ir žolelių ties pagrindu. 

Gamintojas ir dabar siūlo snieguolių sagės, kurios fainesnės tik tuo, kad žiedai atviresni ir pakelti aukščiau, bet... snieguolių žiedai visuomet palenkti žemyn ir man maniškės sagės kotelis ir lapeliai patinka labiau. Žinoma, skonio reikalas, bet kuriuo atveju labai džiaugiuosi kokybe, dievinu šią sagę ir labai mėgstu ne tik ankstyvą pavasarį. Gražiausiai ji man atrodo vienspalviuose rūbuose ir tikrai, tikrai atkreipia dėmesį. Tikriausiai būtent sage labiausiai ir džiaugiuosi iš šių papuošalų. 


Po patirties su šio gamintojo produktais labai giriu kruopštumą ir kokybę. Papuošalai sukurti su meile atrodo tikroviškai ir kasdienybe suteikia žaismingumo, kurio kartais taip trūksta. Ar tikrai visuomet reikia būti tik rimtiems? Man labai patinka nesenai perskaityta ir neretai girdima auksinė Bernardo Šo mintis: "Mes nenustojame žaisti, kai pasenstame, bet pasenstame, kai nustojame žaisti".




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Labai dailūs papuošaliukai, o ir Jūs, pasipuošusi jais, atrodote žaismingai ir žavingai! :) Dar prisimenu, prie senesnio įrašo apie kito gamintojo polimerinio molio papuošalus, buvo užvirusi diskusija, jog tai mergaičių, jaunų panelių, o ne moterų aksesuarai :D Tąsyk nepasisakiau, kad mano kuklia nuomone – visos šios gėlytės, uogytės ir net kokios spurgytės neturi amžiaus apribojimų, jeigu tik patinka ir smagu jais puoštis! Man tai labai gražu, nors jau seniai esu virš 30-ies! :D Svarbiausia asmeninis stilius, saikas ir nuovoka, kas kur pridera – tikriausiai, kad konservatyvioje, itin oficialioje aplinkoje keksiukai ausyse keistai atrodytų, tačiau laisvalaikio stiliui neturėtų būti suvaržymų :D Ačiū, kad pasidalinote savo atradimu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, kad parašėte ir pasisakėte :) Ir dėkoju už komplimentus, labai malonu.
      Iš ties tai ir konservatyvioje aplinkoje rasčiau kaip išsisukti, pvz visiškai klasikinis kostiumėlis, konservatyvios spalvos ir va toks vienas vienintelis, žaismingas aksesuaras. Šiais labais labai, labai konservatyvių aplinkų/ darbų itin maža. Pažiūrėkite, net ir seimūnės laisvėja apranga, dažnai įneša ryškesnes spalvas. Tai kur jau ten paprastą, kad ir biuro darbą dirbant? Jei prieš dešimtmetį reikėjo švarkelių ir klasikinių sijonų, tai dabar galima rengtis ženkliai laisviau :)
      Smagu, kad vis daugiau moterų leidžia sau būti savimi ir nepaisant aplinkos parodyti save, kad ir vienu, žaismingu aksesuaru :)

      Panaikinti
    2. Pritariu! :) O būtent šie jūsiškiai papuošaliukai puikūs ir man labai subtilūs, juos bet kokioje aplinkoje įsivaizduoju :)

      Panaikinti
    3. Va va, smulkmena tikrai nieko nesugadins, kad ir žaisminga :)

      Panaikinti
  2. Snieguolės puikios! O maža smulkmena tikrai nesugadins jokio ten protokolo.
    .

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą