2024/2025 rudens - žiemos tendencijos: batai

Tęsiam tendencijas ir šį kart noriu pasidalinti rudens ir žiemos batų tendencijomis, pasižvalgyti į madingiausias avalynės tendencijas.


Ilgaauliai virš kelių


Grubūs, baikerio stiliaus auliniai


Auliniai su raukšlėtu aulu


Kedukai


Bateliai louferiai (loafers)


Bateliai su ryškiais, kūrybiškais akcentais


Klasikiniai biuro bateliai


Įspiriamos klumpių tipo basutės


Kvadrato formos pirštai


Smailus kulniukas


Zomšos - verstos odos


Avalynė su kailiu


Gyvūnų kailio raštai



Kas svarbiausia 2024/2025 rudens - žiemos batų tendencijose?

Tikriausiai pirmiausia reiktų pradėti nuo to, kad ne visuomet avalynės tendencijos būna tinkamos mūsų orams ir greičiausiai tai yra normalu - dalyje šio pasaulio nebūna keturių metų laikų, sezoniškumas keičiasi ir orų pokytis jaučiamas minimaliai, todėl nereikia nei šiltesnės avalynės, nei kažkokios rimtesnės funkcijos - pakanka dekoratyvios. Na, turiu galvoje tik tam, kad primintų rudenį, o kad būtų šilti, neskystantys ant ledo, neprilimpantys sniego gumulais... neaktualu. Todėl kiekvieną kart vertinant tendencijas, realiai žinau, kad rudeniui didžioji dalis (nors tikrai ne visos) tendencijos panaudojamos, bet vos pradės kristi temperatūra žemiau 10 laipsnių - iš aulinukų, ar ilgesnių, ar trumpesnių, neišlipsim. 

Greičiausiai visos įspiriamos basutės, bateliai ir loaferiai aktualūs tik rudens pradžioje. Nors turiu paminėti, kad loaferiai yra tie vieni populiariausių avalynės tipų šį sezoną. Patys aktualiausi mums ilgaauliai ir aulinukai, kurie šį sezoną bus arba jau įprasti klasikiniai, tačiau aukščiau kelių; arba grubūs - baikerio stiliaus auliniai. 

Šį sezoną reiktų daugiau dėmesio kreipti ne į patį avalynės tipą, o detales, raštus, spalvas ir medžiagas. Šį sezoną bus aktualiausi smailianosiai batai su klasikiniu kulnu. Labai rekomenduojame atkreipti į verstos odos (zomšos) avalynę ir kailį. Pastarasis mūsų orais labai nepraktiškas - bent jau pajūryje. Čia nuolat drėgna, ir jei yra sniego, jis stipriai limpa prie batų, o paskui... tirpsta ir šlampa kiaurai. Tačiau zomšą labai mėgstu ir jei anksčiau kiekvienais metais turėjau tokią avalynę, tai šiuo metu galvoju ir apie ploną zomšos paltuką. Tiesą pasakius zomša karaliauja. 

Vienos batų spalvos, į kurią reiktų atkreipti dėmesį, tikrai nėra, nors dažniausiai matoma klasikinė ruda, ypač rudos spalvos auliniai, tačiau visur šį sezoną bus matomas leopardo kailis, o šalia ir mažiau populiarūs zebriniai, karvės kailio, tigriniai batai.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai