FRAGRANCE WORLD "Lush Cherry" parfumuotas vanduo moterims

Noriu paklausti savo skaitytojų - ką galvojate apie kvepalų analogus ir priemones, na kurios tiesiog akivaizdžiai ne šiaip įkvėptos garsių aromatų, tačiau tiesiog prabangaus (ar brangaus) kvapo kopija: dažniausiai tik aromato, o kartais ir pakuotės. Yra labai daug pigių kvepalų analogų, tačiau mano nuomone geriausius gamina Fragrance World - arabiška kompanija, kuri turi visko - nuo garsiausių nišinių iki mažiau brangių dizainerių analogų. 

Tom Ford vyšnios aromatą ne kartą teko uostyti ir porą kart dėvėti ant kūno odos ir deja, bet labai nuvildavo trumpas išlikimas. Tad nors ir intrigavo aromatas, bet mokėti už tokį trumpą išlikimą virš 300 Eur ranka nekyla, tad jau kuris laikas kankina abejonės - ar reikia ieškoti kokio analogo? Kaip aš jausiuosi, jei turėsiu analogą? Galiausiai nusprendžiau tiesiog imti ir įsigyti - žinau, kad originalo nepirksiu, o rudeniui vyšninio kvapo man norisi. Tad jūsų dėmesiui - Fragrance World "Lush Cherry" parfumuotas vanduo ir mano nuomonė apie kvapą.


Produktas: FRAGRANCE WORLD "Lush Cherry" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Fragrance World Perfumes". Pagaminta Jungtiniai Arabų Emiratai
Tūris: 80 ml
Kaina:  25,00 Eur
Kur galima įsigyti: Arabic Perfume
Kvapo kategorija: rytietiškas - gėlių

Gamintojo aprašymas: Saldumas ir saldi pagunda – tai turtingas aromatas, intensyvus kvapas kuris atveria duris į vyšnių sodą. Vyšnios, karčiųjų migdolų aliejus, grioto vyšnių sirupas, turkiška rožė, Peru balzamas ir skrudintos tonkos pupelės.

Viršutinės „Lush Cherry“ natos atkuria egzotiškų vyšnių ir jų prinokusios, švytinčios minkštimo patrauklumą ir tobulumą, išskiriant vyšnių likerį su viliojančiu kartaus migdolo skoniu. Tada atsiskleidžia saldžios ir aitrios, ryškios ir paslaptingos natos. Grioto vyšnių sirupo natos primena burnoje tirpstančias mirkytas uogas, o turkiškos rožės ir arabiško jazmino natos suteikia kvapui gilų žemės skonį. Visas skanių natų žaismas fiksuojamas didingu ir turtingu Peru balzamo, skrudintų tonkos pupelių, santalo, vetiverijos ir kedro natomis.


Viršutinė nata: vyšnios, kartieji migdolai, likeris
Širdies nata: rūgščiosios vyšnios, slyva, turkiška rožė, jazminas 
Apatinė nata: tongapupės, vanilė, peru balzamas, benzoinas, cinamonas, sandalmedis, kedras, gvazdikėliai, kvapnusis auksabarzdis, pačiulis


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Isoeugenol, Limonene.


Pakuotė. Jei galėjo kilti abejonių, nors vargu ar įmanoma, dėl kvepalų pavadinimo, tai pažvelgus į pakuotę, jokių abejonių nebelieka. Tvirta, labai kokybiška raudono kartono pakuotė su nukeliamu viršumi atrodo visiškai tai pat, kaip originalas. Man labai patinka skoninga, raudona pakuotės spalva, kokybiškai pagamintas pakuotės vidus. Kokybė tiesiog nepriekaištinga.

Labai dailus, sunkus ir storo raudono stiklo buteliukas su skaidraus plastiko dangteliu. Vienintelis skirtumas tarp analogo ir originalo yra tas, kad mano buteliukas visiškai raudonas, o Fordo stiklas dažytas iš vidaus ir turi skaidrius kraštelius. Tačiau vėl gi, giriu, kad atrodo gražiai, patraukliai akiai ir tokį buteliuką negėda pastatyti matomoje vietoje.


Kvapas. Šio kvapo natos yra visiškai tokios pat, kaip originalių kvepalų, tad tikriausiai nenuostabu, kad kvepia 98% taip pat, kaip originalas. Negaliu rašyti 100%, nes originalą uosčiau ir ant odos nešiojau prieš metus, tad negaliu visu šimtuku garantuoti, kad kvapas toks pat, tačiau... labai, labai panašus.

Jei kada nors teko dėvėti originalą, tai galite tikėtis visiškai tokio paties aromato. Kvapas nėra nei per saldus, nei per jaunatviškas, nei per brandus - toks aukso viduriukas, kai nesinori nieko daugiau ir pakanka to, kaip yra. Tik pasipurškusi jaučiu vyšnios kvapo prisistatymą, kurį per kelias sekundes papildo kartokos, kreminio migdolo natos ir vyšnių likeris. Turiu pastebėti, kad vyšnios nėra sintetinės ir neprimena kokio nors sirupo nuo kosulio ar šnypščiųjų tablečių su vyšnios skonius. Tačiau kita vertus, nėra ir labai natūralios. Vyšnios kvapas tamsus, sunkus, alkoholinis ir primena vyšnių ir likerio kreminį kokteilį. Pagalvojau, kad vyšnia gal čia man šiek tiek primena vyšninę kolą. Juokingas palyginimas, bet jame tiesos yra.

Stebėtina, tačiau kvepaluose puikiai įkomponuotos gėlės - atskirai neskamba, neužgožia vyšnios kvapo Kvapą labai gražiai ir darniai papildo slyvos ir lengvas rožių dvelksmas. Jazminą aptikti kiek sunkiau - visą laiką dominuoja vyšnių, migdolų ir likerio trijulė. Galiausiai kvapo fonas papildomas lengvomis medienos, pačiulio, prieskonių natomis, kurios vyšnioms suteikia sodraus, žemiško aromato skambesį. Maždaug toks aromatas ir išlieka ant mano odos, kai galutinai nusistovi: tamsi, alkoholinė, sodri vyšnia ir kreminis, kartus migdolo sąskambis.


Mano nuomone, aromatas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ★ vakaro matui.

Originalas ant mano odos kvepėjo silpnai ir išliko trumpai, deja, tačiau labai panaši situacija ir su šiuo kvapu... aš kvapą užuodžiu 2-4 valandas. Ir čia reiktų patikslinti - pati užuodžiu tik porą valandų, o paskui ar tai nosis pripranta, ar dėl kažkokių kitų priežasčių, tačiau nebeužuodžiu! Aplinkiniai sako, kad užuodžia ilgiau, tad šiek tiek testavome - jaučiasi apie 4 val. Kitiems, ne man. Tačiau per daugmaž metrą nuo kūno jaučiamo kvapo išlikimu tikrai nesiskundžiu - originalas ant mano odos kvepėjo trumpiau, o juk kalbame apie kvapą, kuris kaina nuo originalo skiriasi daugiau nei 10 kartų! Kaip galima skųstis? Išlieka pakankamai.


Gavau tai, ko ir tikėjausi pirkdama - kvepalų analogą brangiam ir prastai išliekančiam Tom Ford "Lost Cherry" aromatui. Nors girdėjau, kad originalas priskiriamas prie unisex aromatų, tačiau aš manau, kad šis kvapas labiau moteriškas ir tikrai nedidelė dalis vyrų mėgausis vyšniniu kvapu ant odos. Lush Cherry man kvepia vyšnine kola be burbuliukų! Kvepalai puikiai subalansuoti, dominuoja tamsios, alkoholinės vyšnios ir kartaus, lengvai kreminio migdolo kvapas - malonus, jaukus, rudeniškas! Man patinka ir nė kiek nesigailiu įsigijusi.

Aromatas panašus į:
- TOM FORD "Lost Cherry"
- KAYALI "48 Lovefest Burning Cherry"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų REVERS Gelac hibridinis nagų lakas Nr. 38.

Komentarai


  1. Man tai tie analogai, įkvėpti origanlių kvapų, ar dar kokie ten “ne-padielka” bet ir originalas kažkaip nelimpa. Paskaičiavau, kiek išmėčiau pinigų, bandydama rasti panašius į savo svajonių kvepalus, tai jau seniai būčiau superinius iš Kristianos ar Crème de la Crème nusipirkus. Tai taip ir padariau galų gale. Taupiau, stabdžiai save, kai kildavo noras paišlaidauti, ir dabar džiaugiuosi tais, apie kuriuos svajojau. Ir laiko taip, kaip reikia, ir kvepia, galų gale žinau, kad geras daiktas. Kažkaip dabar supratau, kad kartais mažiau ir yra daugiau. Ech, kad taip ir su kitom priemonėm… Nes dabar ieškau GERO kremo veidui, bet niekaip nerandu: tai nesigeria, tai burbuliukais nusivazoja, tai nedrėkina ir nemaitina, tai tempimo jausmas vis lieka. Tai taip ir pirkinėju brangias ir pigias nesąmones. 🙈

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai geras pastebėjimas, man irgi liūdna pagalvojus, kiek pinigų išmėčiau pirkdama visokius netikusius kvepalus, vietoj to, kad būčiau iškart nusipirkusi porą gerų, nors ir tikrai brangesnių. Su kvepalais kažkaip jau pasimokiau, bet štai su rūbais, vis "paslystu", ypač lengvai tai atsitinka dėvėtų rūbų parduotuvėse, jau net sakau sau, kad viskas, nekelti ten kojos, geriau iškart keliauti į parduotuvę ir pirkti būtent tai, ko noriu ir reikia, o ne visokias nesąmones... :(((

      Panaikinti
    2. Labai ačiū už komentarą :) Aš esu iš tų, kurioms tiesiog pabosta vienas kvapas ir vienas aromatas, jei taip nuolat naudoti, tai kokioms trijoms savaitėms - tuomet norisi pakeisti. Ir tikrai ne dėl to, kad man nepatiktų - puikiai žinau kas man patinka ir kas yra mano kvepalų komforto zona. Na ir žinoma, man labai, labai patinka bandyti, kvepalų atradimo džiaugsmas yra man labai malonus. Tik yra ribos, kurias sau esu nustačiusi, pvz originalaus Tom Ford nepirkčiau vien dėl kvapo išlikimo, nors aromatas man labai patinka.
      Greičiausiai kiekvienam savi paslydimai ir kiekvienai savo silpnybės :)

      Panaikinti
  2. Labai man patiko skaitytojos komentaras apie kvepalus, aš šiuo metu kvepalų sąskaita taupau tuom,kad turiu tik du vasariniu ir kelis zieminiu kvepalų buteliukus, 2 metai tie patys. Dėl kremu tai galėčiau ta pati pasakyti, neturiu mėgstamiausio, dėl to naudoju tik naktini, o dieną tiesiog haliurono serumą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą