BELLE JARDIN parfumuotos kūno dulksnos: "Strawberry" ir "Cucumber Green Tea"

Šiais metais turiu visai nemažai kūno dulksnų ir matomai dar ir rudens metu šiek tiek pasakosiu ne tik apie parfumuotus bei tualetinius vandenius, tačiau ir apie lengvesnių konsistencijų kūno dulksnas. Pačiai nelabai tikėtai, vasaros antroje pusėje iš skirtingų pardavėjų nusipirkau dvi to paties gamintojo kūno dulksnas, abi palaipsniui dėvėjau, išbandžiau karštu oru, testavau labiau vėjuotomis dienomis ir šiandien trumpai dalinuosi, kas ir kaip.


Produktas: BELLE JARDIN parfumuotos kūno dulksnos: "Strawberry" ir "Cucumber Green Tea"
Gamintojas: "Belle Jardin cosmetics". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: pakvėpinti kūno odą
Tūris: po 160 ml
Kaina: po 3-5 Eur
Kur galima įsigyti: Intymi Svaja, Drabužių mugė

Ką žada gamintojas: Parfumuota kūno dulksna su alavijų ekstraktu. Intensyviai drėkina ir kondicionuoja kūno odą. Sudėtyje nėra alkoholio.

Sudėtis: 
BRAŠKIŲAqua, Parfum, PEG-40 HCO, Trideceth-9, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Aloe Barbadensis Extract, Benzophenone - 4, Sodium Benzoate, Citric Acid, CI 14720, CI 47005.

ŽALIOSIOS ARBATOSAqua, Parfum, PEG-40 HCO, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Aloe Barbadensis Extract, DMDM Hydantoine, Benzophenone - 4, Sodium Benzoate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 47005, CI 42090.


Kūno dulksnos atkeliauja gana paprastuose, skaidraus plastiko buteliukuose su viršuje užsukta pompa. Plastikas nėra nei kažkoks super kokybiškas, nei storas - paprastas, elementarus, minkštokas skaidrus plastikas. Manau, kad didžiausią pakuotės efektą suteikia ryškia spalva dažytas skystis ir pagrindinio ingrediento paveiksliukas ant pakuotė. Kartu šie du aspektai sukuria įdomią, akiai visai patrauklią visumą. Pakuotės pompos kokybiškos, lengvai naudojamos, tačiau purškia tikrai ne plonu, beveik nejaučiamu debesėliu, o stiproka srove. Net ir bandant purkšti iš toliau oda lieka stipriai šlapia nuo priemonės. Man smagiausios tos debesėliu purškiančios dulksnos, nes tas šlapias po purškimo norisi patrinti į odą.

Tikriausiai pirmą kart kalbėsiu apie kūno dulksnos sudėtį - visos jos sudėtyse turi krūvą kvėpiklių, konservantų, dažiklių ir bemaž neatsiejamos dalies - alkoholio. Reta kuri alkoholio neturi ir šis atvejis yra vienas tų gerųjų praktikų. O ir negaliu nepaminėti, kad kvapo sudėtyje yra alavijų ekstrakto, kuris gal ir nesuteiks intensyvaus drėkinimo, tačiau priemonė nesausins odos. Apskritai pasipurškus oda puikiai jaučiasi ir mano nuomone pasirinkimas nenaudoti alkoholio ir sudėties papildymas alaviju buvo du esminiai aspektai, kurie išskiria šią dulksną iš kitų panašių produktų.

Iš ties tai rinkausi tris skirtingus kvapus (jų gal kokie mažiausiai 8 yra), tačiau pardavėjas kažką supainiojo ir vietoj braškių ir gėlių, gavau du braškinius. Kalbant apie  b r a š k i ų  aromato kūno dulksną - ji primena sintetinių braškių skoniu pagardintą, saldžią gaivą ar limonadą, gerokai praskiestą vandeniu. Nors toks apibūdinimas neskamba itin patraukliai, tačiau kvepia stebėtinai skaniai ant odos paskleisdamas šiek tiek mergaitišką, lyg ir braškių saldainiukų, lyg ir braškių gėrimo lengvą, mergaitišką, saldų aromatą. Užburti neužbūrė, bet visai gardus ir visai maloniai kvepia ant odos. Tuo tarpu a g u r k ų  ž a l i o s i o s  a r b a t o s  aromato yra visiška braškių priešingybė ir kvepia labai gaiviai, raminančiu, atrodo net troškulį malšinančiu aromatu. Kūno dulksnoje galima atpažinti žaliąją arbatą, bet agurkas čia keistokas - duslesnis, nei įsivaizdavau. Žaliosios arbatos kūno dulksna man patinka labiau, ant odos kvepia maloniau ir šiaip labiau atitinka mano kvapų skonį.

Paprastai kūno dulksnos ant odos išlieka per trumpai - jei jau bandai pakeisti kvepalus dulksna, tai dažniausiai turi pasiimti kartu ir kas kokią valandą vis atnaujinti kvapą. Jokio ilgo išlikimo iš šių dulksnų tikrai nesitikėjau ir čia buvo didžiausia staigmena, nes ant odos kvapą jaučiu porą valandų, o jei patenka ant drabužių (visuomet su tokio stiprumo srove patenka), tai užuodžiu kokias 6 valandas. Tai savaime suprantama, kad tiek ilgai užuodžiant ant drabužių, atrodo, kad ir ta dulksna sekioja bent pusdienį visur kartu su manimi. Esu maloniai nustebinta kokybe, tik va, su kvapais sunkoka - kaip išsirinkti neuosčius?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai